Hoe betrouwbaar zijn verkiezingsuitslagen in deze tijd?

Screenshot_9

(Door: Theresa Geissler)

Eergisteravond laat, na afloop van de Duitse deelstaatverkiezingen, reageerde Petra Raab op haar blog met een relatief kort, verbitterd en bovenal achterdochtig artikeltje op de uitslagen: Ondanks de gunstige uitkomst voor de AfD was ze niet tevreden; de verschuivingen gingen haar niet ver genoeg. Gesprekken met verschillende andere Duitsers gedurende de laatste tijd hadden haar klaarblijkelijk de hoop gegeven dat in dit stadium de hele gevestigde politiek in één klap zou worden weggevaagd, en groot was haar frustratie dat dit uiteindelijk weer niet het geval bleek. Zo groot dat ze openlijk blijk gaf van haar vermoedens dat hier sprake was van manipulatie en kiezersbedrog….. Zoiets laat zich echter slecht bewijzen. En dat dééd ze dan ook niet.

Mede omdat het toch geen ál te omvangrijk stuk betrof, heb ik haar grieven nog maar even vertaald, maar ik kon onze webmaster geen ongelijk geven in zijn oordeel dat ze te weinig waren onderbouwd om in aanmerking te komen voor plaatsing. Iets anders is echter dat het wel degelijk mogelijk is om de gevoelens van teleurstelling, en vooral ook van machtelóósheid, van deze vrouw mee te voelen, juist omdát ze in deze niets kan bewijzen. Wie kent die gevoelens niet? Gaat het in Nederland niet precies zó? En óók al sinds jaren?

De PVV bestaat nu 10 jaar en mislukt is ze zéker niet; Geert heeft zelfs wereldbekendheid vergaard, wat niet iedere politicus gegeven is. En in eigen land kan ze zeker blijven rekenen op een vaste kern van trouwe kiezers die op haar blijft stemmen. Maar anderzijds is dat dan ook niet meer dan je mag verwachten van een partij die ontstaan is uit noodzaak, vanwege het volkomen falen van de gevestigde politiek! Dat zo’n partij levensvatbaar blijkt, is weliswaar verheugend, maar ook weer niet bepaald een wereldwonder: zeker wanneer keer op keer blijkt dat ze het bij het rechte eind heeft, verwacht je dan op den duur tóch een absolute doorbraak, een definitieve overwinning…..

En telkens als het erop aankomt, bij de verkiezingen, zogezegd, blijft die doorbraak dan weer uit: óf het resultaat valt tegen, zodat de partij zelfs op verlies uitkomt, óf het succes is redelijk-goed, maar nooit in die mate die nodig is om ‘de grote klapper’ teweeg te brengen. Nooit. En in beide gevallen blijft de gevestigde politiek in het zadel en alles zoals het was. Toevallig, nietwaar? Gebeurt al decennialang herhaaldelijk. En de gevestigde politiek wast haar handen in onschuld. Er valt niet te bewijzen dat men op de cruciale momenten nét dat handje pleegt toe te steken dat de totale omwenteling dient te verhinderen. Overigens valt evenmin te bewijzen dat men dit NIET doet.

Alleen de verantwoordelijke elite kent de waarheid. Maar zij beseft heel goed dat de modale kiezer niet beschikt over de mogelijkheid die te achterhalen. Hij kan op een gegeven moment achterdochtig worden, en daar zelfs zijn gegronde redenen voor hebben, maar bewijzen kan hij niets. En als hij gegronde redenen heeft om aan te nemen dat er lijnrecht tegen zijn belangen gehandeld wordt, is het niet verwonderlijk wanneer dit leidt tot frustratie en zelfs tot razernij…..

Petra Raab kon het dit keer niet afdoende onder woorden brengen. Maar zij heeft gelijk als zij stelt dat manipulatie en verkiezingsfraude, hoewel van alle tijden, er méér toe doen in tijdperken zoals dit: Een tijdperk, waarin onuitgesproken alles over de hoofden van de burgers heen wordt beslist, waarin alle Europese volkeren willoos in de fuik van de EU bijeengedreven zijn, waarin ons de islamisering wordt opgedrongen en thans, in het verlengde daarvan, de tsunami van vluchtelingen-die-geen-vluchtelingen-zijn met alle bijkomende verschijnselen. Een tijdperk, kortom, waarin alles, alweer onuitgesproken, is gericht op het kapotmaken van de westerse samenleving. Wanneer men, bij gebrek aan beter, dan tóch nog maar eens zijn hoop vestigt op de verkiezingen, zowat het enige wat de burger nog wordt “gegund”, en men wederom constateren moet dat de gerechtvaardigde revolutie in het kiezersgedrag uitblijft……Ja, dan dringt zich toch echt de vraag op of hier sprake is van kwade opzet, met andere woorden: manipulatie, oftewel stembusfraude! In een situatie als deze meer dan ooit een daad van volksverraad! Maar hóe bewijzen we het?

