De Zweedse migratie-industrie

Screenshot_1

(Door: Nima Gholam Ali Pour – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Wanneer je spreekt met journalisten uit de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk, dan lijken ze vaak te denken dat Zweden een humanitaire supermacht is, die vluchtelingen heeft opgenomen omdat de Zweedse regering de een of andere  ideologie volgt, die gebaseerd is op het verrichten van goede daden. Dat Zweden een humanitaire supermacht is, die popelt om het goede voorbeeld geven, is een mythe die voor eens en voor altijd moet worden ontkracht. De recente migratiegolf naar Zweden heeft een aantal mensen arm gemaakt en anderen heel erg rijk.

Gatestone Institute

Elke dag leest men in Zweden nieuwe berichten over de winnaars en de verliezers in de migratie-industrie. Een van de winnaars in de Zweedse migratie-industrie is de ICA Bank. In november 2015 stuurde de bank een factuur van $ 8.000.,- naar het Zweedse Migratie Agentschap voor het verstrekken van prepaid kaarten voor asielzoekers. Voor elke geldopname rekent de ICA Bank $ 2,- aan kosten en voor elke prepaid kaart die geactiveerd wordt, rekent men $ 21.- De ICA Bank bemachtigde de overeenkomst zonder enige vorm van concurrentie; het contract met het Migratie Agentschap loopt tot maart 2017.

Veel asielaccommodaties in Zweden worden gerund door particuliere exploitanten, en die maken enorme winsten. In 2015 stuurden de 30 grootste bedrijven, die de asielaccommodaties beheren, het Zweedse Migratie Agentschap een geschatte rekening van $ 109.000.000.- Daarentegen waren de verliezers de Zweedse belastingbetalers, die deze beslissingen moesten financieren.

In november 2015 werd gemeld dat het Zweedse Migratie Agentschap gedurende een periode van 11 maanden aan eigenaren van onroerend goed in de private sector  $174.000.000,- had betaald voor de huisvesting van asielzoekers.

Veel bedrijven die de asielaccommodaties beheren, behalen een winstmarge van meer dan 50%. Defakon Renting AB heeft een winstmarge van 68%. Nordic Humanitaire AB heeft een winstmarge van 58%. Fastigheterna på Kullen AB heeft een winstmarge van 50%.

Het grootste particuliere bedrijf dat asielaccommodaties beheert, Jokarjo AB, is in handen van Bert Karlsson, die in Zweden vooral bekend is als directeur van een platenlabel. In de vroege jaren 1990 was de heer Karlsson de leider en oprichter van een politieke partij, Nieuwe Democratie, die pleitte voor het verminderen van de immigratie naar Zweden. Van 1991 tot 1994 zat hij, als vertegenwoordiger van zijn partij, in het Zweedse parlement. In 2015 stuurde zijn bedrijf het Zweedse Migratie Agentschap een rekening van $ 23.900.000.- Karlsson legde zijn businessplan voor het beheren van een tehuis voor asielzoekers op een simpele manier uit: “Ik heb het plan om het goedkoper en beter te doen dan wie dan ook”.

Een methode die hij gebruikte om zijn bedrijf winstgevender maken, is dat asielzoekers hun eigen wc-papier moeten kopen, blijkbaar ondanks het feit dat met het Migratie Agentschap is overeengekomen om asielzoekers te voorzien van wc-papier, maandverband en luiers. In december 2015 onthulden de Zweedse media dat asielzoekers al deze producten zelf moeten kopen.

Men kan zich wel indenken hoe het is gesteld met de situatie voor asielaccommodaties die gerund worden door kleine particuliere ondernemers. Daar gaat het  de Zweedse ‘humanitaire supermacht ” in feite om. Het draait allemaal om geld en het gaat over winnaars en verliezers. De bedrijven die de asielaccommodaties beheren, zijn rijk worden op kosten van de Zweedse belastingbetaler; tegelijkertijd worden asielaccommodaties niet goed beheerd.

Hier zijn een paar voorbeelden van de gewelddadige incidenten, die elke dag plaats vinden:

Op 25 januari 2016 arriveerde de politie bij een asielaccommodatie in Annerstad, Zuid-Zweden, nadat zij gehoord had van een vechtpartij  tussen Syriërs en Afghanen. Toen de politie arriveerde, kon –  volgens  haar verslag – niemand Zweeds spreken – zelfs de mensen die er werken niet.

