EU en Turkije op ramkoers over migratiedeal

Screenshot_6

(Door: Emile Kossen)

Donderdag en vrijdag overleggen EU-leiders met Turkse ambtgenoten over de voorgestelde migratiedeal. Uit de laatste versie blijkt dat de EU niet zomaar akkoord wil gaan met veel van de Turkse eisen.

De afgelopen dagen kwam er van alle kanten kritiek op de migratiedeal met de Turkije, waarbij de Turken beloven alle migranten die naar Griekenland reizen, terug te nemen. Zeker vier lidstaten dreigden het akkoord zelfs te blokkeren.

De voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk onderhandelde koortsachtig met EU-leiders over een tegenvoorstel, dat in handen is van BBC News. ‘Een reeks onderwerpen’ kan voor problemen gaan zorgen in de onderhandelingen met de Turken, gaf Tusk aan de vooravond van de EU-top toe.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Turkije. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU en Turkije op ramkoers over migratiedeal

 1. Anna. zegt:

  De grens sluiten tussen Griekenland en Turkije blijkt niet mogelijk…… Griekenland met zijn vele eilanden is daar niet geschikt voor……. Maak dan grote vluchtelingen kampen op het Griekse vasteland…. En sluit de grens van Groekenland met de rest van Eropa hermetisch af. Boouw een container stad met alle voorzieningen stop daar als Europa 6 miljard in bouw fabrieken voor werkgelegenheid en financier met gemeenschappelijk Europeesch geld deze mensen….. Bouw scholen bouw gezondheidzorg voorzieningen….. Dit zijn twee vliegen in een klap… Bouw fabrieken en voorzie in een werk gelegenheid voor deze mensen….. ( want wie niet werkt zal ook niet eten….. Zo zijn onze Europeesche normen) daar moeten ze maar aan wennen……… En De werkgelegenheid in Griekenland krijgt ook een impuls dat zal dan zeker toenemen, de vluchtelingen zijn geholpen met goede tijdelijke huisvesting en moeten terug zodra de oorlog voorbij is. En het is dan welliswaar geen ” opvang in de regio” maar je breidt de opvang van de regio uit tot de regio Europa…… Griekenland is ondertussen ook wel een beetje “schatplichtig ” aan Europa…… Dus kan dit best verwezenlijkt worden…..Houdt wel alle vluchtelingen bij elkaar verspreid hen niet over diverse landen wat een heel dom plan is in verband met de veiligheid…… Geen enkele controle en de grote cultuur verschillen….. De moraal van deze mensen is totaal vreemd aan de Europesche moraal…….Zorg voor goede voorzieningen en dan komt vanzelf wel boven drijven wie een economische vluchteling is en wie een echte vluchteling is…… Er zullen ook vele tot inkeer komen en terug gaan…. Want werken?????? voor geld ??????

  in 1922 zijn alle Grieken Turkije uit gegooid nu worden Turken Syriërs Arabieren en Pakistani en noem maar op,,,,,,, hun geloofsbroeders Turkije uit Gegooid laten we ( Europa) onze rug rechten en Turkije beschaamd laten staat voor wat wij wel kunnen…… Wat hun de Turken niet kunnen of niet willen……

  Like

  • BertG. zegt:

   Slecht idee. Want hebben ze namelijk ook hun zin gekregen.
   Een verblijf met alle faciliteiten erbij, gratis en betaald door de rest.
   Want gewerkt gaat er natuurlijk daar nooit worden als je het ook gratis kan krijgen.
   Je moet ze dus niet op Europees grond gebied laten verblijven en daar alles voor inrichten.
   Er zullen ambtenaren/ personeel voor nodig zijn plus een politie macht om alles in goede banen te leiden.
   En je weet dan zeker dat je ze nooit meer weg krijgt, ze kunnen dan alleen nog maar verder groeien.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Precies Bert. De enige oplossing kun je op de achterkant van ’n sigarendoosje schrijven en die is. Grenzen hermetisch sluiten voor ALLE vluchtelingen!…
    Echte vluchtelingen moeten opgenomen worden in kampen waar Europa, als er geld is, om humanitaire redenen best aan mee zou willen betalen.
    Maar de criminele waanzin waar wij kapot aan gaan door vluchtelingen op te nemen in Europa mag absoluut niet meer kunnen. Dat geldt dus ook voor die zogenaamde “echte” vluchtelingen.
    Dit is een beleid dat kracht zal uitstralen en ook overal en door élk land zal worden geaccepteerd. Nu zitten we door toedoen van een aantal landsverraderlijke criminele elementen in een wanhopige situatie die alleen zal eindigen in chaos en tomeloos geweld.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bovendien zal door het gedrag van de tirannieke Erdogan de situatie escaleren naar sabotage, geweld en uitzichtloosheid.
    Er is met Erdogan geen akkoord mogelijk. Erdogan houdt er een geheime agenda op na. Wij weten dat… en het leuke is nu dat Europa dit zo langzamerhand ook weet…
    Alles zal onafwendbaar eindigen in chaos en geweld…

    Like

 2. wimd zegt:

  helemaal gelijk beter 6 mild naar Griekenland dan naar Turkije maar wel de grenzen van Griekenland sluiten.

  Like

 3. RW Jaquet zegt:

  IK zie het probleem niet alle schepen met vluchtelingen per direct terug sturen naar Turkije. Dit soort schofterige chantage van die blaaskaak Erdogan per direct afstraffen en nergens zijn zin in geven. Turkije is zelf een islamitisch land dus zij nemen hun geloofsgenoten maar op en niet Europa.

  Like

 4. Marc zegt:

  Omdat deze crisis is begonnen aan de Turkse westkust,is er maar een echte oplossing:

  1. Gooi Turkije uit de Navo
  2. Laat de Navo de Turkse westkust bezetten en controleren
  3. Richt opvangcentra op in centraal Anatolië

  Like

 5. Fred zegt:

  Laat maar klappen die deal.
  Want als er aan de migratiestroom geen einde komt heeft een deal geen enkele zin.
  En dan illegale immigranten ruilen voor legale.
  Snappen ze in Brussel dan niet dat de stroom immigranten dan net zo hoog blijft?
  Welke scholing hebben die dwazen gehad?
  Of kennen ze alleen maar een paar vreemde talen?

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Mag de hele zaak worden afgeblazen en het inzicht komen. Wat zei ik nou?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s