Slovenië volgt Merkel niet en sluit de grens voor alle “vluchtelingen”

Screenshot_55

(Vertaling: E.J. Bron)

De aanmaning van Angela Merkel om de Balkan-route open te blijven houden voor “vluchtelingen” en “migranten” vindt in de EU geen gehoor: Slovenië verklaarde dinsdagavond verrassend dat de grens vanaf middernacht voor alle “vluchtelingen” gesloten zou worden. Alleen personen met geldige reisdocumenten zouden de grens mogen passeren. Servië sloot zich bij de maatregel aan, vermoedelijk zal Kroatië volgen.

DWN

De “vluchtelingen”route van Turkije richting Noordwest-Europa wordt nog meer afgesloten: Slovenië heeft gisteravond aangekondigd geen “vluchtelingen” meer door te laten. In het vervolg zouden mensen die bescherming zouden zoeken alleen maar naar Slovenië mogen komen als ze daar asiel zouden willen aanvragen of in individuele gevallen om humanitaire redenen, verklaarde het ministerie van Binnenlandse Zaken. De staats- en regeringschefs van de EU besloten een aanbod van Turkije betreffende het terugnemen van “vluchtelingen” – “onafhankelijk van hun herkomst” – te onderzoeken.

Via de Balkan-route waren verleden jaar meer dan een miljoen mensen West-Europa binnengekomen. De Sloveense regering kondigde nu aan in het vervolg weer strikt de Schengen-regels toe te passen en alleen nog maar mensen met geldige paspoorten en visa binnen te laten komen. Deze regeling zou vanaf middernacht gelden.

Slovenië zou in het vervolg aan 40 tot 50 mensen per maand asiel toestaan, citeerde de nationale Sloveense radio regeringschef Miro Cerar. Eerder werden de mensen op de Balkan-route van de ene naar de andere staat doorgegeven, omdat zij meestal naar Oostenrijk en vooral naar Duitsland wilden.

Servië als verder zuidelijk gelegen land reageerde op dezelfde wijze. Het land zou de nieuwe regels ook aan zijn grenzen met Macedonië en Bulgarije toepassen, deelde het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken mee. “zodoende is de Balkan-route praktisch gesloten”, citeerden Servische media en desbetreffende verklaring van het ministerie. Ook Kroatië, dat tussen Slovenië en Servië ligt, zou op deze wijze reageren.

Oostenrijk wil eveneens vasthouden aan zijn restrictieve “vluchtelingen”politiek. Bondskanselier Werner Faymann (SPÖ) raadde Duitsland aan om eveneens een bovengrens voor “asielzoekers” uit te roepen. Zolang de “Duitse buurman geen aantal noemt dat hij zich kan voorstellen en daadwerkelijk kan behappen, (…) blijft het bij een heen en weer schuiven van problemen tussen nationale grenzen en individuele oplossingen”. Analoog aan de door Oostenrijk vastgelegde quota zou een limiet voor Duitsland 400.000 “asielzoekers” kunnen bedragen, zei Faymann in Wenen. Merkel wijst een nationale bovengrens, die de CSU ook verlangt, strikt af.

Zodoende weigeren al deze landen bondskanselier Angela Merkel te volgen. Merkel had op de top gezegd dat de Balkan-route niet gesloten zou moeten worden. Ze had bereikt dat de oorspronkelijke formulering in de slotverklaring, namelijk dat de route gesloten zou zijn, werd geschrapt. Nu hebben de Balkan-landen de EU voor voldongen feiten geplaatst en de slotverklaring, waarvoor Merkel bij de top tot het laatst toe had gestreden, gewoon genegeerd.

Merkel blijft inzetten op een deal met Turkije: “Vaak zou het sneller kunnen gaan. Maar ik geloof dat de zaal zich over het algemeen in de juiste richting beweegt”, zei ze dinsdag na een EU-top met Turkije tegenover de “Südwestrundfunk”.

Merkel zei tegenover de SWR dat er nog veel werk verzet zou moeten worden voor een definitieve overeenkomst op de volgende topontmoeting op 17 en 18 maart. De belangrijkste punten zijn de nieuwe voorstellen over het terugnemen van “vluchtelingen”, Turkije wil tegelijkertijd meer miljardenhulp van de EU. De chef van de EU-top, Donald Tusk, zei: “Ik twijfel er niet aan dat we een definitief succes zullen behalen.” De “dagen van de ongeregelde migratie” in de EU zouden zijn geteld.