In januari 2016 waren er berichten dat een tienjarige jongen op een asielaccommodatie in Västerås herhaaldelijk was verkracht. In februari 2016 waren er berichten dat een jongen bij een asielaccommodatie in Maglarp, in het zuiden van Zweden, was verkracht door twee andere jongens in dezelfde asielopvang.

Als linkse journalisten buiten Zweden van mening zijn dat verkrachting menslievend is, dan heeft Zweden een humanitair migratiebeleid.

Wat er echter daadwerkelijk in Zweden gebeurt, is dat particuliere bedrijven miljoenen dollars verdienen op kosten van de belastingbetaler, terwijl de nieuw aangekomen migranten een vreselijk bestaan hebben, waarin verkrachting en andere misstanden een onderdeel van het dagelijks leven zijn. Dit zullen andere Europese landen ook meemaken als zij het liberale migratiebeleid van  Zweden volgen.

Kinderen die zonder ouders naar Zweden komen (“niet-begeleide minderjarige vluchtelingen”), krijgen, volgens de Zweedse wet, een voogd toegewezen. De voogd neemt de plaats van de ouders in en is verantwoordelijk voor de persoonlijke relaties die het kind heeft en voor het beheren van de dagelijkse zaken. In december 2015 werd gemeld dat voogden verantwoordelijk zijn voor maximaal 29 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en zij verdienen meer dan $ 7.000,- per maand. Het is natuurlijk onmogelijk voor een ​​voogd om zorg te dragen voor 29 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. De migratie-industrie in Zweden heeft voor gewetenloze mensen de mogelijkheden gecreëerd om rijk te worden. Ondertussen verdwijnen duizenden niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en niemand weet waar ze zijn.

Een ander onderdeel van de migratie-industrie dat onlangs is opgekomen, zijn pleeggezinnen voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. In februari zijn verslagen opgedoken dat een van de directeuren van het Zweedse Migratie Agentschap ook de besloten vennootschap Starkman Familjehem AB leidt: een bedrijf dat pleeggezinnen aanbiedt voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Niet alleen de mensen in de particuliere sector verdienen geld aan de migratie-industrie, maar ook mensen die werkzaam zijn binnen het staatsapparaat die goed willen doen.

Screenshot_2

Het grootste private bedrijf dat asielonderkomens beheert,  is in handen van Bert Karlsson (links). In 2015 bracht zijn bedrijf de Zweedse belastingbetalers $ 23.900.000 in rekening. Zijn onderkomens eisen van asielzoekers dat zij hun eigen wc-papier kopen, blijkbaar ondanks het feit dat zij met het Migratie Agentschap overeengekomen zijn om asielzoekers te voorzien van wc-papier, maandverband en luiers. Wafa Issa (rechts) staat aan het hoofd van het Migratie Bureau voor de regio Stockholm. Ze runt ook een eigen bedrijf, dat wordt betaald om niet-begeleide minderjarige vluchtelingen van pleeggezinnen te voorzien.

Een van de verliezers is de Zweedse politie. Die heeft gemeld dat ze niet meer tegen haar taak is opgewassen, omdat ze de honderden jonge mannen die op dit moment uit Marokko en andere landen uit Noord-Afrika in Zweden zijn, niet de baas kunnen.

Wanneer je praat met journalisten uit Groot-Brittannië of de Verenigde Staten, die vinden dat het migratiebeleid van Zweden een rolmodel is, dan hoef je alleen maar te denken aan die journalisten die ooit de Sovjet-Unie als rolmodel zagen. Het communisme werkte niet; het migratiebeleid in Zweden werkt [ook] niet. Dat Zweden een ‘humanitaire supermacht ” is, is in werkelijkheid niets anders dan marketing: de Groene Partij en een aantal sociaaldemocraten willen het liberale migratiebeleid van Zweden exporteren naar de rest van Europa.

Hoewel een kleine kliek in Zweden als gevolg van de migratie-industrie miljonair is geworden, hebben de scholen, de politie, de sociale diensten en de belastingbetalers in Zweden veel verloren en ze hebben een moeilijke en onzekere toekomst. Er zullen grote conflicten in Zweden ontstaan. Er is niets “bewonderenswaardig” aan het Zweedse migratiebeleid. Het Zweedse migratiemodel, verre van een goed voorbeeld van hoe een migratiebeleid moet functioneren, is een schande en een ramp, en de uiteindelijke resultaten chaos, conflicten en corruptie zijn.

