Indianen eisen dat AA Gent logo wijzigt

Screenshot_9

AA Gent moet de indiaan uit het logo van de club verwijderen. En de levende mascottes van de ploeg, de als opperhoofd verklede Buffalo Ben en Squaw Mel, moeten uit de Ghelamco Arena verdwijnen. Dat vraagt Suzan Shown Harjo, Amerika’s bekendste voorvechtster van de rechten van Native Americans, aan het bestuur van de club.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
Nieuwsblad.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in discriminatie, Krankzinnigheid, Racisme, Vlaanderen, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Indianen eisen dat AA Gent logo wijzigt

 1. Hendrik M. zegt:

  De Gentse Indiaan mag blijven als eerbetoon aan de Indianen!
  Verder moeten negers niet zeuren bij geluiden die aan hun thuisland zouden kunnen herinneren.
  Alzo niet zeuren over een banaan of zo, dat is gewoon regulier fruit.

  Like

 2. Johan zegt:

  Die Indiaan moet gewoon in zijn wigwam blijven. Opdonderen uit België en zich niet bemoeien met Belgische folkloristische aangelegenheden.

  Like

 3. Scheerzeep NU zegt:

  Een Eskimo is nog geen Indiaan.
  Indianen hebben het woord ‘Eskimo’ bedacht als aanduiding van de Inui-Indianen, die rauwe vlees en vis aten. Waarschijnlijk konden die Eskimo’s vlees en vis conserveren, zoals wij met onze zoute haring of stokvis. Dat is dan eveneens ‘rauw’, niet gekookt of gebakken.
  Nu wil het geval dat Indianen eigenlijk geen ‘Indianen’ zijn, maar zijn genoemd nar de inwoners van India, waar wel Indiers wonen maar geen indianen. Dat begint dan weer bij Columbus die, zeilend langs de Kreeftskeerkring, de eerste Indianen aantrof in het Caraibisch gebied. Als dat er niet had gelegen dan had Columbus door kunnen varen tot Hawaii. En dan had hij die mensen indianen genoemd. Hebben die even mazzel gehad.
  Als Hawaii er eveneens niet had gelegen, dan kon Columbus doorvaren naar Taiwan. Hoe had hij dan die mensen genoemd? Vast geen Indianen.
  ‘Deze mensen lijken verdomd veel op Chinezen.’
  Een Eskimo is geen ober in een chinees restaurant.

  Like

 4. Belachelijk om je hier druk over te maken…

  Like

 5. Bas zegt:

  Dit is (ethisch) een heikel onderwerp. Het wordt pas echt bizar als men de Apache gevechtshelikopter en de Tomahawk (kruisvluchtwapen) etc. als eerbetoon zou gebruiken.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Waarom heffen die indianen zich toch niet gewoon op. Dan hebben ze ook geen probleem meer.
  Negers kunnen zich wit schilderen en ’n gewone neus laten aannaaien. Die lippen zou ik laten.
  Gek dat we nog geen problemen hebben met Chinezen en dergelijke. Waarschijnlijk hebben die te veel eigenwaarde daarvoor en geen last van minderwaardigheidsgevoelens. Dat zal ’t zijn.

  Like

  • anna zegt:

   een minderwaardigheidscomplex hebben ze wel degelijk, waarom laten zich anders zo veel vrouwen aan hun ogen opereren, maar je hebt in ieder geval geen last van ze …

   Like

 7. Dicksy zegt:

  Het aardje van de Amerikaan komt weer boven. Zich gaan bemoeien in het buitenland terwijl er voor de eigen deur nog zoveel te borstelen valt, Washington Redskins, KC Chiefs, Golden State Warriors, Atlanta Braves, Cleveland Indians en de Chicago Blackhawks. Moeten we nu ook een invasie van de Amerikanen verwachten omdat het hun weer niet aanstaat ?
  Laat ze gerust komen maar dan wel onder de vlag van de VN anders kunnen wij als schoothondje van de VS niet meevechten tegen ons eigen volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s