Macedonië versterkt troepen aan de grens met Griekenland

Screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

Macedonië heeft vandaag de grens met Griekenland versterkt en extra soldaten gemobiliseerd. Duizenden “vluchtelingen” en “migranten” zitten vast in Griekenland.

DWN

Na het inzetten van traangas tegen “vluchtelingen” aan zijn grens met Griekenland heeft Macedonië extra soldaten gemobiliseerd: “We hebben het aantal troepen verhoogd om de grenspolitie te versterken”, zei de militaire woordvoerder Toni Javenski dinsdag tegenover het persbureau AFP. Ook de aanwezigheid van de politie zou “als preventieve maatregel na de gebeurtenissen van gisteren zijn verhoogd”, zei een woordvoerster.

Minister van Buitenlandse Zaken Nikola Poposki rechtvaardigde het gebruik van traangas, waar ook vrouwen en kinderen de dupe van werden. Volgens hem probeerden enkele honderden mannelijke “vluchtelingen” met geweld Macedonië binnen te dringen. Ze zouden hekken omver gegooid hebben die al op Macedonisch grondgebied zouden hebben gestaan.

De politie zou voor de keuze hebben gestaan om zich terug te trekken en de “vluchtelingen” te laten passeren zonder hen te registreren, schreef Poposki in een E-mail aan AFP, “of ze moest de illegale grensoverschrijdingen met geweld verhinderen en zo de besluiten van de EU-top ten uitvoer brengen.” Kritiek op de inzet wees hij van de hand: de beslissingen zouden door “ervaren politiemensen” ter plaatse zijn genomen, “en niet door een diplomaat of journalist achter een 1000 kilometer ver verwijderd bureau.”

Macedonië wil toetreden tot de EU. Nadat Oostenrijk een dagelijkse bovengrens voor de opname van “vluchtelingen” had ingevoerd, sloot het kleine Balkanland grotendeels zijn grenzen. Vandaag zaten er nog steeds 7.000 “vluchtelingen” onder de meest precaire omstandigheden vast aan de Griekse kant.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Macedonië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Macedonië versterkt troepen aan de grens met Griekenland

 1. joga zegt:

  Mooi laten zitten, want dit levert weer miljarden Euro’s op voor de Grieken, die ze toch al hard nodig hadden. De eerste 0.7 miljard is al onderweg (natuurlijk weer t.b.v. de banken en groot-kapitaal)
  Griekse rijken blij en wij blij, mooi toch. Nu nog terug zien te krijgen naar hun thuislanden al die knappe koppen, oh wacht……….

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Israël heeft een hoge muur gezet om geen mitrailleurs te hoeven gebruiken. En dat zal Europa ook moeten doen; dat is de prijs van al die jaren debiel beleid.

  Like

 3. Qvic zegt:

  Gezien het geweld wat deze zogenaamde vluchtelingen gebruiken. Geeft ook direct aan dat dit helemaal geen vluchtelingen in die zin zijn, maar ordinaire profiteurs/gelukszoekers zijn die er alles en iedereen misbruiken of uit de wegruimen wat hun in de weg staat naar hun reisdoel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s