Het Libanon-scenario

Screenshot_7

(Door: “Geronimo”)

Wat Geert Wilders zegt, strookt volkomen met de realiteit. Molenbeek is inderdaad de verpersoonlijking van al die Brusselse EUSSR-smeerlapperij. Illustratiever kan moeilijk. Hopelijk komt hij ooit aan de macht. Moeilijk wordt het in elk geval, omdat, ondanks alles, nog zo velen menen dat er niets aan de hand is, dat het allemaal wel zal koelen zonder blazen, zodat het rustig leventje ongestoord verder zal kunnen gaan: potje voetbal, pintje, krantje, reisje…

Maar speciaal voor deze laatsten; vergeet niet dat Libanon ooit ook heel welvarend was. Ik verwijs daarvoor speciaal naar een artikel van ene Marc Joris op Golfbrekers.be d.d. 14.02.2016 onder de titel “Het begin van de Libanese burgeroorlog”, omdat de gelijkenis met wat nu in Europa gebeurt, inderdaad zo treffend is, zo eng gelijklopend.

Zo schrijft de heer Joris o.a. dat in 1972 Beiroet nog een bruisende mediterrane stad was. Te vergelijken met een Italiaanse badplaats, met terrasjes, flanerende vrouwen, een goudmarkt, druk uitgaansleven…

“Het was naast Israël ook de enige democratische staat in de regio. Het toerisme bloeide. Tot 1984 verschenen er meer boeken dan in alle andere Arabische landen samen, ook werken die in de rest van Arabische wereld verboden waren. De politiek was een voortdurende evenwichtsoefening tussen moslims en christenen, maar zolang de christenen de sterkste machtsfactor waren, bleef Libanon een oase van vrijheid in een woestijn van isla­mitische censuur, haat en tirannie.

Toen in 1948, na de mislukte aanvallen op Israël, tienduizenden Arabische vluchte­lingen in Libanon neerstreken, werden zij door de chris­telijke ge­meenschap met open armen ontvangen. Vele christenen boden hen onderdak. Christelijke scholen en kranten voerden acties ten gunste van de vluchtelin­gen. Charitatieve organisa­ties brachten geld, kleren, tenten en voedsel bijeen. Ach, hoe herkenbaar is dat voor de hedendaagse tv-kijker.

Die Arabische vluchtelingen waren meestal van Syrische, Saeudische, Transjordaanse of Egyptische afkomst, maar vanaf 1964 werden zij “Palestijnen” genoemd. In 1970 probeerden zij gezamenlijk de monarchie in Jordanië omver te werpen, maar zij werden door het Jordaanse leger verpletterd. Duizenden Fedayeen trokken weg uit Jordanië, mét hun wapens, vooral naar Syrië en Libanon. Het wankele evenwicht tussen christenen en moslims werd daardoor verstoord. Demografisch én militair waren de moslims nu veel sterker. Vanaf toen voelden de Palestij­nen in Libanon zich zo almachtig dat zij op eigen houtje mensen begonnen te arreste­ren. Zij stonden nu boven de wet. Gewone Libanezen waren overge­le­verd aan de wille­keur van de Fedayeen. Zij gedroegen zich als een bezettings­leger in vijandig gebied. Zij voerden willekeu­rige iden­ti­teits­controles uit, en zij hielden ongestraft Liba­nese automobi­listen tegen­ om met de Ka­lasjnikov in de hand hun auto op te eisen. Nee, dat was geen diefstal, dat was in het belang van de klassen­strijd en de bevrijding van Pale­stina. De islam was als drijvende kracht altijd op de achtergrond aanwezig, maar de propaganda naar buiten was marxistisch en werd aangestuurd door de KGB, die in 1964 de PLO had opgericht.”

