Ze hebben het niet begrepen

Screenshot_11

(Door: “Buntlandinsasse” – Vertaling: E.J. Bron)

De politieke aardbeving van de Duitse deelstaatverkiezingen was nog maar enkele uren oud of de belangrijkste vragen, die men voorafgaande aan de verkiezingen al kon stellen, waren beantwoord. Nee – ze hebben de afstraffing niet begrepen! Nee – ze zullen niet naar de kiezers luisteren! En ja – ze willen doorgaan met de waanzin! Wie van tevoren van mening was dat de SPD een uitslag van net iets meer dan 10% niet mooi kon praten en dat de CDU de op een aardverschuiving lijkende verliezen niet als succes zou kunnen verkopen, had het mis. Dat konden ze wel.

Bij Maybrit Illner was het de fractievoorzitter van de SPD in het Duitse parlement, Thomas Oppermann, die het begin maakte. Ondanks grote verliezen in Baden-Württemberg en Sachsen-Anhalt, die de voormalige volkspartij in beide deelstaten tot de vierde plaats degradeerden, sprak hij van een “gemengd” resultaat, waarbij de vreugde over het succes in Rheinland-Pfalz duidelijk zou overwegen. Dat dit meer met de persoon Malu Dreyer dan met de partij SPD te maken had, interesseerde hem net zo weinig als het feit dat het nu al historisch slechte resultaat in Baden-Württemberg van 2011 nogmaals bijna gehalveerd werd en dat de AfD nu ook in het westen de SPD kan verslaan. Ook Peter Tauber, die men terecht de meest incompetente secretaris-generaal in de geschiedenis van de CDU kan noemen, was niet onder de indruk van futiliteiten zoals verliezen van zijn partij in alle drie de deelstaten en de degradatie in het voormalige bolwerk van de CDU, Baden-Württemberg. Nee, de CDU heeft laten zien dat ze een volkspartij is. Punt uit.

De hoogste staat van paraatheid is geboden als zelfs de idiotie van een Kathrin Goering-Eckhardt (de Groenen) niet meer opvalt, maar gewoon in het rijtje past. De vrouw, die al vaker de indruk wekte vroeger niet zo vaak geschitterd te hebben door haar aanwezigheid op school en sindsdien niet veel bijgeleerd lijkt te hebben, oordeelde dat 80% van de kiezers voor de vluchtelingenkoers van de bondskanselier had gestemd. Afgezien van de opmerkelijke omstandigheid dat een Groene zich ertoe verplicht voelt een bondskanselier van de CDU te steunen, wilde je op een bepaalde manier al helemaal niet meer weten hoe ze bij deze these kwam. Ook voor het feit dat er in de stemmingsbarometer van de publiekrechtelijke omroep de hele avond te zien was dat een meerderheid van de Duitsers het helemaal gehad heeft met asielbedriegers, crimigranten en de islam in het algemeen, had de Groene studiestaker een oplossing: visumvrijheid voor 70 miljoen Turken om in Duitsland de democratie te kunnen bekijken. Nee – in dit gesprek had behalve de hoofdredacteur van “Die Zeit”, Giovanni di Lorenzo, niemand begrepen wat de kiezers hen voorzetten.

Om dit nog te overtreffen, leek moeilijk, maar lukte desondanks bijna gelijktijdig bij Maybrit Illner´s collega Anne Will. Ursula von der Leyen, die het al lukte om het Duitse leger in de hele wereld belachelijk te maken, lukte deze avond nog iets veel groters. Ze liet Goering-Eckhardt overkomen als een realist. Verliezen voor de CDU in alle deelstaten, bij gelijktijdige op aardverschuivingen gelijkende overwinningen van de AfD, beoordeelde zij als een instemming van 90% met de koers van de bondskanselier en overtrof deze idiotie nog met de waanzin door de verkiezingssuccessen van Malu Dreyer (SPD) in Rheinland-Pfalz en Winfried Kretschmann (Groenen) in Baden-Württemberg te verkopen als een succes van Angela Merkel´s politiek. Ongelooflijk!

Ook Ralf Stegner, die zijn gebruikelijke goede humeur inbracht in het gesprek, wilde de verkiezingsavond helemaal niet als nederlaag van de SPD begrepen zien. Zelfs na meerdere keren navragen door een ongewoon felle Anne Will (ongewoon tegen niet-AfD-politici), zag hij geen schuld bij de SPD voor de nederlagen, voor de degradatie tot een linkse splinterpartij. Nee, de “woedeburger” zou de schuldige zijn, voor wie men absoluut geen begrip zou mogen opbrengen. Of het niet wellicht juist deze houding zou zijn die tot dit verkiezingsresultaat leidde, hoefde je niet meer te vragen. Niet aan Ralf de alwetende, die niet wil begrijpen dat hij grotendeels qua politiek en qua karakter als nul wordt waargenomen. Men zou geen begrip moeten hebben voor de kiezers, vulde hij aan, maar voor mensen die voor bommen vluchten. Dat het overgrote deel van de illegale immigranten in zijn hele leven net zo weinig bommen gezien heeft als Stegner in Bordesholm, zal de man zolang hij leeft niet meer begrijpen.

