Vragen aan de groot-sjeik in het Duitse parlement

Screenshot_46

Ahmed el-Tayeb´s instituut Al-Azhar in Caïro, dat een universiteit en meerdere islamitische instellingen omvat, controleert 3 miljoen leerlingen en 350.000 universiteitsstudenten in Egypte en leidt imams op, die in 53 islamitische landen het beeld van de islam bepalen.

(Vertaling: E.J. Bron)

De groot-sjeik van de Al-Azhar-universiteit in Caïro , de hoogste autoriteit in de soennitische islam, is op bezoek in Berlijn. De Duits-Egyptische politicoloog Hamed Abdel-Samad schrijft een open brief aan hem:

Beste meneer de groot-sjeik,

Welkom in Duitsland. Ik vind het fantastisch dat het hoofd van de soennitische islam naar Europa komt en de dialoog met het christendom zoekt. U zult dinsdag een toespraak in het Duitse parlement houden en daarin vermoedelijk hoog opgeven over de vreedzaamheid van de islam. U zult benadrukken dat Al-Azhar een bolwerk van de gematigde islam zou zijn en de overeenkomsten van de drie monotheïstische religies benadrukken. U zult de “Islamitische Staat” (IS/ISIS) veroordelen en beweren dat de daden van de terreurmilitie op geen enkele wijze door de islam te legitimeren zouden zijn. U zult die passages uit de koran citeren die tolerantie en goed samenleven ondersteunen, en die passages negeren die geweld tegen ongelovigen verheerlijken.

Maar heeft Al-Azhar zich er niet sterk voor gemaakt dat iedere kritiek op de islam juridisch vervolgd wordt? Waren niet Al-Azhar-geleerden er met hun apostasie-fatwa´s voor verantwoordelijk dat de Soedanese religiehervormer Mahmoud Taha in het jaar 1985 terechtgesteld werd, alleen omdat hij de gewelddadige passages in de koran als niet meer geldig verklaarde? Leidden gelijksoortige fatwa´s uit Al-Azhar niet tot de moord op de Egyptische denker Faradzj Fauda in 1992 in Caïro?

Alleen al in de afgelopen drie maanden moesten talrijke Egyptenaren wegens kritiek op islamitische geleerden de gevangenis in, onder andere de dichteres Fatma Naout en de religiehervormer Islam al-Beheri. Vier minderjarige kopten werden in het zuiden van Egypte tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld, alleen omdat zij ISIS-strijders nadeden tijdens het gebed.

Toen president al-Sisi vorig jaar van Al-Azhar een hervorming van de religieuze discussie eiste, reageerde uw instituut met de oprichting van twee commissies: eentje ter bestrijding van het atheïsme in Egypte en eentje ter verbetering van het imago van de islam in het Westen. Daarom bent u nu naar Europa gekomen: niet om de oprechte en eerlijke dialoog te zoeken, maar om het imago van uw religie op te poetsen.

Zou het eigenlijk niet veel zinvoller zijn, meneer de imam, om eerst met sjiieten, Bahai, Kopten en kritische moslims in eigen land een dialoog te voeren voordat u met het Westen oneerlijke vriendelijke woorden uitwisselt? Zou het niet veel zinvoller zijn om in plaats van een lege veroordeling van ISIS uit te spreken eerst de leerboeken van Al-Azhar te ontdoen van haat, verheerlijking van geweld, slavernij, jihad en de veroordeling van christenen en Joden? Ieder kritisch denkend mens in Egypte weet dat ISIS niets anders doet als de uitvoering van datgene wat in de boeken van Al-Azhar staat.

Dus waarom getroost u zich zoveel moeite om in Berlijn te proberen wat u al lang in Caïro had moeten doen? Het geringste probleem van de islam tegenwoordig is zijn imago in het Westen. De islam heeft in de eerste plaats een probleem met zichzelf, met de onaantastbaarheid van zijn teksten en met zijn politieke aanspraken. En u, meneer de imam, en uw instituut zijn deel van dit probleem. Of u ook een deel van de oplossing kunt worden, waag ik te betwijfelen, want als u ermee begint de religieuze autoriteit daadwerkelijk te hervormen, dan zal dat het begin van het einde zijn – net zoals met Gorbatsjov en de Sovjet-Unie.

