PROGNOSE deelstaatverkiezingen in Duitsland

Screenshot_16

Bron:
http://info.kopp-verlag.de

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op PROGNOSE deelstaatverkiezingen in Duitsland

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik hoop toch dat de CDU meer verloren heeft, dan deze prognose aangeeft.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Met de prima uitslag van de AfD ben ik wel tevreden.

  Like

 3. Jan zegt:

  Laat je naaien door een zwarte
  De Groenen zijn toch wel echt wanhopig als je met dergelijke absurde propaganda AfD meent tegen te kunnen houden en groen zou moeten stemmen:

  http://michael-mannheimer.net/2016/03/12/gruene-machen-wahlwerbung-mit-interrassistischtem-sex-wie-rotgruen-den-hooton-plan-umsetzt/

  Like

 4. Hans zegt:

  Niet genoeg. En te laat.
  Net als die laffe Hollanders die straks toch weer in grote getale op de “gevestigde” partijen zullen stemmen, voor de zekerheid.
  Zoiets als jezelf vlak voor je dood nog laten dopen, voor de zekerheid.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Hans: 18.54. uur. Daar ben ik ook bang voor. Men stemt als suffe schapen, toch weer – of teveel- nog op de gevestigde kliek. En net als in Duitsland, vrees ik idem dito voor Nederland.

   Like

 5. Jan zegt:

  Türkische Gemeinde will Erfolg der AfD möglichst verhindern

  Der wachsende Erfolg der AfD macht ihnen Angst: Vor der Landtagswahl in Baden-Württemberg mobilisiert die dortige Türkische Gemeinde daher türkischstämmige Bürger mit einer groß angelegten Wahlkampagne. Das einzige Ziel ist, eine starke AfD zu verhindern.

  Auch die Grünen “kämpfen um jede Stimme”, erzählt die türkischstämmige Kandidatin Muhterem Aras. Sie wurde 2011 in ihrem Wahlkreis Stuttgart 1 nicht nur Stimmenkönigin der Grünen. Sie wurde zur ersten deutschen Abgeordneten mit Migrationshintergrund überhaupt, die direkt in einen Landtag gewählt wurde. Die Türkischstämmigen seien bei klassischen Wahlveranstaltungen “oft unterrepräsentiert”, meint Aras. Deshalb gebe es oft andere Wege.
  Politik in der Türkei ist auch in Baden-Württemberg großes Thema

  “Wir schalten Anzeigen in türkischsprachigen Zeitungen, geben Interviews im türkischen Radio, besuchen türkische Verbände und Vereine, gehen in die Moscheen”, sagt sie. Auch im “Haustürwahlkampf» seien die Grünen seit diesem Jahr unterwegs.
  ….
  http://www.focus.de/politik/deutschland/landtagswahl-in-baden-wuerttemberg-2016/vor-landtagswahl-in-baden-wuerttemberg-lasst-uns-starke-afd-verhindern-tuerkische-gemeinde-schlaegt-vor-wahlen-alarm_id_5335423.html

  Like

 6. KarenB zegt:

  Deze uitslag vind ik een grote tegenvaller. Eerlijk gezegd had ik toch gedacht (nee gehoopt) dat de CDU een splinterpartijtje zou zijn geworden. Hoeveel miljoen moeten er nog binnentrekken voor die mensen eindelijk anders gaan stemnen?

  Like

  • Taljaard zegt:

   @KarenB
   Er komen ook nog landelijke verkiezingen (Bundestagwahlen).
   Tegen die tijd zullen de gevolgen van Merkels dollemansrit in Duitsland veel meer merkbaar zijn en dat zal zich ongetwijfeld vertalen in de uitslagen.
   CDU en SPD hebben trouwens al flink moeten inleveren.
   Maar helaas niet genoeg.

   Like

  • Jan zegt:

   Valt mij ook enorm tegen. Veel zijn overgestapt naar een andere criminele organisatie, de Groenen:

   Als je ziet dat die Merkelbende hier nog 39 zetels heeft wordt je toch onpasselijk. De enigen die het een beetje door hebben zijn de vroegere Oost-Duitsers.
   Ik verwacht overigens dat Nederlanders geen haar beter zijn. Pas als de kogels hen om de oren vliegen worden zij wakker maar dan nog vrees ik dat de meesten nog heulen met de vijand. Te veel ambtenaren die hun brood ‘verdienen’ bij de CDU


   http://www.spiegel.de/

   Like

 7. Jan zegt:

  Attacke auf Beatrix von Storch (AfD): Tortenwurf war staatlich finanziert


  http://www.focus.de/politik/videos/in-hotel-in-kassel-tortaler-krieg-im-video-aktivisten-schmeissen-torte-auf-afd-frau-von-storch_id_5320513.html
  Die Aktivistengruppe “Peng Collective”, die für den Tortenwurf auf die AfD-Politikerin Beatrix von Storch verantwortlich ist, bekommt finanzielle Unterstützung von der Kulturstiftung des Bundes. Das berichten verschiedene Medien, unter anderem die “Bild”-Zeitung.

