De vrouw van Erdoğan prijst de “educatieve functie” van harems

Screenshot_39

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en zijn vrouw Emine.

(Vertaling: Z.B.)

De harems van de Ottomaanse sultans waren educatieve instellingen, die de vrouwen voorbereidden op het leven. Dat zei woensdag de “First Lady” van Turkije Emine Erdoğan in Ankara tijdens een bijeenkomst met als thema “De sultans van de Ottomaanse dynastie.” De media verbinden haar optreden met de toespraak van president Recep Tayyip Erdoğan op Internationale Vrouwendag een dag eerder. Erdoğan verklaarde dat vrouwen vooral moeder zouden moeten zijn.

‘Een harem was voor de leden van de Ottomaanse dynastie een school en opleidingsinstituut, die vrouwen voorbereidde op het leven’, citeerden de Turkse media de “First Lady”. Volgens haar zouden  sommige aspecten van het haremleven ook een inspiratie kunnen zijn voor nu.

De heersers van het Ottomaanse rijk hadden hun harem in het paleis Topkapi  in Instanbul. Een harem wordt geassocieerd met polygamie en concubines, maar in werkelijkheid vervulde zij een functie van een huishouding, die volgens strikte regels werd gestuurd, waaraan zelfs de sultan zich hield. Een onderdeel daarvan was een familie en honderden slaven en concubines, maar ze werden niet allemaal voor seksdoeleinden gebruikt. Vrouwen werden er opgeleid in hetgeen ze aanleg voor hadden- van kaligrafie tot vreemde talen. Maar verlaten van het paleis mochten ze niet en de mannelijke bedienden waren gecastreerd, aldus de vrouw van Erdoğan.

De Turkse president en zijn vrouw spreken vaak over hun sympathie voor de traditionele islam en het Ottomaanse rijk, waaruit in 1923 het moderne Turkije is ontstaan als een seculiere staat. De “First Lady”van Turkije sprak slechts een dag na het optreden van haar man over het onderwerp harems. De president heeft ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag verklaart dat vrouwen vooral moeders zouden moeten zijn. Al eerder had hij de Turkse vrouwen opgeroepen om minstens drie kinderen te krijgen.

Over de woorden van de “First Lady” wordt op de sociale netwerken lacherig over gedaan. ‘Onderwijs maakt van een harem nog geen school’, schreef volgens de BBC een van de Twitteraars. Een andere voegde er spottend aan toe: ‘Diegenen die over een harem praten, kiezen voor hun eigen dochters niets minder dan een Amerikaanse universiteit’. Hiermee werd bedoeld dat beide dochters van het echtpaar Erdoğan studeren aan de universiteit in Indiana.

Lees hierover evt. eveneens een artikel in “The Guardian” – h/t “Jan Wandelaar”:

www.theguardian.com

Bron:
www.novinky.cz

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Censuur, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Seks, Slavernij, Turken, Turkije, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op De vrouw van Erdoğan prijst de “educatieve functie” van harems

 1. Koos zegt:

  Wat heet educatief? Hoofden afsnijden is ook iets wat je moet leren. Afgestudeerd aan de universiteit van Raqqa.

  Like

 2. lilith zegt:

  Wat kun je anders verwachten van de vrouw van een ‘man’ als dit sujet is? Vrouwen wordt aangeleerd in de islamitische traditie om zichzelf te onderdrukken. Dan kan het gebeuren dat ze de straat opgaan met spanborden waarop ze hun ‘recht’ op de hoofddoek opeisen. In de jaren ’70 had ik een kortstondige amoureuze relatie met een Marokkaan die van betere komaf was dan wij hier gewoon zijn. Toen zijn zus beweerde dat zij het als een voorrecht beschouwde om in de harem van de koning van Marokko te zitten, daagde het idee dat er wel eens een ‘cultureel’ probleempje zou kunnen opdoemen voor me. Ik ben de uitdaging maar niet aangegaan….

  Like

 3. Pieter zegt:

  Deze ongetwijfeld achterlijke vrouw mag van sultan Erdogan ook wat semi-wetenschappelijks roepen.
  Feit blijft toch wel in mijn ogen dat een harem een slavenhouderij was met gecastreerde eunuchen erom heen. Wat is daar voor verheerlijkends aan ?
  De vrouwen werden gewoon beziggehouden met een soort huishoudkundige opleiding omdat anders de verveling toesloeg waarschijnlijk.

  Like

 4. elisah zegt:

  Een harem was geen school, misschien hooguit een school voor sexlessen.
  Het buikdansen komt voort uit de bewegingen die ze leerden te maken om een luie of soms zeer dikke sultan te bevredigen. Het was een opgesloten leven achter tralies. Als de haremvrouw niet meer aantrekkelijk genoeg was voor de sultan, deed ze waarschijnlijk pas allerlei andere dingen, maar nog steeds opgesloten achter tralies.
  De vrouw van die pipo is gewoon een buikspreekpop.

  Like

 5. ildiko zegt:

  wat is toch jammer dat zij zelf niet in een harem verplicht opgenomen kan worden. IDIOTE TURKEN.

  Like

 6. ildiko zegt:

  Dracula lustte hun rauw.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  En deze achterlijkheid willen Merkel en Rutte bij de EU hebben.

  Wordt het niet de hoogste tijd dat wij de achterlijke EU achter ons laten?