Nee, het werd duidelijk, zowel bij Illner als bij Will, dat de CDU, de SPD en de Groenen zichzelf in toenemende mate als eenheid zien, die in de angst om voordeeltjes en mooie baantjes alle verschillen opzij schuift om toch absoluut maar geen stuk koek aan de “groezelige buurkinderen” te hoeven afstaan. Dat precies dit gekonkel en gesjacher een van de belangrijkste redenen voor de afstraffing door de kiezers is, wordt in deze parallelle dimensie niet meer waargenomen. De plaatsvervangende AFD-voorzitter, Beatrix von Storch, die niet slechts eenmaal haar lachen moest inhouden op grond van de haar omringende irrealisten, noemde dit de “arrogantie van de macht” die door de kiezers zou zijn afgestraft en vatte daarmee de hele avond in één zin samen. Nee, ook hier had niemand het begrepen. Ook hier liet iedereen zien wat hij van de verkiezingen vond: een onbelangrijk plebs, dat het maar niet in zijn hoofd zou moeten halen om vraagtekens te zetten bij de door hemzelf gereed gestelde vleespotten en op wiens mening door de machtigen in het gunstigste geval nog gespuugd wordt.

Omdat dit gedrag de kiezers op verkiezingsavond vermoedelijk niet is ontgaan, zullen de volgende deelstaatverkiezingen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de aardbeving herhalen, misschien zelfs nog krachtiger maken. Het aandeel AfD-stemmers die uit protest een kruisje zetten bij een partij waarmee ze het eventueel niet helemaal 100% eens zijn, die wakker wilden schudden, die eindelijk weer gehoord wilden worden, moesten herkennen dat dit alles niet gebeurde. Dat niemand in de oude partijen zich meer voor hen interesseert en dat ze ook nog beschimpt werden omdat ze gebruik maakten van hun stemrecht, omdat zij op de “verkeerde” partij stemden. De frustratie zal toenemen, evenals de woede en de machteloosheid. De AfD zal zich daardoor als datgene stabiliseren wat de SPD gisteren opgaf – als volkspartij.

Screenshot_12

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: “Buntlandinsasse”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op Ze hebben het niet begrepen

 1. E.J. Bron zegt:

  “Ze hebben het niet begrepen”.

  Beter is: “Ze verrekken het om het te begrijpen”!

  Like

  • Cathja zegt:

   Juist, @ Webmaster! Ze verrekken het!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Zelf hebben ze het niet begrepen… terwijl ze vlak na bekend worden van de uitslag oreerden dat het volk kennelijk hun boodschap niet had begrepen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @E.J.Bron: 15.48. uur. Precies Bert, deze gore SCHOFTEN, zijn geen haar beter, dan de NSDAP ooit was, even dictatoriaal, even duivels, en even vol HAAT tegen mensen, die wakker zijn geworden, en zien dat hun mooie land, naar de flikker wordt geholpen. Mijn woede tegen deze verraders, van LINKS, maar ook van de zijde van christen-democraten en liberalen stijgt naar het kookpunt. Deze ploerten laten NU hun ware gezicht zien. En de EUSSR, het RODE GEDROCHT, likken ze de voeten, en zelfs de reet. Sorry dat ik mij nu zo uitdruk, maar ik heb het helemaal gehad, met deze vuile verraders!

   Like

  • Jan zegt:

   Net de PvdA die altijd na afloop van verkiezingen emmert dat zij het ‘nóg beter aan de kiezer moeten uitleggen’. Dat ‘eerlijke verhaal’ van stelen van werkenden en geven aan de parasieten:

   2014
   We moeten het beter uitleggen
   De kiezer begrijpt het niet! Ja hallo, hier Hans Spekman, PvdA-partijvoorzitter. Ik riep het al na afloop van de verloren gemeenteraadsverkiezingen: de PvdA moet het nóg beter uitleggen aan de mensen. Wat dan? Ons beleid natuurlijk! Maar vooral het éérlijke verhaal achter dat beleid. Kijk naar de laatste opiniepeilingen! Zouden er nu Tweede Kamerverkiezingen zijn, komt de PvdA uit op een schamele tien zetels.
   ..
   http://www.metronieuws.nl/columns/2014/05/we-moeten-het-beter-uitleggen

   Like

 2. Ze hebben het niet begrepen, nee en zij zullen het nooit willen begrijpen tot aan de laatste snik houden ze vast aan het beoogde doel, dat is voor een ieder toch nu wel duidelijk geworden?

