VROEGER…

Screenshot_14

Vroeger . . . 1960

(Door: “Driek”)

Vroeger…toen tramconducteurs nog kaartjes knipten, winkels na sluitingstijd geen rolluiken hadden, vrouwen niet werden na gesist en je zonder gevaar de huisdeur kon openen, toen was het toch veel fijner in Nederland?

Screenshot_15

Heden . . . 2016

Ja, lezer, het was fijn in Nederland, vroeger. Maar dankzij de vele burgers die partij kiezen voor de VVD en andere volksverlakkende partijen schijnt straks geen enkele zonnestraal meer op ons donker wordend polderland. De noest werkende Nederlanders zijn overgeleverd aan de ijdele machthebbers in Den Haag en Brussel. Het is vreselijk te constateren dat die verderfelijke islam ons dagelijks leven steeds meer beheerst. Neen, er is geen pest meer aan. Nog even en wij verworden tot wanhopige mensen die ’s nachts geen oog meer dicht doen.

Maar, let wel, scherpe lezer van deze koene site van E.J. Bron, zojuist lees ik dat Geert Wilders in Brussel een mooie toespraak heeft gehouden. Hij heeft het over een ‘Patriottische lente’. Kijk eens aan. Zijn er dan toch nog krachten die het noodlot kunnen keren? Blijven wij niet achter als een ontredderd en uitgeput volk? Wie weet komt toch nog het historisch moment en worden al die slampampers in Den Haag onder luid gejoel en tromgeroffel terechtgesteld. Je weet maar nooit.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

41 reacties op VROEGER…

 1. Bob Fleumer zegt:

  Als de lafheid regeert hopen wij op Geert, stem PVV nu het nog kan!

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Driek, u heeft gelijk. De laatste jaren denk ik met weemoed terug aan de jaren 50 en 60. Wat leefden we toch vredig met het weinige dat we hadden. Het welzijn lag op een hoog peil. Wat hebben de afgelopen regeringen er toch een puinzooi van gemaakt. Ik neem ze dat zeer kwalijk. Ik hoop dat er een kentering komt zodat onze kinderen en kleinkinderen ook van dat stukje levensgeluk mogen genieten.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. Cathja zegt:

  Beste Driek, laten we hopen dat de aangekondigde Patriottische Lente overgaat in een Patriottische zomer! De speech van Geert was klasse! Als je hem hoort spreken ontstaat er echt weer een sprankje hoop, ook omdat in andere landen van Europa dezelfde geluiden worden gehoord.
  Ik ben het roerend met u eens dat het ‘vroeger’ wel een heel stuk eenvoudiger en aangenamer was in Nederland. Helaas komen die tijden niet meer terug. Ons rustige en gezapige leven van toen is voorgoed voorbij.

  Ik wens u morgen ook een gezegende dag toe Driek!

  Like

 5. kruisridder zegt:

  Daarom verdaagt de elite het werkelijke ”proces” naar oktober a.s. Om te proberen de PVV veel schade toe te brengen bij de verkiezingen in 2017 door de ”partijloze” rechters.

  Like

 6. Elena zegt:

  Het touwtje uit de brievenbus…verledentijd.
  ‘savonds een ommetje maken door de wijk….verleden tijd.

  Maar we hebben bijna allemaal een auto, flatscreen en verre reizen ervoor terug gekregen.
  En niet te vergeten… ons aller beste vriendje de smartfoon….of weet ik veel hoe die dingen allemaal genoemd worden. ( heb er geen).

  Dan bij velen de geestelijke armoede….op de zondag bij slecht weer….met het gezin naar Ikea….de koters lekker in de ballenbak…pa en moe zich verlekkeren aan die leuke knusse Zweedse meubeltjes en gordijntjes , die eenmaal thuis bij het monteren onder veelvuldig gevloek nooit in één keer goed passend te krijgen zijn.
  Uiteindelijk na veel gevoek, zweet en tranen lukt het dan toch…iedereen blij !

