VIDEO: PSV-fans gooien kleingeld naar bedelaars in centrum Madrid

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

50 reacties op VIDEO: PSV-fans gooien kleingeld naar bedelaars in centrum Madrid

 1. wim zegt:

  Vernederend voor de mensen die het oprapen, maar vooral een staaltje proletengedrag van die PSV-ers: verwend en los van elk fatsoen.

  Like

  • bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

   mee eens

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Wie zijn die bedelaars? Zijn dat via Ceuta binnengekomen moslim-indringers? Zonder verdere informatie kunnen we over dit handelen geen oordeel vellen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik heb er geen medelijden mee. En ik ga jullie zeggen waarom. In november loop ik door de stad waar ik woon een grote winkelstraat door. Ik zie in het voorbijgaan aan een zijstraat dat daar een (verder modern geklede) vrouw met hoofddoek staat te praten met een Noord-Afrikaans type man met een leren jas met een smartphone in zijn hand. Ik denk hier verder niets van: gewoon man en vrouw. 250 meter verder ga ik op een verwarmd terras zitten om iets te drinken op de Grote Markt van de stad. Na een tijdje zie ik dezelfde vrouw daar opdoemen met een wit bekertje in haar hand, alleen.

    Op hetzelfde moment komt de cafébaas in zijn deur staan (dus gewoon aan het terras) om zijn sigaretje te roken. Hij ziet de vrouw en zegt:

    “Daar heb je ze weer.”

    Ik zeg: “Heb je die nog al gezien ?”

    “Ja”, zegt hij, “ik heb ze hier alle cafés al zien rondgaan om te bedelen en ze heeft de tour van de Grote Markt al meer dan eens gemaakt, heb ik gezien, met tussenpozen van 10 minuten of zo dat je ze eventjes niet meer ziet. En dat al sinds ik open ben van 11 uur in de voormiddag.” (ik zit zelf op het terras mijn bestellingen op te drinken om plusminus 15u)

    Ik vertel de cafébaas wat ik gezien heb: ze stond te praten met een leren jekker met smartphone in een zijstraat van de grote winkelstraat. “Het verbaast mij niet maar dat soort dingen loopt georganiseerd, dat is gewoon een bende. Heb ik in de krant gelezen en je moet die mensen niets geven, ook al blijven ze rondcirkelen.”, zeg ik er nog bij.

    Alle andere klanten plus de cafébaas zelf stemmen in met wat ik zeg.

    Na verloop van tijd (45 min.) loop ik terug naar huis, de vrouw is al lang verdwenen. Na 750 m zie ik in een andere winkelstraat waar ik door moet dat de leren jekker met smartphone gewoon naast de vrouw loopt in de tegenrichting waarin ik loop. Geen vuiltje aan de lucht, gewoon een conversatie hebbend met een smile op hun gezicht.

    Ik besluit “die twee hebben samen mooi heel hun tour van het stadscentrum gemaakt en alles wat ze doen wordt naar alle waarschijnlijkheid via meneertje zijn smartphone-contacten gepland.”

    Conclusie: bedelen = georganiseerde misdaad en er is in de praktijk niets zieligs aan die bedelaars, dat zijn gewoon pionnen van de misdaad. De smartphone adepten die het zaakje coördineren blijven liever uit het zicht wanneer de vrouwen gaan bedelen, (en gaan dus in een zijstraat staan overleggen met de ) logisch, want dan ligt het er uiteraard vingerdik bovenop wat de bedoeling is en dan geeft ook helemaal niemand iets. Wie geeft er namelijk geld aan een vrouw die vergezeld gaat van een man die wel een smartphone en een leren jas kan betalen ? Niemand, natuurlijk !

    De logica zelf !

    Like

 2. BertG. zegt:

  Dat zijn geen bedelaars maar Roemeense zakkenrollers.
  Maar je kan ze dan ook negeren.
  En je portemonnee goed weg stoppen.

  Like

  • Edjan zegt:

   Zigans. De “echte” Roemenen kijken ze met de nek aan. Ze doen niets anders dan neuken en stelen, zeggen de echte Roemenen. Maar ze kunnen ook goed zuipen en dansen en muziek maken.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Wat valt er te lachen eigenlijk? Schaamteloos gedrag van die PSV-fans!

