Chirurg weigerde hoofddoek af te doen voor operatie

Screenshot_7

(Door: Andrea Peelen)

Een vrouwelijke chirurg heeft voor veel ophef gezorgd toen ze vlak voor een operatie weigerde om haar hoofddoek af te doen. Een medewerker die haar erop attendeerde, werd in eerste instantie geschorst, maar mag binnenkort waarschijnlijk weer zijn werk oppakken.

“Discriminatie”

Het conflict vond in 2013 in een Engels ziekenhuis plaats, maar dokter Vladislav Rogozov (anesthesist) deed een maand geleden op zijn eigen blog pas een boekje open over de gebeurtenis. Toen hij doorkreeg dat de chirurg de hoofddoek wilde blijven dragen, maakte hij de vrouw duidelijk dat dit tegen de veiligheidsregels was. De chirurg in kwestie weigerde, liep de operatiekamer uit en droeg de rest van het personeel op om een vervanger te vinden voor haar. Ze beschuldigde de Tsjechische arts later van discriminatie, meldt DailyMail.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
Metro

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, discriminatie, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Chirurg weigerde hoofddoek af te doen voor operatie

 1. Sjaak zegt:

  Jaag de kopvodden en moslim Europa uit !

  Like

 2. Nou, in beide gevallen is het te merken, hè: De ideologie gaat boven het welzijn van de patient!
  Onmiddellijk, nee, niet schorsen, maar ontslaan en nooit meer enige bevoegdheid geven! Onverantwoordelijke rótlui!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Elena zegt:

  Gatver…wat een misselijk radicaal wijf die chirurg. Men is verplicht streriele kleding te dragen in de O.K.
  Ik hoop nooit in een ZH te komen….ik vertrouw die radicale moslimwijven ( artsen) voor geen cent.

  Like

 4. Pieter zegt:

  En wat is de naam van dat wijf dat zo wilde gaan opereren ?
  Is goed om te weten want zij zou wel eens in Nederland kunnen opereren met behoud van hoofddoek. Wij zijn er immers gek genoeg voor.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Was zij niet in de war met ,t verderop gelegen “Hallalshire Hospital”. ?
  Maar verder begrijp ik de ophef niet helemaal.
  England is toch het land waar b.v de police-muslima “aangepast” mag surveilleren ?

  Muslim women can work as police in the UK where they have specially designed hijab uniforms for them
  Verder lees ik eens dat het verplegend muslima personeel er aldus uitgedost bij mag lopen.

  Muslim women can work as nurses in the UK where they provide specially-designed burqa uniforms (Scary for patients, however)

  Like

 6. Geronimo zegt:

  We gaan allemaal wat ostentatiever moeten beginnen protesteren tegen alles wat maar enigszins met de islam te maken heeft. Weigeren om door een islamiet medisch behandeld te worden b.v., want in strijd met onze eigen overtuiging, weigeren een moslim de hand te drukken idem dito, wie hij ook moge wezen, enz. Zij doen het toch ook in omgekeerde zin, en ze komen er nog mee weg ook. Dit lijkt racisme, maar dat is het in wezen niet. Het heeft enkel te maken met een weigering om met een bepaalde uiterst gevaarlijke en bedreigende sekte en haar leden om te gaan, uit eigen religieuze overtuiging. Niemand kan wie dan ook daartoe verplichten. Ik moet moslims niet, en dat is mijn goed recht. Ik heb nu zo stilaan wel de buik vol van dit soort lui.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Het is eigenlijk wel goed dat die moslimwijven zo’n kopvod dragen; het voorkomt dat het er onder levende ongedierte als luizen en vlooien niet overspringt naar gewone mensen…
  En ja, kopvod draagsters horen niet in operatiekamers.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  England is ver veel te ver doorgeslagen en kan niet meer terug. Daar zal ook morgen de hel losbarsten. Dit land heeft de grootste moslimimigratie al jarenlang.

