Multiculti mislukt, Merkel mislukt, Europa mislukt

Screenshot_64

(Door: Markus Gärtner – Vertaling: E.J. Bron)

Slechts enkele uren nadat Angela Merkel met haar “het kan niet zijn dat er iets gesloten wordt” in ieder geval nog een symbolische stempel drukte op de slotverklaring van de Turkije-top, is de Balkan-route volledig gesloten. De “uitgestelde doorbraak”, zoals media van de ARD tot aan de “Tageszeitung” de uitkomst van de mislukte top gisteren voorbarig, naïef en foutief verkochten, blijkt intussen ook voor de laatste waarnemer een puinhoop te zijn, nog voordat de laatste gedrukte kranten die deze onzin berichten überhaupt werden gelezen.

Kopp-Online

Maar dat is slechts de minste schade.

De grootste is: Europa is vervallen, nog voordat de trage en realiteitsblinde volgevreten hovelingen in de Duitse media het aan de rest van hun vluchtende publiek meedelen respectievelijk zo duidelijk willen zeggen.

Slovenië, Servië en Kroatië hebben als laatste hun grenzen gesloten. Ze hebben de Duitse bondskanselier op het hek van de geschiedenis gezet, zodat ze van daaruit als randfiguur (zonder nog meer schade aan te richten) kan toekijken hoe men een “vluchtelingen”crisis, waarop Europa tot nu toe geen antwoord heeft, in ieder geval provisorisch beperkt voordat het in de doellanden van West-Europa tot onlusten komt.

De tragische ironie aan de nieuwsberichten die we deze uren en dagen – en dus kort voor de Duitse deelstaatverkiezingen van aanstaande zondag – zien, is: op dit moment kan in Europa alleen iets klaargespeeld worden wanneer Brussel niet als afremmende factor mee aan tafel zit en wanneer Angela Merkel niet over de hele linie haar zin kan doordrijven.

Je kunt het ook nog andersom uitdrukken: in Europa wordt op dit moment alleen iets klaargespeeld wanneer de multiculti-ijveraars in de mottenballenkisten van de natiestaten worden gestopt. Dat is precies hetgeen we nu meemaken: het uit elkaar spatten van de multiculti-droom voor onze ogen met de terugkeer van datgene wat Europa ooit sterk en succesvol heeft gemaakt: nationale diversiteit, competitie, een mozaïek van tradities en ideeën.

Columbus hoefde alleen maar naar een andere, naar de Spaanse, koning te gaan om het geld voor de ontdekkingsreis naar Amerika te krijgen. De Portugese koning zette er  liever op in om rondom Afrika te zeilen.

In een uniform Europa met een machtscentrum met zulke enorme schulden zou de ontdekkingsreiziger misschien alleen het geld voor het verven van een paar scheepsplanken hebben kunnen regelen. Meer niet. Hij zou wellicht nooit de haven zijn uitgevaren.

Bovendien: vanwege de strenge censuur in Frankrijk publiceerden enkele verlichte persoonlijkheden gewoon in Amsterdam. Zo ontliepen ze het gedachtedictaat.

In het andere geval zou de immense natuurwetenschappelijke en technische vooruitgang, die volgde op de Verlichting van Kant, Hume en Voltaire, vertraagd of helemaal achterwege zijn gebleven. Kunst, muziek en literatuur zouden zich in die en latere decennia minder dynamisch ontwikkeld hebben.

Deze belangrijke feiten over Europa´s kracht, die voortkomt uit de diversiteit, wordt de waarnemer misschien alleen maar echt duidelijk wanneer men dit continent enkele jaren verlaat om het van buitenaf te bekijken. En wel door het brandpunt van het perspectief dat in Azië en Amerika heerst. Daar heb ik 18 jaar lang als correspondent doorgebracht.

De EU heeft afgedankt: Schengen is opgeheven. Dublin werd eenzijdig opgezegd, met Angela Merkel voorop. De euro wordt door de agressief geld vermeerderende centrale banken uitgehold, samen met onze spaarcenten. Hij heeft zich vanuit het perspectief van de krediet verstrekkende landen en de economisch mislukte zuidelijke periferie als splijtzwam bewezen, niet als het anker dat monetair bij elkaar houdt wat politiek zogenaamd zo nauw bij elkaar hoort.