Met hartelijke groeten, Hamed Abdel-Samad,

Die drie jaar geleden een moordoproep kreeg van een professor van uw universiteit, zonder dat u en uw instituut hier iets tegen hebben ondernomen.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Hamed Abdel-Samad

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Duitsland, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vragen aan de groot-sjeik in het Duitse parlement

 1. jantjeuitnl zegt:

  De islam is een groot probleem. Het is een duivels nepgeloof. Mensen worden hierdoor op een dwaalspoor gezet.

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  over MOED gesproken…!
  .

  Like

 3. Michel Schippers zegt:

  In ons land zingen we gewoon een liedje met z’n allen, VUILE HUICHELAAR PAK JIJ JE KOFFERS MAAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 4. Een open brief aan dweepzuchtige geloofsfanatici gericht, hebben nog nooit tot reformatie van dit achterlijke veroveringsideologie geleidt, zij verharden juist in hun standpunten ten aanzien van de Westelijke wereld en naar buiten toe doen ze alsof hun neus bloedt net zoal de traditionele parlementaire politiek sinds 1848…

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Wij, met de kennis die onze Voorgeslachten misten,
  zullen achteraf nooit kunnen zeggen dat we ”het” niet wisten !
  dus ons nooit kunnen verschuilen achter onwetendheid
  dat is de bloody shame vrienden van deze kennis-tijd !
  dus is er straks écht niets dat in ons voordeel sprak…
  HET WAS DOMWEG DE BLOODY MOED, DIE ONS ONTBRAK !!!
  .
  Jasterke
  .

  Like

 6. Moslim-terrorist steekt agente in Berlijn neer – Neergeschoten door politie
  Slachtoffer buiten levensgevaar – Dader wilde in 2004 aanslag plegen op Iraakse minister-president
  De ‘verwarde man’ die donderdagochtend een politieagente in Berlijn neerstak blijkt een moslim-terrorist. Dat meldt Bild. De dader werd door een collega van het slachtoffer neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis. De man droeg een enkelband, maar had die donderdagochtend weten af te krijgen, waarna hij in de wijk Spandau mensen op straat bedreigde met een mes. In 2008 werd hij veroordeeld omdat hij een aanslag wilde plegen op de toenmalige Iraakse premier die een staatsbezoek aan Duitsland bracht. Rafik Y. was lid van de terreurorganisatie Ansar al-Islam die inmiddels is opgegaan in ISIS.
  https://o.twimg.com/2/proxy.jpg?t=HBh_aHR0cDovL2JpbGRlci5iaWxkLmRlL2ZvdG9zL2Rlci1pcmFrZXItcmFmaWsteS00MS1iZWktZWluZW0tcHJvemVzcy1pbi1zdHV0dGdhcnQtaW0tamFoci0yMDA4LTQ3ODY2MDY2LTQyNjE5NTMwL0JpbGQvMy5iaWxkLmpwZxSAFBS6ChwUhAYUlAMAABYAEgA&s=WHkBflABg4WrexS-abwE5-TxydyIJcHE2XXN22j9JKY

  Bron
  http://tpo.nl/

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Gezeik van een sjeik

  Like

 8. carthago zegt:

  Is wist niet dat er ook Groot kontebonkers bestonden.Als die zwerm er ook nog aankomt gaat het in keulen nog veel harder konten donderen, arme duitsertjes.

  Like

 9. Saeftinghe zegt:

  Ik heb de indruk dat, zover mijn horizon reikt, dat individuele agenten de laatste tijd toch wat sneller hun wapen gebruiken en er resultaat mee boeken.
  En het lijkt ook erop dat er wat minder afkeurend op wordt gereageerd.

  In dit geval weer één moordenaar minder en de kosten van een proces gespaard en ook de risicos voor herhaling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s