Zie dus wat er met de komst van al die Fedayeen (Fatah) allemaal veranderde in Libanon, dat ooit welvarende land dat daardoor ten prooi viel aan een heuse burgeroorlog. Weg welvaart. Weg vrede. Weg alles. Dat staat ons hier in Europa uiteindelijk ook allemaal te wachten als het zo verder blijft gaan. Hoe herkenbaar is dat allemaal toch, en hoe is het mogelijk dat nog zo velen dat allemaal weigeren in te zien. Dank zij Merkel & Co. is de vijand intussen al met vele duizenden binnen Europa aanwezig met dat ene speciale doel voor ogen, namelijk de overname van onze landen, van onze steden en dorpen, en het worden er elke dag steeds meer.

Maar er is toch nog hoop, want één kleine dominosteen die valt, volstaat immers om dat smerig EUSSR-gedrocht compleet uit elkaar te laten vallen. Die hoop is o.a. Geert Wilders. Als dan ook nog eens de Engelsen in hun referendum het goede voorbeeld geven, is er meteen een grote stap vooruit gezet richting de volledige ontmanteling van die nefaste politieke Frans-Duitse as, niet toevallig beide met een links bestuur, en in hoofdzaak verantwoordelijk voor de huidige Europese malaise.

Wat een zalige vooruitzichten dus. Een andere oplossing bestaat er nu eenmaal niet voor Europa willen we het bevrijd zien van het zoveelste Duitse juk, dat nu voor de verandering niet meer als symbool met de swastika zwaait, maar schuil gaat onder de doemsterren van een totalitaire EUSSR. M.a.w. het fascisme terug in de vorm van het antifascisme. Liever wat armer en vrij, dan te moeten leven als slaaf van dit door Duitsland gedomineerde Europa. Alle alternatieven zijn beter dan dat. Stelt u zich eens voor, geen Merkel-wijf meer dat los van alle rede en verantwoordelijkheid, meent iedereen in (haar) Europa zomaar haar communistische DDR-wil te kunnen opdringen, maar daardoor juist de ongewilde motor is als drijvende kracht van de ondergang van haar eigen zo geliefde EUSSR, compleet naar DDR-model, haar grote jeugddroom, zoals onlangs is gebleken.

Ik wens Geert Wilders dan ook oprecht alle succes toe. Ik hoop dat hij in zijn opzet slaagt. Wat een prachtig man en politicus is dat toch, wat een hoopvol licht in de complete politieke duisternis, iemand van wie men weet dat hij die belofte alvast hoe dan ook gestand zal doen. Dat kan men van weinigen zeggen. En dat is nu wat voor ons allemaal van primordiaal belang is, willen we niet ten prooi vallen aan een soortgelijk Libanon-scenario.

Door:
“Geronimo”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Het Libanon-scenario

 1. Edjan zegt:

  Goed geschreven, Geronimo

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Interessant artikel, het staat op
  http://www.golfbrekers.be/het-begin-van-de-libanese-burgeroorlog/

  Beiroet werd toen het Parijs van ,t Oosten genoemd. Leek een klein beetje op Haifa, Israel niet eens zoveel zuidelijker.
  Die burger-oorlog kon beter een “Godsdienst-oorlog” worden genoemd en gebeurde toen evenwicht tussen muslims e.a was verbroken.
  Wat er nu in de EU-steden, Cologne, Malmö etc,etc gebeurt is nog maar een peuleschil van wat gaat komen.

  Like

 3. Avidia zegt:

  Ik ben het hier volkomen mee eens, vanaf dag een wist ik: dit is mijn partij, altijd VVD gestemd, dat doe je als middenstandster, maar dat was over met de komst van de PVV, ik herkende mijzelf meteen, dit is mijn groep!! Sluit U aan bij de PVV, geen gezweef, recht voor z’n raap, fantastisch, nergens omheen draaien, hoe het is wordt verkondigd. Lang leven onze Geert!!!!

  Like

 4. Thom zegt:

  Het zou wel eens waar kunnen zijn. Toen ik jong was draaiden er in de bioscoop Duitse erotische films. in die tijd was dat striptease. dan zag je striptease in Parijs zoals de Moulin Rouge. Beiroet werd het Parijs van het Oosten genoemd en had toen ook volop striptenten. Nou lopen de vrouwen daar in een tent.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Wat mooi geschreven, Geronimo! Laten we hopen dat de dagen van Angela Merkel spoedig geteld zullen zijn!
  Uit de EU en weer een zelfstandig Nederland, een vrij Europa. Geen Duitse dominantie meer. Daarvan hebben we onze buik inmiddels wel vol.

