Waarom toch willen illegalen niet naar Portugal?

Screenshot_1

(Door: Sarah Goldmann – Vertaling: E.J. Bron)

De “Focus” heeft een lief, klein rookbommetje aangestoken om zijn “vluchtelingen” in het gewenste positieve licht te laten zien. De nogal pijnlijke uitgangssituatie: Portugal is bereid om 4.500 “vluchtelingen” op te nemen, maar de “bescherming zoekende en getraumatiseerde” mensen komen niet. Pas 150 zijn naar het land verdwaald. Hoe moet dit verklaard worden? De “kwaliteitspers” had zijn vingers toch blauw geschreven om te laten zien hoe dankbaar ze zijn voor bescherming tegen vervolging en de “bommenregen” enz. Waarom niet in Portugal?

Focus” geeft de volgende verklaring:

Veel vluchtelingen kennen het land niet eens. Portugese autoriteiten gaan er volgens de Deutschlandfunk van uit dat de mensen niet naar een land zouden willen waarvan ze nog nooit gehoord hebben. Daarom zou er nu een breed opgezet informatieprogramma op poten gezet moeten worden.

 De meeste vluchtelingen willen naar Duitsland of Scandinavië. Dat ligt ook aan de criminele mensensmokkelaars, die er met compleet foutieve beelden reclame voor maken om naar Europa te vluchten. Daarin worden de vluchtelingen eigen woningen en welvaart beloofd.

 Dus, ze willen geen bescherming in Portugal, omdat ze het land niet kennen. Dat werpt enkele vragen op, eerst een fundamentele: Vluchten “mensen uit de bommenregen” alleen maar naar een ander land als ze dit van tevoren als toerist uitgebreid kunnen bekijken en leren kennen?

Bovendien: als ze Portugal niet kennen, hoe komt het dan dat ze Duitsland wel kennen? Nou ja, (na Merkel´s selfies) uit berichten van de smokkelaars, verklaard het bericht. Die echter “foutief” zijn.

Verder vragen we ons af: en waarom bestaan er geen desbetreffende berichten van de smokkelaars over Portugal? Zogenaamd zijn de beloftes van de smokkelaars gelogen, zegt “Focus”:

Berichten, waarin met compleet foutieve beelden reclame wordt gemaakt om naar Europa te vluchten. Daarin worden de vluchtelingen eigen woningen en welvaart beloofd.

Dan zouden ze die toch ook over Portugal bij elkaar hebben kunnen liegen. Waarom deden ze dat niet? Dit is de reden: in Portugal is geen sprake van paradijselijke toestanden zoals die door de mensensmokkelaars worden omschreven, in Duitsland echter wel degelijk. De informatie van de mensensmokkelaars klopt en wordt constant geverifieerd door de nieuwkomers.

Er zijn gratis woningen voor “vluchtelingen” in Duitsland, ook al moeten ze er een tijdje op wachten. Er is onmiddellijk na registratie zakgeld, er is kinderbijslag, kleding, eten, gezondheidszorg, allemaal gratis. En zoiets is er in Portugal niet.

De conclusie is: de “vluchtelingen” uit alle (ook veilige) hoeken van de wereld trekken naar Duitsland omdat daar meer te halen is. Ze willen niet naar Portugal, omdat daar niet zoveel te halen is. Zo eenvoudig is het. Maar dat zeg je gewoon niet als goede journalist.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Sarah Goldmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Vluchtelingen", asielwaanzin, Desinformatie, Duitsland, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Portugal, Rotzakken, Scandinavië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Waarom toch willen illegalen niet naar Portugal?

 1. R.Kroonenberg zegt:

  het nieuwe axioma: 1 + 1 = Duitsland 😛

  Like

 2. Thoth zegt:

  Ach, ze hebben gelukkig maar 1 moskee, gebouwd in 1988 in Lissabon. Voor de rest, helemaal niets. En ze geloven hoofdzakelijk in de RK kerk. Dat is heel wat anders dan allah & z’n ‘verkenner’. En ze krijgen helemaal niets wanneer ze aangekomen zijn. Ik overweeg naar Portugal te verhuizen wanneer ik 65 & een beetje is geworden.