  Like

 4. Wat een min gedrag. Zo werkt dat binnen een groep. Niemand die opstaat en het een halt toeroept.

  Maar ja wat wil je van dit laffe Nederllandse volk. Te dom om voor de duvel te dansen.

  De koppen zijn goed zichtbaar dus PSV kan ze mooi aanpakken , te beginnen met een stadion verbod voor het leven!

  Like

 5. elisah zegt:

  In het buitenland zie je inderdaad veel bedelaars in de grote steden, vaak ook gehandicapten die anders niets hebben.
  Het is ongepast dat ze hier met muntjes gooien naar die mensen, zo zie je het niveau van de gemiddelde voetbalsupporter. Maar eigenlijk zou Spanje zich moeten schamen, dat mensen moeten bedelen voor geld in een beschaafd land.
  Toen ik hier in Nederland agressief achtervolgd werd door een bedelares, na eerst ook nog geld gegeven te hebben, werd er meteen de politie gebeld en werd ze verwijderd.

  Like

  • anna zegt:

   overal zijn bedelaars …. in Spanje echter krijgen de gehandicapten een baan in de hokjes van de loterij El Gordo en moeten ze (indien mogelijk) voor hun uitkering werken …. de bedelaars zijn vaak Roemenen …. geld op de grond werpen is vernederend

   Like

 6. Hendrik Hooivork zegt:

  Je kan het ook zien als ontwikkelingshulp in meest directe vorm. Zit geen graaiende tussenlaag tussen.

  Like

 7. biebie zegt:

  Dit volk kan ook meteen naar Turkije,geen haar beter dan die gelukzoekende migranten.
  Duidelijk voorbeeld dat meute-gedrag niet afhankelijk is van geloof.
  Alleen geloof maakt hier dankbaar misbruik van.

  Like

 8. Leo zegt:

  Nix vernederend, zelfde als apies voeren……
  Daar kwamen ze toch op af, de landen van het gratis geld ??

  Wel effe bukken natuurlijk, je moet er wat voor over hebben……………

  Like

 9. Vash zegt:

  Ik snap niet helemaal waarom die ingenieurs en raketgeleerden van merkel zich toch verlagen tot bedelen…

  Like

 10. Koos zegt:

  Honderd jaar geleden deden de corpsballen dit met gloeiend hete munten, waardoor de nietsvermoedende arme lui hun vingers verbrandden. Dit uiteraard ook onder luid gejuich.
  Die corpsballen zijn dus de latere van Baalens en van Aartsens.

  Like

 11. Pieter zegt:

  Ik vind dit een leuke geslaagde actie. Die bedelaars zijn ergerlijk in Spanje en Majorca. Die vernederen zichzelf. Overal kom je ze tegen. Ze geven je een takje rozemarijn en vragen de hoofdprijs, heb het meegemaakt dat een Duits echtpaar onder druk gezet werd om 50 euro te betalen.
  Net goed voor ze wat die PSV fans doen en ik denk dat heel veel Spanjaarden het ermee eens zijn !

  Like

 12. Sjaak zegt:

  Dom-dommer-op z’n domst !
  PSV zou goed eraan doen om dit op de kaart te zetten en
  openlijk hun standpunt over de stadionluidsprekers deze
  knalkoppen klaar te maken dit niet te tolereren !

  Like

 13. Ad zegt:

  Dat ze de bedelaars geld in de hand geven,ik vindt dit een beetje vernederend

  Like

 14. Dicksy zegt:

  ” Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan. ” Gewoon schandalig van die supporters, meer kan en wil ik er niet aan toevoegen.

  Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  Zeker vernederend, maar is dat nu zo erg tegenover moslimes die zich superieur wanen ?

  Like

 16. Vederso zegt:

  Zou PSV daarom van Athletico hebben verloren? Dan is er toch nog zoiets als gerechtigheid.

  Like

 17. Luchtpint zegt:

  ’t mag ook al eens pijn doen. Waarom ook niet ? Gooi het gewoon tegen hun knikker met zoveel mogelijk koperen stukjes tegelijk ! + bedelarij is georganiseerde misdaad. Dus: so what the fuck dat het vernederend zou zijn ?

  Like

 18. rs zegt:

  Niks vernederend aan………………die zigeuners rapen het toch zelf op en lachen er zelf om……….