  Like

 6. Latraviata zegt:

  En zo is het!! In de vroege jaren zeventig was Libano een El Dorado. Beiroet werd het Parijs van het Midden Oosten genoemd! Ik ben er vaak en met veel plezier geweest. Maar toen kwamen de moslims……

  Like

 7. BertG. zegt:

  Ik heb er verhalen van gehoord van soldaten die er waren, die plots tegenover kinderen stonden van een jaar of 8, met een AK47, die enkel geen moment meer twijfelden.
  Kinderen die met het grootste gemak een magazijn leeg schoten op alles en iedereen.
  En dan blijft er weinig keus over wil je ooit weer levend terug keren in Nederland.

  Like

  • BertG. zegt:

   Die kinderen die daar rond schoten van een jaar of 10, zijn inmiddels alweer een jaar of 45 en misschien wel je buurman met net zulke vriendelijke kinderen die nu de buurt teisteren en jouw slapeloze nachten bezorgen.
   Zolang is het al geleden.

   Like

   • Giny zegt:

    BertG.

    Heb geen moment aan je getwijfeld,
    wilde het alleen maar even bevestigen!

    Vriendelijke groet,

    Gina

    Like

  • Giny zegt:

   BertG.

   Wat u gehoord hebt dat klopt, wij hebben het meegemaakt!
   Met acht personen waren we door een Libanees die bij ons in Saudi werkte
   uitgenodigd voor een paar weken bij zijn familie in Beiroet door te brengen!
   Op elke hoek van de straat stonden soldaten met geweren en inderdaad
   ook kindsoldaatjes, een dramatische ervaring!
   We hebben doodsangsten uit gestaan, als je in een file stond, was er
   weer eens een autobom ontploft!
   Alle gebouwen waren kapot geschoten, als een soldaat aan iemand vroeg
   of hij zijn auto wilde verplaatsen en ze deden het niet snel genoeg, werden
   ze geexecuteerd!
   We zijn met de hele groep de bergen in gegaan naar een wintersport gebied,
   daar was een grenspost waar heel kleine jongens met geweren stonden,
   stopte je niet, schoten die jochies, alles aan puin, alsof ze met een
   waterpistooltje aan het spelen waren!
   Al met al was het een groot drama, na een week in deze ellende doorgebracht
   te hebben, zijn we vertrokken! Deze belevenis vergeet je nooit meer!

   Like

   • BertG. zegt:

    Tuurlijk klopt het wat ik zeg, ik ga hier geen onzin opschrijven.
    Ik heb ze zelf horen vertellen. Soldaten van mijn leeftijd, allemaal vrijwilligers.
    Sommige zijn daar nooit meer overheen gekomen.

    Like

 8. ildiko zegt:

  Maar hier helpt geen kritiek, geen waarschuwing, niks, Oriana Fallaci werd ook verkettert terwijl ziek en oud was. Geert, Fortyuin, iedereen wordt gewoon gedemoniseerd kapot gemaakt, monddood, via de smerige anti fascisten en politiek correcte varkens. HET VOLK KOMT NOG STEEDS NIET IN MASSALE OPSTAND.!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Ildiko: 09.10. uur. Klopt, het méh,méh, domme schapenvolk, van de door LINKS bezette Pers en Media,en daardoor zijn gehersenspoeld, zorgen ervoor dat er geen biet verandert!

   Like

  • Anneke zegt:

   Maar goed ook, een burgeroorlog is NU net waar de politiek zieken op uit zijn. Geef de gek niet zijn of haar zin !!!

