Hannover: Grand Hotel nu asielzoekerscentrum – totale kosten € 10,6 miljoen

Screenshot_11

Hannover – Maritim Hotel

(Door: “Janina” – Vertaling: E.J. Bron)

Hannover spaarde kosten noch moeite om “vluchtelingen” meer dan menswaardig onder te brengen. In tegenstelling tot de VS, waar geen enkele “vluchteling/migrant” in een luxe behuizing wordt ondergebracht, laat de hoofdstad van de Duitse deelstaat Niedersachsen een welkomstcultuur van het fijnste zien: In het “Maritim”-hotel aan de Friedrichswall is op dit moment de verbouwing tot asielzoekerscentrum aan de gang – deze maand nog zullen de eerste van 500 “vluchtelingen” het voormalige Grand Hotel betrekken.

Netzplanet

Een investeerder had het onroerend goed gekocht en twee jaar in bruikleen gegeven aan de stad. Huurkosten: € 5,5 miljoen. Bijna hetzelfde bedrag moet de stad aan het Duitse Rode Kruis betalen: de hulporganisatie exploiteert het nieuwe asielzoekerscentrum en krijgt daar € 5,1 miljoen voor. Van het geld worden 10 maatschappelijk werkers, hulpverleners en de bewakingsdienst betaald, maar ook de verzorging van de “asielzoekers”, de aanschaf van wasmachines, ovens, bedden en kasten, bericht de “Bild-Zeitung” van 08-03-2016.

Dus in totaal kost de onderbrenging € 5,5 miljoen, wat neerkomt op ongeveer € 5000,- per “vluchteling” per jaar. Daar bovenop komt € 5,1 miljoen voor de verzorging en eten en drinken, kortom: onbeperkt volpension. Wat geeft dat voor signaal af wanneer men “vluchtelingen” in een hotel onderbrengt, in een luxe omgeving, die zich veel mensen in het land helemaal niet kunnen veroorloven?

Als die via hun smartphones de foto´s van hun nieuwe thuis in het Grand Hotel naar hun landen van herkomst versturen, dan vertrekken er nog eens honderdduizenden richting Duitsland, omdat ze denken dat dit het paradijs moet zijn en dat iedereen een plek krijgt in een drie- of vier-sterren hotel.

Bron:
www.netzplanet.net
Door: “Janina”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Hannover: Grand Hotel nu asielzoekerscentrum – totale kosten € 10,6 miljoen

 1. Jan zegt:

  Nou is er nog wel wat op af te dingen. Het is een brok beton dat men liever kwijt dan rijk is

  Maritim-Hotel: Stadt will keine Beton-Optik mehr

  http://www.hrs.de/hotels/de/deutschland/hannover-niedersachsen/maritim-grand-hotel-3279.html

  Nach NP-Informationen hat die Maritim-Kette bereits im vergangenen Jahr Kontakt zur Stadt aufgenommen, um den derzeit geltenden Erbbaurechtsvertrag zu verlängern. Die Stadt kann sich das vorstellen – allerdings unter der Bedingung, dass die Maritim-Kette ihr Haus am Friedrichswall endlich saniert und damit in einen ansprechenden Zustand versetzt. „Wir haben ein großes Interesse an einer Sanierung, um diesen Standort attraktiver zu machen“, sagt Hans Mönninghoff, Hannovers Erster Stadtrat und derzeit auch Verwaltungschef.

  Zwar gilt der Erbbaurechtsvertrag noch über das Jahr 2020 hinaus, um langfristig Planungssicherheit zu haben, würde für die Maritim-Kette aber eine vorzeitige Verlängerung Sinn machen. „Wenn Maritim ein Sanierungskonzept vorlegt, sind wir sehr gerne dazu bereit“, erklärt Mönninghoff.

  http://www.neuepresse.de/Hannover/Meine-Stadt/Maritim-Hotel-Stadt-will-keine-Beton-Optik-mehr

  Met de komst van al dat uitschot wordt deze locatie zeker niet ‘attraktiver’.

  Like

   • Jan zegt:

    Stadt mit Investor für Maritim-Hotel einig, aber…
    |
    Wie seriös ist der Käufer?

    Nach dem Rückzug der Hotel-Kette suchte die Stadt einen neuen Investor für das Grundstück gegenüber dem Rathaus – und ist angeblich mit der extra gegründeten „Friedrichswall GmbH“ einig: Die soll das Hotel bereits für etwa 14 Millionen Euro gekauft und sich gegenüber der Stadt verpflichtet haben, den grauen Betonklotz aus den 60er-Jahren zu sanieren und aufzuhübschen.

    Geschätzte Kosten: mehr als 10 Mio. Euro. Im Gegenzug kann sie das Erbpachtgrundstück bis 2080 nutzen.

    http://www.bild.de/regional/hannover/hannover/wie-serioes-ist-der-maritim-investor-39813800.bild.html

    Kijk eens aan, de asielindustrie als redder.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Het is natuurlijk klaar en helder dat het grote geld hier de hoofdrol speelt.
    Geen zinnig mens laat asielzoekers in een riant hotel wonen zonder hier schtten aan te verdienen
    Waarschijnlijk zullen de kosten voor renovatie in de toekomst ook vergoed worden

    Like

 2. BertG. zegt:

  Wat hebben ze dan met de vorige inboedel gedaan. Weg gegooid?
  Een hotel staat toch vol met bedden, kasten, ovens, wasmachines en meer.
  Anders was het geen hotel.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Kosten nog moeiten worden gespaard door de slinkse nsb-ratten om ons te naaien:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25361200/__Explosie_in_coalitie__.html
  Laat maar vallen en dan de Partij v/d Asielratten naar 2 zetels, we hebben zoooooooooooooooo genoeg van die debiele zwamson idioot en de rest van deze achterlijke club!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Drs.P: 08.59. uur. En deze klootzakken, zullen NIET opstappen. Ze willen eerst Wilders kapot maken. Bah, wat een smerige zooi daar in die Tweede Kamer. Lafaards en pluche plakkers!

