Deelstaatverkiezingen: politieke aardverschuiving in Duitsland

Screenshot_3

De voorzitster van de AfD, Frauke Petry.

(Door: Emile Kossen)

De Duitse deelstaatverkiezingen hebben een politieke aardbeving veroorzaakt. De nieuwe rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) won overtuigend, Merkels CDU en coalitiepartner SPD leden zware verliezen.

De overwinning van het AfD – dat zich fel uitspreekt tegen de komst van meer migranten – was voorspeld in de peilingen, maar de resultaten waren nog beter dan verwacht. In Saksen-Anhalt werd het AfD in een klap de tweede partij, met 24,3% van de stemmen.

In Baden-Württemburg kregen de “rechtspopulisten” 15%, in Rijnland-Palts 12,4%. Nog nooit scoorde een nieuwe partij – het was de eerste keer dat het AfD aan verkiezingen in de drie deelstaten deelnam – zo goed. Stemmen snoepte het af van vrijwel alle bestaande partijen, meldt ZDF.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Verzet. Bookmark de permalink .

29 reacties op Deelstaatverkiezingen: politieke aardverschuiving in Duitsland

 1. KarenB zegt:

  Wat zegt deze uitslag nou eigenlijk? Voor mij eigenlijk niet meer dan dat er, een relatief kleine groep mensen, inziet dat de instroom van illegale ongewenste Mohammedanen moet stoppen. Maar toch wel heel zuur de groep die Merkel en haar wanbeleid nog steeds steunen is aanmerkelijk groter dan de groep die het licht gezien hebben. Ik houd mijn hart vast hoe het volgend jaar bij ons zal gaan. Nou ja voorlopig eerst maar eens bidden ( 🙂 ) voor een mega opkomst NEE stemmers op 6 april.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Een reactie op PI; Merkel heeft nog niet gereageerd;

  Das eindrucksvolle Vertrauensvotum für Merkels Flüchtlingspolitik (Grüne eingeschlossen) hat ihr wohl die Sprache verschlagen. Immer noch keine öffentliche Stellungnahme, dabei ist sie doch sonst nach Wahlerfolgen sofort auf der Bühne:

  http://www.tagesspiegel.de/politik/cdu-nach-den-landtagswahlen-merkels-schweigen-schmerzt/13317332.html

  Like

 3. Cathja zegt:

  Inmiddels hebben we kunnen vernemen dat Merkel geen duimbreed afwijkt van haar ‘vluchtelingen-politiek’. Ze is niet van plan zich iets aan te trekken van de uitslagen van de verkiezingen. Weer een bewijs dat we met een keiharde vrouw te maken hebben, die desnoods over lijken gaat. Haar haan zal koning kraaien. Zij beschouwt zichzelf blijkbaar als leidinggevend binnen Europa. Meningen die haar beleid afkraken via facebook of anderszins, laat ze het zwijgen opleggen. Ze gedraagt zich als een dictator. Afgekeken van Erdogan soms?

  Wat is nu eigenlijk de grootste bedreiging voor de vrede en veiligheid in Europa? Is dat Merkel met haar harde hand en ijzeren wil, of zijn dat de ‘vluchtelingen’? Ik denk dat het Merkel is.
  Merkel lijkt me in staat om op zeer slinkse wijze mensen uit te (laten) schakelen, zodat haar pad geëffend wordt.
  Nooit geweten dat het zo’n sekreet is!

  Like

 4. Edjan zegt:

  Het “cordon sanitaire” is alweer in gereedheid gebracht. In het beste geval worden de gevestigde partijen nu een klein beetje bang en halen de scherpste kantjes van hun asiel- en EU-politiek af.

  U moet nl. weten dat het Gelijk van links-confessioneel-liberaal absoluut en eeuwig is. Het is onaantastbaar, onbespreekbaar en door de Hoogste Machten ondersteund. Zo las ik hier gisteren dat iemand een stuk van deze site naar de tweede kamer had gestuurd met de bedoeling dat ze het zouden lezen. Het antwoord was dat er niets van klopte maar dat er sprake was van angst en dat men hem daarbij wel kon helpen. Ziet u, wij kúnnen helemaal niet kwaad zijn op de linkse elite, want dat zou inhouden dat zij het fóut hebben en dat is ondenkbaar, onbestaanbaar, dus kunnen wij alleen maar bang zijn … in hun visie.

  Daar willen ze ons dan heel vriendelijk en welgemeend aan helpen door hun evangelie nog eens voor te lezen of door ons een onbezoldigde missionaris als Triplepundit te zenden die ons tot het ware Gelijk van links wil bekeren door even te doen alsof hij naar ons luistert om vervolgens te verklaren dat wij dom en onwetend zijn of in samenzweringstheorieën geloven. Vervolgens is hij dan “voorzichtig positief” over de verrichtingen van Merkel en de linkse elite. Ik bedoel maar: zó onbespreekbaar en zó totaal is het Gelijk van links.

