“Race om het laagste loon niet omdat het moet, maar omdat het kan”

Screenshot_60

(Door: Erik)

Binnen afzienbare tijd zitten de meeste van ons thuis op zoek naar een nuttige dagbesteding en invulling van hun bestaan. Als je denkt “ik niet, want ik heb gestudeerd”, heb je het mis. Het zullen vooral de midden- en hoogopgeleiden zijn die het in de nabije toekomst zeer moeilijk krijgen. Wie er nog van uitgaat dat opleiding een garantie biedt, zal gedesillusioneerd worden. “Asielzoekers” en laag opgeleiden zullen nog wel bij het MKB en multinationals lager betaalde banen vinden. De slaven-kotten worden reeds voorbereid in de leegstaande panden van het vastgoedkapitaal. Nee, niet voor onze hard studerende kinderen, maar voor de “asielzoekers”!

We hebben allemaal wel eens in de industrie de robotten zien werken als een paard. De snelheid is fenomenaal en slechts heel soms moet er een operator of technicus aan te pas komen om een storing te verhelpen dan wel een nieuwe batch voor te bereiden. Duitsland ligt hier ver voor op ons ( 4,7% aandeel) en dat ligt aan het feit dat het een industrieel productieland is, wij in Nederland (0,7% aandeel) zitten voornamelijk in de dienstverlening en toch zal die 0,7% verder groeien. De verwachting is een afname van 50.000 arbeiders tot het jaar 2020. In de grootste haven van Nederland is onlangs een nieuwe containeroverslag geopend die met een paar man 40.000 containers vol automatisch kan laden en lossen. Huizen worden nu al geproduceerd door robotten in fabriekshallen en door een paar zwaar onderbetaalde buitenlandse handen geassembleerd. De autonome mobiliteit gaat zijn intrede doen binnen korte tijd. Dit betekent voor de arbeid in de branches van taxi, ambulance, piloten, vrachtwagens, bus, hef- en reachtruck, order pikkers het einde van hun baan. Lonen en hun secundaire arbeidsvoorwaarden drukken nu eenmaal het zwaarst op de balans.

De quantum-computer zal ook bollebozen veel arbeidsplaatsen gaan kosten, veel beslissingen worden nu al aan de computer overgelaten op het gebied van risicocalculatie, planning en strategie binnen de banken. App’s kunnen nu al de banken vervangen, waarbij DNB (De Nederlandsche Bak) nog wel de controle zal willen houden. Economen en beursbedrijven zullen merken dat de quantum-computer de beurs beter kan voorspellen en eerlijker advies geeft dan de makelaar, de App-houder/aandeelhouder geeft dan zijn autorisatie voor de transactie. Niemand zal straks nog door de bank worden aangenomen.

In de medische sector zijn er nu al apparaten en robots die een zeer gedegen diagnose kunnen stellen en zelfs de patiënt gaan opereren, met een hoge mate van precisie en  geen foutmarge, mede door de debacles in deze sector zal het publiek hier steeds meer in gaan vertrouwen. En Pechtold blij dat er zoveel bollebozen onder de vluchtelingen zitten, leeft die man op de maan? Zo incompetent, zo wars van de realiteit, of is het omdat hij denkt “dat klootjesvolk heeft toch geen flauw benul”. Ik denk het laatste.

De dagen van “wie niet werkt zal niet eten” zijn geteld . Dit is niet meer houdbaar. Zeker niet met de afgelopen en te verwachten influx van monden die gevuld moeten worden. Ook zonder de influx is er voor de autochtone bevolking geen werk genoeg, zie boven. Ik hoor nog, voor de wat ouderen onder ons, Balkenende zeggen: “Het wordt weer tijd voor de 17de eeuwse mentaliteit” , die man had compleet geen visie. Mensen voelen zich beschaamd als ze geen werk hebben en soms liegen ze dat ze in een transitie zitten tussen twee banen, ze verliezen vrienden en sociale netwerken. Als je niet werkt, ben je lui, flink solliciteren, anders krijg je strafkorting, je wordt behandeld als een kind.

