Hevig protest na inval politie bij grootste krant van Turkije

Screenshot_4

Amnesty: ‘Turkije walst over mensenrechten heen’

De Turkse politie heeft vrijdagavond laat traangas en waterkanonnen ingezet om betogers uiteen te drijven bij de kantoren van de krant Zaman in Istanbul. De demonstranten scandeerden slogans en droegen borden met teksten als ‘handen af van mijn krant’. Eerder op de avond probeerde de politie de kantoren binnen te dringen.

Dat gebeurde nadat een rechtbank vrijdag een bewindvoerder aanwees die voor meer controle moet zorgen over de grootste – en meest kritische – krant van Turkije. De oproerpolitie dreef uiteindelijk honderden Zaman-sympathisanten terug die zich in de regen hadden verzameld bij het gebouw.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, burgermoed, Censuur, democratie, dictatuur, Islam, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Mensenrechten, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, Rotzakken, Turkije, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hevig protest na inval politie bij grootste krant van Turkije

 1. leefbarbaar zegt:

  Wat erg!
  Nee, dan Amsterdam. Als je daar gaat demonstreren komen uitvretende beroepsreltrappers dreigen en intimideren om de staatsmening uit te dragen en de gezonde, Hollandse nuchterheid te overschreeuwen. In Amsterdam heet Erdogan, van der Laan en krijgen journalisten dik betaald om de andere kant op te kijken. Je hebt er zelfs zedenpolitie, die je oppakken als je een verkeerde muts op hebt.
  Vind ik veel erger.

  Like

 2. Pingback: DOORGEEFLUIK (38) | voorzieners

 3. Cathja zegt:

  Ik begrijp niet dat de EU niet duidelijker aangeeft dat mensenrechtenschendingen, waaronder ook de vrijheid van meningsuiting valt, absoluut niet worden getolereerd als Turkije tot de EU wil toetreden. Omdat ze de Turken nodig zeggen te hebben bij het terugdringen van de vluchtelingenstroom, bijten ze kennelijk liever het puntje van hun tong af dan dat ze hen dit vertellen.
  We hebben die Turken niet nodig. Laat de NAVO maar eens aanstalten maken om een einde te forceren aan de steeds maar groeiende ‘vluchtelingenstroom’. Dit kan absoluut niet zo doorgaan, want nu de lente in aantocht is, wordt de zee kalmer en zullen er nog veel meer mensen de oversteek maken. Er moet ook in de landen van herkomst gewaarschuwd worden dat economische vluchtelingen geen schijn van kans maken dat ze een verblijfsvergunning krijgen. Je moet bij de oorsprong van de ‘vlucht’ beginnen.
  Grijpen we nu niet in, zie dan maar eens uit te zetten wat hier onterecht is binnengekomen. Dan krijg je enorme rellen!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Cathja. Het is ’n kwestie van tijd. Erdogan gebruikt ons en wij gebruiken Erdogan op onze manier. Erdogan zal t.z.t. het onderspit moeten delven.
   Turkije zal NIMMER bij ’n EU, in welke vorm dan ook komen. Maak je daar maar geen zorgen over. Maar voor dat het zo ver is zal er nog heel wat bloed vloeien… ook in Europa… Maar dan heb je ook wat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s