  Het begint echt trekjes te krijgen (ik las zoiets hier gisteren) van een samengaan van de Islam en links tegen een opkomende nationalisme (of populisme of een ander neerbuigend woord). De bedoeling van links is om via de EU tot een totalitaire dictatuur te komen. De bedoeling van de islam is: de wereld te veroveren en haar daarna leeg te zuigen en te laten verrekken. Het nationalisme is in sommige landen als Polen en Hongarije in de meerderheid en is snel groeiend in een groot aantal landen van Europa. Voorspellen hoe dit gaat aflopen is koffiedik-kijkerij. Links en Islam zouden onderling ruzie kunnen krijgen, Putin zou de Koerden een hoop geld kunnen sturen om het de Turken erg lastig te maken, een grote aanslag in Duitsland (of Nederland) zou nóg meer mensen de ogen kunnen openen.

  Daarom: alle beetjes helpen en het zal tijd nodig hebben. Feitelijk is nu een tijd van oorlog maar grotendeels nog zonder wapens. De stellingen worden betrokken.

  Like

 5. @Cathja: ik ben het helemaal met je eens! Sterker nog, nu je het over (haar koosnaampje ‘Mutti’) Merkel hebt….. Het is eigenlijk veel erger. De familie Merkel woonde aanvankelijk in West Berlijn waar haar vader dominee was. Het gezin ging niet, zoals de vele wanhopige vluchtelingen van oost naar west, maar deze verstokte Honecker-aangangers wilden met alle geweld van west naar oost, dus naar Oost-Berlijn teneinde daar een riante partijfunctie te gaan bekleden onder dictator Honecker. Het werd zelfs zo erg met deze ‘Mutti’ Merkel, die een vage natuurkundestudie volgde, onder Honecker een aktieve rol ging vervullen als aangever van kritische Oost-Duitsers, dus verrader werd van veel Oost-Duitsers. Nu als premier van heel Duitsland heeft zij deze verradersrol voortgezet, niet alleen van Duitsland, maar zelfs heel Europa heeft nu te lijden onder haar steeds grotere vernietigingsdrang en zoveel mogelijk te islamiseren en Europeanen te verraden……

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Zo is het helemaal en zo zullen wij haar ook gedenken als ze langzaam weg zal rotten in een onderaardse vochtige bunker terwijl zij wanhopig de volgevreten ratten van haar gezicht poogt te weren…

   Like

 6. Philippine zegt:

  Angela Merkel hoeft alleen verantwoording af te leggen aan de VS.

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  “Andere partijen sluiten samenwerking uit”!Zo veel maling hebben ze aan de bevolking/kiezers!Waar hebben we dat ook al weer eerder gehoord?Ach ja,op onze eigen stoep.in Nederabië!

  Like

  • Teunis zegt:

   Van de andere kant: samenwerking met de partij van Merkel zou AfD in een klap ongeloofwaardig maken, en de andere partijen komen ideologisch al helemaal niet in aanmerking. Er is geen basis voor samenwerking, de tegenstellingen zijn fundamenteel.

   Like

  • Edjan zegt:

   Ik zie onze “elite” nog eens zó gek worden, dat je, om te mogen stemmen, eerst een examen moet afleggen. Blijkt dat je PVV-achtige meningen hebt (lees: kritiek op de elite en haar “verheven” vluchtelingen- en EU-politiek, dan ben je gezakt; je bent laagstaand plebs met fascistische neigingen en voor je eigen bestwil wordt het je verboden te stemmen. Probleem opgelost.

   O jee, ik hoor in de verte een aantal linkse, confessionele en liberale politici klaarkomen.

   Like

 8. semper fi zegt:

  Ergelijk dat die grune winnen !!WTF…….
  Snap deze mensen niet ,als je die lulkoppen ziet moet je meteen geen groen meer!!
  Zo hypocriet als een telegraaf!!
  Al deze grune kiezers vinden de verrijking uiteraard geweldig!!!
  Je zie ook in ons land wat een bij zondere gezwellen er middels G.l in de kamer komen! Zie Tofik Dibiel en consorten !
  Vrees dat vovlgend jaar d66 en die millieuneukers wederom hun slag slaan,middels studerende kluitenkoppen en grootte gezinnen meedenkers die ineens aan de toekomst denken ,ja eerst klooi maar raak en daarna met de kids op de fiets op vakantie/sport enz??forget it!
  Serieus mensen we pikken het telkens,erdogan wil europa.??nee dat willen zij, de links denkers!!
  We tuinen er steeds weer in,ook in 2017 kiezen ze weer dit getreifel!!wedje??
  Wens u alvasr een mooie verstop eieren feest toe.leve de hema !
  KOTSSSSSSSSSSSSSS

  Like

  • Edjan zegt:

