“Roemenen werken voor € 1,- per uur”

Screenshot_6

AMSTERDAM – Honderden Roemenen werken op Nederlandse scheepswerven voor bruto € 1,- per uur. Dat benadeelt de schatkist en kost Nederlandse arbeiders hun baan, omdat ze drie keer zo duur zijn (in totale bruto kosten voor de werkgever, inclusief kosten voor uitzendbureaus, tussenpersonen, zaakwaarnemers en sjacheraars). Dat meldt de FNV zaterdag.

Het gaat volgens de vakbond om tientallen scheepswerven waar Roemenen werken die via een – volgens de FNV achterhaalde – Europese regeling veel goedkoper zijn dan collega’s om de hoek. Belastingen en sociale premies worden voor deze werknemers nauwelijks afgedragen, dankzij die zogenoemde A1-regeling. Die is volgens de bond ooit met de beste bedoelingen opgezet maar is inmiddels verworden tot een verdienmodel op de Europese arbeidsmarkt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Criminaliteit, Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Nederland, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Roemenen werken voor € 1,- per uur”

 1. BertG. zegt:

  omdat ze drie keer zo duur zijn

  Moet dan zijn, 30x zo duur want er is niemand die voor 3 euro bruto gaat werken.

  Like

  • Edjan zegt:

   BertG. Dacht ik eerst ook. Maar bovenop die 1 euro moet de staat blijkbaar nog van alles betalen aan uitzendbureaus, tussenpersonen, sjacheraars enz. En dan kom je bruto op 1/3.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik ben duidelijk niet de enigste die het dan even niet goed ziet als je reacties bij de telegraaf een beetje doorbladerd.

    Like

 2. Anneke zegt:

  De Europese autochtonen is een baan bij de werkgever niet gegund. De waarde van de behaalde papieren, heeft inmiddels de -oudpapier – waarde bereikt. Zonde van de ‘ tijd en centen ‘, al die scholing en eindeloze bijscholing die velen moesten volgen. NU zijn de autochtonen blijkbaar peperduur, voor de werkgevers !!! MAAR wat snijd de arbeidsmarkt zichzelf in de fikken !!!

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Met dank aan de FNV natuurlijk. En met dank aan het Vierde Rijk.
  Want hoewel veel mensen dit niet geloven, want dat kan toch niet in Nederland, is dit al jaren praktijk in het transport. Nederlandse chauffeurs worden vervangen door Moelanders, die voor 500 euri en wat meer de hele maand rijden.
  En natuurlijk geen vakbond te bekennen om dit soort onrecht te voorkomen. Terwijl boze chauffeurs binnen drie dagen de economie op de knieën zouden hebben, als ze gaan staken.
  Wanneer bonden in dienst zijn van het grootkapitaal, zijn we één stap verwijderd van slavernij. Daarom komen dit soort wantoestanden al jaren voor, krijgt niemand meer een vaste baan en mag iedereen hier werken voor het gangbare salaris van zijn thuisland.
  Velen menen dat dit niet waar is en toezichthouders hun werk doen, ik wens ze allemaal de bijstand in.

  Like

  • janchik zegt:

   Dat is al sind 1992 aan de gang. Toen zag je ineens in Polen allerlei vestigingen van NL transportbedrijven opduiken. NL trucks kregen Poolse nummerborden en dito chauffeurs en trokken zich niets aan van het rijtijdenbesluit . Hadden alleen voor de vorm nog een NL vestiging. De chauffeurs zijn pure slaven geworden. Dus de Slaven zijn nu slaven.
   En dan heb ik het nog niet over de zogenaamde uitzend bureau’s ofwel gewone dood ordinaire vroegere koppelbazen, die nu worden gerund door veelal Turken, en gewoon door de belastingdienst met rust worden gelaten

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s