Amsterdam is 24,5 miljoen euro belastinggeld zomaar per ongeluk ‘kwijt’

Screenshot_11

*Poef*…aaaaaaaand its gone!

Na het uitpluizen van de boekhouding heeft Amsterdam een bedrag van 24,5 miljoen niet kunnen terugvinden. De kans is klein dat dit nog wordt gelokaliseerd, meldt het stadsbestuur vrijdag. Eind vorig jaar bleek dat de hoofdstad op zoek is naar een bedrag van 51,1 miljoen euro. De gemeente was dit geld niet tegengekomen tijdens het opschonen van de boekhouding. De stad was bezig om 44 verschillende administraties samen te voegen tot één centrale administratie.

Post online

Het budget voor de bedrijfsvoering bedraagt in totaal 1,3 miljard euro. Daarvan was 95 procent uitgeplozen en in dezelfde éénvormige boekhouding ondergebracht. Voor een bedrag van 51,1 miljoen euro moesten de boekhouders nog achterhalen in welke potjes dat zit.

Zij hebben de afgelopen maanden 26,6 miljoen euro kunnen ‘terugvinden’. Het resterende geld is mogelijk niet naar boven gekomen omdat uitgaven in het verleden niet altijd of niet volledig in de begroting waren opgenomen.

De niet gevonden 24,5 miljoen euro wordt als ‘kosten bedrijfsvoering’ evenredig verdeeld over alle gemeentelijke diensten. De financiën zijn zodanig op orde gebracht dat het niet meer kan gebeuren, stelt de gemeente.

Bron:
http://regio.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Graaien, Krankzinnigheid, PvdA, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Amsterdam is 24,5 miljoen euro belastinggeld zomaar per ongeluk ‘kwijt’

 1. jungleelephant zegt:

  Een of meerdere mensen kunnen fijn gratis op vakantie,denk ik!

  Like

 2. Leo zegt:

  P.v.d.A. bestuur zeker ??
  Overal waar ( geld) bedragen spoorloos “zoek” raken ruikt het naar socialisme.

  Like

 3. Marlies zegt:

  Misschien weet Fatima Elatik (PvdA) waar het geld is gebleven….taxis of zo?

  Like

  • Pieter zegt:

   Zeker dat de entourage rondom Fatima Elastiek een greep naar het geld gedaan heeft, en mevrouw Elastiek zelf ook natuurlijk !
   Dat mens straalt corruptie en perversie uit, met al haar gemeentelijke mislukkingen.
   De zuivere islam steelmentaliteit ten voeten uit en pvda natuurlijk die het mogelijk maakt.

   Like

 4. Ze weten heus wel waar dat geld is gebleven, alleen er wordt zoveel bij elkaar gelogen, dat ze het zogenaamd allemaal niet meer weten, ja daar is de partij voor de allochtonen goed in hoor. Bonnetjes kwijt raken.

  Like

 5. rightie zegt:

  Wat een onzin. Een goede accountancy firma kan dat geld best wel vinden, hoor.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  zoek maar bij de top van ambtenaren,

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Voor zover ik weet is de PvdA géén coalitiepartij voor de 1e keer sinds de laatste GR-verkiezingen. Maar D66 zit er nu wel in en de VVD meen ik, maar de burry en ook de ambtenaren zijn nog steeds dezelfde. En ook Cohen als burry en Asscher zijn er vele miljoenen “verdwenen” in Amsterdam. Dus het kwaad zit veel dieper en die zogenaamde interne controle stelt dus niets voor. En men zegt al jaren in Amsterdam toe dat de controle beter zal worden en dat het niet meer zal gebeuren. Ik wil de PvdA niet vrij pleiten, zeeer verre van dat, want uiteindelijk zijn ZIJ de grondleggers van de administratieve chaos in Amsterdam.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Interne controle door hun eigen mensen!…?
   Dan weet je dus zeker dat er op grote schaal gefraudeerd wordt…

   Like

   • exmarineman zegt:

    Als je goed gelezen hebt Paul, dan staat dat er ook: de interne controle die men dus heeft stelt dus ook niets voor. Maar het rare is ook dat Amsterdam een externe controleur heeft en wel de rekenkamer. Maar kennelijk doet die ook haar werk niet goed. Er moet dus iemand anders de interne controle gaan doen, of er moet een dubbelcheck komen voordat er een betaling plaatsvindt. Ik ben zelf rekenplichtige geweest bij defensie en wij hadden gescheiden controles. Iemand die een declaratie indiende werd eerst gecontroleerd op juistheid e.d. en eventueel werd die aangepast/gewijzigd, dan zette het hoofd van de afdeling zijn/haar handtekening voor akkoord en dan ging de declaratie naar de rekenplichtige voor uitbetaling. En die controleerde de declaratie nog een keer op grote lijnen en dan werd pas uitbetaald. Dan heb je dus minimaal 3 personen die controleren op juistheid. En dan ging dus de zogenaamde Kasverantwoording elke maand naar het ministerie van defensie en die controleerde dan nog een keer om de rekenplichtige te vrijwaren en décharge te verlenen.

