De puinruimster

Screenshot_29

(Door: Hans-Hermann Gockel – Vertaling: E.J. Bron)

Ze ruimden de puinhopen op. Ze bikten stenen. De puinruimsters van Berlijn werden het symbool van de wederopbouw. Dat was 70 jaar geleden. Nu zien we in de hoofdstad de puinruimster van de politiek aan het werk.

Junge Freiheit

De bondskanselier is er heilig van overtuigd dat ze alles goed doet: “Ik heb geen plan B”, zei ze vorige week zondag bij Anne Will. Dat ze puinhopen achterlaat, wil ze niet toegeven. “Ik mag me niet inlaten op avonturen, dat verbiedt mijn ambtseed.” Je gelooft het niet, maar dat heeft Angela Merkel daadwerkelijk gezegd. Dat was op 27 februari 2012. Drie en een half jaar later zal ze het grootste maatschappelijke experiment van de Bondsrepubliek Duitsland beginnen. En er grandioos aan mislukken.

“Ze willen allemaal naar Duitsland”

Als je op zeker moment de balans opmaakt van haar kanselierschap – waarbij het einde veel sneller kan komen dan de officiële verkiezingstermijn – dan zullen twee zaken in het afgelopen jaar de beslissende fixatiepunten zijn. Het buiten werking stellen van de Dublin-procedure voor Syriërs op 26 augustus en de kort daarna volgende uitnodiging aan iedereen om zich op weg te begeven naar Duitsland (4/5 september). Precies zo en niet anders werd dat in de Arabische wereld – en niet alleen daar – opgevat. Ik herinner me de woorden van een collega van de tv-zender Al Jazeera nog heel goed: “Ze willen allemaal weg. Ze willen allemaal naar Duitsland”.

Een bondskanselier, die door de voetballers van het Duitse nationale team selfies met haar laat maken, weet heel goed welk effect beelden hebben. Merkel wang aan wang met “vluchtelingen” – dat was geen toeval, daar was heel goed over nagedacht. En desondanks fout. Want haar welkomstcultuur was vanaf het begin een fragiele constructie. “Wie alleen empathisch politiek bedrijft, verliest de oriëntering”. Woorden van de voorbereidend denker van de CDU, Kurt Biedenkopf.

Zoveel verwoesting lukt alleen Merkel

De gevolgen maken we nu mee: de eigen natie staat helemaal op de kop, met diepe scheuren in de samenleving. Steden en gemeenten zijn overgeleverd aan overbelasting. Op veel plaatsen zie je chaotische toestanden. De politieke leiding is volkomen verdeeld. En Duitsland is een smekeling geworden. Als het niet zo treurig zou zijn, zou je kunnen zeggen: chapeau! – dat lukt niet iedereen. Vooral niet in de recordtijd van net zes maanden. Dat lukt alleen Angela Merkel.

Elk familiebedrijf wordt beter geleid dan de Bondsrepubliek Duitsland. Want in een familiebedrijf plant men verder dan alleen de volgende generatie. Dat heeft – om slechts een voorbeeld te noemen – het Dr. Oetker-concern onbeschadigd door alle crises van de vorige eeuw geleid. De egotrip van een politica zonder plannen echter bracht binnen een mum van tijd een natie aan het wankelen en doet nu de Europese Unie schudden op haar fundamenten.

“Dat is alleen het probleem van de Duitsers”

Nu moet de EU-Turkije-top morgen het dus regelen. Alleen dit begrip al is een unieke etikettenzwendel. Correct zou het moeten heten: de Merkel-Turkije-top. Laten we eerlijk zijn: alle andere EU-landen hebben al lang afscheid genomen van het onderwerp. Ze zijn weliswaar nog aanwezig, maar hebben er niets meer mee te maken. In het beroepsleven noem je zoiets “intern ontslag”.

Wat Viktor Orbán met het oog op de “vluchtelingen”crisis vorig jaar oktober al bedoelde (“Dat is alleen het probleem van de Duitsers”), zien onze “partners” – ook zo´n begrip waarvan men dankzij Merkel beter afscheid van zou kunnen nemen – net zo. Ze spreken het alleen niet uit. In plaats daarvan gaan ze echter veel duidelijker hun eigen gang.

De jonge Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz, kon een portie hatelijkheid in richting Berlijn niet onderdrukken: “Wij verwachten dat Duitsland zegt of het nog steeds bereid is om vluchtelingen op te nemen – en zo ja, hoeveel.” In duidelijke taal: noem ons jullie contingenten, wij leveren.

