Spreektekst Geert Wilders debat over de EU-top 17-18 maart 2016 (+ video)

Screenshot_18

Voorzitter,

Het is half maart. En de premier had Nederland beloofd dat half maart het aantal asielzoekers uit Turkije rond de nul zou moeten zijn. Dat is niet gebeurd. Alleen al afgelopen zaterdag 2.500 mensen van Turkije naar Griekenland. In de eerste twee maanden van dit jaar 137.000 mensen van Turkije naar Griekenland. Tien keer meer dan de eerste twee maanden van vorige jaar. En ook in Nederland de getallen niet naar nul, maar meer dan 6.000. Twee keer zoveel, de eerste twee maanden van dit jaar. Ook hier heeft premier Rutte zijn belofte opnieuw weer gebroken. De conclusie kan dan ook alleen zijn dat het enige dat richting nul gaat de geloofwaardigheid van deze minister-president is.

Nederland staat op het punt een historische vergissing te maken. Ons land gaat in de uitverkoop. Dankzij onze premier die zich heeft laten piepelen en chanteren door de Turken. Nog nooit is een Nederlandse minister-president zo vernederd, zo door de knieën gegaan voor een land dat bestuurd wordt door een despoot die kranten sluit, die redacties van persbureaus vervangt, die, zo konden we vandaag lezen, journalisten als terroristen wil behandelen. Dat is wat Erdoğan doet. Hij intimideert, dreigt en chanteert. Hij houdt zich aan geen enkele afspraak.

Vier maanden geleden beloofde hij de illegale boottochten van migranten te stoppen in ruil voor 3 miljard euro en visumvrij reizen in het najaar. Maar hij brak zijn woord. Hij deed helemaal niets. Hij stak een grote middelvinger op naar Europa. De boten met asielzoekers bleven gewoon komen. Hoe is het mogelijk dat premier Rutte er nu opnieuw instinkt? En de Turken nu zelfs nóg meer geld, nóg sneller visumvrij reizen en nóg sneller uitzicht op lidmaatschap van de EU biedt?

Wat is dit voor een ultieme zwakheid en wat is dit voor een domheid? Waarom nog eens 3 miljard extra naar Turkije?  De teller staat dan op 6 miljard. Zuurverdiend belastinggeld uit Europa, waaronder honderden miljoenen uit Nederland. Hier in ons eigen land dreigen de pensioenen wéér gekort te worden en de zorg van onze ouderen sneuvelt, terwijl ons geld wel naar Turkije stroomt.

En welke dwaas wil nu dat de Turken nog sneller zonder visum naar Europa kunnen reizen? Ik snap daar niets van. 80 miljoen Turken krijgen als onderdeel van deze deal al vanaf juni uitzicht op visumvrij reizen naar Europa. “Visumvrij Europa eindelijk bewaarheid,” jubelde de Turkse krant Sabah daags na de deal in grote chocoladeletters.

En we weten dat we hier alleen al in Nederland 400.000 Turken zijn die, en ik neem het ze niet eens kwalijk, allemaal wel familieleden hebben die graag hierheen komen. En die zomaar zouden kunnen blijven en de illegaliteit ingaan. En ik verzin dat niet. Het was de staatssecretaris van Justitie zelf die al in 2014 in een brief aan de Kamer schreef: uit analyses van onder andere Frontex blijkt dat steeds meer illegale vreemdelingen afkomstig zijn uit visumvrije landen. En over drie maanden, hoppa, 80 miljoen visumvrije Turken erbij.

Maar ook daarmee houdt de waanzin niet op. Ook de onderhandelingen over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie worden versneld. Hoe haal je het in je hoofd! In plaats van de deur definitief dicht te gooien voor het Noord-Korea aan de Bosporus hebben ze zich al bijna de EU in gechanteerd. Wat een schande.

En natuurlijk roepen ze bij de VVD dat het met het visumvrij reizen en het lidmaatschap van de EU zo’n vaart niet loopt. Dat willen ze toch eigenlijk allemaal niet. Of het gaat nog heel lang duren. Maar wie gelooft dat nog? De VVD heeft Nederland al zo vaak voorgelogen. De waarheid is dat dadelijk de handtekening van de VVD-leider, de premier van Nederland, gewoon onder dat historisch slechte akkoord komt te staan. Het akkoord dat ervoor zorgt dat Europa 6 miljard euro armer en miljoenen Turken rijker is.

Het is bovendien een illusie te denken dat er geen asieleisers meer onze kant op zullen komen. Straks komen ze weer via Lampedusa of een andere route binnen. Of, dat verwacht ik eerlijk gezegd, de Turken veranderen weer van mening.

Ik voorspel u: Als Erdoğan zijn zin niet krijgt of zich beledigd voelt door een kritisch mensenrechtenrapport of het later dan eind juni invoeren van de visumvrijstelling zet hij de sluizen gewoon weer wagenwijd open.