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Hoe betrouwbaar zijn verkiezingsuitslagen in deze tijd?

 1. bob Fleumer zegt:

  We kunnen alleen maar hopen dat de EU onder haar eigen gewicht in elkaar dondert.
  De EU heeft ruimschoots bewezen op weg te zijn naar een EU dictatuur.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Straks met het referendum meerdere PVV-ers in IEDER stemlokaal die alles meetellen en noteren, dus alle vrijwilligers verzamelen!! Geef de rooie “elite” ratten geen enkele kans de boel te verneuken. Gewoon een eigen uitslagmelding organiseren.
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. Edjan zegt:

  Het zou mij niet verbazen als er met de uitslagen gerommeld wordt. Ook in Nederland. Misschien zou het wat opleveren om te vragen om onpartijdige waarnemers of desnoods, bij een erg onverwacht resultaat, een hertelling. Ik weet niet wat de wettelijke mogelijkheden zijn …

  Like

 4. Anneke zegt:

  Al decennia ON BE TROUW BAAR…de houdbaarheidsdatum (van NL& EU) is allang overschreden. Vandaar dit intens zieke continent….

  Like

 5. Cathja zegt:

  Het is een gevoel, Theresa, een bijna zeker weten dat er iets niet klopt. Dit hebben we ook al eens meegemaakt met de PVV, toen de verwachtingen hoog gespannen waren en de uitslag tegenviel.
  Deze mevrouw zou met haar gevoelens wel eens heel dicht bij de waarheid kunnen zitten! Het enige wat men kan doen in geval van twijfel (maar dat heeft achteraf geen zin meer natuurlijk), is waarnemers en meetellers in de stembureau’s plaatsen. In een democratie moeten verkiezingen open en transparant plaatsvinden, en de stemmentellers zijn minstens zo belangrijk dan de kiezers.
  Wil men (in Duitsland) de AfD niet betrekken bij het stemmen tellen, dan kan men er gerust vanuit gaan dat er gefraudeerd wordt.

  Ik kan me haar gevoel van onvrede zeer goed indenken!
  Maar ze kan het inderdaad niet bewijzen dat er geknoeid is met de stemmen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Foutje herstellen:

   …..de stemmentellers zijn minstens zo belangrijk ALS de kiezers……., had er moeten staan.

   Excuses. Te laat opgemerkt.

   Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. Qvic zegt:

  Bij elke verkiezing wordt er massaal gefraudeerd, de eerste keer bij het desbetreffende stemlokaal bij het uit sorteren van wie op welke politieke partij heeft gestemd, ten tweede bij diegene die de aantallen door moet geven aan het centrale punt, daar wordt nogmaals de uitslagen gemanipuleerd vaak ten gunste van de zittende partijen en de uiteindelijke uitslagen kunnen ook nogmaals gemanipuleerd worden voor dat deze gepubliceerd worden. Deze handelingen kunnen nooit gecontroleerd worden door het publiek of iets degelijks. Want dit wordt achter gesloten deuren gedaan. Door nu polls van voorkeur stemmen te gaan hanteren wordt er al op voorhand enigszins gemanipuleerd. Daar de nieuwkomers/asielzoekers ook direct stemgerechtigd zijn, deze komen dan ook nooit voor in de voorkeur stem polls. Daar het via de moskeeën bepaald wordt op wie of welke politieke partij de gelovige op moeten gaan stemmen. (dit heeft helemaal niets met democratie te maken)
  Dit is de reden waarom de linkse politieke partijen telkens zoveel stemmen krijgen, die deze asielzoekers pamperen. Als de islam niets met democratie heeft en niets met ongelovige eigenlijk te maken wil hebben, waarom moeten ze direct stemgerechtigd worden als zij hier in het land komen en dan wel zogenaamd democratische hun stem uitbrengen in een voor hen overbodig systeem. Door het huidige beleid van de verkiezingen kunnen deze islamieten zogenaamd democratische gekozen worden, door voorkeur stemmen te krijgen. Deze voorkeur stemmen worden door de desbetreffende moskeeën bepaald op wie ze moeten gaan stemmen. Zo wordt ons huidige democratische verkiezingssysteem misbruikt door de islamieten (met dank aan de linkse kerk). Dus hoe meer islamieten in het land, hoe meer zij op hun eigen mensen gaan stemmen, hoe minder wij autochtonen in te brengen hebben in ons eigen land. De tactiek is simpel, eerst zorgen ze via linkse partijen dat ze in de politiek komen in alle lagen daarvan. Daarna scheiden zij zich daar vanaf en gaan zelf alleen door (zie de twee Turken in de tweede kamer maar). De volgende verkiezingen wordt er massaal gestemd ( de voorkeur van de imams van de moskeeën) op deze twee Turken en dan kunnen via deze weg zowel de linkse kerk, als alle autochtonen politiek buiten spel gezet en het land min of meer overnemen door de islamieten.
  Daar de uitslagen nooit real time elke stem gepubliceerd wordt, kan elke gewenste uitslag precies zo gemanipuleerd worden door de verkiezingsorganisatie.