   Like

 4. Theodoor zegt:

  De socialistiche maffia laat de Duitse belastingbetaler flink bloeden.
  Massaal AfD stemmen mensen, je enige redding voorlopig, totdat de opstand er daadwerkelijk is.
  Maar ook dat gaat veel geld en verdriet kosten.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Waanzin ten top. Inderdaad een aanzuigende werking als nooit verzonnen.
  Er is nog een belangrijke kostenpost niet vermeld. Namelijk de herstel-/reparatiekosten als de ‘Arabische asiel toeristen’ het hotel uitgewoond hebben. Tel uit je winst. Het zal t.z.t. wel in de een of andere duistere overheidsbegroting weggestopt worden. In ieder geval: de belastingbetaler betaalt de rekening.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Hier heb ik geen woorden meer voor. Net als meneer Driek terecht verwoord, woede en machteloosheid, voeren een innerlijke strijd in mij. Ziek wordt men van dit verraad aan de eigen bevolking van Duitsland, Nederland en de rest van de Europese bevolking.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Leer relativeren. Laat het niet aan je hart komen. Is zinloos.
   Wees er van overtuigd dat wij een bijzonder zware tijd zullen moeten doormaken om een nieuw Europa te kunnen vormen.
   Zonder strijd en ongelofelijke offers zal dat niet gaan… maar wij zullen overwinnen en die verderfelijke islam vernietigen!

   Like

 7. Cathja zegt:

  Inderdaad, hier gaat een zeer onjuiste boodschap vanuit: “kijk eens, zó leven wij hier!”. Als familieleden en bekenden in het thuisland zoveel luxe zien, vertrekken zij ook naar Noord-Europa.

  Buiten dat vind ik het zeer schrijnend tegenover alle mensen die buiten hun schuld geen werk (meer) hebben, en daardoor van een schrale uitkering moeten zien rond te komen. Dit kan de Duitse overheid niet maken! Een schandvlek voor de natie.

  Eigen volk het laatst, of helemaal niet….

  Like

 8. biebie zegt:

  Het is nu toch wel duidelijk wie achter deze emigratie staat.
  De financiers van de politieke puppets.
  Al hun lege winkel/kantoorpanden worden opeens weer productief op staatskosten (jan met de pet betaald wel)
  Na gedane arbeid is het goed rusten en zullen de puppets zich terugtrekken uit de politiek van het toneel verdwijnen en van hun bonus gaan genieten.

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  Elk jaar gaan wij van onze zuurverdiende opgespaarde centjes een weekje op vakantie naar een vacantiehuisje in Zeeland. Ik vraag mij af hoe lang wij dat nog kunnen. De eigenaar van deze huisjes zou zomaar eens kunnen besluiten om een lucratieve deal met het C.O.A. te gaan afsluiten, om er – asielzoekers – in te laten wonen. Het zou de eerste keer niet zijn, een andere eigenaar van vacantiehuisjes ging al voor. En wie zijn de volgenden ? De Hilton Hotels, de van de Valk keten, enz. enz. enz. Een ieder heeft zijn prijs. Het geld wat stom is, maakt alles recht wat krom is !

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik zou dit keer wel van tevoren even bellen voordat je op weg gaat.
   Het zou inderdaad zomaar ineens een AZC geworden kunnen zijn waar jij de afgelopen jaren nog geweest bent.

   Like

 10. Anneke zegt:

  Ik word hier zo moedeloos van…….

  Like

 11. boorzalf zegt:

  Er wordt weer stiekem besloten over de hoofden van de burgers. Nou, Breda maak je borst maar nat.
  http://www.bndestem.nl/regio/breda/kantoor-belastingdienst-breda-in-beeld-voor-asielzoekers-1.5787791

  Like

  • boorzalf zegt:

   Dat wordt straks lol, als het door gaat. Het gebouw staat staat bijna in het centrum. Ik voorspel een hoop ellende, zeker in het uitgaansgebied met name in het weekend.Ze praten over 400 maar dat zullen er wel meer naar verluidt.

   Like

 12. Anneke zegt:

  En wij autochtonen worden meer en meer de armoede ingeworpen. Geen rechten meer, alleen HELAAS een legio overheids-plichten. De welvaart is meer en meer ten dode opgeschreven…..

  Like

 13. Pingback: De arme immigranten in Duitsland! | eunmask

 14. Mirjam zegt:

  Ik zie het als iets anders. De invasie die nu gaande is, is, zoals iedereen weet allang voorspeld. Goede behuizing is de beloning van de duivel voor het moslimvolk, als dank voor het ‘verhuizen’ naar onze landen en het ‘gehoorzaam’ zijn in het vervullen van de voorspelling. Dit wordt toch vernietigd. Ze kunnen denken en willen en uitvoeren zoveel als ze kunnen, maar het zal ze niet lukken. Ze gaan ten onder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s