Egypte wil volledige versluiering in het openbaar verbieden

Screenshot_60

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij ons praat men heel voorzichtig over boerka-verboden, maar staat het echter aan getuigen voor de rechtbank in zo´n outfit toe om volledig geanonimiseerd een verklaring af te leggen.

Opposition24

In het Egyptische parlement wordt op dit moment gewerkt aan een wetsvoorstel om het dragen van de nikab en gelijksoortige volledige versluieringen voor vrouwen in het openbaar te verbieden.

Een week geleden al werd het dragen van de islamitische volledige versluiering voor vrouwen in de klinieken van de universiteit van Caïro verboden. Tot nu toe konden verpleegsters en andere werknemers daadwerkelijk zo op het werk verschijnen. Vorig jaar werd het ook aan leraressen verboden om volledig versluierd voor de klas te staan.

De voorstanders van het verbod op de volledige versluiering stellen de nikab als onislamitisch aan de kaak, anderen voeren veiligheidsoverwegingen tegen het dragen in het openbaar aan.

Bron:
http://opposition24.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Egypte, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Egypte wil volledige versluiering in het openbaar verbieden

 1. oud-marinier zegt:

  Het is ook ONISLAMITISCH , nergens , maar dan ook helemaal NERGENS in die hele kut koran , staat dat een vrouw haar smoelwerk moet verhullen . Dus dat gezeik over ” Geloofsuiting” moet maar eens afgelopen zijn. Dat een vrouw haar HOOFD moet bedekken dmv een sluier / stuk stof
  (losjes over het hoofd hangend) …JA……Tijdens het BIDDEN …de rest van de tijd HOEFT dit NIET.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nu dit nog even duidelijk maken aan alle politiek-correcte landverraders in Europa…
   dan komen we er wel.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    @paulzwueste , ik zou dat heel graag willen doen…probleem is dat het lullen tegen dovemans oren is . Lijkt me …!!! En als die zgn. dames en heren politici , uitgezonderd dhr. Wilders , nou eens ECHT kennis zouden nemen van de koran , dan wisten ze dit ook. (Denk ook wel dat ze het weten, komt hun alleen beter uit om het niet te willen weten en weg te kijken ivm hun politieke agenda)

    Like

 2. Fred zegt:

  Zelfs moslimland Egypte is nog verstandiger dan Nederland.

  Like

 3. Elena zegt:

  Bravo voor de initiatienemers in Egypte !!
  Nu die zotten in Nederigland nog.
  Lees ff mee opRutte en alle gluiperige linkse ratten.

  Vroeger in die warme droge landen toen men hoofdzakelijk als bedoeïenen leefden..was het normaal hun haren te beschermen tegen de hete zon en het stof.

  Weet nog dat mijn oma en moeder tijdens jaarlijkse grote schoonmaak ( een ieder stookte nog kolen) …het haar bedekte vanwege stof en indien het koud was…haar hoofd met sjaal bedekte.

  Nergens staat beschreven in hun boeken dat vrouwen….en vaak ook nog kleuters hun hoofd moeten inpakken..en zeker geen sluier met kijkgleuf moeten dragen.
  Er staat beschreven….”vrouwen moeten hun sieraden bedekken”.
  En…vrouwelijke vormen mogen niet zichtbaar zijn.

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Tijd dat ze die spookpakken hier ook verbieden,volledig en in alle [openbare]omstandigheden!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @jungleelephant: 17.30. uur. Dat zou het beste zijn. Maar met de hele kliek van lafaards, van de volgende partijen: VVD,CDA,PvdA,D66,GL,CU,SGP,SP,PvdD,50+, zie ik het niet gebeuren. Wij hebben LAFAARDS in de Tweede Kamer, m.u.v. de PVV.

   Like

 5. Anna zegt:

  SiSi is een verstandige islamiet maar hij wordt zo vreselijk tegen gewerkt…. Hij wil de islam graag hervormen……. Tot die tijd regeert hij zo dat moet in een islamitisch land met straffe hand…… En het is ???? ( lijkt ????) rustig in Egypte

  Like

 6. Dat gesodemieter met hoofddoekjes en burkas is dus duidelijk provocatie naar de kufar.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Geprezen zij Generaal Al Sissi. Terwijl de verdwaasde aan grootheidswaan lijdende EU de moslimbroeder Morsi zag als democraat werd en wordt generaal Al Sissi gezien als een dictator die door een staatsgreep aan de macht is gekomen. Een dictator echter tegen wil en dank. Met thee drinken overwin je eenmaal niet de islamitische drang naar onderdrukking en overheersing. Al Sissi weet als geen ander hoe de islamitische hazen lopen. De islam heeft de uiterlijke vertoning van haar aanwezigheid in het publieke domein nodig omdat de islam in haar innerlijke een leeg vat is zonder een greintje spiritualiteit en moraal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s