  Like

  • andorinha zegt:

   Heel verstandig Thoth. Wij wonen al een aantal jaar in Portugal in ik kan je zeggen dat het voelt als herboren als je uit het politiek correcte, zeg maar noordkoreaanse Nederland terecht komt in het nog vrije Portugal.waar tradities nog belangrijk zijn en criminaliteit op een laag pitje staan. Onze voordeur is in tien jaar nog nooit op slot geweest. Moet er wel bij zeggen dat we niet in een stad wonen. Portugezen willen helemaal geen vluchtelingen, ze hebben het zelf al moeilijk genoeg.Hun armoede gaan ze echt niet delen met gelukzoekers.

   Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Zelfs over een oorlogje zijn die islamietjes nog theatraal. 5 jaar “oorlog” in Syrië 200.000 doden en een beetje. Dat aantal- 200.000- viel op het Europese slagveld op een slechte dag in pak-em beet 1917.

  Wat een laffe jankerds die Syriërs. Ik zal ze mijn leven lang dwarszitten want ze zijn hier gekomen op basis van een leugen. Ze waren veilig in Syrië, ze waren veilig in Turkije. Het kan niet dat er ook maar eentje hier is aangekomen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Misschien ging lui lekker land, uitkeringen zijn te laag………….

  Like

 5. Elena zegt:

  Laat in hemelsnaam voorlopig één land niet ondergescheten worden door het addergebroed.
  Portugal is een prachtig maar over het algemeen een arm land…voor de Europese toeristen een spotgoedkoop land.
  Het bedrag waar we hier een broodje kaas voor kopen….heeft men in Portugal een heerlijke uitgebreide maaltijd met een glas wijn.
  Laten wij ook eens iets eisen… een moslimvrije zône nog liever een moslim vrij land.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Wat hoop ik dat Portugal verschoond blijft van de HAATBAARDEN. Hebben WIJ misschien nog een UITWIJKMOGELIJKHEID.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Ten eerste even duidelijk zijn in dit verhaal. De maffia/smokkelaars/handelaars weten precies welke landen het hoogste sociale zekerheids-niveau hebben, want ze zijn zelf in deze landen of werkzaam geweest of hebben er al lange tijd familie wonen die er werken of iligale praktijken plegen. Ten tweede Portugal en Spanje hebben geen sociaal vangnet, bv Spanje kent een werkloosuitkering van 2 jaar als je onafgebroken 15 jaar aaneengesloten werkjaren kan overleggen. Tijdelijke uitkeringen zijn voor 4 tot 6 maanden, daarna niets meer, geen langdurige steun of ww. Beide landen kennen voor de gewone werkman een karig pensioen en voor de vrouw is het nog minder. Alleen deze beide gegevens maken beide landen onaantrekkelijk om er als vluchteling/gelukzoeker te verblijven. Tot zover deze toelichting.

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  +++

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Flag_of_Portugal.svg

  De zeven kastelen in de buitenste rand staan voor de vestingen die op de Moren zijn veroverd.

  +++

  Like

 9. elisah zegt:

  Ben een keer in Portugal geweest (Porto ca 20 jr geleden), het was er armoedig, neutronenbom-achtig stil en we hebben er voedselvergiftiging opgelopen, dus zijn we snel weer terug naar Spanje gevlucht.

  Like

 10. Hans zegt:

  Omdat het 85% parasiterende inteelterige islamitische klootzakken zijn.

  Like

 11. Hans zegt:

  @thoth: wel even eerlijk blijven hé.
  Portugal telt op z’n minst 34 moskeeen…

  http://portugal.blog.nl/religie/2009/12/15/madeira-krijgt-eerste-moskee

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Dat klotevolk- de azieligerds- weten dat er GEEN GRATIS geld is in Portugal!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s