  Like

 9. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet ozL herblogd.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Knettergekke organisaties die zich iets aantrekken van het geboefte die het woordje discriminatie misgebruiken. De opkomst van de kopvodden is van de huidige generatievolgelingen moslimbroeders. Er zijn foto’s te over van vroeger waar een moslimvrouw nog geen kopvod nodig hadden.
  Ik geloof dat mensen die kopvodden dragen keiharde schoften zijn, ja keihard en schofterig omdat ze ze lak hebben aan de bevolking van het gastland en ook dat ze zeer slechte bedoelingen hebben, ja echt, ik geloof dat. Elke keer als ik ze zie lopen probeer ik bij zelf een stukje opkomende ergernis te verdringen. Hetzelfde, maar dan andersom, als ik jonge gezinnen, niet zijnde moslims, zie lopen met kleine kinderen. Wat een onzekere toekomst hebben die.
  Dat het zover heeft kunnen komen ligt aan de politieke leiding van de laatste 20 jaar.
  Toch wordt er nog steeds gestemd op die partijen, dus het Nederlandse volk treft zelf ook schuld.
  De toekomst ziet er bijzonder slecht uit, zelf zou ik ook geen huis meer gaan kopen of iets dergelijks in deze onzekere tijden, maar het leven zo inrichten dat je je gemakkelijker kan losrukken van de wortels hier.
  Ik hoop van ganse harte dat de PVV ontzettend groot wordt, dan is er wellicht weer toekomst.

  Like

 11. BertG. zegt:

  ‘Multireligieuze waardigheidsjurken’ voor moslima’s in ziekenhuis”.

  De National Health Service (NHS) heeft z.g. ‘multireligieuze waardigheidsjurken’ (multi-faith dignity gowns) ontwikkeld om de waardigheid van moslim patiëntes te beschermen. De ‘jurk’ zou ook geschikt zijn voor Hindoe-, orthodox-joodse- en Rastafari patiëntes. De jurk die ook als nikab kan worden gedragen, wordt in twee NHS ziekenhuizen ingevoerd: Royal Bournemouth en Christchurch Hospitals. De jurk heef langere slippen dan het gangbare patiënten-hemd, de mogelijkheid om het haar te bedekken, een gezichtsmasker en een riem rond de heupen.
  ‘Patient Engagement Manager’ Sue Mellor: ‘We werkten samen met een test-groep van islamitische vrouwen, die ons vertelden dat ze zich in de gebruikelijke patiëntenkleding in hoge mate oncomfortabel voelden, omdat dat strijdig is met hun geloof’.
  Nada Fawal van de testgroep: ‘We zijn hier zo blij mee. Als moslima mag je alleen je gericht en handen laten zien, geen andere lichaamsdelen, als ze dat wel doen, dan zou het voor hen zijn alsof ze zeer intieme delen van hun anatomie, zoals hun borsten zouden laten zien’.
  Breitbart, 4 maart 2016
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6396

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  En weer de SLACHTOFFERROL door deze moslimtrut ( de chirurge). Dat is het eerste wat moslims blaten, diescriemienasi! Doodop ben ik van de islam, en de verraders der politiek, die deze ellende (islam) mogelijk hebben gemaakt.

  Like

 13. Mirjam zegt:

  Laten we gaan emigreren naar Hongarije. Dan maar een beetje minder luxe, maar wel een leider die zijn hersencellen nog gebruikt voor het welzijn en de bescherming van zijn bevolking.
  Ten eerste: een ‘religie’ mag nooit de wetten overheersen in een land. Alleen al uit hygiënisch standpunt is het vies om met een hoofddoek, welke je overal draagt, in een steriele ruimte een operatie uit te voeren. Ten tweede: mw. heeft niets te eisen en zou gewoon de regels moeten volgen die elke medicus moet naleven. Ten derde: iedereen voor racist uitmaken is een stokpaardje van de moslims/buitenlanders. Zo proberen ze andere mensen zich schuldig te laten voelen en te laten capituleren en het lukt hun tot heden ook. Waarom? Omdat iedereen dit toelaat. Ze horen zich aan de normen en waarden en wetten van onze landen aan te passen en anders vertrekken ze maar terug naar hun onderontwikkeld land, waar iedereen met zijn handen op de grond van een schaal eet. Of die handen nu gewassen zijn of niet, daar maalt niemand om. Wel racistofoben, jullie zijn de racisten als jullie ONS voor racisten uitmaken, om het dragen van een hoofddoek. Want dit heeft met jullie zogenaamde ideologie te maken en niet met jullie als mens, toch? And by the way: het is gewoon vies!

  Like

 14. paulzwueste zegt:

  ’n Moslim met jurk en/of kopdoek zal niet aan mijn lijf komen!…

  Like

 15. Belachelijk ga ze ermee naar bed of onder de douche ook? Heeft vnl te maken met hygiëne en etiketten in een bepaalde beroeps takken, heeft helemaal niets met discriminatie te maken, vind het juist een minachting voor de gezondheid van de patiënt.

  Like

 16. mark zegt:

  Ik ben echt niet racistisch maar er is toch zoiets als hygiene en protocol. Je mag toch ook niet opereren met een bivakmuts op of een motorhelm.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s