Facebook-censuur voor PEGIDA vlak voor de deelstaatverkiezingen in Duitsland

Screenshot_6

Iedere week mobiliseert PEGIDA duizenden mensen in Dresden. Reden genoeg voor de systeem-censors om van de beweging haar propagandamogelijkheden af te pakken.  

(Vertaling: E.J. Bron)

Net op tijd voor de Duitse deelstaatverkiezingen van vandaag werd de inmiddels grootste Duitse burgerbeweging PEGIDA een slachtoffer van de internetcensuur. De persoonlijke account van de PEGIDA-organisatoren werden op Facebook op grond van een zogenaamd kwaadaardige posting geblokkeerd. Als je beter kijkt, herken je de willekeur en opzettelijke verhindering erachter.

ongecensureerd.at

Schijnheilige censuur

“We hebben onderstaande bijdrage verwijderd, omdat deze niet overeenkomt met de Facebook-standaards”, kon het organisatieteam van PEGIDa vrijdag lezen. De bijdrage, die een overtreding van de een of andere richtlijn geweest zou zijn, werd eveneens nauwkeurig omschreven. Daarbij ging het lachwekkend genoeg om een oproep om de Duitse protestbeweging ook op Twitter te volgen.

En precies die bijdrage werd de groepering noodlottig, zoals blijkt uit een persmededeling van woordvoerster Tatjana Festerling:

www.facebook.com/pegidaevdresden

In plaats van het hele PEGIDA-account op Facebook te blokkeren – wat onlangs gebeurde bij het Duitse Anonymous-collectief, waar regerings-kritische informatie was gepubliceerd – werden de persoonlijke accounts van de organisatoren geblokkeerd, zodat er geen informatie meer kan worden doorgegeven.

Persoonlijke toegang tot de site geblokkeerd

“Facebook voert daarmee de censuuropdracht van bondskanselier Angela Merkel en minister van Justitie Heiko Maas uit. Zoals in verschillende persmededelingen werd vermeld, had de Bertelsmann-dochter Arvato al opdracht gekregen om persoonlijke ´haatpostings´ te wissen. In werkelijkheid echter werden regeringskritische postings en de administrators van regeringskritische pagina´s geblokkeerd. Na Anonymous is nu PEGIDA de dupe”, zei Festerling over de merkwaardige handelwijze.

Om het minder op censuur te laten lijken, bleef de eigenlijke PEGIDA-pagina weliswaar bereikbaar, de verantwoordelijke personen echter werden geblokkeerd. De beweging had alleen al op Facebook meer dan een miljoen volgers en oogstte 200.000 “Likes”. Ondanks de poging tot censuur lukte het de groepering om via andere admin-profielen op de site te komen en op te roepen tot de volgende demonstratie in Dresden, morgen om 18.30 uur.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Censuur, christendemocraten, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Facebook-censuur voor PEGIDA vlak voor de deelstaatverkiezingen in Duitsland

 1. carthago zegt:

  De hoax “Facebook” is ook geen sociale media, het is een verlengstuk van de nieuwe nazi’s, met Zuckerberg als goebbels roeptoeter.Het begrip face roept al vragen op,het impliceert het volledig vrijgegeven van je identiteit toegankelijk voor de gehele planeet, een uitstekende valkuil gecreëerd door de nieuwe nazi’s, hitler kon er alleen maar van dromen.

  Like

 2. Facebook-censuur voor PEGIDA vlak voor de deelstaatverkiezingen in Duitsland, ja deze oprechte reacties op het smoelenboek welke als nevenschade voor de christen ‘democratische’ Keizerin Merkel aangemerkt kan worden moet natuurlijk met deze democratische maatregel beperkt worden, viva la democracia!

  Like

 3. Vind dat facebook neutraal moet zijn en zich niet moeten lenen om zich te laten gebruiken en misbruiken. Denk dat Pegida een eigen site op moet gaan zetten, dan kan iedereen daar voortaan een link van gebruiken om te kunnen plaatsen op waar dan ook.

  Like

  • Cathja zegt:

   Goed idee. Niet meer afhankelijk zijn van facebook.

   Like

  • Ron zegt:

   Inderdaad heeft Pegida een eigen site nodig, maar niet gelegen in Duitsland. Laten ze die site op meerdere plaatsen in de wereld zetten, in Australië, Japan, India, Israël, eventueel ook de VS (net als depatriotten.weebly.com) en Rusland. Eventueel kan de site op 1 of 2 plekken gezet worden met een flinke partij proxysites op de genoemde locaties die er naartoe verwijzen.
   Als er ooit een IP-blokkade komt is het verkeer dan snel om te leiden via proxysites.

   Wat betreft facebook, in Duitsland begint de Russische concurrent vk.com populairder te worden. Daar heeft merkel en die heks van kahane niets over te zeggen.

   Like

 4. iemand zegt:

  Facebook=Bilderberg

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @iemand: 15.07. uur. Juist. Facebook heeft zich overgegeven aan de RODEN der EUSSR, de BILDERBERGMAFFIA en de politieke-elite. Ik weet genoeg!

   Like

 5. exmarineman zegt:

  Als FB did daadwerkelijk heeft gedaan in opdracht dus van de Duitse regering en met name Merkel, dan is het duidelijk dat er veel meer aan de hand is dan alleen maar het migratieprobleem. Het is ook een teken dat 1. de vrijheid van meningsuiting bij het vuil staat 2. Duitsland géén democratie meer is maar een dictatoriale staat zoals zij het als kind heeft geleerd in Oost-Duitsland onder de communisten.

  Like

 6. Anneke zegt:

  Facebook = the book of faeces……

  Like

 7. Bas zegt:

  De EU laat zijn ware aard zien ! Men is bang voor kritiek en onlusten, en misschien wel een (volks)opstand. De EU met Merkel, gaat de zelfde kant op als Turkije met Erdogan!

  Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Opdat we niet vergeten… !!!
  .

  Like

 9. christine zegt:

  op seen.life is geen censuur en het is veilig

  Like

 10. johan zegt:

  Toen ik had vernomen dat fb zich zo opstelde heb ik mijn profiel verwijderd. roep een ieder op dit ook te doen

  Like

 11. Jan zegt:

  Duitsers houden het voor gezien met Fakebook:

  Nach Zensur gegen Anonymous: Deutsche Nutzer stürmen russische Facebook-Alternative VKontakte

  Nachdem „Anonymous Kollektiv“, mit 1,8 Millionen Abonnenten und einer wöchentlichen Reichweite von über 20 Millionen das reichweitenstärkste Oppositionsmedium auf Facebook, wegen der Veröffentlichung von vertraulichen Dokumenten, durch deutsche Behörden gesperrt wurde, verlassen deutsche Internetnutzer massenhaft das US-Netzwerk von Mark Zuckerberg. Ihr Ziel ist das soziale Netzwerk «VKontakte», eine Alternative zu Facebook aus Russland, die auch in deutscher Sprache verfügbar ist und auch hierzulande immer beliebter wird.

  http://www.compact-online.de/nach-zensur-gegen-anonymous-deutsche-nutzer-stuermen-russische-facebook-alternative-vkontakte/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s