  Like

 19. Taljaard zegt:

  Voetbalfans en voetballers zijn altijd al hufters geweest en alles om het voetbal heen ademt gewoon platvloersheid, domheid en banaliteit.
  Een jaar of 30 geleden heeft men in de media getracht om het voetbal ook acceptabel te maken voor de hoger opgeleiden in Nederland, maar het is en het blijft een Tokkie-gebeuren, waarvan tenenkrommende narcisten als Johan Derksen en Louis van Gaal nog de meest typerende exponenten zijn. En vanzelfsprekend vervult het voetbal ook de rol van propaganda-machine voor de multikul, waar je allerlei exoten, achterlijken, psychopaten en engnekken, die wanneer ze niet bedreven waren in balletje trap regelmatige gevangenisbewoners zouden zijn, hun kunstjes op de treurbuis mogen vertonen.
  Daarbij fanatiek toegejuicht door duizenden brullende en brallende laagschedeligen en troglodieten op de tribunes, die, wanneer zij dit van huis uit gewend zouden zijn, net zo hard zouden brullen wanneer een stel gladiatoren elkaar op het veld zouden afmaken.
  Dus verbaast een dergelijk gedrag mij helemaal niet.
  Het zou mij eerder verbazen wanneer voetbalfans blijk zouden geven van beschaving en fatsoen.

  Like

  • Treintrien zegt:

   Duizend maal dit!
   Waarom dat zo heftig gesubsidieerd moet worden is mij al jaren een raadsel.

   Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Helemaal mee eens! Ik vind uw schrijfstijl en woordkeus geweldig! Vooral het woord “engnekken”, wat ik nog niet kende, vind ik prachtig! Zo is mijn vocabulair ook weer wat uitgebreider geworden.

   Like

 20. Pogo zegt:

  Ik zie het probleem niet zo.
  Wellicht is het een beetje vernederend om het geld, wat je voor de voeten wordt gegooid, op te pakken maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken.
  Bedelend zouden ze die dag toch wel doorbrengen.
  Nu wordt het hun voor de schoenen geworpen en kunnen ze het zo oprapen.
  Dat kost natuurlijk heeeeelveeeeel moeite maar anders hadden ze heeeeelveeeeel moeite moeten doen om zelf te bedelen, met een kunstje doen, met illegale arbeid, aftroggelen, gappen of stelen.
  Het lijkt voor ons misschien wat vernederend maar kom op; Zo slijten die mensen hun dagen. Al dan niet gedwongen of wat.
  Is het niet vernederend om te bedelen?
  Met nep-goud anderen proberen op te lichten?
  Zakkenrollen?
  Enz……

  We kunnen overal een probleem van maken maar we kunnen het ook positief bekijken.
  Ze krijgen een paar centen van wat mensen die er blijkbaar schik aan hebben dat ze die centen moeten oprapen.
  Wat doet de regering daar in Spanje voor hen?

  Like

 21. joopklepzeiker zegt:

  Het is gewoon even aanpassen aan een andere en vreemde cultuur, even wennen, maar je MOET het respecteren !

  Like

 22. Guardiacivil zegt:

  Nederlandse jeugd en een handje vol ouderen op dat terras en alweer kunnen “Nederlanders” zich niet gedragen, telkens in het buitenland hangen ze de jopie uit met macho-gedrag.

  Like

 23. Dat deden vroeger de kakstudenten van het Utrechtse Studenten Corps ook. Om hete munten vanuit een dakkapel op straat te gooien, zodat het ‘plebs’ in hun armoede grabbelde en de vingers hieraan brandde. En wat een lol hadden ze…..Dat huftergedrag van die voetbalsupporters lijkt er een beetje op. Niet dat ik blij ben met graaiende moslims, maar dit lijkt er een beetje op….

  Like

 24. Het zijn en blijven voetbalsupporters, dus dan weet je het doorgaans wel.
  Je kunt daar nu wel een puntgaaf drama van gaan maken, maar uiteindelijk gooien ze wèl naar die mensen, wat die willen krijgen: Geen vuiligheid of zo, maar geld.
  Ik ben het een beetje eens met rs: Aan de lichaamstaal van die bedelaars is ergens af te lezen, dat ze het spelletje meespelen en zeker niet ontevreden zijn over het effect: Misschien maken zij wel naar verhouding een goede dag mee op hun manier! -En dan denken ze van die supporters: “Zij even de lol en wij de centen.” Misschien wat moeilijk voor te stellen, maar is wèl denkbaar.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 25. Elena zegt:

  Ik vind het een grote schande dat er in een Westersland nog bedelaars zijn.
  Deze bedelaars zijn NIET verplicht het geld op te rapen.
  Ik zag één persoon die gehuld was in gordijnen.
  Indien men echt werken wilt…kan men altijd wat geld opdoen.
  Zijn legio mensen die hun tuin niet meer kunnen onderhouden, zij kunnen zich aanbieden om auto’s te wassen..etc.
  Heb niet echt medelijden.

