Macedonische president: “Duitsland heeft volledig gefaald betreffende de veiligheid.”

Screenshot_43

De Macedonische president Gjorge Ivanov.

(Vertaling: E.J. Bron)

Macedonië voelt zich in de “vluchtelingen”crisis in de steek gelaten door de EU. “Als wij op Brussel vertrouwd en niet zelf gereageerd zouden hebben, dan zouden we al lang overspoeld zijn met Jihadisten”, zei president Gjorge Ivanov tegenover de “Bild-Zeitung”. Terwijl hij de humaniteit van bondskanselier Angela Merkel en haar regering prees, deelde hij aan de andere kant echter krachtig uit: “Bij de veiligheid heeft Duitsland volledig gefaald.”

“Ik heb begrepen dat Europa ons niet interessant vindt”, zei de president in gesprek met de “Bild-Zeitung”. Terwijl zijn land in de “vluchtelingen”crisis nu de rekening zou moeten betalen voor “de fouten van de EU”. Als niet-EU-land zou Macedonië Europa tegen het EU-land Griekenland beschermen, dat “vluchtelingen” “gewoon doorgestuurd” zou hebben. Maar terwijl de regering in Athene “nu alweer € 700 miljoen van de EU zou krijgen”, zou zijn land “geen cent” krijgen.

“Duitsland heeft betreffende de veiligheid volledig gefaald”

Duitsland zou in de “vluchtelingen”crisis wat betreft de humaniteit zeer goed gehandeld hebben, maar bij het onderwerp veiligheid “volledig gefaald” hebben, zei Ivanov. Zo zou zijn land over informatie beschikken over vermoedelijke Jihadisten en zou deze informatie met Duitsland en Europa hebben willen delen. “Maar niemand wilde onze data hebben. Men heeft tegen ons gezegd dat wij een derde land zouden zijn en dat we de data niet mogen uitwisselen.”

Maar Duitsland zou ook technische hulp hebben geweigerd: “Wij hadden uitrusting voor de biometrische datavergelijking nodig. Duitsland heeft altijd alles van de hand gewezen.” Berlijn zou destijds bovendien niet de moed gehad hebben om te zeggen “wat er allemaal nog kan komen”: “Alleen al tussen Egypte en Soedan wachten 20 miljoen migranten die naar Europa willen.”

Sinds 2005 toetredingskandidaat

Het westelijke Balkan-land is sinds 2005 EU-toetredingskandidaat. Woensdag had het land zijn grenzen volledig gesloten voor “vluchtelingen”. Het afsluiten van de “Balkan-route” door de landen ten noorden van Griekenland vond plaats op initiatief van Oostenrijk. Donderdag had de Macedonische minister van Defensie, Zoran Jolevski, gezegd dat men na de maatregelen van zijn regering om de “vluchtelingen”stromen naar Noord-Europa in te dammen zou hopen op een snel lidmaatschap van de NAVO.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Balkan, Duitsland, EUSSR, Griekenland, Macedonië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Macedonische president: “Duitsland heeft volledig gefaald betreffende de veiligheid.”

 1. Hans zegt:

  Van de “vluchtelingen” kan 85% wat mij betreft naar de kloten lopen.
  De rest tijdelijk IN DE REGIO
  Niet hier.
  We zijn nu al 20 jaar werkezels om kunstmatige crisissen op te vangen.
  Ben er wel klaar mee.

  Like

 2. Pingback: AfD eist onmiddellijke hulp voor Macedonië en afstand tot Turkije | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s