Ben je arm, eigen schuld. Slaap je onder de brug, dan ben je een mislukkeling. En als je nog werk hebt, zit je nu te bibberen en slaap je slecht. Wat als mijn baas niet meer tevreden is over mijn jaarlijkse evaluatie. De ongelijkheid in onze arbeidscultuur beperkt zich niet tot de vrouw of zielige minderheden. Een vaste baan is tegenwoordig al bijna niet meer te vinden, dus je loopt altijd op je tenen en leeft met angst. Flexwerken tot het elastiekje breekt. Trouwens, ik hoor vaak mensen met een vaste baan klagen dat ze na 15 jaar hetzelfde het wel gezien hebben, maar niet durven te zoeken naar iets nieuws vanwege die angst.

Banen scheppen is de dooddoener van de politiek. Maak je geen illusies, we moeten er rekening mee houden dat een groot deel van de mensen nooit meer werk zal vinden. Juist op plekken waar de werkdruk hoog is, komt de automatisering het werk verlichten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Weer missen de politiek en het bedrijfsleven de visie waar ze voor betaald worden; beleid maken met een blik op de toekomst. Nu is regeren reageren geworden.

De eisen die werkgevers stellen, zijn vaak te hoog voor de functie, keuze is er ook plenty. Ik ken iemand met twee hbo-opleidingen die net 40 is en die haalt haar eten en voor haar twee dochters 14 en 17 jaar bij de voedselbank. Het arme kind solliciteert zich suf zonder resultaat, echt schrijnend. We kunnen niet opboksen tegen de snelheid van de ontwikkelingen. Alles wat kan, dat moet dan ook maar. Technologie eist implementatie, want de investeringen moeten terug worden verdiend. Reorganiseren en innoveren, maar investeringen in mensen blijven uit. Steeds meer productie met minder mensen. Scoren en graaien, zonder scrupules de bonus in je zak steken. Niks geleerd van de crisis. Targets, targets en nog meer targets. De inzet van velen is tot het kookpunt gestegen. Dit maakt van mensen monsters en zet ze tegen elkaar op. De werkdruk en de asociale eisen die de menselijke maat voorbij streven om maar te scoren. Hoog opgeleid of laag, iedereen moet maar aan de wil van de nieuwe tijd voldoen, want het kan. De ethiek overboord.

De welvaart der volkeren geworden tot de welvaart der technologie. Zonder je af te vragen waar dit potdorie allemaal heen gaat, kopen we maar wat graag de nieuwste gadgets, smart is in de marketing het toverwoord, of zal ik zeggen “betoverwoord”, smart is not so smart. En dan nog een toverwoord van ons propaganda-apparaat: “VEILIGHEID”. Echt smart van de Stasi: lekker bang maken. En de naïeve reactie “nou en, ik heb toch niks te verbergen” van de onwetende. “Wie zijn vrijheid opgeeft voor de veiligheid heeft geen van beide”. Laat dit, fuckbookers en twitter vrienden, maar eens diep op je inwerken. De staat weet al meer van jou dan jijzelf. En is hard op weg om al onze hersentjes, hartjes en buikjes te manipuleren, zodat we de staatspropaganda geloven en dat doen we ook nog. Van alle vliegtuigen zijn er radar- en satellietbeelden in overvloed en nu ineens is alles weg van vlucht MH17. Ja we zijn zo gehersenspoeld dat we dit echt gaan geloven, zeker weten doen we het nooit. Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt deze vanzelf de waarheid. Deze tactiek bestaat al sinds tijden en is nu zo verfijnd dat je er met open ogen intrapt. De vrije wil en de klare geest is latent gemaakt door de mainstream media, opgeofferd voor het politiek correcte spel. Ja, omdat het moest en omdat het kon. EUSSR TEN TOP.

Met zoveel werklozen kan het niet anders dan dat de regering deze groep aan het werk moet zetten, de zogenaamde werkverschaffing komt weer terug om sociale chaos te voorkomen. Nu al zien we hier de voortekenen van. Dit impliceert dat je voor een basisuitkering werk gaat doen. Het principe van “wie niet werk zal niet eten” blijft krampachtig gehandhaafd. Dit lijkt verdomd veel op slavernij. Brood en Spelen zijn dan gratis.  De 1% plukt de vruchten van de 99%. Er is al een hele markt ontstaan, speciaal gericht op deze groep. Producten die de 1% nooit zal consumeren. Je consumeert wat de pot schaft. De politiek zal stamelen: “We kunnen niet anders, we moeten kunnen blijven concurreren, we redden het, heb vertrouwen”, ach allang niet meer sinds Pim. Als je dan ook nog de demografische omwenteling meetelt, zie je dat de bevolking steeds verder islamiseert, dat de sociale dwang om je te conformeren steeds sterker wordt.