Bij de eendaagse topontmoeting in Brussel was de Turkse regeringschef Ahmet Davutoğlu met een nieuw pakket voorstellen gekomen, dat veel EU-chefs verraste. Het aanbod voorziet er o.a. in dat de EU alle “vluchtelingen” die illegaal vanuit Turkije naar de Griekse eilanden oversteken weer naar Turkije kan terugsturen. Tegelijkertijd dient er echter voor iedere Syriër die teruggebracht wordt naar Turkije eentje legaal de EU binnen te kunnen komen. Onduidelijk bleef welke EU-landen hen zouden kunnen opnemen. Bovendien eiste Ankara een verdubbeling van de financiële hulp door de EU voor de in Turkije levende “vluchtelingen” van 3 miljard naar 6 miljard euro. Hierover werd geen duidelijk signaal afgegeven door de EU-top.

De Griekse minister-president Alexis Tsipras waarschuwde voor euforie, omdat er nog talrijke stappen ondernomen zouden moeten worden. Hij wees daarbij op de “tragische beelden” in het kamp Idomeni aan de Grieks-Macedonische grens, waar duizenden “vluchtelingen” vastzitten onder miserabele omstandigheden, terwijl er dagelijks honderden nieuwkomers van de Griekse eilanden naar het vasteland komen. Later zei Tsipras tijdens een ontmoeting met Davutoğlu in Izmir dat Griekenland en Turkije de samenwerking van hun kustwachten om de mensensmokkel te bestrijden zouden uitbreiden. Davutoğlu zei dat de Middellandse Zee “geen zee van leed en drama” zou mogen worden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Balkan, Duitsland, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Kroatië, Servië, Slovenië, Turkije. Bookmark de permalink .

15 reacties op Slovenië volgt Merkel niet en sluit de grens voor alle “vluchtelingen”

 1. Guardiacivil zegt:

  Prima zet dat wijf maar voor blok, en het liefst van alles, blokkeer de hele EU maar.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Frau Merkel is dus aangewezen op de LUCHTBRUG om haar geliefde vluchtelingen binnen te halen. Veel succes.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Zo zie je maar weer hoe betrouwbaar ook dat mens Merkel is……niet dus. En Rutte heeft zich weer behoorlijk laten inpakken door die heks,

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @exmarineman: 12.01. uur. RUTTE (VVD) onze nationale HOFNAR, doet dat voor een baantje bij de RODEN der EUSSR, te Brussel. Deze pias heeft lak aan de Nederlandse bevolking!

   Like

 4. KarenB zegt:

  Hoeveel hekken en grensbewaking kan je inzetten voor 6 miljard? Hoeveel schepen kan je dag en nacht laten varen om de territoriale wateren van Italie en Griekenland te bewaken voor het geld dat deze invasie ongewenste lui ons nu jaarlijks kosten? Waarom geld naar Turkije? Help de landen zoals Slovenië, Hongarije , Macedonië die de Balkanroute afluiten om hun grenzen potdicht te houden.
  Maar mijn grote angs is dat die zwaar gestoorde verraadster in Duitsland ze dan echt per vliegtuig zal gaan ophalen.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Petje af voor Slovenië, welk land lak heeft aan keizerin Merkel en haar idiote gedram! Zij regelt zo’n beetje alles in Europa, maar vanwaar komt haar macht?
  Laat Merkel zich maar verheugen in haar miljoen zorgenkindjes. Ze is ongelofelijk trots op wat ze tot stand heeft gebracht, maar moet het uit haar hoofd zetten dat andere lidstaten ook de bereidheid hebben om onverantwoord veel ‘vluchtelingen’ op te nemen.
  Wij willen geen tweede Duitsland worden!

  Like

 6. Drs.P. zegt:

  Geweldige reactie waarin een “klein” land toch enorm groot kan zijn!!
  Allemaal een dikke middelvinger naar merkel met Fuck you debiele kanselier!!!
  Nu Servie en Kroatie nog de grenzen dicht voor de asieleisers zodat de stroom op gaat drogen. Ohhhh w8, wij hebben ene fucking zwamson debiel die ze wil op gaan halen in Toekije op onze kosten, dus NL moet volgens de linkse hobbyclub hoe dan ook vol met uitkerings asielratten volgens de Portemonnee van de Ander nsb-ers, hoe je het ook bekijkt!!!!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 7. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 8. Hoe lang duurt dit nog met dit volstrekt terminale Europa????

  Like

 9. Koos zegt:

  Stiekem is Merkel natuurlijk blij met dit hek. Doordat het nu net niet uit de hand loopt, kan ze aanblijven.

  Like

 10. Johan zegt:

  Laat Merkel naar de hel lopen met haar ‘vluchtelingen’. Het gaat nu de goede kant op met het sluiten van de grenzen in de Balkan. Nu Griekenland en Italië nog. Die moeten hun zeeën gaan beveiligen en die dobbernegers terugsturen naar waar ze vandaan kwamen.

  Like

 11. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (42) | voorzieners

 12. Pingback: Is het gedaan met Merkel? Estland, Letland en Litouwen bouwen hekken tegen “vluchtelingen” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s