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Als je ouder wordt (bent) leef je meer en meer in het verleden.
  Veel herinneringen komen weer boven. Niet alles was toen “rozegeur-en-maneschijn”.
  Maar er was wel veel meer saamhorigheid en een Nederlands volk.
  Dat laatste mag dan misschien wel raar of “racistisch” klinken, maar ik kan me in de verste-verte niet indenken dat b.v. die 2 ingepakte mummies, ik bedoel die vrouwen zonder handen, ooit NL-ders zullen zijn.
  Zulke mensen passen toch helemaal niet in een Westers land.
  Die lopen er over jaren en jaren nog zo bij op 2 m afstand achter hun man/eigenaar en met dezelfde achterlijke denkbeelden.
  Ook zo,n straatbeeld met die kerels in witte jurken op een damesfiets, waarom kleden die zich in een koel Europees klimaat alsof ze nog in de woestijn leven ?.

  Like

 8. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet ozL herblogd.

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Kom op nostalgici. Idealiseren van het verleden is zó mohammedaans.
  Stap uit je jeugdsentiment-herinneringen en doe iets voor een betere toekomst voor je kinderen..

  Like

  • Cathja zegt:

   @ hendrikush om 8:15

   Ik blijf het verleden koesteren. Daar is niks ‘mohammedaans’ bij, maar dat is heimwee naar een tijd dat Nederland PUUR Nederlands was!

   Wat ik voor een betere toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen doe?
   Ik stem PVV!

   Like

   • hendrikush zegt:

    @Cathja
    Blijven koesteren; maar dat “pure nederlandse” betekende ook de drukkende sociale controle van familie, buurt, school, kerk die mij als kind al opstandig maakte.
    Wel koester ik de herinnering aan de ontsnapping aan een bende boerenjongens die me achterna zaten omdat ik het met een van ‘hun’ meisjes aanlegde. Marokkanen avant la lettre?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Van uit Hongarije op Geert stemmen?… Ik hoop dat het je lukt.

    Like

  • Driek zegt:

   hendrikush zegt: Kom op nostalgici. Idealiseren van het verleden is zó mohammedaans.

   Beste hendrikush, dus nostalgie en het idealiseren van het verleden is mohammedaans? Bent u wel helemaal goed?

   Like

   • hendrikush zegt:

    Ja hoor ik ben wel goed en niet gek.
    Mohammedanen idealiseren de tijd van mohammed en zijn directe volgelingen.
    Die tijd komt ook nooit meer terug.

    Like

 10. Doornroosje zegt:

  Flatgebouwen 3 hoog 4 hoog en vaak nog hoger, wat is daar nog voor gezelligheid aan . De bovenste bewoner kent de onderste niet meer. Vaders en moeders allebei gehaast kinderen naar school brengen want ze moeten werken. Wonen in een rijtjes huis en bouwen er een kippenhok op voor meer ruimte. Contacten worden onderhouden door een machientje die aan hun handen lijken te zijn vast gegroeid. Nog even en de mensheid wordt er mee geboren. Zelfs op verjaardagen zitten ze met zo,n ding te hannesen . Het is allemaal doorgeslagen.
  Oké , mensen gingen vroeger socialer met elkaar om. Maar de bekrompenheid zou ik niet terug willen.
  Het touwtje uit de brievenbus wel. En avondwandeling zit er ook niet meer in. De straten zijn kaal en leeg, In de huizen zitten de mensen te “genieten” van hun soapje en al het andere toneel spul.
  Steeds meer types kom je tegen met de capuchon over het hoofd getrokken. Nee, dank je. Ik blijf maar thuis. En wachten op het voorjaar. Op naar de camping waar je nog het één en het ander terug vindt van vroeger.

  Like

 11. Jan zegt:

  Vroeger wisten vrouwen zich te kleden, tegenwoordig lopen 9 van de 10 op gymschoenen, dragen een gescheurde spijkerbroek (zo gekocht (dan ben je pas ver Zuidlaren), hebben tatoeages en bestaan het zelfs zich niet op te maken als zij uitgaan.

