Abbas: Intifada is een “vreedzaam en legitiem verzet.”

Screenshot_12

Mahmoud Abbas

(Vertaling: E.J. Bron)

Vorige week woensdag kwam Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, bijeen met functionarissen van zijn Fatah-partij. Bij deze gelegenheid benadrukte hij opnieuw dat hij niet van plan zou zijn om Israël als Joodse staat te erkennen en verklaarde hij de Intifada tot “vreedzaam en legitiem verzet”.

Israel Heute

Abbas sprak over het Franse vredesinitiatief, waaraan behalve Frankrijk ook andere Europese en Arabische landen evenals enkele internationale organisaties moeten deelnemen, waar hij volledig achter staat.

“Gezien de huidige stilstand in het vredesproces is een internationale vredesconferentie onvermijdelijk. Mocht deze mislukken, dan zullen we ons tot de Veiligheidsraad van de VN wenden, opdat deze nog meer nederzettingen in de Palestijnse gebieden verhindert”, zei Abbas.

De Intifada zou een “vreedzaam en legitiem” verzet zijn, niet meer dan een proportionele reactie op de “bezetting”. Bij dit “vreedzaam verzet” vielen tot nu toe 33 doden en 325 gewonden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Hypocrisie, Intifada, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Abbas: Intifada is een “vreedzaam en legitiem verzet.”

 1. dutchess43 zegt:

  Ach Abbas…
  Hoeveel miljarden in het buitenland zou dit “vredelievend persoon” nalaten bij zijn dood, in navolging van zijn voorganger Arafat? Allemaal gejat want van zichzelf hadden ze geen cent, en van hun “salaris” moeten ze het ook niet hebben.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Jan zegt:

  Moslim vermoordt Jood in Uruguay

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s