  In het verleden hebben we ook kunnen zien hoe de referendum van Schotland gefraudeerd werd en daar is deze fraude nooit is aangepakt, maar gewoon als rechtmatig geldig afgehandeld. Waardoor de uitslag tegen afscheiding de meerderheid behaalde.

  Like

 8. Stef zegt:

  Het is toch mogelijk dat alle dozen met stembiljetten na telling verzegeld worden en dat er daarna steekproefsgewijs gecontroleerd wordt. Indien dit dan niet correct is de stemming t.p. Ongeldig verklaren.
  Dit moet in Nederland worden ingevoerd.

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  Rutte spreekt al openlijk over een volgend kabinet waar met de VVD die de premier levert, samen in een kabinet met CDA en D66. Vanwaar heeft hij (voor hem dan) deze zekerheid ? De PVV is ver uit de grootste politieke partij, maar hoe groot, en misschien wel onverwacht klein, komt die uit de volgende verkiezingen ? Waarom kunnen wij keer op keer maar niet van die linkse politieke kabinetten afkomen ? Terwijl iedereen de VVD wel dood kan kijken, groeit deze partij volgens de Hond nog steeds…..Hoe was het ook alweer, 28 virtuele kamer-zetels…..Dit alles ruikt niet meer, maar stinkt een uur uit de wind !

  Like

 10. Jade zegt:

  Geenpeil was de vorige keer zo goed bezig…
  Controleurs in zoveel mogelijk stembureaus.
  Helaas was dat waarschijnlijk maar eenmalig.
  Ook ik denk dat men knoeit met de stemmen.
  Denk aan de felicitaties van Rutte terwijl de
  stembureaus nog open waren.

  Like

 11. Duchesne zegt:

  Ik volg de online petitieresultaten van twee petities, de ene is recent en gaat over het DNA afgeven door het koningklijk huis om te kunnen zien of men rechtmatig staatshoofd is en niet gewoon afstammen van kees de Tuinman. Na twee dagen kwamen er nauwelijks nog stemmen binnen, ik vermoed dat de link dood is gemaakt of dat men mirrorsites gebruikt. Ik leg het zo uit.
  De andere petitie gaat over vuurwapenbezit en is Europees georienteerd. Terwijl er na 13 november een steeds groter aantal stemmen kwam, per etmaal in december 20.000 is het geheel blijven steken op 320000. De pers zwijgt het dood en ik heb ernstig het vermoeden dat hier sprake is van verschillende mirror sites.

