Halal-kip bij Yardbird (restaurant VU-Amsterdam)

Yardbird-Menu-2016

(Klik op afbeelding voor groter beeld)

(Door: T. van E.)

Ik was van de week bij een kennis op bezoek en heb tijdens de lunch een bezoek gebracht aan een restaurant. Dit betrof een Sodexo-vestiging waarin, als ik het goed begrepen heb, als eerste een Yardbird-keuken is gevestigd. Ik heb het over de Vrije Universiteit Amsterdam.Toen ik in de rij stond, viel mij een hoofddoek op. Deze stond ver achter mij en vroeg aan de kok of de kip-burgers halal waren. Hierop werd tot mijn stomme verbazing bevestigend geantwoord! Het bizarre is echter dat er op het menu helemaal niet staat dat de producten halal zijn! Iets wat volgens mij wel zou moeten wil je de consument een vrije keuze toestaan.

Omdat ik een fel tegenstander ben van dat volk ben ik maar ergens anders gaan eten. Mijn maag draaide zich namelijk al bijna om bij de gedachte om, zonder dat ik het weet, halal rotzooi te eten. Zou het dan toch waar zijn wat ik in 2013 op de website van de Postonline las, namelijk dat bijna alle kip in Nederland halal is? Iets dat door de vleesbranche destijds krampachtig werd ontkend. Postonline was als rechts blog verkeerd geïnformeerd en werd en passant van het in een kwaad daglicht plaatsen van de islam en de multiculturele maatschappij beschuldigd. Wat mijn speurtocht op het internet echter opleverde, was ronduit schokkend. Op Engelstalige menukaarten van Yardbird wordt bijna trots vermeld dat “All the meat we serve is halal”! Ik heb van ééntje een schermafdruk bijgevoegd. Hierop is duidelijk het halal-logo te zien! (zie boven).

Ik ben van mening dat een westers bedrijf de westerse normen en waarden dient hoog te houden En dat u er beter aan doet u verre van dergelijk kwalijke praktijken te houden. Zoals u weet is de islam een (fascistoïde) ideologie die het vrije Westen zeer vijandig gezind is. Ik hoef u de vele uitingen hiervan, zoals de aanslagen in steden als Parijs, New York, Londen, Madrid, Keulen en andere Europese steden, niet voor te houden, neem ik aan.

De islam is een achterlijkheid die zelf nog niets goeds heeft voortgebracht. Deze parasiteert alleen en zuigt beschavingen leeg. Het enige dat dergelijk tuig kan, is klagen over hoe slecht ze in het Westen behandeld worden, terwijl zij in ieder westers land aanvoerder in de criminaliteitsstatistieken zijn. En hiervoor serveert u stiekem halal? Ik vraag me af of ook niet binnen Sodexo de oorsprong van de door haar verkochte producten wordt verzwegen. Is dit ook zoveel mogelijk halal?

U bent verkeerd bezig. Erg verkeerd. Door de consument niet te informeren dat u halal serveert, maakt u zich schuldig aan een vergrijp waarvan ik geneigd ben deze gedurende oorlogstijd als ‘volksverraad’ aan te duiden. U dient duidelijk aan te geven dat Yardbird, en indien van toepassing ook Sodexo, in haar restaurants halal producten serveert!

Door:
T. van E.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Nederland, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Halal-kip bij Yardbird (restaurant VU-Amsterdam)

 1. Jan Wandelaar zegt:

  ++ 5073 “Arabieren die zich pas sinds 1964 Palestijnen noemen” gedood. vermist of gevangen ++

  http://brabosh.com/2016/03/12/pqpct-btj/

  ++++++

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Ik kende het bedrijf nog niet. Wel goed dat u ervoor waarschuwt. Mocht er ooit een van die zaken in de regio komen dan zal ik er mond op mond reclame voor maken om er nooit iets kopen.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Duivels aan het moorden:

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat om 19:04

   Ik ga hier niet naar kijken. Beelden van dierenkwelling blijven me dagenlang bij! Vreselijk, dat halal-slachten in ons land wordt toegestaan! Ik hoop dat de Partij voor de Dieren het nog eens voor elkaar krijgt dat het hier helemaal verboden gaat worden!

   Het zijn duivels, die zonder een spier te vertrekken deze arme dieren zó aan hun eind brengen!!!

   Like

   • Driek zegt:

    Cathja zegt: Ik ga hier niet naar kijken. Beelden van dierenkwelling blijven me dagenlang bij!

    Nu, beste Cathja, op het abattoir is nog veel erger, daar staan de slachters tot aan hun enkels in het bloed. Kip is nog altijd minder erg. Maar veel beter is om het vlees te laten staan. En het is een stuk gezonder ook. Vlees versnelt het verouderingsproces. Trouwens ik begrijp ook niet waarom wij een Partij van de Dieren hebben, dat stelt toch ook helemaal niks voor.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Driek 12 maart 2016 om 21:00

    [quote] Kip is nog altijd minder erg. [/quote]

    Een kip heeft minder bloed dan een koe; dat klopt.
    Maar u wilt toch zeker niet zeggen dat een kip minder angst en pijn ervaart dan een koe?!
    Het is verschrikkelijk wat deze vogels wordt aangedaan!

    Like

   • elisah zegt:

    Omdat ze zo’n manier van gewelddadig slachten gewend zijn, zijn ze zo gruwelijk sadistisch tegenover mensen, zoals bij onthoofdingen en ledematen afhakken etc.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 12 maart 2016 om 19:36

   Ik heb dat filmpje ook maar een paar seconden kunnen aanzien hoor; het is vreselijk!
   Die dieren hebben vóór hun dood ook al geen leven gehad.
   Ik heb de link hier geplaatst om de kip-eters te laten zien wát zij eten.
   Ik hoef allang geen kip meer.