  Like

 8. Zo, zo, “Van Kalligrafie tot vreemde talen…..” Doet me denken aan het Japanse Geisha-onderricht: Die leerden -en leren- ook van alles: Van bloemschikken en musiceren tot…..enzovoort. Allemaal om mánnen te behagen, nergens anders om! En dat noemt die kopvoddentrut dan een “voorbereiding op het leven.” Ze vergeet alleen maar het saillante detail, dat die vrouwen het paleis niet mochten verlaten en hen aldus bij voorbaat de mogelijkheid werd ontnomen om een echt gezin te vormen met een eigen partner, dus, als ze dan al niet allemaal voor seksdoeleinden werden gebruikt, was het alternatief automatisch: Helemaal nooit seks hebben. Was natuurlijk weer niet belangrijk, want “het lichaam en de seksualiteit van een vrouw was tóch niet van haarzelf.” Om van te kótsen, dat dat door die lui nog gepropageerd wordt; geen woorden voor!
  Overigens hoeven we ook al geen hoge muts op te hebben van die studie in Indiana voor hun twee dochters: Die beseffen waarschijnlijk donders goed, wat er van ze verwacht wordt: Gaan daar heen voor de status, bouwen daar géén eigen bestaan op en blijven waarschijnlijk hun hele studietijd “ongerept,” behalen er al dan geen graad (maar dan kan er tenminste gezegd worden, dat ze daar gestudeerd hebben) komen weer terug en worden vervolgens uitgehuwelijkt. Iets wezenlijks doen met de opgedane kennis zullen ze nóóit! Dat kunnen we immers weten: Het ging met de vrouwen uit de Iraanse schoonfamilie van Betty Mahmoody (‘Not without my daughter’) net zo: Familie was rijk, dus dochters studeerden in Amerika, in Engeland…..kwamen terug, verdwenen in de chador, werden uitgehuwelijkt aan hun volle neven en moeder van zwakzinnige, mismaakte kinderen.
  Ik zal het maar ronduit zeggen:Elke instemming van westerse leiders om dit land, zoals het nu weer geworden is, op te nemen in de EU is een regelrechte belediging aan het adres van de Westerse vrouw! Alleen al daarom moeten w i j er uit!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • carthago zegt:

   Nog sneller zou zijn de Eussr uit Nederland te lazeren door de openstaande deur dicht te doen ipv zelf uit de Eussr kerker te moeten ontsnappen.
   Ik vermoed overigens ook dat rotte rutte vanuit Istanbul als gecastreerde eunuch is teruggekeerd,lullig voor zijn nieuwe vriendin zwabber Mergel.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Theresa Geissler 11 maart 2016 om 11:32

   [quote] Doet me denken aan het Japanse Geisha-onderricht: Die leerden -en leren- ook van alles: Van bloemschikken en musiceren tot…..enzovoort. Allemaal om mánnen te behagen, nergens anders om! [/quote]

   Er komt heel wat bij kijken voordat je geisha bent:

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Geisha

   Like

 9. Pieter zegt:

  Ik heb begrepen dat de dochters van Erdogan aan een Amerikaanse universiteit studeren omdat zij daar hun hoofddoek op om mogen houden en op eenTurkse universiteit niet.

  Like

  • KarenB zegt:

   Klopt, dat kan ik me nog herinneren. De waanzin dat je in je eigen islamitische land geen en in een westers land wel je hoofddoek mag dragen op de universiteit. Hoezo doorgeslagen, compleet gek zijn we zo langzamerhand geworden.

   Like

 10. carthago zegt:

  De ultieme jihaduitspraak van deze sultanhoer past dus naadloos aan bij de isisvarkens.Bij de poorten van Wenen zal het dus weer tot een enorme veldslag komen , back to the dark middleages,dat is de gehele inhoud van de provocerende uitspraak van deze buikdansspreekpop, en de nazizwabber Mergel is natuurlijk strontjaloers, want zij wel uit en in de kast en Mergel nooit .

  Like

 11. Sorry, maar ik verwijs maar weer naar de voor moslims “heilige Koran”, waaraan al 1500 jaar door hen “niet mag worden getwijfeld” (Hfst. 2 vers 1) .
  Lees dan in Hfst. 3 vers 28 en Hfst. 16 vers 106 dat : Moslims moeten liegen tegen anders gelovigen (ALLE NIET-MOSLIMS!) om de Islam te helpen. En .. ze mogen anders gelovigen nooit in vertrouwen nemen.
  Dus elke persoonlijk, zakelijke en zelfs politieke afspraak c.q. verdrag van ons met een Islamiet zal/kan/is onbetrouwbaar en zelfs een leugen!
  Dat kan zijn: “Ik ben een vluchteling” tot het z.g. “Kernenergie verdrag” van de NAVO-landen met Iran.
  Zolang het dwaas naïef (politiek) opportunistische “westen” (politiek en maatschappelijk) blijft weigeren de totaal achterlijk- en puur vijandelijk geïndoctrineerd moslims jegens onze democratische en gelijkberechtigde cultuur serieus te nemen …. (Is Nederland en Europa weer net zo laf, wegkijkend en suïcidaal bezig als in 1930-1940 met de opkomst van Hitler en Nazi Duitsland !).
  Ik vrees (wordt dagelijks bewezen) dat het voor ons al 11-05-1940 is geworden.
  Tekenend hiervoor is het recent elkaar ( Samsom en Rutte) adviseren om het Kabinet te laten springen! Ze kunnen hun politiek/maatschappelijke rotzooi niet meer beheersen en willen “hun biezen pakken” en …. Geert Wilders met hun puinhopen achterlaten: “Laat hij onze rotzooi maar opruimen!”
  Het toppunt van Haagse lafheid!
  “Laat het domme volk maar weer opdraaien voor hun fouten!” (Net als in 1940!)

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Stompzinnige islamrat !!

  Like

 13. Republikein zegt:

  je zou zo’n vertaalster maar hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s