  Idolen vroeger:

  Rita Hayworth

  Natalie Wood

  Idolen van nu:
  Kim Kardashian, hoer
  Paris Hilton, hoer
  Pamela Anderson, pornoster
  enz

  Vroeger:

  Rita Hayworth

  Nu:

  Susan Sarandon (en nog nep ook)
  met dochter, net zo’n onbenul:

  Fake is wat tegenwoordig de klok slaat

  Like

  • Jan Wandelaar zegt:

   Like

  • Driek zegt:

   Jan zegt: Idolen van nu: Kim Kardashian, Paris Hilton, Pamela Anderson.

   Ja, daar noemt u wat op!! Het ergste vind ik die blote tietenparade, dat is een soort rage geworden. Steeds is er weer een of andere dellerige actrice of zo, die aankondigt dat ze bloot gaat. Mijn wijze moeder zeide altijd over blote vrouwen: ‘Bloot slaat dood’.
   En die vreselijk lelijke tatoeages, vroeger waren het alleen de zeemansgasten die een tatoeage hadden, een anker op hun arm of zoiets. Dat hoorde bij het ruige zeemansleven. Maar ik zie nu aantrekkelijke vrouwen met afschuwwekkende afbeeldingen op hun arm. In de zomermaanden op het strand is het heel erg. Niet om aan te zien. Een vrouw met van die blauw ingekerfde voorstellingen op haar arm is in een bedrijf zeker geen visitekaartje.

   Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    A-politiek Amerikaanse studenten herkennen geen president of vicepresident maar wel een onbenul als Kim Kardashian

    Like

 12. wauso zegt:

  Roel van Duijn geeft het overtuigende bewijs, dat hij alswel de ‘LinksKnechten’ Achterlijk zijn !

  Like

 13. heinrich zegt:

  de jaren 50 en 60 waren misschien wel mooi, maar dat waren wel de jaren waarin de nederlandse bodem en wateren grondig vervuild werden. en flink veel monumentale panden gesloopt werden.en ook al die enorme achterbuurten met vrouwenmishandeling , kinderverwaarlozing.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @heinrich
   Inderdaad.
   Wie toen in dorpen als Dedemsvaart en Hollandscheveld moest opgroeien leefde op een andere planeet als een kind in de Randstad. Velen werden daar nog geboren in een bedstee op een stromatras bij het licht van een olielamp. En wanneer in de barre winter van `63 het hele dorp wekenlang van de buitenwereld was afgesneden door sneeuwduinen, de ijskoude wind door de halfsteens muurtjes en de kieren van de krottige huisjes heen drong kroop je tegen een stinkende kolenkachel aan om nog een vleugje warmte te pakken te krijgen.
   De waterleiding was weken achtereen bevroren, dus de bewassing geschiedde met opgewarmd bruinachtig pompwater, dat sterk naar roestig ijzer smaakte. Je at ”stoete met smolt” (brood met reuzel) en dronk geitenmelk bij ontbijt en avondeten.
   En de warme middagpot bestond vaak uit stamppot zoute snijbonen uit de Keulse pot en gebakken spek.
   Wel redelijk gezond en honger lijden deed je ook niet, maar alles behalve smakelijk.
   Een doortrek WC was een zeer geavanceerd fenomeen en alleen de notabelen hadden de beschikking over huizen met warm en koud water.
   Kortom, weinig tot geen verschil met de jeugd van je ouders en grootouders, behalve dan dat de ergste armoede en achterlijkheid, die nauwelijks een halve eeuw daarvoor de norm was, toen was uitgebannen.
   Een indicatie; minstens de helft van de toenmalige 60 plussers in deze regio was het lezen en schrijven niet machtig en sprak alleen Drents. Deze oudjes verspreidden ook een nogal penetrante lichaamsgeur vanwege het feit dat zij zich niet vaak, of nooit, wasten.
   Tabakssap droop vanaf hun tandeloze monden over hun grijze stoppelbaarden, met petten diep over hun ogen getrokken. Maar ook op die leeftijd konden ze nog toveren met dingen als een zeis en een schop. Dan kregen die oude mannetjes een grote waardigheid wanneer zij met langzame, maar o zo zekere, bewegingen op hun klompen het gras maaiden en het land spitten.
   Dat konden ze beter dan wie dan ook.
   Amsterdam lag ergens halverwege Amerika en de ”grote stad” Emmen was een metropool, met straten vol met huizen die bovenop elkaar waren gebouwd en een dierentuin.
   Daar ging dan de schoolreis heen, met een echte autobus.
   Wel 20 kilometer ver weg!
   Zo ver van huis waren veel van je klasgenootjes nog nooit geweest.
   Let wel, we spreken hier dus niet over de jaren `20-`30, maar over mei 1966.
   ”Bartje” van Anne de Vries was geheel waarheidsgetrouw en deze wereld was in de jaren `60 nog grotendeels intact in bepaalde gebieden in Drenthe en Noord Oost Overijssel.
   Het had zo zijn charme, maar je hoeft het zeker niet te idealiseren.