Van democratie naar islam-theocratie?! Als dat maar geen burgeroorlog wordt! Diep van binnen komt bij dan de oerschreeuw “NEEN”!! Wij zijn de hoeders van dit stukje wereld voor al onze broeders, zusters en kinderen, voor alle vrije geesten uit elke religie. Maak je vrij, de Staten van Holland hebben hier voor gevochten en de tirannie verdreven. De wereld schuift steeds verder van vrije economie naar een geleide economie. Wij in dit land willen dat niet meer. Geen tirannie uit Brussel, geen dictaat, maar soeverein als gelijken met al de andere staten in een verdrag van vriendschap en voor de mensheid.

“There is a plot to enslave every man, woman and child and we intend to prevent it”. Wij moeten dit te allen tijde proberen te voorkomen nu het nog kan. Wees niet bang. Deze tijd vraagt om de moedigen van hart. Zie de moedige Geert. Ook hij staat met rechte rug voor ons en vaderland.

Kom 18 maart naar Schiphol! Je hoeft niet te schreeuwen, maar wees aanwezig. Fier en getrouw aan ROOD WIT BLAUW!!!

Voetnoot: Met brood en spelen zal de overheid het niet meer lukken deze nieuwe vrije mensen te ketenen in het collectief. Strijders van de vrijheid zullen deze nieuwe mens vrij houden van autoriteiten. Het lijkt ook wel of we hier al op voorbereid worden. Zie de Apocalyptische series op netflix enz. “De komende nieuwe mens en de soevereiniteit van het individu”. Maar daar over een andere keer.

U en de mensheid toegewijd strijder Erik.

Door:
Erik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Race om het laagste loon niet omdat het moet, maar omdat het kan”

 1. Duchesne zegt:

  If provided with gun will travel…..

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  We moeten mijns inziens weer een stukje terug naar een high tech level maak industrie.
  In de techniek is nog steeds vraag naar mensen, maar iedereen wil tegenwoordig maar “manager” worden. Niveaus van MBO’s & HBO’s zijn aangepast aan de instroom van achterlijke inteeld dombo’s die ook een diploma moeten halen..

  HBO van nu is bijna te vergelijken met MBO van voor de mammoetwet van 1968. Veel jongelui doen een pret-HBO pakket en daar vallen de eerste en meeste slachtoffers. Vroeger waren er maar een paar richtingen op MBO&HBO, nu wel 100 verschillende, waar van velen in de diensten sector.
  Naar mijn bescheiden mening missen we ook bij een redelijk groot deel van de huidige jeugd het doorzettingsvermogen omdat ze toch wel alles krijgen tot de duurste telefoons toe.
  Dus gaan we insourcen door bijdehante hoogopgeleide buitenlanders naar binnen te halen.
  Ergo, eigenlijk denk ik dat een redelijk deel van onze komende arbeidsvermindering te maken met de huidige arbeidsmentaliteit van in ieder geval een gedeelte van de huidige NL jeugd.

  Ook in de robotsector zal dan weer werk ontstaan, maar niet voor managers maar voor TU/mensen!!! Afijn het komt er eigenlijk op neer dat de smerige slinkse Partij v-d Allochtonen veel te veel invloed heeft gehad in het onderwijs en gewoon het hele gebeuren zwaar verneukt heeft de afgelopen 40 jaar met allerlei achterlijk ministers op onderwijs.

  Daarnaast dient natuurlijk het grote graaien te stoppen en iedere zakkenvuller in de publieke sector die ten koste van de gewone man de boel gigantisch naait dient zwaar afgestraft te worden, maar dat gaat toch eigenlijk maar om een relatief klein aantal en daarmee neemt echt de werkgelegenheid niet signifikant toe.

  Natuurlijk gaat de instroom van honderdduizenden debile analfabeten met IQ´s van 70 of lager een gigantisch probleem veroorzaken en dienen al die kanslozen uitkeringsparasieten niet binnen gelaten te worden, maar dan zal er echt iets met 80% van de duffe zombie NL er dienen te gebeuren.

