Ludger Sauerborn, oprichtingslid en politieke dinosaurus van de Groenen, ondersteunt nu de AfD

Screenshot_17

Ludger Sauerborn en Frauke Petry

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD krijgt steeds meer ondersteuning uit de oude partijen. Ludger Sauerborn keert zich van de Groenen af en ondersteunt nu de AfD in de verkiezingscampagne. Als een donderslag bij heldere hemel verliet de man uit Worms na 36 jaar de Groenen.

Een partij, die hij mee opgebouwd heeft: Sauerborn was een van de oprichters van de Groenen in Göttingen en afgevaardigde op hun oprichtingspartijcongres in Karlsruhe. Hij is sinds 1979 in Göttingen, Kaiserslautern en Ludwigshafen actief voor de Groenen, meer dan 26 jaar lang in verschillende functies in Worms. Hij vertegenwoordigde o.a. de Groenen in de gemeenteraad van Worms en was kandidaat voor het burgemeesterschap.

In het kader van verschillende verkiezingsmanifestaties in Mainz (19 februari) en Bad Kreuznach (4 maart) legde hij uit waarom de Groenen niet meer zijn politieke thuis kunnen zijn:

Tegen taboes en  delen van schulden

De Groenen zijn niet bereid om in beginsel ook maar te discussiëren over de “gefundeerde kritiek van de AfD op de mislukte invoering van de euro”. Ik ondersteun de kritiek van de AfD iop de reddingspakketten voor Griekenland, omdat ze in gelijke mate fataal voor de Duitse belastingbetalers en voor de Griekse bevolking zijn.

“Koude Oorlog strijders”: kritiek op de boycotpolitiek tegenover Rusland

Ik ben zeer teleurgesteld dat de Groenen als voormalige vredespartij de boycotpolitiek van de Duitse regering tegen Rusland niet alleen ondersteunen, maar in het Europees Parlement de fractievoorzitter van de Groenen, Rebecca Harms, de “koudste Koude Oorlog strijdster” is. De door Alexander Gauland geformuleerde buitenlandse politiek van de AfD is juist! Ze eist terecht de inachtneming van terechte belangen van de grootmacht Rusland en de beëindiging van de boycotpolitiek. Deze schaadt de economische belangen van Duitsland en maakt Poetin sterker in de binnenlandse politiek!

“Geen ruk naar rechts”: Sauerborn begroet uittreding van Henkel

Juist het feit dat “turbokapitalist” Henkel en andere voorstanders van “TTIP” de AfD verlaten hebben, is geenszins een ruk naar rechts, maar maakt de AfD voor meer links ingestelde mensen verkiesbaar.

Groene naïviteit

De “naïviteit” van de meeste Groenen tegenover de onverlichte islam bevordert het “islamisme”. De kritische houding van de AfD ook tegenover een sluipende islamisering van Duitsland is noodzakelijk. Radicale en fundamentalistische stromingen van de islam kunnen wel degelijk een groot gevaar worden voor de binnenlandse vrede in Duitsland!

Keuze voor de AfD is “rationele zelfverdediging”

Daarom ziet Sauerborn in keuze voor de AfD bij de komende deelstaatverkiezingen ook een rationele zelfverdediging tegen de door de CDU-staatssecretaris Jens Spahn in zijn boek “Ins Offene” geuite voorspelling dat Duitsland door de vluchtelingengolf “eerst een stuk meer macho, geneigd tot geweld, antisemitischer en religieus intoleranter” zou worden.

Rood-Groen: Morele arrogantie en intolerantie

Van doorslaggevende betekenis voor zijn uittreding uit de Groenen zou uiteindelijk de toenemende op morele arrogantie gebaseerde intolerantie van de Groenen en hun sociaaldemocratische regeringspartners zijn. Het zou onacceptabel zijn om iedereen die een andere mening dan de eigen in de vluchtelingendiscussie vertegenwoordigt als “rechts-populistisch”, “buitenlander-vijandig”, “idioot” of zelfs als “nazi” te stigmatiseren.

AfD Rheinland-Pfalz: “Rechts-radicaal gedachtegoed nergens te ontdekken”

Afsluitend zegt Sauerborn nog iets over de AfD-kandidaten voor de deelstaatverkiezingen in Rheinland-Pfalz. Hij zou meerdere AfD-bijeenkomsten als waarnemer hebben bezocht: “Rechts-radicaal gedachtegoed was er bij geen van de sprekers.”

Screenshot_18Bron:
www.alternative-rlp.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), gezond realisme, Groenen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Ludger Sauerborn, oprichtingslid en politieke dinosaurus van de Groenen, ondersteunt nu de AfD

 1. john zegt:

  Ik vrees dat Frauke Petry een vergissing begaat als ze die man in haar bestuur opneemt.

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Deze mensen als rechts-radicaal wegzetten, is een teken van het eigen onvermogen.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Dus een volgevreten linxe babyboomer, die er alles aan gedaan heeft om Duitsland te verpesten wordt met open armen ontvangen? Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

  Like

 4. Ach, de wijsheid komt met de jaren. Dat is niets bijzonders en een heel natuurlijk proces.
  Het is fideel van deze Sauerborn, dat hij er zo openlijk voor durft uit te komen, dàt wel: Je zietdat niet zo heel vaak bij voormalige linksen.
  De overstap van “Vader” Drees naar DS ’70, destijds, was een andere kwestie: Drees-zelf was niet veranderd, maar de PvdA was dat wel.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. Magyarka zegt:

  @John,
  precies, infiltreren om daarna de zaak van binnenuit te ondermijnen en kapot te maken.
  Een rooie blijft altijd een rooie en dat geldt voor groenen ook zo. Het zou ook kunnen dat die speknek de bui al ziet hangen en snel overloopt om zo vervolging te ontlopen. In beide gevallen is het dan een lafaard. Niet intrappen en dumpen dus.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Als ze maar geen ‘agent-provocateurs’ binnen halen, zoals dat met de PVV ook wel is gebeurd.

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Misschien lees ik het verkeerd of leg zijn reden verkeerd uit waar hij spreekt over “rationele zelfverdediging”. Hij gebruikt dan als excuus o.a. de geuite voorspelling in het boek “Ins offene” door een CDU’er ” dat Duitsland eerst ……..meer antisemitisch, religieus intoleranter en er meer geweld zal komen” ontstaan door de vluchtelingengolf.

  Like

 8. Koos zegt:

  Ik zou niet al te negatief doen over deze overstap. Er gaat een enorme propagandistische waarde vanuit ten bate van de AfD. Bovendien is de keuze van een groene voor de AfD volstrekt logisch, omdat de enorme bevolkingstoename vanwege de immigranten zeer slecht is voor het milieu: meer huizen, meer wegen, meer branstofgebruik.
  Dat de man vroeger fout was, maakt het des te bewondernswaardiger dat hij nu voor de AFD is. Voortschrijdend inzicht noemen we dat.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Voor mij heeft de man, het voordeel van de twijfel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s