Lidstaten dreigen EU-deal met Turkije te blokkeren

Screenshot_6

(Door: Emile Kossen)

Een week nadat EU-leiders een conceptakkoord sloten met de Turken over het indammen van de migratiestroom naar Europa, is de deal van alle kanten aangevallen. Zeker vier EU-lidstaten dreigen het akkoord te blokkeren.

De Europese leiders gingen 7 maart glimmend op de foto met de Turkse premier Ahmet Davutoğlu, na het ondertekenen van een akkoord over het terugnemen van migranten die illegaal naar Griekenland komen. ‘Een doorbraak‘ werd het genoemd, alleen de details moesten nog even worden ingevuld.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Turkije, Verzet. Bookmark de permalink .

14 reacties op Lidstaten dreigen EU-deal met Turkije te blokkeren

 1. Deze dealfoto heeft meer weg van een stelletje randdebielen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Graag een NEE van alle lidstaten tegen de deal die Merkel met de Turken heeft gesloten. Als we als lidstaten eensgezind protest aantekenen hebben we de grootste kans dat de deal wordt aangepast. Van tafel gaat ‘ie niet, want dan zet Turkije de sluizen helemaal wijd open, en dan weten we niet wat we over ons heen krijgen.
  Maar we moeten niet buigen voor sultan Erdogan en zijn handlangers. Dat smerige grijnzende gezicht van die Davutoglu bevalt me ook totaal niet. Niet te vertrouwen, die gluiperd!

  Like

  • Steven zegt:

   Dat moet Turkije toch lekker weten of die de deuren gaat open zetten…
   Ze moeten dat land helemaal buiten spel zetten en de grenzen voor Turkije afsluiten…Dan kan die turken ze wel doorlaten..maar wij laten ze er niet in…
   En stormram haatbaarden gewoon afschieten!!!

   Like

   • Cathja zegt:

    Wat jij voorstelt komt alleen voor in stripverhalen.
    Nederland en: “wij laten ze er niet in”? De Nederlandse Marechaussee mag van Brussel amper onze grenzen controleren. Ze mogen niet eens kofferbakken van auto’s controleren, zonder redenen. Ze mogen niets, en ondertussen komen er 500 ‘vluchtelingen’ per dag ons land binnen. Wie zegt mij dat daar geen als Syriërs vermomde Turken bij zouden kunnen zitten?
    Erdogan’s arm reikt vér tot in Europa, en hij heeft tál van listigheden om ons het leven flink zuur te maken! En zéker als we de deal met hem naar de prullenbak verwijzen!

    Wie durft ‘de grote sultan’ te weerstaan……?

    Like

  • Anneke zegt:

   Dat is nu net het punt…EENS GEZIND HEID is geheel vervlogen; als ’t er ooit is geweest in Europa. Eeuwenlang zelfstandige soevereine landen geweest, dan is eenheid vrijwel onmogelijk maakbaar in een paar decennia.

   Like

   • Steven zegt:

    Tja..Als niemand meer wat durft en bij weerstand van haatbaarden weer wordt toegegeven aan de wensen van die terroristen…dan zit er nog maar één ding op voor de blanke europeaan…

    Leg je hoofd maar vast op het HAKBLOK…

    Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Zij hadden ’n dealtje en ieder was blij
  al waren er ook best minder vrolijken bij…
  dus zó is ’t gekomen en zo is ’t gegaan
  dat die EU weer eens knap in haar hemd heeft gestaan 😛
  .
  Jasterke
  .

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Wat stelt een veto van die vier E.U. landen nu voor. Een lachertje ! Brussel duwt uiteindelijk deze deals met de Turken toch door onze strot. Ook de toetreding van Turkije tot de E.U. Kassa voor Turkije, en wij als belastingbetalers worden de dupe. Zelfbenoemde E.U. (tering)leiders, de oprichting van de E.U., de intrede van de Euro, de verdragen van Lissabon, Straatsburg en Schengen, ze hadden totaal lak aan ons. Niemand krijgt het voor elkaar hun op een democratische weg uit Brussel weg te krijgen. En oh ja, eens in de zoveel tijd mogen we voor het Euro parlement stemmen. Voor nog MEER E.U. Worden er hier ten lande referenda gehouden. Referenda waar de correcte politiek wel raad mee weet. Eenieder weet wat daar mee bedoeld word. Trouwens die – immigranten – op zich zijn als een kankergezwel. Op de ene plaats tegengehouden, duiken ze op een andere plaats weer op. Er zijn veel wegen die naar Rome, en Europa leiden !