Voorzitter,

Turkije is geen oplossing van het asielprobleem. Nederland snapt dat. Bijna driekwart van de Nederlanders verwerpt de deal met Turkije dan ook. En dat is volkomen terecht! Er is maar 1 oplossing voor de asielcrisis. Zelf onze verantwoordelijkheid nemen, niet afhankelijk zijn van Turkije, maar onze eigen nationale grenzen sluiten. Geen enkele asieleiser er meer in. Dát is het nationaal actieplan van de PVV. Het is overigens ook de enige manier om ons land opnieuw veilig te maken en terroristen tegen te houden.

Op nauwelijks een uur rijden van de Nederlandse grens liggen de Brusselse wijken Molenbeek en Vorst. Ik heb het eerder de Gazastrook van België genoemd. En daar lopen nog tientallen gevaarlijke Jihadisten rond. Vanmiddag nog zien we in het nieuws dat de politie daar door terroristen beschoten werd met Kalasjnikovs. Die terroristen kunnen allemaal zomaar Nederland binnenrijden zolang onze grenzen wijd open staan.

Voorzitter, ik rond af.

Wat zijn de feiten?

Feit is dat onze nationale grenzen wagenwijd openblijven en dat asielzoekers gewoon kunnen blijven komen en ook terroristen gewoon Nederland binnen kunnen.

Feit is dat premier Rutte met deze deal de totale capitulatie aan Turkije heeft getekend.

Feit is dat in het torentje vanaf nu Erdoğan regeert en niet Mark Rutte.

Een historisch fout. Een historisch fout akkoord, meneer de minister-president. U maakt een historische fout.

Dit akkoord mag er nooit komen. Ik zeg geen deal met de Turken. Gelukkig zijn er een aantal andere EU-landen die dreigen de deal de komende week te blokkeren. Laten we hopen dat dit gebeurt.

Onze eigen grenzen, die moeten dicht.

Video:

 

Bron:
www.pvv.nl
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Geert Wilders, Krankzinnigheid, PVV, Rutte, Turkije. Bookmark de permalink .

19 reacties op Spreektekst Geert Wilders debat over de EU-top 17-18 maart 2016 (+ video)

 1. Sjaak zegt:

  En hier ook een vrouw met ballen !

  Like

 2. Gezien de feitelijke omstandigheden kan men er met zijn verstand niet bij, dat ze het nog steeds in alle toonaarden verdómmen om er gehoor aan te geven.
  Het begint waarachtig Kafkaïaanse vormen aan te nemen: Een nachtmerrie van een verzameling bureaucratische zombies met Geert als enig normaal functionerend mens daartussen! Onwezenlijk; een ander woord is er niet voor!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wat deze Wilders zo maar hardop durft verwoorden
  ’n beetje Dictatuur laat hem hiervoor vermoorden,
  maar ja…de volgende is mogelijk nóg slechter…
  we doen het zó : SLEPEN ‘M VOOR DE RECHTER !
  .

  Jasterke
  .

  Like

 4. Drs.P. zegt:

  Applaus voor Wilders, heeft helemaal het gelijk aan zijn zijde, maarrrrr omdat hij voorstelt om grenzen dicht te gooien zullen ze nog verder opengezet worden omdat geen enkele van de andere graf nsb-partijen met Wilders zaken wil doen de smerige farizeeers!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Wilders, een leider met hersens én ballen!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Als Erdogan wil dat Europa islamiseert, en dat wil hij, dan kan hij nu zijn slag slaan.

  Het wordt namelijk mogelijk dat via Turkije veel moslims uit andere landen een Turks paspoort kopen en hier ook visumvrij terecht kunnen komen. Turkije ook maar enige vrijheid geven is waanzin.

  Erdogan stuurt 100.000 moslims naar hier, die moeten terug en wij mogen 100.000 andere moslims binnen laten.

  Waar is het gezonde verstand van onze regering. Blijkbaar hebben zij dat ingeleverd toen ze met Brussel in zee gingen.

  Uit de EU, zo spoedig mogelijk..

  Like

  • Giny zegt:

   Wachteres

   Daar heeft u helemaal gelijk in, de paspoorten
   zullen als broodjes bij de bakker verkocht
   worden, alleen aan moslims natuurlijk!
   Erdogan zijn droom is om een Islamitische
   superstaat te creëren!
   Met dank aan Mark Rutte!!!

   Like

 7. Tistochwat zegt:

  Alles wat er op dit moment gebeurt, valt op geen enkele normale manier te verklaren!
  Misschien kan een duiveluitdrijver nog iets bereiken?

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. Korneille zegt:

  Waar gaat dit allemaal naar toe.
  Je moet bang worden voor de toekomst van ons allemaal.

  Like

 10. Jade zegt:

  Prima toespraak weer van Wilders…
  Enfin, van Rutte hoeven we niets te verwachten.
  Van die nieuwe voorzitter/voorzitster ook niet…
  Laten we dan maar hopen dat deze video viraal gaat, en
  dat nog meer Nederlanders ontwaken uit hun coma.

