Bulgarije stuurt soldaten naar de Griekse grens

Screenshot_13

Het “vluchtelingen”kamp in de bufferzone aan de Grieks-Macedonische grens bij Idomeni op 5 maart.

(Vertaling: E.J. Bron)

Bulgarije wil 400 soldaten naar zijn grens met Griekenland sturen om gewapend te zijn tegen een verplaatsing van de “vluchtelingen”stroom. In het Griekse Idomeni zitten op dit moment meer dan 13.000 “vluchtelingen” vast. De gouverneur van de regio wil de noodtoestand uitroepen.

DWN

De Bulgaarse minister-president Bojko Borisov kondigde aan 400 soldaten en andere veiligheidstroepen naar zijn grens met Griekenland te sturen om voor een verplaatsing van de “vluchtelingen”stroom gewapend te zijn, meldt het persbureau AFP.

Twee dagen voor de EU-“vluchtelingen”top zaten er zaterdag nog steeds ongeveer 13.000 mensen vast bij de grensovergang Idomeni tussen Griekenland en Macedonië. De gouverneur van de grensregio, Apostolos Tzitzikostas, riep de regering in Athene er zaterdag toe op de noodtoestand uit te roepen.

In totaal hielden zich 20.000 mensen in de regio op en daarmee meer dan 60% van alle in Griekenland gestrande “vluchtelingen”, zei gouverneur Tzitzikostas tegenover de tv-zender “Skai”, terwijl hij de verstrekking van voedsel in Idomeni controleerde. Hij waarschuwde dat zijn regio de lasten niet meer alleen zou kunnen dragen. Hij riep Athene ertoe op om de noodtoestand in het gebied uit te roepen.

Sinds Macedonië zijn grens bijna volledig heeft afgesloten, stijgt het aantal in Griekenland vastzittende “vluchtelingen” gestaag. Volgens Griekse informatie liet Macedonië de afgelopen twee weken maar 2.000 “vluchtelingen” door. Tegelijkertijd komen er dagelijks ongeveer duizend “vluchtelingen” vanuit Turkije op de Griekse eilanden aan.

Maandag onderhandelen de EU en Turkije over een repatriëring van de in Europa vastzittende “vluchtelingen”. De Turkse regering wil als tegenprestatie vrijheid van reizen voor haar burgers in de Schengen-zone. Tegelijkertijd stelt president Recep Tayyip Erdoğan de bouw van een “vluchtelingenstad” in het noorden van Syrië voor. Eurocommissaris Günther Oettinger wil het beloofde geld voor Turkije ondertussen verhogen naar 7 miljard euro.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Bulgarije, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Macedonië, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Bulgarije stuurt soldaten naar de Griekse grens

 1. Mirjam zegt:

  Turkije laat nog steeds ‘vluchtelingen’ door, waarom zouden we daar dan nog eens geld voor over hebben? Het gaat alleen maar om chantage, meer geld en ondertussen de boel belazeren.

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  De Eu wil de steun aan Turkije verhogen van 3 naar 7 miljard???Geen wonder dat ze onze naheffing verdubbeld hebben!Uit de EU,NU!

  Like

  • Edjan zegt:

   Klopt. Maar Erdogan heeft al laten weten dat hij daar niet veel voor terug gaat doen. Gaarne wil hij ook:
   – Vrij reizen voor Turken in de EU
   – Vrij settelen van Turken in EU
   – Turkije in de EU
   – Steun van de EU bij het inpikken van een strook land in Noord Irak en Noord-Syrië
   Dan zou Erdogan heel misschien geneigd zijn om … ?

   Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. biebie zegt:

  Net zo snel als men via de mobieltjes liet rondgaan “kom allemaal naar Muttie”kan het ook omgekeerd gaan.
  Gewoon even volhouden met grenzen dicht houden dan kan rondgaan “blijf maar daar alleen maar ellende”
  Het proberen waard dacht ik zo.
  Impopulaire maatregelen zijn eenmaal nodig om veranderingen teweeg te brengen.
  Wenspraatjes tijdens dure etentjes bij de 1000ste EU-top brengt NIKS.

  Like

 5. xonnebloom zegt:

  EU wil dat voor het einde van 2016 iedere lidstaat vluchtelingen opneemt…….dat gaat echt niet gebeuren…..allemaal exit….einde EU 2016??

  Like

 6. Jo zegt:

  Vluchtelingen zitten VAST !!!
  Weet u waarom ?
  Het is bij de Turken maar éénrichtingsverkeer !!!

  Like

 7. Jo zegt:

  vluchtelingen zitten VAST !!!
  Dat is een goede omschrijving, want de Turkije kent maar éénrichtingsverkeer !
  Vluchtelingen ?
  In Elsevier staat een foto waar zogenaamde vluchtelingen voor de grens van Macedonië staan. Syrische vluchtelingen ? Nou vergeet het maar, naar hun gezicht, zwarte haren en huidskleur te oordelen zijn het beslist geen Syriërs, daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken ! Een groot gedeelte van de échte Syrische bevolking is blank. Zoals u weet is het Midden Oosten en Noord Afrika bezet door Arabieren, en als we zo doorgaan wordt Europa door hun grote aantal ook bezet Arabisch gebied. Van integratie is totaal geen sprake ! Het mag ook niet van de Islam, het bevel luidt juist om alle landen over te nemen en islamitisch te maken. Het zijn eerder Irakesen of Afghanen, jonge sterke goeddoorvoede mannen ! Niks vluchtelingen, ze willen maar één ding van het rijke westen profiteren ! Het schatrijke Saudi Arabië en de Emiraten komen ze niet in, zelfs geen échte berooide arabische vluchtelingen want de islam kent geen mededogen !!! Ze komen ook deze landen niet in als arbeiders, omdat ze als islamieten niet uitgebuit mogen worden zoals wel gebeurd met Filipijnen enz. enz. want dat zijn in hun ogen geen échte islamieten, want volgens hun is islamiet pas écht als hij ook een Arabier is.

  Like

 8. Pingback: DOORGEEFLUIK (39) | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s