   Like

   • Cathja zegt:

    Wij zijn bijna geheel vegetarisch. Kip eten wij nooit (meer). Inderdaad, de meeste dieren hebben geen goed leven gehad. Helaas is bij veel mensen respect voor dieren en hun welzijn ver te zoeken…!

    Like

 4. Thoth zegt:

  Yep. Ze zijn nu vooral allah geworden. Zie b.v. deze :

  http://opiniez.com/2016/01/26/cda-en-vvd-020-stellen-vragen-over-lezing-terrorist-op-vu/

  Barakat is prominent lid van het Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), een organisatie die in de EU, de VS en Canada op de lijst van verboden terroristische organisaties staat en verantwoordelijk is voor veel bloedige aanslagen op westerse en joodse doelen. De lezing werd georganiseerd door een groep extreemlinkse, pro-Palestijnse studenten onder leiding van de Maoïst Thomas van Beersum.

  Ik ben blij dat ik niet meer tot de VU behoor. Toen ik daar psychologie studeerde had je alleen wat hervormde en gereformeerde jongeren, niet iets om je druk over te maken. Maar nu : het is een ellende…

  Like

 5. Scheerzeep NU zegt:

  Kip is sowieso ‘rein’, toegestaan om te eten.

  Halal is de mug uitziften en het kameel doorslikken.

  Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Alles moet halal zijn voor die lui! Ik vraag me af hoe het zit met auto’s die ze kopen; lederen bekleding mag uiteraard niet van varkensleer zijn?
   Of wordt dat sowieso niet in auto’s gebruikt?

   Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Voor een kip is het ploffen kennelijk veel erger dan halal geslacht worden.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Dat hebben we voornamelijk te danken aan de LINKSE BENDE en de zogenaamde politieke-elite, VERRADERS zijn het, ALLEMAAL!

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Die VU in dat verdomde Amsterdam is één grote moskee geworden. Vrije Universiteit…?
  Is helemaal geen universiteit! Dit om mee te beginnen.
  Deze aanstellerschool, stammend uit de alles vernietigende 60-tiger jaren is, net als in Rotterdam, een broednest van opgefokt islamtuig. Vooral vertegenwoordigt door moslim-wijven!!!
  Affikken dat krocht!

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Waarom is dat menu in ,t Engels. Het is toch een NL-s restaurant.?
  De naam “Yardbird-Restaurant” zou in goed Nederlands eigenlijk moeten zijn: “Free-chicken-Restaurant”.!
  Dus kippetjes die heerlijk, heel, vrij op een boer,n-erf rond hebben kunnen scharrelen.
  Niks is minder waar. Industrie-kippen, die hallala eindigen onder de achterlijke spreuken van een halve-gare imam ( wel electronisch natuurlijk, dat bespaart loonkosten ).
  Schandalig dat op voedsel niet vermeld zou staan dat ,t halal is.
  Zover ik weet is dat hier verplicht.
  Mochten we onverwachts dergelijke troep gekocht hebben, verdwijnt ,t in de vuilnisbak.

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Even voor de duidelijkheid en wat niet iedereen weet is dat Sodexo een beursgenoteerd bedrijf is. Naar mijn mening geen frisse multinationel. Ze verdienen miloenen over de ruggen van bejaarden en andere zorginstellingen. Alle catering en keukens zijn van hun en rekenen een maandelijks bedrag waar de bewoner weinig voor terugkrijgt omdat ze weten dat oudere minder gaan eten wordt toch de volle mep gerekend met hooguit een stukje echt vlees per week, althans de situatie in België waar ik de sociale dienst het OMCW van dichtbij hebt meegemaakt omdat ik er voor heb gewerkt. Maar elders zal het niet anders zijn. Contracten met bodemprijzen tegen minimale noodzakelijke behoefte, zo ziet het plaatje van Sodexo eruit en ze hebben overal het monopolie verworven door hun prijzen. Voor mij toegestane maffia praktijken omdat de overheid zeer goedkoop uit is over de rug van de zorgbehoevende die de volle prijs betaald en zo is alles gedekt onder de mantel ze komen toch niets tekort!

  Like

 11. Ik ben z`o ziek om op dit forem te kijken naar al die dieren ellende.Nou ben ik gèèn mietje,en wat die kippen betreft.ja dat kan anders.Zelf slacht ik nooit een dier..vreet wel vlees dus hypocriet.Ooit een kip onthoofd,…een klap met het bijltje en wèg kopje Geen dieren leed hoop ik.Mijn ex schoonmoeder in El Salvador hing een kip op aan de poten en sneed het de strot door halal dus,beestje bloede leeg zonder misbaar e n wij aten het.Met een koe en ander flink beest gaat dit anders en NIET nodig…daar protesteer ik tegen.Ik baal van islam en hun promotors de LINKSE landverraders…Markje lees je dit?Of niet halal deze site?

  Like

 12. Treintrien zegt:

  Zeg, nou niet om raar te doen, maar die folder, daar staat in grote letters in de tweede regel:
  Grilled and fried halal chicken?

  Dan ga je daar toch niet eten?

  Ik vind bijvoorbeeld die dingen op de stations veel erger, die Donerzaakjes.
  Geen enkele aanduiding halal of niet.
  Supermarkten idem/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s