  Like

 3. Vederso zegt:

  Inderdaad; beide uitzendingen (Maybrit Illner en Anne Will) zijn bijna niet te verdragen.

  Like

 4. fred weber zegt:

  Het lijkt op een hemelse Psychose die de gelukzaligheid op geen enkele kan dwarsbomen bij de Gutm,ensch.

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  “Arrogantie van de macht”;dat dekt de hele lading!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  [quote] Men zou geen begrip moeten hebben voor de kiezers, vulde hij aan, maar voor mensen die voor bommen vluchten. [/quote]

  Wat een dwaas, krom argument!!!

  En hoe zit het met het begrip voor mensen die moeten vluchten voor ‘testosteronbommen’?!
  En met het begrip voor belastingbetalende burgers die bang zijn voor hun eigen toekomst; die écht in angst leven? Moeten die maar helemaal verdwijnen?

  Like

  • Cathja zegt:

   Precies, @ Tistochwat! Voor ons, de bevolking, is totaal geen begrip. Het is slikken of stikken.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 14 maart 2016 om 18:55

    Ik weet niet of u dit leest, maar mag ik vragen waar u woont?

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat op 14 maart om 18:55

    Sorry voor de late reactie, Tistochwat.
    Hier is het antwoord op uw vraag: ik woon in Twente.
    Wilt u nog een exacter antwoord, laat het dan maar even weten.
    Het mag eventueel ook via mijn mail-adres. Info bij de Webmaster.

    Groetjes,
    Cathja.

    Like

 7. joga zegt:

  Ze gaan dezelfde kant op als ons fantastische VVD/PvdA -kabinet; Naar de absolute minderheid. En ook in Duitsland duurt dat niet lang meer tot de algemene verkiezingen daar. En in de tussentijd (tot 2018) kan de AfD achterover leunen als Geert Wilders, want omdat de problemen steeds groter en zichtbaarder worden in het dagelijks leven wordt hun gelijk alleen maar bevestigd. Gewoon af en toe even aanstippen met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk hoe de Duitse bevolking straatarm wordt gemaakt ter faveure van gelukszoekers en verkrachters. (zie voorbeeld Zweden)

  Like

  • Thom zegt:

   Dat kan allemaal best waar zijn, maar hoe krijg je die kolonisten er ooit weer uit?
   Wat er met ons gebeurt interesseert onze elite geen moer. We moeten het zelf doen, begin bij het begin, pak de elite aan en schakel ze uit.

   Like

 8. Edjan zegt:

  Geweldige reacties van de dames en heren van SPD, CDU, Grünen en Linken! Ik heb genoten.
  …” Nee, de “woedeburger” zou de schuldige zijn, voor wie men absoluut geen begrip zou mogen opbrengen”…
  en daar ben ik erg blij mee, want deze “woedeburger” heeft ook oren aan zijn kop. En als hij deze keer nog gestemd heeft zoals zijn germaanse voorouders al deden in de oertijd, in de hoop dat de politici nu misschien wakker geschud zouden worden, deze burger zal de volgende keer al op de AfD stemmen.

  De volgenden verkiezingen zullen weer beter resultaten voor de AfD laten zien. Met hartelijke dank voor de geheel belangeloze propaganda van CDU, SPD, Grünen en Linken.

  Danke herzlichst!

  Like

 9. Theodoor zegt:

  De Duitsers zijn een grondig volk. Ze gaan door tot het einde. Voorbeelden genoeg in de geschiedenis.
  Persoonlijk vind ik de Duitser aardige welwillende mensen, alleen de leiding is nog al eens een keer verkeerde handen.
  Die leiding, de regering, heeft de Pers-poppen en de TV-poppen aan de touwtjes (ook handig als de verkiezingen in aankomst zijn) zodat de Duitsers alleen komen te weten wat ze mogen, denk maar eens aan de aantallen aangiftes die onder de pet gehouden worden in de asiel-problematiek.
  De AfD is een geschenk uit de hemel.

  Like

 10. Ik stem niet meer het heeft toch geen zin,Merkel gaat toch gewoon door,er moet dus een revolutie aan te pas komen

  Like

 11. Mirjam zegt:

  Merkel is gek en de rest is onderdanig aan haar. Eigenlijk proberen ze, door hun starheid, zichzelf te overtuigen dat ze gelijk heeft en dat ze op de goede weg zitten, omdat ze anders moeten bekennen dat zijzelf ook niet van waanzin gespeend zijn. De blinde leidt de kreupele en de dove en ooit vallen ze in een en dezelfde kuil. Vandaar ook die geobsedeerde drang om hun fouten niet toe te geven. Het lijkt wel een sekte, overheerst door één krankzinnige.