   Groen was een tijd in de mode. De linkse doctorandussen, wier voorvaders ooit arbeiders waren, hadden marktonderzoek gedaan en zo ontdekt dat er behoefte was aan hulp voor onderdrukte dieren, negers, moslims en vrouwen. Maar daar waren al partijen voor. Na nog meer marktonderzoek kozen de groenen toen voor het arme, onderdrukte milieu en verspreidden het gerucht dat het erg slecht ging met het milieu, door ONZE schuld (uiteraard en dan vooral de schuld van rechtse, blanke mannen) en dat wij/zij boete moesten doen door heel veel onzevaders, pardon: windmolens te plaatsen (ook al zijn die onrendabel) de kerncentrales te sluiten (ook al geven die onafhankelijkheid van corrupte dictaturen), afval te scheiden, zelfs de nietjes van de theezakjes te halen (hoewel dat buiten het zicht van de burger allemaal weer bij elkaar geflikkerd wordt) en in elektrische auto’s te gaan rijden want dat is goed voor het milieu (hoewel die fijne stroom wordt opgewekt in kolencentrales en zelfs in … kerncentrales) en dat alles voor een groen milieu. En anders wordt er voor straf een ijstijd tot ons gezonden, afgewisseld met periodes van grote temperatuurstijging en droogte en regen en hagel en bliksem.

   Hun campagne was zeer intensief en het product duurzaam milieu verkocht buitengewoon goed. Natuurlijk loopt Groen ook warm voor arme onderdrukte negers, vrouwen en moslims. Hoewel het verhaal moslims en vrouwen een tikkeltje lastig begint te worden. Maar hey! Daar liegen we ons gewoon uit want bijna alles wat Groen beweert is een leugen; alleen de woorden “de” “het” en “een” niet, althans, als het lidwoorden zijn. Als het telwoorden zijn, is het weer gelogen.

   Paar flinke aanslagen naast de deur, dan gaat het langzamerhand wel over.

   Like

 9. Jan zegt:

  Deutscher Ober-Bischof: Wer die AfD wählt, kommt in die Hölle!

  Ein Christ darf nicht… – Sätze, die so beginnen, erinnern viele wohl an die Zehn Gebote. Wenn ein Kirchenoberer den Schäfchen derart ins Gewissen redet, weiß er, was er damit bei Gläubigen auslöst. Immerhin ist es eine Sünde, sich gegen den Willen Gottes zu stellen, und wer zu viel sündigt, der landet nach dem Ende des irdischen Lebens in der Hölle.

  Auch die Kirche tut das Ihre, die Fortsetzung der unkontrollierten Einwanderung muslimischer Menschen zu erwzingen, an deren Ende der Verlust der christlichen Identität des Landes stehen wird.

  Kardinal bringt AfD indirekt mit Hass und Rassismus in Verbindung

  „Ein Christ darf seine Stimme niemandem geben, der Hass verbreitet oder Rassismus predigt, der ausgrenzt und ein Freund-Feind-Schema propagiert“, sagte der Vorsitzende der deutschen Bischofskonferenz, Kardinal Reinhard Marx, am Tag der Landtagswahlen in drei Bundesländern der Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung (FAS).

  https://www.unzensuriert.at/content/0020258-Deutscher-Ober-Bischof-Wer-die-AfD-waehlt-kommt-die-Hoelle

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Jan 15 maart 2016 om 20:00

   [quote] „Ein Christ darf seine Stimme niemandem geben, der Hass verbreitet oder Rassismus predigt, der ausgrenzt und ein Freund-Feind-Schema propagiert“, sagte der Vorsitzende der deutschen Bischofskonferenz, Kardinal Reinhard Marx [/quote]

   Lees ik dat nou goed? Mag een christen zijn stem niet geven aan “iemand die haat verspreidt” e.d.?

   Heeft die idiote gek nooit gehoord dat mohammedanen ALLE Joden en ALLE christenen willen uitroeien? Dát is géén haat, zeker?
   Moet je ‘m daar nou devoot zwijmelend zien staan in z’n soepjurk!

   Bij de baard van de profeet: moge HIJ als eerste onthoofd worden!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Als ze zouden kunnen zouden ze iedereen die AFD wahlt in de RK-ban doen.
   Zo jij komt lekker nooit meer in de hemel!…
   Het is overduidelijk dat die RK-kerk met zijn malle ceremonies totaal niet meer thuishoort in onze geëvolueerde samenleving. Opruimen die zooi, samen met die decadente koningshuizen!
   Allemaal rudimentaire aanhangsels uit de tijd dat we nog met ’n staart rondliepen.

   Like

 10. Jan zegt:

  Hoe bij Duitse kinderen door linksdraaiende gekken haat tegen Duitsland wordt gekweekt:

  “… nur deine Arroganz ist deutsch” Unterrichtsmaterial ist keine Fälschung
  http://www.mimikama.at/allgemein/nur-deine-arroganz-ist-deutsch-unterrichtsmaterial-ist-keine-flschung/

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Hadden wij vroeger maar meer van dit spul op ons lesrooster gehad. Ja toch…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s