  Mirrorsites: wat ik hiermee bedoel is sites met exact dezelfde opzet, feitelijk kopieeen. Als stemmen worden verdeeld over verschillende sites en de eigenaar kan er maar een inzien zal het lijken of men het juiste aantal stemmen ziet. De ” mirrors” hebben echter nog een veel oud van stemmen die wel door de stemmer zelf te zien zijn maar niet door de eigenaar van de site. Iedereen ziet dus iets wat echt is, maar niemand heeft het volledige beeld. Het lijkt dus te kloppen, tenzij je verschillende malen per dag naar de site kijkt en deze enige tijd volgt en de resultaten noteerd. Dan valt op dat na de eerste dagen ineens de piek valt naar een relatief minder aantal.
  Van de petitie voor Dna onderzoek kan ik me nog enigzins voorstellen dat deze langzaam daalt, maar het behoud en ruimere regelgeving van vuurwapenbezit kan ik dat niet. Als over heel Europa 4 maanden na het bloedbad in Parijs, twee en halve maand na de totale schoffering van vrouwen en kinderen en gezien het geweld dat er plaatsvind, ook nu terwijl ik dit schrijf, als over heel Europa totaal 320 duizend mensen een petitie ondertekenen, dan is dat een bitter laag aantal.
  Het zou betekenen dat slechts 320 duizend mensen in Europa nog voor zichzelf en misschien voor anderen willen opkomen.
  Het kan eenvoudig niet.
  Gezien de manier waarop de media word gebruikt om zaken anders te vertellen of te verzwijgen, als politie zwijgplicht krijgt over zaken die absoluut niet te tolereren zijn, dan moeten inititatieven zoals de genoemde petities worden gesaboteerd, geen twijfel over. Kwestie van nadenken en rekenen. Dan is de stap naar het manipuleren van verkiezingen slechts een kleine stap.

  We zien bij het aankomende referendum het express verminderen van stemlokalen, het proberen mensen met extra post te beinvloeden, met dreiging over oorlog en chaos vanuit de politiek als er een NEE stem word uitgebracht….we zien bedrog, intimidatie en vervalsing, we zien het, maar de vinger erop leggen is heel moeilijk, zo goed als onmogelijk. Enkel mensen die hier direct bij betrokken zijn kunnen bewijs leveren, en het zal ook gebeuren.

  Ik heb in mijn leven de leugens van de democratie gezien, en hoe de wet selectief word toegepast al naar gelang de wens van politici, ik zie een onderste steen die per se niet boven komt tot de steen daaronder volledig is verdwenen, dus als er geen risico meer is op de waarheid, feitelijk zie ik een refering die de dood van bijna 300 landgenoten ondergeschikt maakt aan de belangen van lieden zoals meneer Soros en Porasjenko en co.
  Ik heb een volksraadpleging gezien waarbij de wil van het volk gewoon werd genegeerd en als verdrag werd gewoon alles doorgezet. Het zou de doodstraf moeten hebben, maar vette commisariaten zijn wat erop volgt, waar is de volkswoede? Waar zijn de bomen vol met inlands fruit, al dan niet met vvd stropdas? waar???

  En waar was het volk toen een politicus die opstond werd vermoord, met hulp van politici die stilletjes met bakken geld genieten van hun Triomf ? Zeggen de namen Rosenmuller, Halsema, balkenende, Duyvendak of Bos U iets? Ze konden iemand zo behandelen dat het doden door een burger het gevolg was……en het resultaat: dat we feitelijk een dictatuur zijn geworden, nog een verkiezing verwijderd, of misschien slechts een referendum….

  Stel dat Geert Wilders dit jaar word vermoord, word U dan boos, gaat u huilen of hoopt U dat er iemand anders opstaat en Uw rechten verdedigd? Ik denk dat er een stille mars komt, met lichtjes en veel verdrietige mensen, met veel steunbetuigingen van lieden die openlijk de man dood hebben gewenst. Er is geen eergevoel in Nederland, er is feitelijk RTL en SbS en het meezingen van liedjes voor de TV.
  Het gevoel van eenheid word duidelijk door ons volkslied verwoord: “ben ik van duitsen bloed” en ” de koning van hispanje heb ik altijd geeerd”.
  Ik geloof dat daarmee alles is gezegd over wat de volksaard is.
  We zijn feitelijk het enige land ter wereld met een volkslied dat zichzelf minderwaardig ziet en verraad pleegt. Goed he!
  O ja, we hebben ook het enige koningshuis dat is gevlucht in de oorlog en het enige land waar de politie die voor de vijand werkte later de staatsveiligheid leidde……ook goed he!

  Ik stem Nee op 6 april, Nee tegen de schoften die mijn land vernielen en verraden, Nee tegen de dictators van Oekraine die hun eigen bevolking kapot schieten omdat ze gelijke rechten willen. En Nee tegen Erdogan, die zijn eigen volk bombardeerd en hier met kruiperigheid word onthaald. Ik heb nog bewondering voor de schoft, die zo goed ziet welke ruggergraatloze lieden hier de leiding hebben. Mij vertegenwoordigen ze niet, mij houden ze met geweld rustig, en met mijn eigen mening over recht en leven. Misschien moet ik afdalen naar hun niveau, overleven is ten slotte aanpassen. Hoe, daarin hebben we een keuze….