   Like

   • Edjan zegt:

    Ja, Anneke, daar zijn ze op uit. Maar hun stukken staan goed op het bord: als wij NIET in opstand komen, winnen zij ook en zijn wij totaal kansloos. Dat omslagpunt komt met rappe schreden naderbij en ligt zelfs misschien al achter ons … waarschijnlijk binnen 5 jaar. Maar dan “hebben” zij alweer miljoenen mohammedanen erbij om ons eronder te houden, dan is hun EU schurkenstaat haast af …

    Like

 9. joga zegt:

  Tijdens mijn werk in het Midden-Oosten in de jaren ’80 heb ik gewerkt voor een groot bouwbedrijf met een christelijke Libanese eigenaar die een complete staf van christen-Libanezen om zich heen had verzameld, met vestigingen in diverse Arabische staten. In gesprekken met hen herken ik volledig bovenstaand verhaal. Gezien al deze ervaringen heb ik nadien als directeur van een middelgroot bedrijf na de vvd altijd op de PVV van Geert Wilders gestemd en zal dit blijven doen, aangezien de rest van de politiek misselijke farizeeërs zijn of back-stabbers van VNL. Het smerige, achterbakse links, inclusief d’66 komt sowieso nooit in aanmerking.

  Like

 10. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  voor wie nog dúrft te willen weten !
  .

  Jasterke
  .

  Like

 11. Anneke zegt:

  Heel TRIEST dat we niet in een volksgerichte democratie leven, maar een KAPITAAL gerichte democratie. Heeft men vermogend kapitaal, dan ‘tel je enigzins mee’. “De inspraak/zeggenschap is zeer zeker afhankelijk van het financieel-/economisch vermogen”!!!
  Vandaar de enorme vatbaarheid voor het virus…FRAUDE. En de maatschappelijk dodende bacterie….CORRUPTIE.

  Like

  • Edjan zegt:

   Anneke. Ik ben bang dat er nooit een echt volksgerichte democratie heeft bestaan. Er zijn “experimenten” geweest met socialistische en communistische samenlevingen (al in de 18de eeuw in Frankrijk) maar die werden pijlsnel nog grotere dictaturen dan de kapitaalgerichte samenlevingen.

   Ik denk dat je refereert aan idealen die al lang leven onder de mensheid maar in de praktijk niet kúnnen bestaan omdat ze niet stroken met hoe de mens in werkelijkheid in elkaar steekt. De mens is voor een groot deel competitief en meedogenloos. Dat heeft ons “mooi” aan de top van de voedselladder gebracht maar het heeft een zware prijs.

   Dat was een ontwikkeling die miljoenen jaren heeft geduurd dus dat valt helaas niet te veranderen, hooguit tijdelijk te onderdrukken.

   Like

 12. Geronimo zegt:

  @Tom Hendrix
  Ook Marc Joris vernoemt de linkse dominantie van de media en hun partijdige houding als het gaat om moslims. Hij schrijft daarover het volgende in geciteerd artikel:

  “”Moordenaars en media
  Een Europe­aan die in het islamitische kamp vocht, blufte dat hij 197 christenen had neerge­scho­ten, bijna allemaal burgers. In één geval maakte hij een afspraak met een Ameri­kaanse televi­sie­ploeg om in een bepaalde straat in de christe­lijke wijk van Beiroet op een vastgesteld tijdstip enkele voorbij­gangers neer te schie­ten. Dit leverde prachtige film­beelden op van mensen die in volle straat werden geraakt door een “niet-geïden­tificeerde sluipschutter”.
  Deze episode is kenmerkend voor de partijdige houding van de media in de Libanese burger­oorlog, die werd voorgesteld als een strijd tussen nobele “progressieve moslims” – hoe waanzinnig klinkt dat nu! – en boosaardige “rechtse” of “conservatieve christenen”. Het was het begin van het tegennatuurlijke bondgenootschap tussen links en islam, dat sindsdien, deels dank zij oliegeld, zelfs een nog sterkere greep op de media en de Europese politiek heeft gekregen. In 1975 waren er in Europa tenminste nog enkele kranten die het voor de christenen opnamen. Nu zijn ook die door het links-islamitische kamp overgenomen en verkondigen zij bijna allemaal dezelfde pro-islamitische propaganda. Naast de Syriërs en Hezbollah waren de linksen de echte overwinnaars van de Libanese oorlog: zij veroverden heel het Europese medialandschap.””

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s