  Like

 12. Hier gaat het immers niet anders: Ook al zijn hier pas volgend jaar verkiezingen, ook peilingen kunnen in principe voor zittende regeringspartners een aanleiding zijn om het beleid te wijzigen. Maar ho maar!
  Daarnaast moet je langzamerhand serieus rekening gaan houden met de mogelijkheid van manipulatie/fraude, omdat zich steeds maar weer het patroon herhaalt, dat partijen als AfD en PVV óf op de valreep steeds weer verliezen, óf wèl succes hebben, maar toevallig(?) net niet genoeg om de grote doorbraak te bewerkstelligen. Terwijl de onvrede wèl leeft. Ra ra, hoe kan dat?
  Daar klopt iets niet, zachtjes uitgedrukt!

  Like

  • Thom zegt:

   Daar kunt U wel eens volkomen gelijk in hebben. De aanwezige woede onder de bevolking komt volgens niet tot uitdrukking in de verkiezingsuitslagen.

   Like

 13. Fred zegt:

  Op het moment dat het luik wegklapt van de galg hebben ze het nog niet begrepen.
  Op hetzelfde ogenblik dat het mes van de guillotine omlaag zoeft snappen ze het nog steeds niet.
  De ultieme domheid van de randfiguren die ons besturen is ongelooflijk.
  Hoog tijd voor verlossing. (van dit zootje)

  Like

 14. Jan zegt:

  Zwei Drittel sind “im Grunde Analphabeten”

  Flüchtlinge aus Syrien haben ein Bildungsproblem, darauf weist Hamburgs Universitätspräsident Dieter Lenzen hin. Zwei von drei Migranten hätten erhebliche Probleme mit dem Leseverstehen.

  Der Vorsitzende des Aktionsrats Bildung, Hamburgs Universitäts-Präsident Professor Dieter Lenzen, sieht wegen des Bildungsniveaus vieler Flüchtlinge erhebliche Integrationsprobleme auf Deutschland zukommen. Der Anteil von Hochschulabgängern etwa in Syrien sei innerhalb eines Altersjahrgangs mit 15 Prozent zwar annähernd gleich hoch wie in Deutschland mit 19 Prozent, sagte Lenzen. “Das Problem sind die 65 Prozent eines Altersjahrgangs, die nach den Pisa-Tests nur auf Stufe eins des Leseverstehens operieren können.” Sie seien im Grunde Analphabeten und könnten keinen Busfahrplan lesen.
  ….
  http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/8215406/zwei-drittel-sind–im-grunde-analphabeten-.html

  Daar zit je dan met je IT-specialisten en hersenchirurgen

  Like

 15. Jan zegt:

  Merkel: “Wir sind etliche Schritte vorangekommn”* (filmpje)
  Zij liegt er weer op los: “Die Zahlen sind deutlisch reduziert”
  En er is geen oplossing: “Die nachhaltige Lösung ist nicht vorhanden” Die is er wel, namelijk een hek, een muur en een leger.
  http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/8220106/die-kanzlerin-hat-eine-klare-botschaft.html
  * geen schrijffout, dat element slikt alle e’s in

  Like

 16. Japio zegt:

  Misschien begrijpen ze het als hun kinderen verkracht worden. Stelletje linkse dwaallichten. Ik heb een collega die al begint te steigeren als je het woord “vluchtelingen” in de mond neemt. Maar dan op een linkse manier, het zijn allemaal mensen zoals jij en ik is zijn reactie. Mensen die op zoek zijn naar veiligheid, geluk blablablabla….. Dit soort mensen zijn de naieviteit al ver voorbij, zij zijn blind, doof en stom. Met zulke landgenoten moet je straks de oorlog winnen. Ze hebben werkelijk geen idee waar de “islam” voor staat, dat zwakzinnige, linkse addergebroed.

  Like

 17. Tja ook mijn ”hoog opgeleide ”neef zegt dat ik het nog steeds niet begrijp.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Marinus Hoogedoorn op 15/3 om 19:48

   We hebben allemaal ‘last van onderbuikgevoelens’, @ Marinus! Tot een jaar of tien geleden had nooit iemand hier last van, maar tegenwoordig is het blijkbaar schering en inslag.
   Vreemde ‘ziekte’ toch…..!
   Mijn dokter heeft bij mij deze diagnose echter nog nooit gesteld. 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s