12 “Syrische “vluchtelingen” van jacht voor Belgische kust geplukt

Screenshot_18

Op een jacht in de haven van Nieuwpoort zijn gisterenavond twaalf “vluchtelingen” aangetroffen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Aan boord ontdekte de federale politie twaalf “Syrische vluchtelingen” en een Turkse mensensmokkelaar. Een van de “vluchtelingen” was amper vijf jaar oud. Iedereen werd opgepakt.

HLN Be.

De scheepvaartpolitie kwam het verdachte jacht zaterdagavond rond 22.00 uur op het spoor. Het jacht voer de jachthaven van Nieuwpoort uit en werd onderschept door de federale politie. Aan boord werd een Turkse mensensmokkelaar van 43 aangetroffen die samen met twaalf “Syrische vluchtelingen” de oversteek naar Engeland probeerde te maken.

De “vluchtelingen” kwamen allen uit net Noord-Franse Calais en werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Die moet nu beslissen over hun eventuele uitwijzing. Onder hen bevonden zich enkele minderjarigen en zelfs een kind van amper vijf jaar oud. De Turkse mensensmokkelaar wordt vanmiddag nog voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

Vorige week nog stelde de korpschef van de politiezone Westkust dat er geen gevaar bestond dat “vluchtelingen” via de haven van Nieuwpoort de oversteek zouden maken. Amper een week later is de eerste onderschepping een feit. “Ik geef toe dat we de stoutmoedigheid van de smokkelaars en vluchtelingen hebben onderschat”, zegt korpschef Nico Paelinck.

Frank Demeester, mensensmokkelmagistraat bij het parket West-Vlaanderen, wijst nogmaals op de gevaren van mensensmokkel. “Aan boord waren maar een paar reddingsvesten aanwezig, terwijl zij geen vuurpijlen mee hadden en er ook geen radio aan boord was. De vluchtelingen leverden zich dus totaal over aan de mensensmokkelaar die het vaartuig bestuurde.”

Bron:
www.hln.be
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Turken, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

7 reacties op 12 “Syrische “vluchtelingen” van jacht voor Belgische kust geplukt

 1. Marlies zegt:

  Hoek van Holland en IJmuiden: Here we come!

  Like

 2. rakkertje zegt:

  Ze hadden beter dienen boot laten zinken tot op de zeebodem.

  Like

  • Ja…..Gek, hè, daar had ik nou zonder meer mee ingestemd als je dat van dat vijfjarige -jochie, meisje, wat was het?- niet geweten had.
   Ik weet wel, dat de kans groot is, dat er net zo’n soort etter uit groeit, maar tóch…..
   Was dat kind tenminste nog wel begeleid, vraag ik me af…..
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • rakkertje zegt:

    Ik vind het ook erg voor al die kleine kinderen die meegesleurd worden in de ellende van die domme volwassenen Theresa …

    Like

   • Maarten zegt:

    Begeleid door elf ‘volwassenen’. Die stakkers moeten toch ergens hun lusten kunnen uitleven!?

    (Als ik er aan denk word ik al misselijk)

    Like

 3. Guardiacivil zegt:

  De mensensmokkelaar dumpen boven Sirië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s