(Nima Gholam Ali Pour is een lid van de raad van bestuur van het onderwijs in de Zweedse stad Malmö en is betrokken bij een aantal Zweedse denktanks die zich bezighouden met het Midden-Oosten. Hij is tevens redacteur voor de sociaal conservatieve website Situatie Malmö.)

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Nima Gholam Ali Pour

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Rapefugees", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Derde Wereld, Dhimmitude, Eurabië, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

14 reacties op De Zweedse migratie-industrie

 1. Pingback: Zweden is al lang geïslamiseerd! | eunmask

 2. Sabeltant zegt:

  Wie kent ze niet.
  Moreel superieure goed doeners die de samenleving in een burgeroorlog storten.
  Het is aftellen want zelfs in ons land lopen de spanningen op.
  Wat te denken van idioten als Klaver en Samson die 400 nietsnutten per dag willen importeren.
  Vluchtelingen kloppen aan in Europa niet omdat ze het zijn maar omdat het kan.
  En wij de burgers kunnen deze mensen tot aan hun dood betalen met hun familie.

  Daarom komen steeds meer Nederlanders openlijk in verzet.
  De linkse media en politiek doet er alles aan om ze weg te zetten als nazi’s en fascisten maar wat als straks meer dan de helft van ons land er zo over denkt?

  Het aandeel mooipraters die ik dagelijks tegenkom slinken met de dag.

  De aanhouders zullen winnen. Laat dus (vreedzaam) horen dat je er bent!

  Like

 3. Klukkluk zegt:

  Ook dit artikel maar weer snel delen.

  Like

 4. elisah zegt:

  Veel mensen kijken ook op naar de Verenigde Staten, terwijl daar enorm veel armoede is en wantoestanden zijn. Men heeft vaak een sprookjesvoorstelling van een ander land. In Nederland lopen we allemaal op klompen met armen vol tulpen, dream on.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Het is hier toch niet anders.

  En dat in eendrachtige samenwerking met ‘links’ dat ‘solidariteit’ eist met zielige vluchtelingen en daar werkenden graag meer belasting voor wil afpersen, wat vervolgens middels subsidie in de zakken van deze stenenhandelaren belandt. Bijkomend voordeel voor de dealers in huurdershokken is de toenemende schaarste op de woningmarkt die automatisch tot prijsstijging zal leiden.
  http://fubar.mobi/2016/02/05/de-vastgoed-boys-van-de-vvd-lopen-helemaal-binnen-op-de-mohammedaanse-invasie/

  Like

 6. Open deur; was van meet af aan duidelijk: Ze halen vanwege het geld èn de goedmenschelijkheid alles maar binnen, laten alles maar toe en bedekken alles met de mantel der liefde. Hoe kan zoiets een goed beleid zijn?
  Exit Zweden. En w i j ook, als we niet heel erg uitkijken: Er is slechts een fractie van het Zweedse beleid voor nodig om een heel land naar de filistijnen te helpen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Zo’n lijst kunnen we hier ook maken. Over het algemeen verdienen de rijken aan immigratie. De rijken krijgen goedkope knechten en meer omzet. Verder zijn er partijen die menen veel stemmen te krijgen van islam kolonisten, asieladvocaten die meer klanten krijgen, meer subsidie voor vluchtelingenwerk etc.. Verder winnen de kolonisten zelf ook veel. In plaats van de hel die islamitisch Marokko is krijgen ze hier alles. Ten koste van de autochtone middenklasse.

  Het wordt tijd om de vijanden van de middenklasse simultaan aan te pakken. Zowel de rijken als de door diezelfde rijken geïmporteerde parasieten.

  Weg met hun rechtsorde! Weg met hun systeem.. Dat zei Pim Fortuyn al en nu zien we weer dezelfde kliek van parasieten van de PVDA die samenwerken met die walgelijke figuren van de VVD.

  Een type als Henny van de Most is niets anders dan wat Krupp was voor de Nazi’s.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af waar het nu eigenlijk om gaat. Zijn het wérkelijk de ‘vluchtelingen’ waarmee men zo begaan is, en waardoor men landen dwingt om ze op te nemen, of is het dat verwerpelijke GELD, wat overal een rol speelt?
  Als Zweden een rolmodel zou zijn, laten alle grootverdieners dan onmiddellijk vrijwilligers worden, want ze hebben nu eenmaal ‘een warm hart voor die zielige vluchtelingen’!
  Als ze alleen hun wérkelijk gemaakte kosten in rekening zouden mogen brengen, dan was er bijna geen ‘vluchteling’ meer welkom, en was het snel gedaan met hun buitensporige tolerantie richting deze mensen!

