Thilo Sarrazin: “Het Europa, zoals wij dat kennen, zal uiteenvallen.”

Screenshot_38

Thilo Sarrazin zat in het bestuur van de Deutsche Bundesbahn, was senator Financiën voor de SPD in Berlijn en tot 2010 bestuurslid van de Deutsche Bundesbank.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Berlijnse senator van Financiën, Thilo Sarrazin, roept in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” op tot het tijdelijke buiten werking stellen van de Schengen-regels om Europa een adempauze te gunnen. Als men niet spoedig tot overeenstemming zou komen, aldus Sarrazin, zou dit het einde van de EU betekenen.

Volgens Thilo Sarrazin staat de EU op een tweesprong. In de Schengen-zone zou het dertig jaar geduurd hebben voordat de toestroom van migranten diens constructiefouten zichtbaar zou hebben gemaakt. De zwakke punten van de muntunie kwamen al na tien jaar aan het licht, schrijft Sarrazin in een bijdrage voor de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (maandageditie).

Mocht het tot een tijdelijk buiten werking stellen van het Schengen-regime komen, dan zou Europa een adempauze krijgen, die ze ervoor zou moeten gebruiken eerlijk tegen zichzelf te zijn: “Vele honderden miljoenen mensen uit onderontwikkelde en slecht geregeerde landen willen naar Europa. Ze zullen in de toekomst vooral uit Afrika komen. We moeten beslissen of we dat echt willen”, staat er in de bijdrage.

Mocht er op de vraag naar de bewaking van de buitengrenzen en op de vraag naar de toekomst van de gemeenschappelijke munt geen uniform Europees antwoord komen, dan voorspelt de voormalige SPD-politicus het einde van de EU: “Het Europa, zoals wij het kennen, zal uiteenvallen en zich ontwikkelen tot een grote vrijhandelszone.”

Bron:
www.faz.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EU, euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Thilo Sarrazin: “Het Europa, zoals wij dat kennen, zal uiteenvallen.”

 1. Thom zegt:

  Europa zal zich ontwikkelen tot een onderontwikkeld achterlijk gebied. Het zal iets worden als een kruising tussen Afghanistan en Bangladesh waar de muezzin overal te horen valt, de blanken islambelasting betalen en wij als koelies met de imams in hun riksja’s door de straten rijden of rennen.
  Leve de multiculti, Allah Hakbar.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Honderden miljoenen armoedzaaiers, of te wel een gigantisch crimineel geboorteoverschot uit Afrika wil emigreren naar Europa. Er is maar 1 oplossing en dat is d.m.v chemtrails dat hele donkere neuqnegert continent onvruchtbaar maken. Wie denkt deze gigantische hoeveelheid mensen tegen te houden zonder doden is knettergek.
  https://ejbron.wordpress.com/2013/11/16/afrika-migreert-naar-europa-of-de-ineenstorting-van-europa/
  En wij maar melkdoppen sparen om gezinnen met 15 kinderen in leven te houden in gebieden waar niets groeit, gestoord zijn we en nog steeds door gratizzzzzz geld te sturen naar Afrika !!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Ik hoop dat het, het laatste wordt. Een grote vrijhandelszone van soevereine staten die stuk voor stuk hun oude identiteit gaan herontdekken en waarderen. Democratie, welvaart en vrijheid kan alleen gedijen in overzichtelijke homogene natiestaten waar niet zomaar de halve wereld in en uit kan wandelen. Wie de vreemdeling op een fatsoenlijke manier lief heeft houdt hem buiten de deur en helpt op afstand waar het kan en zinvol is. Bovendien moet in dit proces ondubbelzinnig gezegd worden dat de vreemdeling zijn eigen verantwoordelijkheid heeft in de opbouw van zijn land, zijn economie en welvaart. Figuren als Verhofstadt, Juncker, Timmermans en de hele pro EU kliek moeten persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden voor de immense schade die zij het Europese continent hebben toegebracht. Breng ze allemaal stuk voor stuk aan de bedelstaf zoals ook zij miljoenen Europeanen aan de bedelstaf gebracht hebben met hun Europa vernietigende politiek.

  Like

 4. carthago zegt:

  Thilo sarrazin, voormalig en dus gelukkig niet meer spd en ook nog klokkenluider geworden . Een waar woord van een ware klokkenluider met durf, en door schade en schande eerlijk geworden naar de huidige catastrofe. Hopelijk sodemietert de Eussr in elkaar en komt die vrijhandelszone er. Geen links extremisten meer in de besturen van het land, hoera!

