Ziekteverzuim onder politieagenten explodeert

Screenshot_6

(Door: Peter Winterman)

Het ziekteverzuim bij de politie rijst de pan uit. Vorig jaar zat gemiddeld 7% van de agenten ziek thuis. Per dag zijn dat zo’n 4600 zieke dienders. Maatregelen van de korpsleiding om het verzuim terug te dringen, sorteren geen effect.

In 2014 lag het ziekteverzuim bij de politie nog op 6,1%, in 2013 op 5,7%. De sterke stijging van het aantal zieken wordt onder meer veroorzaakt door de reorganisatie van de Nationale Politie. ,,Een grote groep agenten leeft al lange tijd in angst en onzekerheid,” zegt Frank Giltay, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de politie. ,,Dienders worden daar letterlijk ziek van.”

(Webmaster – Het artikel sluit af met deze zin: “Zo werd geopperd om tijdens het werk alerter te worden door een ‘haka’ te doen, een traditionele Maori-dans die nog te zien is bij rugbywedstrijden in Nieuw-Zeeland.”)

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ziekteverzuim onder politieagenten explodeert

 1. Harry zegt:

  Vind die rituelen van die Maori best leuk en interessant !
  Nou heb ik de pest aan tatoeages , maar bij die lui past het wel , samen met die gruwelijke gezichtsuitdrukkingen en bewegingen , grote ogen en uitgestoken tongen en die bloedstollende kreten is het misschien wel een prima methode om die Mocro’s terug te jagen , de woestijn in .
  Persoonlijk krijg ik al kippenvel als ik ze op TV zie .
  Laten we het alsjeblieft proberen !
  Iedere morgen reveil in een andere moslim buurt .

  Weg met die klotemoslims !

  Like

 2. Cathja zegt:

  Het ziekteverzuim zal in de toekomst alleen maar stijgen. Alle haka’s ten spijt. Ik vermoed dat de politieagenten onder enorme druk staan van de boven hen gestelden. Wat kan en mag de politie nog doen? Zodra ze een keer hun wapen trekken, en het loopt verkeerd af, dan heb je de poppen aan het dansen.
  Ik denk bijvoorbeeld aan de Pegida-demonstraties. Zouden de agenten wérkelijk tegen de demonstranten van Pegida zijn, die gewoon vredelievend zijn en geen kwaad in de zin hebben? Hebben de agenten opdracht ‘van hogerhand’ soms, om het Pegida expres zo moeilijk mogelijk te maken, terwijl ze inzien dat deze mensen gewoon op een vreedzame manier een demonstratie willen houden?
  Ik kan me niet voorstellen dat alle agenten met volle instemming hun opdrachten uitvoeren. Agenten zijn ook gewoon mensen met een eigen mening. Zij zien vast en zeker het onrecht in de samenleving, maar mogen niet hun eigen hart volgen. Ze hebben maar te doen wat hen wordt opgedragen.
  Kijk eens wat er in en rond de AZC’s gebeurt, wat er op straat gebeurt. Zaken die bijna altijd te maken hebben met asielzoekers. Veel agenten hebben toch zelf ook een gezin met kinderen, en zouden ze daar dan niet bezorgd om zijn? Natuurlijk wel.

  Daarom denk ik dat agenten onder hoogspanning staan, en wat is er nu slechter voor je gezondheid dan dat?

  Like

  • Ja inderdaad Cathja, wanneer werknemers langdurig geconfronteerd worden met wijzigingen, reorganisaties ect dan neemt het ziekteverzuim schrikbarend toe. De mensen voelen zich niet meer op hun gemak (Een paar ijskonijnen daargelaten) door het van boven geïnitieerde beleid om tot één nationale politie te geraken. De overgangsperiode is veel te kort er zijn te veel strubbelingen de ICT is niet op orde, te weinig blauw op straat en de mannen en vrouwen die dit vaak ondankbare werk in soms moeilijke omstandigheden moet klaren worden vanzelf gefrustreerd door de arrogante, weinig flexibele gedrag en houding van de Commissarissen, Hoofdcommissarissen en uiteraard door de politiek die heeft besloten om dit ‘geldbesparende’ project zo snel als mogelijk door te drammen…

   Like

  • Japio zegt:

   Volkomen mee eens Cathja, politieagenten zijn ook maar mensen. En uitgerekend zij weten wat er speelt.

   Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Hier haal je een belangrijk punt aan Cathja. De politie raakt gefrustreerd omdat ze de opdracht krijgen om agressieve “vluchtelingen” en hun linkse AFA vriendjes te beschermen. En dat maakt inderdaad ziek. Als ze echt naar beste eer en geweten zouden mogen handelen dan zouden de begrafenis ondernemers gouden tijden hebben.

   Like

  • Petecoole zegt:

   Mooi gezegd Cathja..

   In de grote steden zijn er elke dag….elke dag dus… steekincidenten.
   Bijna alle agenten op straat dragen steekvesten.
   De steekincidenten worden voornamelijk gepleegd door onze allochtone mede-Nederlander uit het Midden-Oosten, Afrika en Zuid & Midden Amerika.
   Die worden namelijk in hun “eer” (of iets wat daar op lijkt) aangetast als je ze aanspreekt op hun gedrag.

   Bij acht van de tien, 112-meldingen, zijn buitenlanders betrokken.. sorry.. allochtone Nederlanders..
   Dit wordt bewust onder de pet gehouden door het kader van de politie, en agenten krijgen waarschuwingen mee er niet met bijv. de familie over te praten.
   (de boel bij elkaar houden mentaliteit)
   Na 2 jaar zijn de meeste agenten geestelijk opgebrand, en worden ze doorgepromoveerd naar andere taken zoals binnendienst of technische recherche. Weg van de Palestijnse toestanden.

   Let maar op ! Al tientallen jaren lang discussies over meer ‘straatagenten’ en daar (weer) extra geld voor vrij maken. Meer ‘blauw’ op straat…
   Pispaaltjes en slachtvee voor de ‘gefrustreerde’ islamitische crimineel. (daar moet je begrip voor hebben hoor !!)
   (en samen met de politie, natuurlijk de brandweer, ziekenbroeders en andere hulpdiensten)

   Als het bekend zou worden hoeveel ‘ambtenaren’ er op de PVV stemmen, zou het politiekorps worden opgeheven als zijnde teveel ‘tokkies’ !!

   Die laffe honden uit het MO hebben totaal geen respect voor Nederlandsgezag, en voelen zich beschermd door de baantjesjagers uit Den Haag van socialistische zijde..
   En dat vreet ook aan de ziel van “onze” politie.

   Like

  • Willie zegt:

   Cathja, die flikken hebben gewoon geen eergevoel , anders staken ze hun middenvinger wel op tegen hun ”oversten” maar nee , gewoon verder de idioot spelen, als de centen er maar elke maand zijn , BAH !!!!

   Like

 3. Joshua zegt:

  Het zou goed zijn als zij ook eens hun kont tegen de krib gooiden tav. de gekkigheid die zij uit moeten voeren.

  Like

  • Harry zegt:

   Tja , gebrek aan moed kun je ze best verwijten .
   Ik heb in het verleden toen ik nog in loondienst was , aan mijn directeur ook wel eens gevraagd of ie soms gek geworden was . En toen stond er aardig wat op spel .
   Als je gelijk hebt kan dat ook !
   Denk niet dat er ooit EEN diender aan de burgemeester heeft gevraagd of ie soms mesjogge geworden is .
   Als het oorlog wordt scharen ze zich domweg achter de machthebber van dat moment en dat is heel verontrustend .