    Like

   • janchik zegt:

    Klopt wat je zegt @exmarineman, ik heb zelf de COAK in Middelburg gedaan en ben daarna als administrateur bij een Ststvgbt werkzaam geweest en weet dus van al die controles af, vandaar dat het bij mij onbestaanbaar en dus indien wel, compleet achterlijk overkomt. Hier wordt dus het ene gat met toestemming van het hogere gat gevuld. Misschien letterlijk en figuurlijk. Zo zal ook wel dat geld verdwenen zijn, wat Cohen aan die moskee heeft gegeven.
    Die links/islamitische ratten zorgen goed voor elkaar. Ben blij dat ik niet in dat junk dorp woon, trouwens er wonen ook bijna geen echte Amsterdammers meer, allemaal gevlucht, allemaal.

    Like

 8. Mirjam zegt:

  Is het niet zo dat Amsterdam al jaren een imago heeft van het teveel/verkeerd aan uitbetalingen van uitkeringen aan burgers/niet burgers (bedriegers uit het buitenland)? Er zou eens een onafhankelijke staatscontrole moeten worden gedaan, zodat de onderste steen boven komt en dit niet alleen één keer, maar op curatele basis, zodat men kan zien of dit aan corruptie ligt of aan totaal verkeerd beleid.
  Het kan niet zo zijn dat hun uitvlucht ‘we weten het niet waar het geld gebleven is’ voldoende is als reden, om zo alles in de doofpot te laten verdwijnen. Het gaat hier om belastinggeld van burgers.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Dat geld verdwijnt in een corrupte stad is logisch. Men is er linx en dan heb je nooit genoeg.
  Wat erger is, dat de gemeenteraad, als controlerend orgaan, dit geen punt vindt. Al jaren niet. Dat alle controle faalt, is ook geen probleem. Samen voor hun eigen, en de staat springt toch wel bij, want daar zitten ook partijgenoten aan de geldkraan.
  Lekker belangrijk doen en lekker vergaderen, rustig blijven cashen en besturen ho maar, tijd voor verandering. Laten we 020 verkopen.

  Like

 10. Elena zegt:

  De smerige socialistische ratten stelen als de raven,
  het is gvd wel het geld van de belastingbetaler.
  Mwah….duizenden gezinnen leven in de armoede…..maar Amsterdam is gewoon maar even bijna 25 miljoen kwijt….gewoon weg !!! Als je het snel zegt….is het niets he Amsterdamse gemeente ratten?

  Ze houden elkaar de hand boven het hoofd.
  Die pleuris dieven ( gemeente) moet onder curatele gesteld worden.
  Bah !!!

  Like

 11. ildiko zegt:

  Nederland is fucked, alles is aan de klote! wie redt ons?????

  Like

 12. ildiko zegt:

  DE SOCIALISTEN VINDEN GELD VIES, BEHALVE ALS BELASTING MOET BETAALD WORDEN !

  Like

 13. Theodoor zegt:

  Zoals een goed socialist betaamd, smijten met geld van een ander, gemeenschapsgeld.
  Meer woorden moet je er niet aan vuil maken.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Dat krijg je overal waar het socialisme de macht heeft!

  Like

 15. KarenB zegt:

  We hebben nog steeds een koning want anders zou je toch echt kunnen zeggen dat ons land inmiddels een bananenrepubliek is geworden. Ja en de slechte berichten blijven maar binnenstromen het is om gek van te worden.

  Like

 16. N.E. Derlander zegt:

  De luchtigheid, waarmee de gemeente dit afdoet is schokkend.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Zoals we allemaal weten is links erg goed in creatief boekhouden !

  Like

 18. janchik zegt:

  Het is nu dus “Links lullen en links vullen” Hier word je toch kotsziek van.

  Like

 19. Republikein zegt:

  Rare boekhouders.
  Het gemeentebestuur meldde een saldo van begrote opbrengsten en kosten van € 0 miljoen. In werkelijkheid heeft de begroting een nadelig saldo van € 294 miljoen. Waarom moeten de gemeenteraad en andere belangstellenden weer zo zwaar misleid worden?
  Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 31 oktober 2015.
  http://www.leoverhoef.nl/dossiers/amsterdam.html

  N.b. Ga ook een naar “home” van Verhoef, leuke info.
  http://www.leoverhoef.nl/index.html

  Like

 20. Jan zegt:

  Rijksmuseum koopt Hollands Meisje van 5,2 miljoen

  Schilder van het doek is Jean-Etienne Liotard (1702-1789) uit Genève. Hij schilderde dit tafereel in 1755 toen hij in Nederland verbleef. Volgens directeur Dibbits is dit schilderij ‘het melkmeisje van de 18de eeuw’. Hij beschouwt het als het nieuwe visitekaartje van het Rijksmuseum.

  Erg groot is het schilderij niet. Slechts 47 bij 34 centimeter. Maar het meisje is natuurgetrouw en nauwgezet door Liotard op het doek gezet. Het schilderij roept op tot een simpel en harmonieus leven en is daarmee een esthetisch en ethisch manifest van de 18de eeuwse kunstschilder.

  http://www.ad.nl/show/rijksmuseum-koopt-hollands-meisje-van-5-2-miljoen~aaf77fc2/

  Intussen blijven mensen in verzorgingstehuizen letterlijk in de stront zitten, maar wat interesseert dat de nepregering die mooi weer speelt van ons belastinggeld.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s