16 miljoen subsidie aangevraagd voor huisvesting “vluchtelingen”

Screenshot_38

“Vluchtelingen” krijgen niet meer automatisch een zelfstandige huurwoning.

(Door: Ben Meindertsma)

In de eerste maand dat de regeling bestaat is er ruim 16 miljoen euro subsidie aangevraagd voor de bouw van sobere huizen voor “vluchtelingen”. De aanvragen zijn gedaan door gemeenten, woningcorporaties en bedrijven. Als de aanvragen worden gehonoreerd, kunnen 2.563 “vluchtelingen” met een tijdelijke verblijfsvergunning verhuizen uit een AZC naar een woning. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de NOS. De regeling bestaat sinds 1 februari.

Voor het kabinet en de gemeenten staat er veel op het spel. Omdat er in Nederland te weinig sociale huurwoningen beschikbaar zijn, zitten er inmiddels 15.000 mensen in asielzoekerscentra die eigenlijk een huurwoning zouden moeten krijgen. De subsidieregeling moet er voor zorgen dat deze groep doorstroomt naar woningen in gemeenten. Eerdere pogingen om de doorstroom uit asielzoekerscentra op gang te brengen zijn allemaal mislukt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op 16 miljoen subsidie aangevraagd voor huisvesting “vluchtelingen”

 1. Roeland zegt:

  Als dit bericht klopt. Daar ga ik maar van uit. Dan zijn de de Nederlanders door de politiek verraden. Nederland is geen immigratieland. Nederlanders staan in sommige gemeenten meer dan 10 jaar op een wachtlijst voor een sociale huurwoning. Terwijl ze keurig soms behoorlijk betalen om op die wachtlijst *te mogen” staan. Dan denk je dat een partij als de SP voor je opkomt. Vergeet het maar. Zij vinden ook dat “vluchtelingen” met voorrang geholpen moeten worden. Wij (Nederland-Europa) zijn de sociale dienst van de wereld geworden. De droom van de hippies van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw is werkelijkheid geworden. Aan de lezer de keuze; willen we dit?

  Like

  • Driek zegt:

   Roeland zegt: Aan de lezer de keuze; willen we dit?

   Neen, beste Roeland, de lezers van E.J. Bron weten wel beter, maar nog altijd staat de VVD boven de PVV. De Nederlander wil niet anders. En dat schlemielige zooitje mensen op die foto zijn absoluut geen vluchtelingen. Gelukszoekers zijn het. En als die allemaal bij elkaar horen, is het een knap groot gezin om te huisvesten. Man en vrouw en vier zonen zonen. Wel ja, toe maar. Die hebben een flink grote woning nodig. En er zal nog wel een kleintje bijkomen, het zijn ook net konijnen.

   Like

  • delamontagne zegt:

   In mijn jeugd, begin jaren 50, werd NL met 10 miljoen mensen al vol ( gedeeltelijk overvol, volgens de toen Koningin Julia ) gevonden.
   Nu komt binnenkort de 17e miljoenste inwoner de boel verdringen en het wordt blijkbaar allemaal heel normaal gevonden in zo,n klein land.
   Net zo normaal wordt het gevonden dat de nieuweling weleens “Mohammad of Fatima” zou kunnen gaan heten.
   Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat de z.g.n. “vluchtelingen” niet alleen mochten blijven, maar ook nog NL-der konden worden.
   Uiteindelijk zullen ze de oorspronkelijken gaan overvleugelen met die talrijke gezinnen.

   Like

   • elisah zegt:

    We staan op nummer 6 van de lijst van de meest dichtbevolkte landen van de wereld.
    Wanneer ze de getallen van tegenwoordig meetellen staan we misschien nog wel hoger op de lijst. We zitten gewoon overvol en het wordt met de dag erger.
    Vluchtelingen horen toch terug te gaan als hun land weer veilig is?

    Like

 2. Cathja zegt:

  En als het allemaal nog échte vluchtelingen waren, zonder grote monden en tevreden met wat ze van ons krijgen, dan zouden we wel tijdelijk willen inschikken. Maar de vrees bij velen leeft dat een groot deel van de ‘vluchtelingen’ niet meer naar hun landen van herkomst terugkeren. Óf omdat het geen echte vluchtelingen zijn en hun overheid geen weggelopen mensen terugneemt, óf omdat er door onze overheid geen druk op deze mensen wordt uitgeoefend om te vertrekken zodra de kust veilig is. We hebben allemaal het voorbeeld van Mauro gezien. Hele volksstammen komen in opstand als er mensen moeten worden uitgewezen.

  Wij, de Nederlanders, kunnen niet meer vertrouwen op de integriteit van onze overheid. Wij worden financieel kaalgeschoren, en mogen achteraan aansluiten!
  Dat is mijn land (niet meer)!

  Like

 3. carthago zegt:

  De grootste uitdaging voor nederiglandse woningzoekenden wordt het om gewoon asiel aan te vragen.Koop wat schoensmeer, ga met nieuw jaar naar keulen, gooi je paspoort weg en vraag asiel aan in nederigland en je hebt zomaar een woning naast de onrendabelen in een ministerstorentje in Den hagistan.Leuker zullen we het maken en makkelijker.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Schandalig dat onze woningnood nimmer de regering bereikt heeft. De hele sociale woningbouw staat in het teken van geld, daar is niks sociaals aan.En denkt de regering dat de terreurhuurders gaan doorstromen? Nou dat gaat dus niet gebeuren, je moet wel een hele goede baan hebben om zelfstandig iets anders te kunnen huren (kopen??) en de ervaring leert dat M&F niet doen aan goede banen.
  We zijn bezig de bezetters in te kwartieren. Stop de waanzin, stop Rutte en Samsom.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ra, Ra, Ra, en wie gaan dat allemaal betalen…………………………U en Ik.
  De Europese Bank houd opzettelijk de rente op 0 of mogelijk nog lager, zodat pensioenen gekort gaan worden door de Pensioenfondsen die miljarden bezitten (ons geld uiteraard) en zo komen er gelden vrij om via de haagse oplichters in vluchtelingen projecten gestoken te worden !!
  Mensen we worden belazerd !!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Ik kan me indenken dat iemand naar een buurland vlucht, maar dat je ruim 4000 km ver vlucht gaat er bij mij niet in !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s