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Duchesne 15 maart 2016 om 19:40

  [quote] Ik stem NEE op 6 april, Nee tegen de schoften die mijn land vernielen en verraden [/quote]

  Ik zal ook NEE stemmen, maar “mijn” land?
  Er is geen cm² grond in dit land van ONS, tenzij we ons er kapot aan betalen.
  “Ons” land is van de dictators die ons HUN wetten opleggen en van de ‘koninklijke’ profiteurs/parasieten die hier een luizenleventje leiden!

  Like

  • Duchesne zegt:

   Waar ik loop is de grond van mij, waar ik heb gelopen is de grond beschikbaar voor een ander. Ik heb een hekel aan hekken, het geeft de triestheid waarmee anderen vastklampen aan bezit weer….
   Om te kunnen genieten van plaatsen, bospaden of vergezichten hoef je geen plek, geen bos of berg te bezitten. Het probleem begint wanneer anderen de toegang weigeren door bordjes of hekken te plaatsen of mij verbieden te wonen waar ik wil. Dat zijn waarden waaraan je vrijheid kunt herkennen. Mensen met bezit herken je aan de gekromde vingers en de lage mondhoek, iedere minuut bezig op te letten dat niemand het afneemt…..of iemand “hun” gebied wil Betreden. Die mensen vertrowuen zelfs hun eigen regering niet en verwachten iedere dag dat hun bezit word afgenomen of verminderd.
   Ze hebben gelijk.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Duchesne 16 maart 2016 om 08:10

    U ziet het iets té simplistisch.

    Alleen als je een vogel in de vrije natuur bent, die zijn eten in die natuur kan vinden, kun je leven zoals u beschrijft.
    Een mens heeft een ‘eigen’ stukje ‘territorium’ nodig voor zijn woning en DAT heeft hij dus alleen maar als hij daar flink voor betaalt! Waarom zou je moeten betalen voor een plekje op deze aarde?

    Kijk, u heeft gelijk als het gaat over lieden als die ‘koninklijke’ familie hier, die NOOIT genoeg bezit en landgoederen HEBBEN, en waar U ÉCHT NIET MAG KOMEN LOPEN!
    Probeert u bijv. maar eens aan te kloppen bij dat schattige kasteeltje in het bos waar Bea nu zit.

    Als u me beter zou kennen, zou u weten dat ALS ik geld had om anderen te helpen, ik dit ook zou doen. Dit in tegenstelling tot de materialisten met “de gekromde vingers en de lage mondhoek”, die u noemt.

    Like

  • Duchesne zegt:

   Natuurlijk is mijn voorstelling iets te simplistisch, je hebt een basis nodig om iets op te bouwen, eennstukje ruimte waar jij jou leven hebt en je brood kunt verdienen/ je groente kunt verbouwen. Zou je mij kennen zou je weten dat ik zeer weinig belang hecht aan bezit maar wel vind ik het kunnen gebruiken van dingen belangrijk. Mijn voorbeeld is bos en hei, simplistisch gesteld. Er zijn hele gebieden die verboden zijn en in eigendom van bijvoorbeeld Utrechts, Brabants of limburgs Landschap. Daar staan borden waar ik wel en niet mag komen. Prikkeldraad ook vaak, het is vaak een indicatie dat de echte mooie plekjes erachter liggen…..ik heb een onderzoekende geest.
   Ik weet dat veel monumenten worden bewoond door mensen die tegen een schijnbedrag/ symbolisch noemt men dat, op de mooiste plekken wonen. voor de huur van een mooi gelegen landgoed op de Utrechtse heuvelrug betaald iemand levenslang een symbolische huur van 250 euro, onderhoud van rijbak, tennisbaan, tuinen, gebouwen en zwembad zijn voor rekening van de stichting die het landgoed verhuurd. Eennsupergouden handdruk zeg maar. De gebruikte materialen ook incluis het water en de stroom. De stichting krijgt ongeveer 50% aan staats subsidie, dus uw geld en het mijne, ,de rest komt uit verhuur van gronden, schenkingen en collectes. Je moet natuurlijk wel de juiste politieke vrienden hebben om op een dusdanige plaats te wonen, maar clusters van dit soort landgoederen vind je overal, Wouwseplantage is een prachtvoorbeeld. Een paradijs voor famillie en partijleden van de elite……dit soort plekken vind je in heel Nederland,
   Kijk, en als ik een hut je in het bos wil bouwen om er een paar maanden door te brengen schijn ik crimineel te zijn en word er politie op mij af gestuurd, die mij met getrokken wapen zullen benaderen. Want ook dat is Nederland, angst voor mensen die vrijheid willen.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Duchesne 17 maart 2016 om 12:06