  Like

 5. Dicksy zegt:

  De zoveelste roep in de woestijn

  Like

 6. gielah zegt:

  Je zult maar jong zijn in deze tijd.. en graag kinderen hebben.
  Die komen dan op een school, waarin de helft of meer van de klasgenoten Mohammed of Fatima heten en waar je weggepest wordt als je moeder ham op je brood gedaan heeft of als je Joods bent, of als je een overtuigd christelijke opvoeding krijgt ( ik heb het nu niet over lidmaten van de gelijkgeschakelde grote kerkinstituten) of als je je als meisje niet gehoorzaam door Verweggistaans tuig laat bepotelen of erger.
  Boeken zullen nauwelijks meer voorkomen… en wat als E-book wordt aangeprezen en aangeboden… dat zal een aanbod zijn dat door de politiek-correcte goegemeente is goedgekeurd.
  Dat is in feite nu al zo.
  Ik heb de laatste jaren al mijn boeken via internet vanuit het buitenland besteld en hierheen laten komen… geen boekhandel die ze nog in de kast heeft staan…. en ja… dat zal nog veel erger worden.
  Binnen een halve eeuw weet niemand meer wat vrijheid ooit was… en hoeveel kennis van toen dán niet meer voorhanden is.
  Zou het zin hebben als grootouders dagboeken over het leven van nu aan hun nageslacht nalaten?
  Dat ligt aan de grootouders in kwestie!
  Als je nu hele zalen ouderen hartelijk ziet lachen om bijvoorbeeld Paul de Leeuw…. dan moeten de klein- en achterkleinkinderen het van hún memoires duidelijk óók niet echt hebben!

  Misschien zijn de mensen, die nog echt iets te melden ( zouden) hebben, al voor het merendeel overleden.

  Dus boeken verzamelen en opslaan, waarin al het goede van de Europese cultuur doorklinkt!
  En dan maar hopen dat er ooit nakroost is, dat daar nog interesse in zal hebben en dat niet alles, wat het daarin leest, meteen geschrokken als ‘racisme’ gaat etiketteren… want hersenspoeling is vaak héél effectief… zoals wij ook nu al dagelijks ervaren.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Mijn kinderen hebben alle 3 besloten om nooit aan kinderen te beginnen”je wilt je kind een leefbare toekomst geven en dat zit er niet meer in.Noch met de mosliminvasie,noch met zwart Afrika dat in de startblokken staat!Ze kweken hun eigen slaven maar,wij passen er voor!

   Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Ik zie het niet zo somber in. Integendeel zelfs. Door het lafhartig optreden van de E.U. en de diverse regeringen die deze massa immigratie mogelijk maakten vindt er een revolutie plaats. Elk nadeel heb zo z’n voordeel.
  Je merkt steeds meer een groeiende aversie tegen buitenlands tuig. Ik verwacht op termijn dan ook dat de EU. uiteen valt en de grenzen gesloten worden nadat “verkeerde” buitenlanders het land uitgeschopt zijn. Extreem rechts zullen we nooit worden, maar dat overgesocialiseerde gedoe komt gelukkig nooit meer terug.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Weet je wat het is Gielah de ‘moderne’ mens heeft helemaal nergens meer tijd voor, beide ouders hebben een full-time baan en zodra ze een minuut over hebben moeten ze racen met hun kinderen want die moeten naar de crèche, handbal, ballet, muziekles en noem maar op. Men heeft geen tijd zich te verdiepen in maatschappelijke problemen, ze lezen hun mening wel in de krant. Zelf hebben ze niet in de gaten dat het een race naar het eind is, dat ze zichzelf niet eens de tijd gunnen om gelukkig te zijn, de hypotheek moet betaald worden en de auto’s en de mobieltjes van de kinderen. Allemaal hollend op weg naar een hartinfarct tijdens een van de vakanties.

  Like

 9. gielah zegt:

  Dat ziet u goed, @Tyl. Ik schrijf een boek momenteel, dat ook dát aspect belicht.
  Onthaasten is niet zomaar flauwekul, maar van de grootste urgentie.
  Alleen zó komt men tot inzicht en wordt men niet gehersenspoeld en niet meegezogen in de gekte.
  Af en toe even in de rust, bij de eigen kern komen… en van daaruit ‘peilen’ waar de wereld mee bezig is…. wat wel en wat niet belangrijk is en wat wel of niet nodig is.
  De voortjakkerende wereld overlaadt ons met prikkels en maakt alles ingewikkeld.
  Maar de waarheid is van een grote eenvoud.
  De weinige politici, die nog wel de waarheid uitdragen, zijn geen van allen moeilijk te begrijpen.
  In feite kan niemand onder wat zij zeggen UIT.
  En daarom richt de haat en de afkeer van de wereld zich op hén.
  Die ik-zeg-wat-ik-denk politici zetten een kruis door haar dictatoriale rotspelletjes… en dat mág niet… want de mensen moeten ongerust en half of helemaal overspannen en gericht op prikkels… prikkels… nóg meer prikkels blijven… zodat ze nimmer in opstand komen en gehoorzaam met de grote meerderheid méé blijven optrekken.

  Daarom ben ik vóór de enkeling en vóór de eigen weg… vóór eigen overtuigingen en principes… voor het geweten….vóór nationalisme… vóór de eigen cultuur…. vóór kennis en bespiegeling en geestelijke verdieping.

  Als theoloog kan ik het dan niet laten om nog even een Bijbelcitaat hieraan vast te plakken:
  “Gij zult de meerderheid in het kwade niet volgen”.

  Like

 10. Dries Jansen zegt:

  Europa zal in de armoede worden gerukt nu al hebben vele landen een gigantische werkeloosheid en als daar nog miljoenen gelukzoekers bij komen wie moet dit gespuis dan onderhouden. Help ze daar dat scheelt wel 75% in de kosten. Als alle ZZP ers geen belasting meer betalen is het gedonder zo afgelopen, van de grote bedrijven hoef je toch niets meer te verwachten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s