  Eine Sprecherin der Kulturstiftung bestätigte, daß für ein Projekt mit dem Titel “Die Populisten” 150.000 Euro an die Gruppe und deren Partner gezahlt werde. Der Betrag werde über zwei Jahre hinweg an die Aktivisten überwiesen, erklärte die Sprecherin gegenüber “Bild” weiter. Kommentieren wollte die Stiftung den Tortenwurf auf von Storch nicht.

  http://zuerst.de/2016/03/12/attacke-auf-beatrix-von-storch-afd-tortenwurf-war-staatlich-finanziert/

  Like

 8. Sjaak zegt:

  De vuile gore linkse Propaganda kanalen ARD en ZDF schuiven
  het nu natuurlijk alles door de vluchtelingssituatie en het protestkiezers
  zijn ! Geen woord over de bescheten EU Politik die de eigenlijke A.f.D
  overwinning gebracht heeft !

  Like

 9. Jean zegt:

  Het gaat de goede kant op met Europa, nu nog die islamieten eruit flikkeren en Europa zit op het juiste spoor.
  Nederland voor de PVV
  Vlaanderen voor het VB
  Frankrijk voor het FN
  Oostenrijk enz. enz.
  Nu merkel oppakken en opsluiten want die bitch heeft enorme schade toegebracht aan Europa én aan de Europese burgers.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Duitsers zijn ook stom, ze beginnen pas anders te stemmen als de problemen de spuigaten uitlopen. En nog gaat het roer niet om, de suffe meerderheid stemt tegen verandering. Kan de islamist nog jaren jatten en verkrachten eer zijn daden worden afgestraft.

  Like

 11. Geronimo zegt:

  Nu weet ik niet wat ik van dit alles moet denken, maar De Tijd(.be) kopt aldus:
  “Duitse kiezer deelt regering zware klap uit
  13 maart 2016 23:10
  Duits kanselier Angela Merkel is gezakt voor haar eerste grote test sinds de asielcrisis. De rechtsconservatieve AfD boekt in drie deelstaten tegelijk een grote doorbraak.”

  Het lijkt me dus toch niet direct zo te zijn dat der neue Führer Merkel met haar CDU zonder serieuze kleerscheuren uit deze Duitse verkiezingen komt. Het AfD aan de andere kant lijkt me wel meer reden tot juichen te hebben. En dat is toch een hoopgevende factor. Het CDU van Merkel lijkt me aangeschoten wild, en dat zal dit wijf binnen de partij op relatief korte termijn wel aangerekend worden, omdat de reden voor deze duidelijke achteruitgang, gekoppeld aan de forse winst voor het AfD, niet ver te zoeken is, m.n. haar asielpolitiek van open deuren voor iedere klaploper van waar ook. Het verzet dat er al latent tegen deze dwaze politiek was, zal ongetwijfeld door deze relatief slechte uitslag alleen nog maar groter worden. Of vergis ik mij?

  Like

 12. exmarineman zegt:

  Voor mij wederom onbegrijpelijk die verkiezingen. Ondanks wellicht het stemmenverlies, zijn zowel de SPD als het CDU niet echt grote verliezers. In 1 staat is de SPD de grootste en CDU 2e en kunnen doorgaan met regeren (samen 61%). In 1 staat zijn de Groenen zelfs de grootste en kunnen alleen met CDU eigenlijk regeren. En in die 2 landen is eigenlijk het resultaat van de AfD mij toch iets tegen gevallen. Net zoals in Nederland waar de PVV ook maar niet echt verder omhoog wil: 38 zetels, dat zijn er wel 5 minder dan 4 weken terug….. Kennelijk is het nog niet erg genoeg en is het wachten op de instroom van de Turken. Dan zijn de minaretten eindelijk tot echte wapens gemaakt enz enz.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   exmarineman.
   Om dit stemgedrag te duiden is het noodzakelijk te weten dat er vanaf WOII tot nu nooit een échte oppositiepartij in Duitsland heeft bestaan.
   De vaste bestaande “gevestigde” partijen schoven elkaar bij elke verkiezing de bal toe.
   Pas met de komst van AFD is er sprake van een realistische oppositiepartij die dodelijk is voor de traditionele politiek.
   Het stemmen op AFD is dus voor de gemiddelde gedisciplineerde Duitser een veel grotere stap dan wij ons voor kunnen stellen.
   Vandaar dat vooral veel Duitsers die helemaal niet meer gingen stemmen op AFD hebben gestemd. Dat toch weer stemmen betekende voor die Duitsers dus ‘weer opnieuw stemmen voor een nieuwe toekomst!’

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s