  Like

 26. Asgard zegt:

  Schande echt een schande is dat!! Erg vernederend dit,en diegenen die dit goed praten moeten zich diep schamen!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ach gutte gut het tere politiek correct zieltje is aangedaan, wacht nog maar een paar jaartjes en heel wat groter perversiteiten staan u te wachten.
   Elke dag kunnen we er nu al van genieten wat ons te wachten staat op veel grotere schaal !

   Maar ach dan zal u wel zelfmoord moeten plegen om het te kunnen ontwijken .

   Of gaat u dan ineens het emotionele perverse beest uithangen zoals we dat kennen uit de geschiedenis als uw soort geconfronteerd wordt met het eigen falen !

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ik had het me u willen hebben over de negatieve spiraal in de progressie van ons land onder de invloed van de progressieven.
   Zowel op sociaal en sociaal economisch gebied.
   Maar ik had zo een vermoeden dat dat niet zo erg best begrepen zou worden dus heb ik maar een andere iets makkelijker commentaar opgesteld !

   Kijk ik zit al een hele tijd te wachten op een mega grote pvda,d66,sp,vvd delegatie die gezamenlijk optrekken naar al die landen waar al die bedelaars vandaan komen .
   Met een hele berg scheppen en instructies in allerlei talen hoe die te hanteren en natuurlijk ook instructies hoe handig moestuintjes wel niet zijn.
   Dit uiteraard onder de bezielende leiding van dat meerdere male gehandicapte goed pvda mens in een rolstoel.

   Kan ze mooi het karretje trekken !

   Ere wie ere toekomt !

   Like

   • Asgard zegt:

    @Joop loop niet zo dom te kletsen, deze mensen ga je gewoon niet verder vernederen, dit is ook niet de doelgroep die je moet hebben, er is muntgeld naar deze mensen toegesmeten wat ze eerst enorm verhit hebben met vuur, ook biljetten van 5 en 10 Euro werd voor de ogen van deze groep oude vrouwen in de fik gestoken, gewoon een schande!!

    @ Pieter
    Ja ik kom hier zeker vaker, probleem mee?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Asgard. U ziet het helemaal verkeerd.
    Die mensen worden gewoon betaald voor hun werk.
    Wat is daar mis mee? Bovendien betalen ze geen belasting. Ik zou direct met ze willen ruilen. Ze krijgen potdomme het geld toegeworpen… en dan is het wéér niet goed!
    En dan bovendien ook nog zo onaardig tegen Joop doen.
    Nee Asgard ik ben werkelijk verbijsterd.

    Like

  • Pieter zegt:

   U reageert wel erg teerhartig. Komt u vaker op deze site ?

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Regelmatig, en ik ben zeer teerhartig hoor, en watje zeg maar !

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat ze dat niet meteen door hadden dat er een watje schuil gaat achter Joop.
    Dat haal je toch telkens weer overal uit.
    Ik had ’t meteen al door.

    Like

 27. Pieter zegt:

  Beste JoopKlepZeiker mijn reactie was bedoeld voor Asgard.

  Like

 28. BertG. zegt:

  En ook hier een vervolg filmpje achteraan.
  Ze pissen ook nog eens over een zwerver heen.
  https://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/hup_pisvee.html

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik heb ervan genoten. Hartelijk bedankt voor de link 🙂

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Potdorie dat was weer heel schokkend! Lijkt de middeleeuwen wel.
   Zo zie je maar alles komt weer terug. Dadelijk komt Heintje Davids ook nog.
   Maar die bedelde niet dacht ik. Die zong… Nou ja, ze zong.
   Was ook nog toiletjuffrouw, maar de mensen pisten te veel over haar heen en toen ging ze maar zingen.

   Like

 29. rs zegt:

  Bekijk dit dan eens :

  Kijk en reageer dan eens…………..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s