Oostenrijk: tegen één op de twee “asielzoekers” werd aangifte gedaan

2dc02bc5533c95a822186bdf557513e9__kriminalstatistik-asylwerber-s1260_jpg_1385511_1164

(Klik op afbeelding voor groter beeld)

(Vertaling: E.J. Bron)

Zoals nu blijkt uit een statistiek van de Oostenrijkse federale recherche werd in Oostenrijk in de periode van 2003 tot 2014 tegen één op de twee “asielzoekers” aangifte gedaan. Opvallend daarbij is dat de meeste delicten door mensen uit Algerije (155 per 100 asielaanvragen), Georgië (151) en Nigeria (129) werden gepleegd. Bij Syriërs ligt dit cijfer volgens “Die Presse” bij ongeveer 8 – dat is echter gerekend zonder het jaar 2015, waarin de grote “vluchtelingen”stroom uit Syrië begon. 80% van de delicten werd gepleegd door mannen.

Van 2003 tot 2014 lag het jaarlijkse oplossingspercentage van de delicten in Oostenrijk tussen de 40 en 45%. In drie tot vijf procent van de gevallen waren “asielzoekers” de daders. Dat is relatief hoog, omdat het aandeel “asielzoekers” op de totale bevolking – verschillend per jaar – slechts bij 0,1 tot 0,3% lag. In de statistiek werden alleen die “migranten” opgenomen die van de Oostenrijkse staat een basisinkomen uitbetaald kregen. In de beoordeling werden bovendien personen die meerdere delicten pleegden slechts eenmaal geteld.

Hiervan uitgaande betekent dit dat gemiddeld ongeveer één op de twee “asielzoekers” geregistreerd stond als verdachte. Of er tegen deze personen ook processen werden gestart, wordt in de statistiek niet vermeld.

Algerijnen, Georgiërs en Nigerianen voeren de statistiek aan

Opvallend zijn de verschillen naar nationaliteiten waarvoor een vergelijkende waarde van delicten per 100 asielaanvragen berekend werd. Hier staan Algerijnen met 155 voor Georgiërs met 151 en Nigerianen met 129 bovenaan. De op drie na grootste groep wordt gevormd door stateloze personen (ongeveer 76 per 100 asielaanvragen), gevolgd door Oekraïners (ongeveer 57). Helemaal onderaan de lijst staan de Syriërs, omdat de cijfers betrekking hebben op de periode voor de grote “vluchtelingen”golf uit dit land. Onafhankelijk van de nationaliteiten kwamen er per 100 asielaanvragen ongeveer 54 aangiftes in de criminaliteitsstatistiek terecht.

Deskundigen verklaren deze relatief hoge cijfers met “het grote aantal mensen zonder perspectief”. Deze zouden deels grote risico´s nemen om aan geld te komen om hiermee hun gezinnen te ondersteunen of hun schulden bij mensensmokkelaars af te betalen.

“Die Presse” schrijft in dit verband ook dat onder de daders mannen buitenproportioneel vertegenwoordigd zijn. Het aantal mannen onder de “asielzoekers” bedroeg in de onderzochte jaren tussen 66 en 75%, wat “automatisch tot een hogere dichtheid van aangiften” geleid zou hebben. Concreet werd 80% van de delicten door mannen gepleegd.

1,2% van de delicten zijn overtredingen van de wetgeving vreemdelingenpolitie

Bij de delicten domineerden drugs- en eigendomsdelicten, bij 1,2% ging het om seksuele delicten. Dat “asielzoekers” vaker delicten plegen, omdat zij de wetgeving vreemdelingenpolitie overtreden, wordt door de statistiek niet bevestigd, want het desbetreffende aantal delicten ligt eveneens “slechts” bij 1,2%.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Multiculti, Oostenrijk, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Oostenrijk: tegen één op de twee “asielzoekers” werd aangifte gedaan

 1. Ad de Koning zegt:

  Waarom ben ik hier nu helemaal niet verbaasd over.

  Like

 2. Anneke zegt:

  Weer een modern smoesje, het goedpraten van de ellende veroorzaakt door de islam-maffia en onze politieke landverraders. Legio autochtonen zijn onderhand mensen zonder perspectief moeten worden. We zijn te duur, te prijzig voor de werkgevers en te kritisch over de politieke mafkeutels. Ofwel.. we deugen niet, zijn alleen nog goed voor het betalen van de veel te hoge maandelijkse rekeningen. Onze rechten zijn vervlogen, maar jammer genoeg onze plichten niet.

  Like

 3. carthago zegt:

  Vakantie naar Oostenrijk wordt een weekje risico lopen op allah akhbar, nee bedankt.Daar niet meer heen, maar waarheen dan nog?

  Like

 4. Ron zegt:

  Wacht maar totdat 2015 ook in de statistieken zit. Ben benieuwd of we die 2015 statistieken ooit nog gaan zien eigenlijk, want het is weer niet politiek correct.

  Like

 5. Dat waren dus allemaal profiteurs en dus géén zogenaamde vluchtelingen !!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Dit is nu de verrijking, die verraders als RUTTE (VVD), SAMSOM (PvdA) BUMA (CDA), PECHTHOLD (D66), KLAVER (GL) ROEMER (SP) ONS door de strot wensen te duwen!

  Like

 7. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet ozL herblogd.

  Like

 8. carthago zegt:

  De kalifaatratten en kokosnoten hebben dus hun welkomstcadeau meegenomen en dat belooft wat voor de toekomst. De aids en rattenvirus geïnfecteerde testosteron bommen zijn dus panisch en ik lees dat dat komt door te weinig “perspectief”. Het perspectief had natuurlijk een vrijstaand huis, outkiering en drie Duitse jongedames moeten zijn, en dat stond niet meteen klaar. Ik zou me ook belazerd voelen door de folders van de asielindustrie, de aangiften van de kalifaatratten en kokosnoten gaan echt wel komen, grote kans dat de zwabber Mergel nog meer moet gaan dokken, of nog beter :gestenigd wordt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s