SATIRE: Stel je voor dat je een vluchteling uit Europa bent

Screenshot_33

(Door: “Nick”)

Je bent een man, 25 jaar oud en woont in Europa en vanwege de politieke ontwikkelingen en oorlog wil je alleen nog maar weg. De kans is groot dat je ingelijfd wordt voor militaire dienst en je besluit te vluchten. Het lot van vrouw en kinderen interesseert je niet. Natuurlijk trek je, voordat je de deur achter je dichtgooit, nog je mooiste designer kleding aan en doet nog wat gel in je haar.

Van andere vluchtelingen hoor je dat de Koning van Saoedi-Arabië alle vluchtelingen welkom heet en de grenzen heeft opengezet. Je wist dit al, omdat je altijd met het internet verbonden bent via je dure smartphone.

Na een comfortabele treinreis kom je aan bij de grens van Saoedi-Arabië en wat een verrassing… Je wordt verwelkomd met vreugdekreten en applaus door een enorme massa Saoedi’s. Ze dragen zelfs spandoeken met „Refugees Welcome“. Je weet niet wat je overkomt, maar tijd om dit allemaal te verwerken heb je niet, omdat er bussen klaar staan die je naar je noodonderkomen brengen. Er is eten en drinken genoeg. Zelfs medische verzorging is aanwezig en dit allemaal 24 uur per dag, Je wordt in de watten gelegd door over vriendelijke „Gutmenschen“. Deze „Gutmenschen“ weten precies hoe je hebt moeten lijden en doen er daarom ook alles aan om je gelukkig te maken in je nieuwe thuisland.

Een paar weken later komen er comfortabele appartementen en woningen vrij waar je mag wonen. Hiervoor hoef je uiteraard geen huur te betalen. Zelfs elektriciteit en bijkomende kosten worden door de Koning betaald. Ook het openbaar vervoer is gratis, omdat je als vluchteling alleen maar een zakgeld van 585 Saoedische Rial (€ 143,-) per maand krijgt.

Hoewel de levensomstandigheden goed zijn, je kunt zelfs slapen in je eigen bed zonder bang te hoeven zijn dat je eruit gebombardeerd wordt, begin je je toch langzaam te vervelen. De Saoedische pot smaakt je niet meer, omdat het niet aan je eisen voldoet en je krijgt trek in een goede maaltijd met een lekker stuk varkensvlees. Je vraagt de „Gutmenschen“ of ze dat voor je kunnen regelen, maar dat schijnen ze niet te willen.

Het enige wat je dan kunt doen is eisen dat er zulke maaltijden op de tafel komen en dreigen met een hongerstaking of je lippen dichtnaaien en dan gaan de „Gutmenschen“ alsnog door de knieën en je krijgt alles wat je wilt. Je weet nu hoe je het spelletje moet spelen en je volgende eis is een ruimte waar je in alle rust op de knieën kunt voor je dagelijkse gebed en je weet dat ze aan je eisen zullen voldoen. Het is nu ook duidelijk dat je alles krijgt wat je wilt, als je het maar eist.

Na een tijdje kom je tot de conclusie dat vrouwen, ook al zijn ze van top tot teen in het zwart gekleed, toch wel aantrekkelijk zijn en je begint ze onzedelijk te betasten. Je wordt door de politie op heterdaad betrapt en opgepakt, maar je weet ze ervan te overtuigen dat deze handelingen een onderdeel van je cultuur zijn en ze laten je daarom weer gaan.

Na deze afschuwelijke ervaring ben je wijzer geworden en je richt nu je aandacht op kleine jongens en meisjes en besluit een zwemparadijs te bezoeken en tot je verbazing is het een dag dat het zwembad alleen voor vrouwen toegankelijk is. Het kijken naar al die naakte vrouwen mist zijn uitwerking niet en je kunt je niet meer beheersen en begint in het zwembad met je potlood te spelen. Vrouwen beginnen te protesteren, maar je gaat gewoon door en je vindt het vreemd dat de vrouwen niet begrijpen dat dit ook en onderdeel van je cultuur is.

Je woont intussen al geruime tijd in je gastland en je weet dat je je geen zorgen hoeft the maken wanneer je opgepakt wordt. De politie heeft intussen begrepen dat in jouw cultuur vrouwen slechts tweederangs wezens zijn.

Omdat alles beter verloopt dan verwacht, denk je dat je in het paradijs bent, totdat je wakker wordt en blijkt dat je in Duitsland bent gestrand. . .

Door:
“Nick”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Satire. Bookmark de permalink .

8 reacties op SATIRE: Stel je voor dat je een vluchteling uit Europa bent

 1. Thom zegt:

  Bah bah bah wat een vreselijke laster. na een tijdje het eten niet lusten en vrouwen betasten. Dat mag toch al vanaf de binnenkomst.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Eem vriend was op het vliegveld van Lissabon om zijn broer op het vliegtuig naar Nederland te zetten.
  Hij vroeg mij het volgende: Weet jij waarom er voor de vlucht naar Istamboel alleen maar honderden “zwarten” en vooral met veel kinderen in de rij staan te wachten?
  Aangezien ik er geen enkel idee van had vermoedde ik, uiteraard slecht gedacht, dat het afrikanen waren die via Lissabon naar Istamboel en dan natuurlijk verder naar het noorden willen.
  Het is in ieder geval geen normale valantieroute.

  Like

 3. Japio zegt:

  Goeie satire, alleen de werkelijkheid is niet zo grappig. ALLES krijgen ze voor elkaar die leugenachtige kalifaat-rukkers. Ik zou willen dat Nederland weer Nederland was. Een land zonder islam en moskeeën zonder hoofddoeken en criminaliteit. Maar ja, dat lijkt onderhand een ijdele droom te worden.

  Like

 4. Koos zegt:

  Zouden ze in Saoedi-Arabië ook een PVV hebben?

  Like

 5. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (37) | voorzieners

 6. Petecoole zegt:

  Wie wil er vluchten naar een islamland ? Dat willen ze zelf al niet, beter om jezelf van kant te maken..
  (gelukkig..was een droom)
  Maar reken er maar op, als hier de pleuris uitbreekt, en dat gaat geheid gebeuren, wij nergens heen kunnen.
  Net als toen, enkeledagen voordat de 2e wereldoorlog Nederland bereikten, waren het koningshuis en bestuurlijke ‘elite’ uit Den Haag, al gevlucht naar hun buitenlandse villa’s in safe country’s.. (Mozambique, Argentine)
  Er was nog de ruim tijd, om alle bestuurlijke verantwoordijkheden netjes over te dragen aan de slippendragers. En de plebs mochten het zelf uitzoeken, 5 jaar lang… Bemoedigend toegesproken door geheime radiouitzendingen, die je in kelders,zolders en schuren kon beluisteren, dat wel..

  “Wir haben es nicht gewustt” zal dan weer een veel gehoorde kreet worden door die socialistische NSB’ers..

  Voor jezelf zorgen, en afleren om politici te vertrouwen..
  Het schorem van deze aarde…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s