   Like

  • Exact! Zoals mensen aanhouden voor het dragen van varkensmutsen of vanwege hakenkruisjes-in-de=afvalbak! Als ik zulke krankzinnige opdrachten kreeg uit te voeren, zou ik ook ziek worden.
   Trouwens, dat Haka-voorstel is óók kolder; het is niets anders dan de aandacht afleiden van de echte oorzaak:
   What about al dat moslimtuig er eens uitgooien? Zou dat geen oplossing kunnen zijn?
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 4. Pieter zegt:

  De individuele agent moet eens leren assertiever te worden tegen al die mensen die zij aanhouden.
  Te vaak laten zij zich verleiden tot discussies met verdachten en zoiets put een mens uit, leidt eventueel tot burn-out.
  Ik kijk met genoegen naar het optreden van Amerikaanse agenten in diverse programma’s, dan zie je die zakelijke no-nonsense aanpak die men als agent nodig heeft om psychisch gezond te blijven.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ook bij de politie verzieken linkse invloeden de sfeer.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koddebeier: 12.24. uur. Juist, U legt de vinger “op de zere plek”. De volkome door de RODEN overgenomen TOP, bij Politie en Justitie, heeft van politiemensen, die van oorsprong voor VEILIGHEID moesten zorgen voor de NEDERLANDSE BURGERS, watjes en maatschappelijke werkers gemaakt. Tevens het feit, dat bij de Politie momenteel, de 5e colonne der islam is binnengedrongen, verklaart de frustatie bij elke politieman/vrouw die WEL integer zijn/ of haar werk wil doen. We hebben gekregen BROMSNORPOLITIE,LINKSPOLITIE en MOSLIMPOLITIE. Daar zit de kneep. De hele verrotte politieke bende heeft deze gang van zaken bewerkt!

   Like

 6. Pogo zegt:

  “De sterke stijging van het aantal zieken wordt onder meer veroorzaakt door de reorganisatie van de Nationale Politie. ,,Een grote groep agenten leeft al lange tijd in angst en onzekerheid,” zegt Frank Giltay, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de politie. ,,Dienders worden daar letterlijk ziek van.”

  De samenleving wordt ook gereorganiseerd qua samenhang (d.m.v. de instroom).
  Burgers leven al lange tijd in angst en onzekerheid.
  Ze worden genegeerd door de politiek en worden daar letterlijk ziek van.

  Probeer het maar eens uit te leggen aan je baas; Ik kom vandaag niet want ik ben stront ziek van de realiteit. Ik trek het niet meer.

  -Agenten zijn net mensen die……..ach….laat maar.-

  Like

 7. Republikein zegt:

  Overspannen.
  Nederland telt sinds de reorganisatie van de afgelopen jaren ongeveer 50.000 agenten die voltijds op straat actief zijn. Van dat aantal zijn er tussen de 1.500 en 2.000 agenten voltijds bezig met de begeleiding, bescherming en arrestaties in de asielzoekerscentra.
  Wanneer er maar de geringste twijfel was om een misdaad te koppelen aan bewoners van een asielcentrum (azc), dan werden die eruit gehaald. De misdaadcijfers van asielzoekers die niet meer in een azc wonen tellen dan ook niet mee. Het rapport meldt: “Voor dit overzicht is gekeken naar de COA- en Politiemeldingen vanaf 1 januari tot en met 31 december 2015 op of rondom (het adres van) COA-opvanglocaties.“

  Zelfs met al deze mitsen en maren kwam er het schokkende cijfer van ruwweg 8.000 geregistreerde misdaden en overtredingen. Zo zijn er 2.394 geregistreerde meldingen van agressie en geweld tegen personen. Ook was er gemiddeld genomen iedere week een melding van seksueel geweld (dat kan een aanranding of verkrachting zijn). Let wel, in de islamitische cultuur is de eer ontnomen van een verkrachte vrouw. Aannemelijk is dan ook dat vele misdaden niet gemeld worden om de familie de ‘schande’ te besparen.

  Tsa, ik lees het ook maar, gelukkig werk ik niet bij de plizie, ben wel overspannen sinds geboorte., nou ja, iets later, goed?
  Het ligt niet aan de kleur, het is een mondiaal probleem, zie het wel zwart in trouwens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s