  Geld is macht. Geld regeert de wereld, en maakt ongelofelijk veel slachtoffers! Geld is dan ook het allergrootste kwaad wat ik kan bedenken!

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Een uitgebreid schokkend beeld van de situatie in Zweden [via Vederso]:

  How Europe’s most liberal nation gagged its own people on migration attacks: The Swedish conspiracy to hide the truth about the refugee influx

  ‘The familiar image of people coming here is of young men, young men and young men,’ he wrote. ‘Where are all the women?

  ‘In January, there were reports of sexual abuse of young girls during the Stockholm festival. One of the most famous Swedish newspapers is accused of covering up what happened…

  ‘The police, and also a number of journalists, have since admitted they got management orders to scale down reports on criminal activities involving non-Swedish people.

  ‘When is our mainstream media going to report what actually happens regarding the sexual abuse by boys and men of certain cultures here in Sweden? How is Sweden to prevent this male perpetuated behaviour tearing our girls apart?

  ‘We have discovered only recently that murders, rape and abuse are happening in migrant hostels. Stockholm and Gothenburg are tormented by criminal gangs, while sexual abuse of young girls is occurring in public swimming pools.

  ‘The Left-wing has fooled almost all politicians and journalists to view themselves as racists or bad people if they do not say what is politically correct on migration. Sweden is in a terrible situation.’

  He ended his letter with the sad words: ‘I have a seven-year-old daughter. What will the future be like for her? I am frightened for my child, and scared for Sweden.’

  Back at Stockholm’s sombre station, I ask the Ghanian Mustapha what he has heard of the mob attack on migrants, in particular the child refugees who mill about during the day and sleep in the nearby St Clare’s churchyard at night.

  ‘I know what goes on here,’ he said with certainty. ‘None of them, young or old, have mentioned being attacked or hurt by any gang of Swedish men.’

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3477510/Migrant-attacks-conspiracy-hide-truth-Europe-s-liberal-country-Sweden-stopped-citizens-discussing-refugee-influx.html#ixzz421kqGWjz
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

  En wie denkt dat wij niet in dezelfde situatie terecht komen, is een naïeve onbenul.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Zo als gewoonlijk zijn er overal smerige zakkenvullers die volk en vaderland verraden om rijk te worden !

  Like

 11. jungleelephant zegt:

  Kort door de bocht:het maakt de rijken nog rijker en de armen nog armer!Hoe je het ook wendt of keert:wij trekken aan het kortste eind!En dan verdubbelt de Brusselse maffia ook nog eens een keer de naheffing:waar halen ze het gore lef vandaan?En ook die rekening zal weer betaald worden!Door ons,dat dan weer wel!En dan vinden ze het nog onbetamelijk als ik zeg:ik ben tegen deze regering,tegen het koninklijk huis,tegen de paus,tegen de Eu en tegen de mosliminvasie!En ik zeg het tegen een ieder die maar luisteren wil en zal dat blijven doen!Onderbouwd met duizend argumenten!

  Like

 12. Pieter zegt:

  Hahaha Zweden bananenrepubliek.

  Like

 13. Mirjam zegt:

  Ze maken eerst Zweden kapot en als er daarna niets meer te halen valt en het land is (inderdaad) een bananenrepubliek geworden, dan emigreren ze weer verder naar een ander land. Misschien zijn wij dan wel aan de beurt. Ik denk dat Rutte de grenzen nooit zal sluiten en dat Samsonite vooraan zal staan om ze met een luchtbrug te gaan halen uit Zweden. Want ze zijn toch zo GUT die leiders van ons land.
  Ik zag gisteren een kaart van Europa, waarop de landen te zien waren (volledig in groen gemarkeerd) welke de binnengrenzen van Europa nu inmiddels ‘dicht’ hadden gemaakt voor automatische vrije doorgang van vluchtelingen/reizigers. Nederland en Duitsland en alles wat noordelijk ligt in Europa, waren niet gemarkeerd. Dat geeft al aan hoe goed dat Rutte voor ons land zorgt en hoe toegewijd hij is aan Merkels standpunt en visie.

  Like

 14. Pingback: DOORGEEFLUIK (38) | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s