Meer nog: de schuldencrisis keert alweer terug, omdat Griekenland volledig aan zijn einde is en ook de banken van Italië tot in ons land staan te wankelen. Ze kunnen in de wereld van de minimale rentes van de Europese Centrale Bank geen winst meer maken, tenzij ze zich steeds meer inlaten met speculatieve zaken. Wat daarvan het gevolg is, hebben we al in 2008 gezien.

Bovendien: de wereldeconomie dringt Europa in de komende maanden van stagnatie naar de volgende recessie. Dan pas zal blijken hoe leeg de koffers van de ministers van Financiën zijn, hoe leeg de kokers van de centrale banken.

Dan zal het regime van de strafrentes met negatieve voortekens verscherpt worden. Enkele banken zullen niet bestand zijn tegen deze druk. En niemand zal ze kunnen ondersteunen. Of het dan tot een openlijke opstand van de kiezers komt, weet niemand.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Markus Gärtner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Multiculti mislukt, Merkel mislukt, Europa mislukt

 1. joopklepzeiker zegt:

  Of het dan tot een openlijke opstand van de kiezers komt, weet niemand.

  Dat gaat echt niet gebeuren de ” kiezer ” is verworden tot een zombie .

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Totdat ze het zelf in hun knip voelen en geen kant meer uit kunnen!

   Like

  • Thom zegt:

   De “kiezer” is een zombie zonder benul, een zombie die voor de televisie naar Mathijs van Nieuwkerk kijkt waar verteld wordt dat de arme vluchtelingen voor de grens moeten wachten omdat fascisten de grenzen dicht houden. De zombies geloven het nog ook.

   Like

  • R.Kroonenberg zegt:

   we zullen zien…..joopzwartkijker ! 😛

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @joopklepzeiker: 18.25. uur. Precies wat U zegt. Compleet gehersenspoeld door de invloed der RODEN/SOCIALISTEN, die de macht hebben over Pers, Omroepen en de rest van de media. En veel Nederlanders zijn helaas te lui, en te verweekt geworden, en geloven alle LEUGENS van het STASIJOURNAAL en de rest van de verraders bij de pers en omroepen. O ja, sterf EUSSR, sterf!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Joop, ik ben het helemaal met je eens.
   Het overgrote gedeelte van het volk bestaat uit zombies die alleen belangstelling hebben voor nephorloges, bier, auto’s, sex, voetbal, meedeinen met tranentrekkers, Paul de Leeuw-ongein, goedkope vakanties in moslimlanden, de rijdende rechter, en als je haar maar goed zit.
   Als er dadelijk geen vreten meer is en het geld niet meer uit de muur komt zijn ze nog in staat hun baard te laten staan en hun vrouwen te gaan slaan.

   Like

 2. joga zegt:

  Ho, wacht even KLEPZEIKER ik ben er ook nog en met mij miljoenen echte EUROPEANEN ,die op het punt staan een einde te maken aan deze farce, die de burgers elke dag miljarden kost en nu echt een keer gestopt moet worden. Op juffrouw Rutte hoeven we niet meer te wachten, dat ouwe wijf l,lt net zo stom als “zijn” achterlijke tante in Duitsland, die men daar ook helemaal zat is en uitkotst.
  Laten we de guillotines maar al vast uit het vet halen om de koppen te laten rollen, geheel naar het recent Amsterdams voorbeeld.

  Like

 3. Jan zegt:

  Strache: ‘De onderhandelingen met Turkije zijn een schande voor Europa’

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Er zijn nog wel mensen met verstand,alleen niet in onze regering!

   Like

  • Theodoor zegt:

   Gelukkig staan er leiders op die nodig is om het verval van Europa te keren. Maar ze hebben het zwaar. De ziekte van het socialisme* is diep in de landsbesturen doorgedrongen en het zal heel veel moeite kosten dat bij te sturen.

   *socialisme/communisme is iets anders dan sociaal zijn. Menig socialist/communist is asociaal, denk maar aan het graaien, elkaar mooie banen toeschuiven en er een behoudende, voor eigen kring z.g. democratie op na te houden.

   Like

 4. Fred zegt:

  En die zombie is ook nog eens een zacht ei.
  En slaapt nog bovendien.

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Merkel veegt de EU zo in het afvalputje.
  Het wachten is op een echte leider die zijn rug recht houdt en EEN BEVOLKING die het niet langer pikt.
  Als een bevolking niet voor haar vrijheid wil strijden is zij deze ook niet waard.

  De grootste landverraders zitten in Hilversum en dat is heel lastig, mark my words.

  Like

 6. Pingback: Multiculti mislukt, Merkel mislukt, Europa mislukt | indyvdv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s