AfD heeft meer fans op Facebook dan haar politieke concurrentie

Screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

Korte tijd voor de richtinggevende parlementsverkiezingen in drie Duitse deelstaten tekent zich zowel in de kiezersgunst als op de sociale media een trend tot de Alternative für Deutschland (AfD) af.

ongecensureerd.at

De FPÖ in Oostenrijk en de AfD in Duitsland hebben veel gemeen. Ze zetten zich met grote prioriteit voor de belangen van de autochtonen en hun vaderland in, ze handelen met gezond verstand en ze krijgen gestaag meer aanhang in de bevolking. Tegelijkertijd worden ze collectief door de politieke concurrentie met alle middelen bestreden en buitengesloten. Mediaal gezien reikt het scala van doodzwijgen tot schandaliseren. Waar ze niet doodgezwegen kunnen worden en op authentieke wijze hun boodschap verbreiden, is op internet. Op sociale media zoals Facebook zijn ze beide superieur aan hun concurrenten.

AfD groeit dynamisch op Facebook

De door het “Handelsblatt” gepubliceerde cijfers maken het duidelijk: De AfD kan op Facebook terugvallen op het grootste aantal fans en ze blijft nog steeds snel groeien. Had de partij een jaar geleden nog 141.514 fans, nu zijn dat er al ruim 238.000. Ver daarachter komen de CDU met 102.000 en de SPD met 96.900. Die Linke heeft 130.000 fans en de Groenen sluiten de rij met ongeveer 85.000 “volgers”.

In Oostenrijk is verreweg het drukst bezochte Facebook-profiel van een politicus dat van de leider van de FPÖ, H.C. Strache met bijna 325.000 fans.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, FPÖ, gezond realisme, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

7 reacties op AfD heeft meer fans op Facebook dan haar politieke concurrentie

 1. jantjeuitnl zegt:

  Hopelijk geven de verkiezingen aldaar dezelfde verhoudingen. Ik vrees van niet.

  Like

 2. joga zegt:

  Ik ben ook fan, maar mij krijgen ze met geen goud op dat achterlijke Facebook, het schandaal-medium voor tieners, maar vooral ook voor onvolwassen c.q. retarded ouderen, die allemaal rijp zijn voor een bezoek aan een psycholoog.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  En hier de reaktie van deze links/groene Antifa-ratten !

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Het is wel even een wat lange zit om de video te bekijken. Maar de moeite loont zich om te begrijpen wat er nu werkelijk in Duitsland speelt. En dat begint niet per definitie met Merkel
  https://www.youtube.com/watch?v=DTUOboeeQlI De waarheid over de vluchtelingencrisis. Duitsland moet kapot.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s