    [quote] Je moet natuurlijk wel de juiste politieke vrienden hebben [/quote]

    Ik begrijp u…

    Like

 13. Tistochwat zegt:

  Ik ben er vast van overtuigd dat we belazerd worden m.b.t. verkiezingsuitslagen.
  En nee, ik zou niet weten wat we daaraan moeten doen.
  En ja, ga er maar van uit dat Pechtold een flinke vinger in de pap zal krijgen in een nieuw rood kabinetje, want we MOETEN en ZULLEN naar de verdoemenis worden gejaagd!

  Konden we maar net zo gemakkelijk van de ons vijandig gezinde, linkse, landverraderlijke zakkenvullers afkomen als deze parkiet van ZIJN vijand:

  Leuk filmpje wel.

  Like

 14. exmarineman zegt:

  Het is nee beter was niet zo moeilijk. Maar aan dat systeem daar wil men niet aan, omdat – zo zegt men – het fraudegevoelig zou zijn. Nou dan is het HELE internet dus fraudegevoelig ….. We hebben een aantal keren stemmachines gehad en die kun je niet laten frauderen tenzij je knoeit met het programma en dat is makkelijk te controleren. Maar men heeft bewust de stemmachines afgeschaft omdat men er zegt men van buitenaf zou kunnen meekijken etc etc. Nee dat kan niet, maar je kunt niet frauderen en achteraf manipuleren want een uitgebrachte stem kun je in de stemcomputer nadat de lijst is uitgeprint niet meer bewerken, ongeldig maken of zo iets. En ook het schijfje dat het hoofd van stembureau naar het gemeentehuis moet brengen kun je niet manipuleren (het zou natuurlijk op het gemeentehuis kunnen gebeuren, maar dan heb je toch wel nog de 2 apieren prints……). Maar helaas gebeurt er centraal geen controle door niet-ambtenaren/politici dus men kan dan nog frauderen. Met papieren stembiljetten is het veel makkelijker om te frauderen en te manipuleren. Soms zijn er stembiljetten zoek, meer afgegeven dan gestemd terugontvangen….Rarara hoe kan dat??? En als er een stembiljet niet welgevallig is kun je er makkelijk een 2e rondje of zo rood maken en dan wordt het stembiljet ongeldig. Eigenlijk zou je dus ALL ONgeldige stemmen moeten laten controleren door een onafhankelijk iemand of een commissie van 3 personen, want als er wel heel veel ongeldige stemmen zijn voor 1 partij dan is er geknoeid…..daarbij is het dan ook mede van belang dat het rode potlood in de stemhoekjes NIET hetzelfde is als door de stemmentellers kan worden gebruikt, terker nog er mogen daar dan helemaal geen rode potloden aanwezig zijn.
  En dan internetstemmen: duizenden stemgerichtigden in binnen- en buitenland hebben een DigID-code en die zouden dus via de DigID makkelijk via internet kunnen stemmen en per DigID maximaal 1 stem met aparte cpontrolenummer. Maar ja, hoewel er een paar jaar geleden een proef is gestart is het heel erg stil geworden, want uiteraard zijn de zittende partijen daar niet blij mee want……je kunt niet frauderen en manipuleren. En controle achteraf is ook heel simpel geworden.

  Like

  • BertG. zegt:

   Stemmen via je digid is natuurlijk het stomste wat je maar kan bedenken.
   Dan is toch direct het hele stem geheim opgeheven.
   Maar jij zal wel niks te verbergen hebben dan, als je zo iets kan bedenken.

   Like

   • exmarineman zegt:

    Ook via DigID zou je het stemgeheim kunnen houden, ook stemmen via een stembiljet is zelfs te achterhalen wat je stemt als men het wil. Stembiljetten zijn genummerd en ook je stempas is genummerd. Maar hoe dan ook stemmen via DigID is moeilijker te manipuleren en mee te frauderen dan met stembiljetten…… En ik heb inderdaad niets te verbergen. Ik kom er voor uit dat ik nu al jaren PVV stem en daarvoor was het VVD.

