NAVO-missie Egeïsche Zee van start (“Het is niet de bedoeling dat de NAVO-macht migranten gaat terugsturen of terugbrengen”!)

Screenshot_42

BERLIJN – Het vlaggenschip van de NAVO-missie die moet gaan helpen de stroom bootvluchtelingen op de Egeïsche Zee tegen te houden, stoomt op naar Griekse en Turkse territoriale wateren. De missie werd opgehouden door onenigheid over het gebied waar deze mag opereren, maar die geschillen zijn net voor aanvang van de migratie-top van de Europese Unie en Turkije uit de wereld. Turkije laat de NAVO-schepen nu ook in haar wateren toe.

De Telegraaf

Griekenland en Turkije zijn het oneens over de precieze grens van hun respectieve wateren en luchtruim. Het opstellen van de opdracht voor de NAVO-missie vergde dan ook zorgvuldige afstemming tussen beide landen.

De NAVO had eind februari al besloten tot de maritieme missie, die de Grieken en Turken moet gaan helpen bij het opsporen en onderscheppen van mensensmokkelaars en bootvluchtelingen. De missie was vanuit internationale wateren al begonnen aan haar taak. Het is niet de bedoeling dat de NAVO-macht migranten gaat terugsturen of terugbrengen (!).

Het afgelopen etmaal redden de Griekse kustwacht en de Europese grenswacht Frontex meer dan vierhonderd bootvluchtelingen van de Egeïsche Zee. De vaartuigen waarop ze van Turkije naar Griekenland wilden reizen waren gekapseisd of dreigden om te slaan.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Drs. P.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, NAVO, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op NAVO-missie Egeïsche Zee van start (“Het is niet de bedoeling dat de NAVO-macht migranten gaat terugsturen of terugbrengen”!)

 1. Thom zegt:

  Een uitstekend initiatief. Nou hoeven de kolonisten niet meer helemaal naar Griekenland te varen.
  Zo gauw ze bij de NAVO boot zijn maken ze gauw hun boot lek en worden dan naar Griekenland gebracht.

  Like

 2. Marc zegt:

  Die Navo toch, staan doodleuk op de verkeerde plek: ze hadden troepen moeten sturen naar de westkust van Turkije!

  Like

 3. Als deze NAVO-missie niet terug gaat sturen is dit een ‘mission impossible’. Zonde van ons belastinggeld dus!

  Like

 4. Pieter zegt:

  Hoe gaan ze die bootjes tegenhouden, zeemijnen uitzetten ? Komt op mij over als het zoveelste lachwekkende initiatief.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Ik zou ze terug slepen naar de kust, boot onklaar maken zodat ze terug aan land moeten.

  Like

 6. Edjan zegt:

  Dus de NAVO neemt de taak van Frontex over: redden, redden en nog eens redden. Gratis overvaren, overvaren en … overvaren.

  Bouw toch een paar bruggen, stel lamstralen! Een van Turkije naar Grienland en een van Noord-Afrika naar Italië. Wel graag met loopband anders is het zo onmenselijk ver lopen.

  En geef die vervelende autochtonen eens de pil van Drion.

  Like

 7. Marlies zegt:

  Terugsturen of terugbrengen???? Ben je helemaal, zeg. Zijn ze aan ’t trainen, die schepen, voor de oorlog tegen Poetin? Geef mij maar een paar boordkanonnen…

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Je moet nu in Turkije oppassen met pootjebaaien, voor je het weet word je gered en naar Griekenland ontvoerd…

  Like

  • BertG. zegt:

   Ja, wie weet hoeveel er nou al hier zitten tegen hun wil terwijl ze alleen maar een dagje aan het strand waren.
   Het kan zomaar gebeuren op deze manier.

   Like

 9. koddebeier zegt:

  DE NAVO helpt mee aan de islamitisering van Europa !!

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Samsonite heeft weer zijn mond opengedaan voordat hij de ene hersencel heeft gebruikt die hij bezit. Hij vindt dat we per jaar 30.000 vluchtelingen moeten opnemen. Een vast quotum, is nodig, vindt hij. Hij denkt dat wij dit uit menselijk oogpunt verplicht zijn. Er achteraan zei hij nog tussen neus en lippen, dat de VVD het er met hem over eens is. Hij wil zo graag de eerste stap zetten om dit te doen.
  Die man heeft zo’n groot ego, dat dit automatisch alles ‘uitblaat’ waarvan hij denkt, dat het nodig is om zich te profileren en in de schijnwerpers te plaatsen.
  Net zoals de uitspraak dat we vluchtelingen in Turkije zouden moeten ophalen per vliegtuig en naar Nederland moeten brengen. Alles voor de show en voor de stemmen. Hij blaat Merkel na en het ergste is wel, dat hij dingen roept die nog niet eens aan de orde zijn en daarmee de stroom juist weer op gang, c.q. door, laat gaan. De Balkanlanden hebben uit eigen overweging de grenzen dicht gegooid, en Macedonië gaat dit ook doen, en stomme Samsonite spreekt nu al over de komende jaren en gaat voorbij aan het feit dat misschien de vluchtelingenvloed opdroogt door strikt beleid. Nee, meneer wil weer een statement maken met uitspraken die vooruitgang al bij voorbaat teniet doet en die de slimme, arme, al in Nederland aanwezige vluchtelingen met I-phones en internet, als nieuws doorsturen naar hun collegae in hun thuis- en buurlanden, mede-to be-zogenaamde ‘vluchtelingen, weer hoop laat krijgen voor de toekomst, en ze toch weer op pad stuurt!
  De grootste pipo die er rondloopt op de aarde en in dit kabinet. En Zijlstra wil dat er sancties komen als Turkije zich niet aan de afspraken houdt, m.b.t. het opvangen van vluchtelingen, en gaf daarnaast ook nog aan dat nu al de grenzen aan de Balkankant dicht zijn en dat, als Erdogan zich niet aan de afspraken houdt, dan Macedoníë dit ook gaat doen. Alsof Nederland of Europa dit bewerkstelligt heeft dat de grenzen daar gesloten zijn! NEE, de leiders, ministers van de Balkanlanden, hebben daarvoor ZELF gekozen meneer Dijkstra! Ze hebben juist niet naar jullie advies geluisterd, want jullie waren grandioos erop tegen, maar hun gezonde verstand gebruikt en nu willen jullie daarin ook weer met de eer gaan strijken! Bahhhh, wat een zooitje opportunisten en hiel likkers zijn jullie, jullie moesten jullie schamen.
  Hadden we maar mensen op jullie posities die werkelijk hun gezonde verstand gebruikten en vooral die eerlijk waren als ze fouten zouden maken en dit toegaven. Maar vooral mensen die leerden van hun fouten en ze niet meer probeerden te maken. Het was een zwarte dag in Nederland toen jullie werden verkozen!

  Like

 11. xonnebloom zegt:

  oorlogststrategie van nato…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s