  Al met al een combinatie van factoren waarvan ik niet zomaar kan zeggen of dit allemaal in het plan past en georkestreerd is door de elite maffia.

  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Drs.P. 11 maart 2016 om 20:53. Het onderwijs is inderdaad niet meer wat het geweest is. In het midden van de jaren 60 was mijn neef en naamgenoot afgestudeerd aan de HTS, richting werktuigbouwkunde. Hij mocht zich geen werktuigbouwkundig ingenieur noemen, dat mochten alleen diegenen die de TH. gedaan hadden. En dat terwijl de TH toen geen enkele meerwaarde had t.o.v. de HTS. Het tegenwoordige onderwijs is inderdaad maar slappe hap vergeleken met de jaren 60. De zogenaamde Nieuwste School is daar ook een sprekend voorbeeld van. Geen breedschalig lespakket onderwezen door een leraar of lerares. Nee, de leerlingen mogen zelf hun keuzevakken samenstellen, zelf informatie opzoeken, en dit alles met een leraar of lerares die zich een passieve rol toebedeeld hebben. En de steeds maar toenemende automatisatie, zal nog eens op grote schaal voor een enorme werkloosheid en grote armoede zorgen !

   Like

   • hendrikush zegt:

    “En dat terwijl de TH toen geen enkele meerwaarde had t.o.v. de HTS”???

    Welke HTS uit die periode deed iets aan quantumfysica, relativiteitstheorie, analytische natuurkunde …?
    Op de HTS leerde je “Hoe” je technische problemen moest oplossen; in het WO “Waarom” je de problemen zó, en niet anders, moest oplossen.

    Like

 3. R. Vis zegt:

  Prachtig verwoord, tijdens en na het lezen komen bij mij steeds weer gedachtes boven die ik het laatste half jaar vaker heb.
  Is de “elite” niet gewoon uit op een burgeroorlog, dit heeft voor hen vele voordelen.
  Na afloop blijft er een aanzienlijk kleinere groep mensen (arbeiders) over die makkelijker te controleren zijn en blij zullen zijn dat er weer een “stabiele” situatie is ontstaan.
  Het uitdunnen van de bevolking (zwakkere en ouderen zullen het eerst sneuvelen) lost veel problemen op, te denken valt aan voedsel, werk, verzorging en de ruimte waarin men leeft.

  Ik hoop echt dat mijn gedachtes op hol zijn geslagen, maar als ik lees wat er gaande is, begin ik toch steeds meer te bevatten dat het werkelijkheid gaat worden.

  Like

  • Anneke zegt:

   R.Vis, deze gedachten heb ik ook heel vaak en dat maakt mij woedend, moedeloos en machteloos. Ik lees heel veel en iedere keer denk ik dan…..hoe is het mogelijk….zijn wij nou zo dom, begrijpen wij het niet……maar ik denk dat wij het dondersgoed begrijpen waar de elite mee bezig zijn…..

   Like

 4. witte raaf zegt:

  R.Vis 21.28

  Ik denk dat u het juist ziet,ik zie het namelijk ook zo!
  Het word tijd voor een oorlog zullen “de leiders”gedacht hebben,het is tenslotte al weer 70 jaar geleden sinds de laatste! En ook ik denk,nee weet bijna zeker dat die oorlog ook gaat komen!Binnen een jaar vanaf nu!!
  Ben mijn omgeving een beetje aan het peilen maar ik krijg het gevoel dat ik in deze gedachte alleen sta!We gaan het afwachten.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Compleet of topic.

  Te koop: de ex-Daimler van Pim Fortuyn
  Er staat een statige oude Daimler te koop, en wij hoeven u hopelijk niet te vertellen aan welke flamboyante ex-politicus deze ooit toebehoorde. Juist, de nemesis van Ad Melkert, die nooit minister-president van Nederland werd.
  Nog steeds geïnteresseerd? Dan mag u HIER (spiegel) contact opnemen en onderhandelen over de vraagprijs van €6.494. At your something something.
  https://www.autobahn.eu/302/te-koop-de-ex-daimler-van-pim-fortuyn/

  Like

 6. Pingback: “De komende nieuwe mens en de soevereiniteit van het individu” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s