  Like

 11. Hoe hou die man het vol in zijn eendje tegen die klojo’s. We hebben inderdaad een nep parlement. Ze zijn het echt niet waard om een Nederlander genoemd te worden.

  Like

 12. Fred zegt:

  Een deel van dat geld komt via Turkije waarschijnlijk op de Kaaiman-eilanden bankrekeningen van de collaborateurs van de Nederlandse regering terecht.

  Like

 13. Saeftinghe zegt:

  “En natuurlijk roepen ze bij de VVD dat het met het visumvrij reizen en het lidmaatschap van de EU zo’n vaart niet loopt.”

  Wanneer dit zo zou zijn—- Wat is er dan op tegen om het te regelen?

  Fred,
  Dat “waarschijnlijk” kun je wel vervangen door “zeker”.

  Frans de Wit,
  Ik begin Wilders zo langzaam aan te zien als iemand op het niveau van Willem de Zwijger.
  Die liet zich ook niet intimideren door het gespuis om zich heen.

  Destijds was het tegen Spaanse overheersing, nu kunnen mogelijk nog net een Islam overheersing voorkomen, maar dan moeten we wel zorgen dat Wilders de grootste wordt, liefst zo groot dat hij het zonder andere partijen kan klaren.
  Het zal best veel (financiele) pijn kosten, maar we blijven dan baas in eigen huis.
  En met een beetje vooruitkijken, verder dan de eerstvolgende verkiezing!!!, zal het alleen maar beter kunnen worden.

  Like

 14. Saeftinghe zegt:

  “En natuurlijk roepen ze bij de VVD dat het met het visumvrij reizen en het lidmaatschap van de EU zo’n vaart niet loopt.”

  Wat is er dan op tegen om het goed te regelen??? We zijn toch het meest regelzuchtige landje ter wereld??

  Dat “waarschijnlijk” van Fred, is zonder meer te vervangen door “zeker”

  Ik begin Wilders steeds meer te zien als iemand op het niveau van Willem de Zwijger, die liet zich ook niet intimideren door het gespuis om hem heen.
  Het is te hopen dat de PVV de grootste wordt bij de eerstvolgende verkiezing, liefst zo groot dat ze geen andere partijen nodig hebben om het land weer op de rails te zetten.
  Dan kunnen we mogelijk nog net op tijd een Islam overheersing voorkomen in plaats van er, zoals tegen de Spaanse overheersing er 80 jaren tegen te moeten vechten.

  Like

 15. Qvic zegt:

  Met deze deal betekent het einde van de E.U. en zijn lidstaten. De E.U. wordt gewoon een deel van Turkije en niet andersom en zal met het visum vrije reizen massaal gebruik gemaakt worden door de Turken en ander gespuis wat via Turkije naar Europa komt. Dan is het kalifaat Europa een feit met dank aan de huidige regering met in hun kielzog alle linkse politieke partijen, die dit mogelijk hebben gemaakt. Maar omdat Wilders de waarheid hierover zegt, kijken alle andere politieke partijen niet alleen de andere kant op, maar ze werken hem ook continu tegen. Hoe dom en arrogant zijn ze wel niet. Om hem dan vervolgens te betichten van haatzaaien en andere te discrimineren. Maar zij beseffen nog steeds niet dat dit akkoord ook de ondergang voor hen is. Door hun politiek correct te denken en handelen verraden zij niet alleen hun eigen volk, maar ze verraden zich zelf ook nog, door hun eigen land weg te geven aan islamieten die ons autochtonen bevolking het liefst wil uitroeien en/of tot slaaf willen maken. Met dit akkoord tekenen ze eigenlijk voor een (Europese)burgeroorlog, want die schijnt hoe dan ook tegen beter weten in te moeten plaats vinden.

  Like

 16. bronlezer zegt:

  ‘Ik voorspel u: Als Erdoğan zijn zin niet krijgt ..’
  dan start hij een oorlog met Europa, te beginnen met de Balkan-landen. Van de 6 miljard die Erdogan van de EU krijgt, heeft hij al 5,9 miljard dollars gereserveerd voor nieuwe wapens.
  http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-approves-new-defense-projects-worth-59-billion-pm.aspx?PageID=238&NID=96235&NewsCatID=344

  Like

 17. De mensheid op deze wereld zal ten alletijden oorlogen blijven voeren,om macht eten en geld,zolang deze ongelijkheid blijft bestaan,elite,gevestigdeorde,en denken dat zij de baas zijn,wat ze niet zijn.het is gewoon ordinaire landje veroveren doen ze niet meer, maar de armoe en rijkdom blijft te groot,er moet ietsje eerlijker gedeeld worden,maar hoe doe je dat als je van huis uit, hebberig gierig bent,,De oplossing is landsregeringen europese en wereldregering.
  En elk land moet zijn eigen burgerregering,en dat zal heel veel oplossen,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s