    Like

   • BertG. zegt:

    Kan je mij dan even uitleggen hoe je stemgeheim bewaart blijft via digid.
    Je logt eerst in, dus ze weten dan wie je bent en waar je woont.
    Daarna ga je stemmen met volledige openheid van je persoonlijke gegevens.
    En mocht de tegenstander vinden dat jij dan aan de beurt bent, dan hebben ze je zeer snel te pakken.
    Zo als ze ook in WO2 alle lijsten klaar hadden liggen wie wat gelooft.

    En trouwens, ik heb geen eens digid. Gaat er niet komen ook bij mij.
    Omdat ik niet wens mee te doen met allerlei opgelegde dwang regeltjes.
    Mijn brievenbus werkt nog steeds uitstekend.
    Hier zit geen trouwe slaafse opvolger van de staat die bij elk bedenksel er trouw achteraan loopt.

    En of ik wel of niet wat te verbergen heb, dat gaat niemand ene donder aan.
    En ik wil het ook niet weten van andere.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    BertG. 17 maart 2016 om 08:47

    Ik haat dat gedoe met die DigiD ook verschrikkelijk!
    Je moet hem aanvragen, beveelt de ‘overheid’.
    “Uw Berichtenbox op MijnOverheid” noemen ze het ‘Big Brother’ wrochtsel waarvoor je die DigiD nodig hebt.
    Als je die “berichtenbox” NIET activeert, ontvang je geen ‘belangrijke informatie’ meer van ‘overheidsinstanties’.
    Vreselijk vind ik die drang en dwang! Ik heb er HELEMAAL geen zin in…
    En dan maken ze het klootjesvolk wijs dat het allemaal zó gemakkelijk en zó prettig wordt!
    O JA?! EN ALS JE NU GEEN GELD MEER HEBT VOOR INTERNET?!

    Och, dan moet je maar een account aanmaken op de PC van je buren, familie, vrienden.

    EN ALS JE NU NIEMAND HEBT DIE DIT VOOR JE WIL DOEN?!

    Dan ga je maar naar een bibliotheek met je oude botten, want daar kun je ook even klooien op een PC.

    Lekker als die bibliotheek alleen te bereiken is met een taxi omdat het ding te ver van je vandaan staat om er even heen te lopen in een ijzige (sneeuw)storm.

    Die gewetenloze klootzakken van de ‘overheid’ zitten de hele dag vuige plannen uit te broeden die op papier prachtig zijn, maar die in de praktijk niet werken!
    Net zomin als die idiote moestuin van die kromme krankzinnige Klijnsma!

    Like

   • BertG. zegt:

    Tistochwat,
    Ze proberen het wel door je strot te douwen maar dat wil nog niet zeggen dat jij dat ook verplicht bent.
    Ik heb aangegeven dat ik hier een 486 PC heb staan met 128Mb werkgeheugen en een harde schijf van 10 GB. Gevonden op straat dus zo onveilig als wat.
    Verder 1x per dag de telegraaf lees voor 5 min. en daarna slaat mijn pc op tilt.
    En meer verstand heb ik er niet van en ook geen geld om een nieuwe te kopen.

    En ik krijg nog steeds alles keurig per post aangeleverd.
    Zeg maar dat het niet waar is wat ik beweer.
    En verder dat ik niemand vertrouw met mijn gegevens en hier ook niemand binnen komt en ik niet van plan ben om ergens heen te gaan.
    Ze zijn de mensen gewoon aan het gek maken.
    Maar daar ben ik veel en veel beter in. Ik verzin ze waar je bij staat.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik zie dat hele digid dan ook als 1 grote verzamelbak van iedereen zijn IP adres.
    En de rest van jou bijbehorende gegevens.
    Mochten ze jou vervelend vinden, ergens om, dan hoeven ze geen provider meer te benaderen om jou gegevens erbij te halen.
    Die hebben ze dan namelijk allang van jou, die heb je zelf overhandigd aan de staat.
    Maar zover denken de meeste mensen niet eens.
    Dan ben je ineens achterdochtig en wantrouwend.
    En dat klopt dan ook weer helemaal, dat ben ik zeker als het gegevens afstaan aan de staat gaat.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    BertG. 17 maart 2016 om 12:18

    Ik heb die fijne belastingdienst een tijdje terug al gebeld met de vraag wat mensen moeten doen die geen internet kunnen betalen en/of die geen verstand hebben van werken met een PC en wat denk je?
    Geen greintje begrip of menselijkheid (zoals te doen gebruikelijk bij de belastingdienst) en de antwoorden die ik in mijn vorige reactie heb geplaatst, zijn de antwoorden die ik kreeg. Ze kon me niet verder helpen, zei de medewerkster. Op mijn vraag of ze me dan het telefoonnummer van iemand of van een instantie kon geven die me wél kon helpen, kreeg ik een dooddoener te horen: “Nee, ik kan u ook dááraan niet helpen; ik zou het niet weten.” Ik bleef doorvragen omdat ik haar tot een oplossing wilde dwingen, maar op een gegeven moment maakte ‘mevrouw’ gewoon een eind aan het gesprek en verbrak de verbinding.