   Like

 14. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ach, was ons arme Volk nog blij,
  en steeds waar nodig wijs,
  helaas het is er niet meer bij
  ’t is allemaal grauw en grijs…
  .

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Beste Driek,
  dat vraag ik mijn vadsige Groenslinkse schoonfamilie wel eens: ” als vroeger alles beter was, waarom hebben jullie dan alles veranderd?”
  Antwoord laat zich raden: “maar we hebben het nu goed, beter dan ooit”.
  En dat klopt voor hen, de babyboomers, die met 60 met pensioen gingen en nu 4 keer per jaar op vakantie gaan.
  Dat kindbruiden neuqen hier legaal is, dat vluchtelingen crimineel kunnen zijn, dat Moelanders werken voor een slavenloon, dat media propaganda uitzenden, dat de vrouw broedbak is van de islam, allemaal zaken, die men niet weet; want andere wereld. Hun wereld zien ze op de TV en daar klopt alles nog.
  Ook hen wens ik de bijstand in.

  Like

 16. Jean zegt:

  Driek, helaas verleden tijd, jammer, dat hebben we allemaal te danken aan die EU misdaadbende.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Beste Driek ik heb genoten van je stukje en ik hoop dat het historisch moment maar snel mag komen…

  Like

 18. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Maar, let wel, scherpe lezer van deze koene site van E.J. Bron, zojuist lees ik dat Geert Wilders in Brussel een mooie toespraak heeft gehouden.”

  Vanochtend in WNL op zondag was Rick Nieman weer sterk bezig: “Geert Wilders heeft gisteren een interview gegeven voor het Belgische programma Ter Zake en daarin kwam hij ZELFS BESCHAAFD en rustig over.”

  Logisch natuurlijk, het is van een racist, fascist, xenofoob, islamofoob, etc. niet te verwachten dat hij beschaafd is. En Rick Nieman zal zichzelf gewoon journalist blijven noemen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Harryq zegt:

   Tja J.C. , ze moeten bij WNL nog heel veel leren .
   Ik had er goede moed op dat we eindelijk eens een rechtse omroep zouden krijgen , nou dan beginnen ze wel héél voorzichtig !
   De vragen van de twee dames van WNL bij hun ochtendprogramma en de domme blikken die ze er bij trekken als ze niet het antwoord krijgen dat ze verwachtten (van Arnold Karskens o.a.) zijn ook niet erg hoopvol voor de nabije toekomst .
   Het hele zooitje in televisieland lijkt wel chronisch verknipt .
   Zelfs de ervaringen van iemand die ter plekke aanwezig was zoals in geval van bovengenoemde , trekken ze in twijfel .

   En die Nieman , heeft ie ooit de moeite genomen om eerdere speeches van Wilders te beluisteren ?
   Waarschijnlijk niet .
   Anders maak je toch niet van die stomme opmerkingen ?

   Like

 19. Ik lees en grijns…..ben erg happy in Brasil.Net wat dor tuingewas in de hens gestoken achter in de tuin ,Dit neemt de vuilniswagen die 6 dagen in de week langs rijd niet mee.De honden laat ik 2xper dag los om buiten ergens te schijten(veel groene ruimte hier)Eèn maal een hoofddoekje gezien in het centrum waar veel cristelijke Libanezen eethuizen en andere busines uitbaten.Leuke meisjes en vrouwen in luchtige kledij.Kortom een multyculti van zwarte bruine en blanke mensen,die niet moeilijk doen.O Heer, laat dit zo blijven.

  Like

 20. Pingback: DOORGEEFLUIK (39) | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s