Meerderheid Fransen wil referendum over ‘Frexit’

Screenshot_10

De voorzitster van het Front National, Marine Le Pen.

In Frankrijk zou een meerderheid van de kiezers naar het voorbeeld van Groot-Brittannië een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie willen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Edinburgh en de Duitse denktank d/part.

Op 23 juni mogen de Britse kiezers beslissen of ze al dan niet in de Europese Unie willen blijven. Het is de eerste keer dat de inwoners van een lidstaat zich mogen uitspreken over het opzeggen van het lidmaatschap. De vorsers peilden naar de meningen die dit losweekt bij ongeveer 8.000 kiezers in zes andere lidstaten: Duitsland, Frankrijk, Polen, Ierland, Spanje en Zweden.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk. Bookmark de permalink .

14 reacties op Meerderheid Fransen wil referendum over ‘Frexit’

 1. joopklepzeiker zegt:

  De Fransen zouden wel gek zijn, wie moet hun pensioen dan betalen in de nabije toekomst, ze hebben net zoals vele ander landen GEEN enkele dekking , en dus moet het uit de algemene middelen komen .

  Nee hoor u mag straks lekker mee betalen aan hun oude dag voorzieningen .

  Het zou er om moeten gaan of wij eruit zouden moeten stappen !!

  En dat zal NIET gebeuren, Nederland is een van de grootste voorstanders van de EU en stond aan de wieg van het gebeuren .

  Like

  • N.E. Derlander zegt:

   @ Joopklepzeiker
   Nederland stond aan de wieg van de E.E.G., niet van de EU. Inmiddels is Nederland door de politici van de laatste decennia weggegeven. Het volk zei onder Balkenende nog met een 62% niet toe te willen treden tot de EU, maar het kabinet (CDA, D66 en de CU) hadden daar lak aan. Inmiddels hebben Rutte II en de 138 (150 -/- 12) Tweede Kamerleden zich onder valse voorwendsels ook overgeleverd aan de EU.

   Er is op dit moment slecht 1 partij, die overigens al jaren pleit voor een Nexit, te weten de PVV.

   In maart volgend jaar krijgen de Nederlanders de gelegenheid hun voorkeur uit te spreken: binnen de EU blijven of met de PVV meegaan en uit de EU stappen.

   IK blijf PVV stemmen.

   Like

 2. Denk toch dat er een soort overgangsregeling moet komen dan want alle landen zijn leeggemolken. Maar ik wacht met spanning af welk land er nu weer gaat volgen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Wat mij betreft, mag het einde EU zijn!

  Like

 4. Jenny Homan zegt:

  Van mij mag het ook einde EU zijn. Of alleen de EU voor één handelsverdrag en verder ieder land zijn eigen regels.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Als de Fransen eruit willen stappen, hoe achterlijk zijn wij dan wel niet om te willen blijven? De Fransen ontvangen tenminste nog van Brussel, wij betalen alleen maar.
  Maar goed ik hoop dat de Fransen de EU opblazen, van onze regering hebben we niets te verwachten; vive la France!

  Like

 6. Marlies zegt:

  Dit niet gedekt, dat niet gedekt. Waarmee “gedekt”? Ik begrijp het niet: Iedere dag wordt er 30 miljard bijgedrukt (Draghi) zonder enige dekking (goud). In principe is het dus alleen de waarde van het papier waarop het gedrukt is – Monopoly geld dus. Waarom kan dat dan niet gedaan worden voor de z.g. dekkingen die niet meer haalbaar zijn in de huidige tijd?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Marlies: 15.30. uur. Dat heeft U zeer terecht opgemerkt, ten aanzien van het drukken van miljarden aan Euro’s zonder DEKKING. Het jaagt een gigantische inflatie aan. Ieder nuchter mens, zou moeten weten, dat wij daardoor rechtstreeks “de bietenbrug”, opgaan!

   Like

 7. Anneke zegt:

  Zo’n jaar of zeven gelee, spraken wijlen mijn man en ikzelf al over een vertrek uit de EU. Wat werden we weggehoond en voor van alles en nog wat uitgemaakt. En nu wordt het gelijk beaamd en iedere dag meer. “Geeft mij een gevoel van blijdschap en kracht”.

  Like

 8. Mirjam zegt:

  De EU is totaal doorgeslagen in overheersing. De landen hebben geen eigen identiteit meer in Europa en alles moet centraal in Brussel geregeld worden. Dat is toch van de gekke! Ieder land is een land op zich en dat moet Europa respecteren. Als het dat niet kan, dan is een exit de enige oplossing. Zo als we nu zitten, plakken we onder een dictatuur van een groep omhooggevallen idioten die denken dat elk land hun bezit is. De EU was in hoofde bedoeld voor betere handelsbetrekkingen en een goede economie, maar dit is totale overheersing en ze kunnen de pot op. Je ziet wel waar deze dictatuur ons naar toe heeft gebracht. Een moslim-gelukzoekers invasie die ook nog gedomineerd die vooral gedomineerd wordt door een regeringsleidster die denkt dat de leider is van heel Europa en iedereen monddood maakt die een andere mening als haar heeft.
  Dit moet een einde hebben en de Balkanlanden hebben tenminste het voortouw genomen. De leiders van deze landen hebben begrepen, wat de linkse elite, met name mw. Merkel, nooit zullen begrijpen: elk land is een land apart, en ieder land bepaalt zijn eigen koers en beleid, en zo hoort het.

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Finland.GB,Frankrijk:het begin is er.Nu wij nog!

  Like

 10. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet ozL herblogd.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Goed zo het volgende land die het idee heeft dat Eu.-Brussel de boel belazerd en alle opgelegde regels de burger geen goed doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s