    Like

   • BertG. zegt:

    Tistochwat, wat vreemd dat ze weigerde ergens op in te gaan bij de fiscus bij jou.
    Ik denk dat ik het wat overtuigender kan brengen dan jij.
    Ze kwamen met allerlei oplossingen maar ik als ouwe zeur ga natuurlijk nergens op in.
    En daar ben ik zeer goed in. Koppig zijn, en ’t dan volhouden.
    Hier komt niemand binnen en ik ga nergens heen, klaar.
    En er is hier geen geld om mijn 20 jaar oude pc te vervangen omdat ik 5 min. p/d ermee werken voldoende vind.
    En verder ben ik zo achterlijk als een deur als het met een pc te maken heeft.
    Ze hebben er 3 weken over gedaan om mij te leren hoe ik ‘m aan en uit moest doen..
    Dus kom maar op met die cursus van jullie, maar daar wilden ze niet aan beginnen.
    En ik krijg dus nog steeds alles op papier hier.
    Ik krijg bijna altijd alles voor elkaar als ik er zin in heb.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    BertG. 18 maart 2016 om 08:14

    Ik ben ook dwarser dan dwars, beste BertG. en dat vind ik een mooie eigenschap als je in een maatschappij ‘leeft’ waarin de ‘socialistische’ dictator ons dwingend zijn wil oplegt.
    Maar het wordt me vaak te veel om altijd overal tegen te moeten vechten.
    Ik ben er in mijn hoofd heel moe door geworden.

    Ik hoorde van een boekhouder dat de belastingdienst nog twee jaar papieren post rondstuurt aan degenen die hun fantastische “berichtenbox” nog niet hebben geactiveerd en dat ze daarna dat “MijnBerichtenbox” gedonder tóch door ieders strot zullen wurgen!

    Hopelijk hebben er tegen die tijd vele grote mohammedaanse terreuraanslagen plaatsgevonden in dit verziekte land, zodat er overal één en al chaos heerst.
    Misschien wordt het bestaan er dan zelfs leuker op.

    Like

 15. M.A.L. Sion zegt:

  Langs democratische weg is het gewenste doel dus niet te bereiken.
  Dat betekent dat het volk naar andere wegen zal zoeken.
  Er is al nadrukkelijk opgeroepen tot VERZET, weliswaar met inachtneming van democratische regels. Binnen democratische regels is er echter veel mogelijk.
  Inventiviteit is het antwoord op dit vraagstuk.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Duchesne zegt:

   Ik overweeg emigratie naar Frankrijk, ik denk alleen dat vanuit Frankrijk nog politiek voeren naar Nederland toe een beetje nutteloos is. Beter is het een emigratie netwerk te openen waar Nederlanders in Frankrijk andere Nederlanders een beetje kunnen helpen, vooral met regeltjes maar kennis van de streek is ook heel Handig.
   Wat je in Frankrijk kunt doen is al die politici die Nederland hebben uitgemolken en met pensioen zijn gegaan naar Frankrijk ten toon stellen.
   Zodat mensen ze bij hun lokale bakker kunnen vragen of die fraude bij het pensieonfonds, die vakantiereisjes op kosten van de pharmaceutische industrie of whatever, of die nu zoveel geluk en levensvreugde hebben gebracht.
   En of hun kinderen blij op hun jeugd terugkijken of geen contact meer hebben. Je kunt beter de gepensioneerde politici vragen naar hun gevoel achteraf want misschien is dat de munutie om de huidige politici mee te bestrijden en de ogen te openen, of te sluiten, wat u wilt.
   Dus patriotten, geniet van Frankrijk en maak u daar nuttig voor anderen die uw voorbeld volgen of willen volgen maar net niet de stap kunnen maken, vaak door net geen grip te kunnen krijgen op de combinatie plaats, werk, huis en net geen kruiwagen met geld.
   Wie wil zal ergens altijd een weg vinden, maar een zetje in de rug kan vele jaren van afzien vermijden en vaak werken dingen tweekanten op.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s