  Like

 5. S Breget zegt:

  Grootspraak waar niets uit voorkomt.

  Like

 6. Gevestigde orde draait volledig door!

  Francois Hollande heeft deze dagen de kroon prins van Saoedi Arabië de hoogste Franse onderscheiding toegekend, Legion d’Honneur, voor zijn diensten in de strijd tegen het terrorisme!

  Leest u even mee? Het zal aan mij liggen maar ik kan geen link vinden waar SA terrorisme bestrijdt, ik kan alleen info vinden over de banden van SA met de Islamitische Staat en andere terreurbewegingen.

  Hoe dan ook. Dit maakt duidelijk dat ook Frankrijk gecompromitteerd is net als Nederland, Duitsland, Engeland en vele andere Europese landen. Hoe de elite dit voor elkaar heeft gekregen blijft een raadsel maar de hele Europese politiek, op een uitzondering na, herhaalt leugens van de elite. Ik denk dat de Europese elite onder druk gezet wordt door de top van de illuminatie, binnen de Europese elite is pedofilie schering en inslag en dat wordt volgens mij tegen hen gebruikt. Lees verder >>>> http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/gevestigde-orde-draait-volledig-door

  Like

 7. Feynman en/of Feiten – 132 miljoen visa naar NL

  Volgens artikel 19 van het associatieverdrag krijgen 44,5 miljoen mensen uit de Oekraïne het recht om visumvrij te reizen. Volgens een dochter van de Universiteit Leiden mogelijk zelfs al dit jaar. Artikel 18 bevordert arbeidsmigratie. Volgens artikel 15 van het associatieverdrag met Moldavië krijgen 3,5 miljoen mensen een visumvrije regeling (PDF). In het verdrag voor 5 miljoen Georgiërs is het artikel 16 (PDF). Het nieuwe akkoord met Turkije geeft 79,5 miljoen mensen visumvrij reizen. Hier wat verse sfeerbeelden waarom bijvoorbeeld de complete Koerdische gemeenschap (18%) daar misschien gebruik moet maken. Ook Turkije heeft een vergeten burgeroorlog & zes miljard smeergeld om extra wapens te kopen. Het doet denken aan een hysterische aflevering van Oprah Winfrey. Geen auto’s weggeven, maar vrije toegang aan alle 119,5 miljoen Mexicanen. You get a greencard! You get a greencard! & You get a greencard! Zou USA nooit doen, maar EU wel. De poorten gaan wagenwijd open, terwijl Wilders nog aan zijn hek moet beginnen. Lees verder >>>> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/132_miljoen_visa.html

  Like

 8. Thoth zegt:

  Vooral nu ook Cyprus : sinds 1974 bezetten het Turkse soldaten het noorden van het eiland.

  Like

 9. Jan zegt:


  „Widerlicher Anblick“: EU-Spitzen verneigen sich vor Erdoğan – Guardian

  Ob Unterdrückung, Zensur oder grausame Verbrechen – die Europäische Gemeinschaft drückt bei allem beide Augen zu und verspricht der Türkei den Beitritt zur EU. Die europäischen Staats- und Regierungschefs, die sich beim EU-Türkei-Gipfel vor dem türkischen Präsidenten verneigten, seien ein „widerlicher Anblick“ gewesen, schreibt Paul Mason vom britischen Journal.
  Die Europäische Union suche Hilfe in der Flüchtlingskrise bei einem Land, in dem Unterdrückung und Zensur zusehends zunehmen würden: „Die Türkei führt Krieg gegen eine ethnische Minderheit auf eigenem Boden, türkische Spezialeinheiten stürmen das Büro der regierungskritischen Zeitung ‚Zaman‘, die Geheimdienste des Landes werden verdächtigt, den IS mit Waffen zu versorgen, die türkische Luftwaffe schießt ein russisches Kampfflugzeug ab. Und dennoch rechne Ankara mit der EU-Mitgliedschaft“, betont der Kommentator.

  ….
  http://de.sputniknews.com/politik/20160309/308322398/eu-erdogan-tuerkei-fluechtlinge.html#ixzz42PPWumCs

  Like

 10. Jan zegt:

  Turken tonen hun liefde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s