Recht op behoud van de eigen identiteit

En Viktor Orbán? Hij zal zijn volk erover laten stemmen of het wil deelnemen aan de “Europese oplossing” van Angela Merkel. De Hongaarse minister-president hoeft zich geen zorgen te maken. Hij weet hoe zijn landgenoten zullen stemmen. Bij het bekendmaken van het referendum verwees hij naar Helmut Kohl:

“De ex-kanselier, die ik zeer bewonder, zou nooit nationale belangen ondergeschikt hebben gemaakt aan Europese belangen.” Ook dat een schimpscheut naar Merkel. Je kunt van Orbán denken wat je wilt. Een feit is: hij zal de herstructurering van zijn volk nooit toestaan. Waarom ook? Iedere natie heeft recht op het behoud van de eigen identiteit.

“Besloten Duitsland te overstromen”

“Het volk is het subject van de democratie”, schreef de Freiburger deskundige op het gebied van staatsrecht, Dietrich Murswiek, onlangs nog in een opstel over staatsrecht. Het Duden woordenboek definieert “subject” als een “met bewustzijn uitgerust, denkend, herkennend, handelend wezen.” Dat vindt de bondskanselier niet belangrijk. Zij heeft het volk nooit gevraagd, maar “besloten Duitsland te overstromen”, zoals de filosoof Rüdiger Safranski het zo treffend formuleerde.

Laten we met deze kennis eens kijken naar de topontmoeting van morgen. Wie serieus met Turkije wil “onderhandelen”, zou minimaal één troef in handen moeten hebben. Maar die is er niet. De Turken bepalen de inzet. En ze bepalen de prijs. Uiteindelijk, en daar hoef je geen profeet voor te zijn, zet Ankare de opname in de Europese Unie op de agenda. Ondertussen kun je de puinruimster van alles toevertrouwen, ook een onvoorwaardelijk “Ja” wat betreft de EU-toetreding van Turkije.

Om het even hoe dit drama afloopt: Merkel´s toekomst ziet er rooskleurig uit. Of ze neemt afscheid en gaat genieten van haar riante pensioen of ze wordt secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hoe dan ook: de puinhopen van haar politiek moeten anderen opruimen.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Hans-Hermann Gockel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad. Bookmark de permalink .

7 reacties op De puinruimster

 1. Edjan zegt:

  Brussel = Berlijn
  EU = Gross Deutschland

  En Merkel is baas van Duitsland en DUS ook van de EU en Zij heeft zichzelf in augustus 2015 tot keizerin van het oude, West-Romeinse Rijk gekroond. En niemand heeft gezegd dat Zij dat helemaal niet mocht en dat zij feitelijk een staatsgreep heeft gepleegd en de dictatuur heeft ingesteld.

  Dat komt omdat er haast geen onafhankelijke politici meer zijn die opkomen voor het volk dat hen gekozen heeft. De EU is een baantjes carousel geworden: macht en geld voor wie doet wat de baas zegt. Het volk is weer onderdaan en plebs geworden. De democratie vervangen door een enorm leugen- en zwartmaak-apparaat. De democratie dood, de psychopaten dronken.

  Like

 2. Jean zegt:

  U zult bedoelen: puinveroorzaakster/puinveroorzaker!!!

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  De titel is verkeerd, zou beter kunnen zijn:

  De geweldige puinruimsters van 1945 en de smerige puinmaakster van 2015/2016.

  Man, man, man, wat zal ons dit een moeite kosten om al dat puin weer te ruimen wat smerige merkel trut nu aan het veroorzaken is. Vergeet daarbij niet dat zij het plan van de eliteratten om Europa te islamiseren in een hogere versnelling heeft gegooid, het gaat nu kwadratisch met de ellende van immigranten. Alle voorgaande immigratiegolven waren kinderspel met wat er nu gebeurd. Ook het aantal binnengehaalde fucking uitkeringstrekkers was kinderspel bij wat er nu gebeurd. Willen wij, de Europeanen deze ellende overleven en onze cultuur redden, dan dienen de trekpoppen en trekvogels(=bewust geplaatste verrader) in brussel en den haag zo snel mogelijk geruimd te worden|!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. bob Fleumer zegt:

  Merkel moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen, zij moet onder curarete worden gesteld, je laat je land toch niet door een verwarde vrouw naar de gallemiezen helpen en Merkels schoothondje Rutte? Daar geldt hetzelfde voor!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Neurenberg2 zou een stap in de goede richting zijn, laat al die zogenaamde Europese “leiders” boeten voor hun daden !!!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Dat wijf Merkel, doet niet anders dan haar eigen land en volk verraden. En zij doet dat in opdracht van de RODEN der EU, de BILDERBERGMAFFIA en de NWO. WIJ worden gewoon belogen, door de marionetten der politiek, o.l.v. de LINKSEN, met steun van verraders der Liberalen en christen-democraten. Het is BOOS OPZET!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s