Zege voor de democratie

Screenshot_14

(Door: Dieter Stein – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse deelstaatverkiezingen van 13 maart kennen een stralende winnaar: de AfD. In twee deelstaten kwam de partij op de derde plaats, in Sachsen-Anhalt zelfs op de tweede plaats terecht. We maken een politieke aardbeving mee. De sensationele opkomst van de AfD woelt het complete partijenstelsel van de Bondsrepubliek Duitsland om. De AfD is niet  meer alleen maar een “fenomeen in het oosten”, zoals af en toe wordt beweerd, maar is nu ook in het westen van Duitsland aangekomen.

Junge Freiheit

We zijn getuige van een ingrijpende verschuiving van de politieke gewichten. De SPD lijdt, behalve in Rheinland-Pfalz, een vernietigende nederlaag. De Groenen, alleen succesvol in Baden-Württemberg onder de zich gevoelsmatig consservatief opstellende minister-president Winfried Kretschmann, verliezen in Rheinland-Pfalz en Sachsen-Anhalt enorm, ook Die Linke wordt gedeclasseerd.

De CDU is de grote verliezer en krijgt de verdiende rekening voor de door de bondskanselier en CDU-voorzitter Angela Merkel in het land te verantwoorden asielchaos. Met het onvermogen van de door de CDU geleide Duitse regering om de massale toestroom van illegale immigranten de baas te worden, werd nu door de kiezers afgerekend.

Klap in het gezicht van de burgers

Hoe slecht de toppolitici van de gevestigde partijen de boodschap van de kiezers hebben begrepen, bleek direct al op de verkiezingsavond zelf in de poging om de AfD uit de kring van de democratische partijen uit te sluiten. Herhaaldelijk spraken politici, die even daarvoor door honderdduizenden kiezers werden afgestraft, erover dat “de democratische partijen” elkaar nu “trouw zouden moeten blijven”.

Deze arrogantie is niet alleen een klap in het gezicht van de burgers, die zich soeverein in een verkiezing voor een democratisch alternatief hebben uitgesproken, ze is ook een van de redenen voor de ontstemdheid over de politieke klasse, die de overwinning van de AfD verklaart.

Het gigantische succes van de AfD betekent een grote verantwoordelijkheid voor de leiding van diezelfde AfD. Belangrijk voor de koers van de partij zullen de beide West-Duitse fracties in de deelstaten Baden-Württemberg en Rheinland-Pfalz zijn. Hier dragen twee vertegenwoordigers van een koers van politieke gezond verstand de verantwoordelijkheid, Jörg Meuthen en Uwe Junge.

Het establishment moet zich warm aankleden

De grootste winnaar van deze verkiezingen is de democratie zelf. Midden in een zware politieke crisis blijkt dat het politieke systeem van de Bondsrepubliek vatbaar is voor een zich enorm veranderende politieke wilsvorming. We maken een verheugende nieuwe politieke bewustwording van de bevolking mee. In feite ontbrak er vooral in het Duitse parlement, in de euro-crisis en in de asielcrisis een echte oppositie.

De AfD brengt deze tegenstemmen onder woorden – en heeft daarom zo´n enorm succes. Het is vooral aan deze jonge partij te danken dat de verkiezingsopkomst in alle drie de deelstaten voor het eerst weer met sprongen is toegenomen. De partij heeft vooral voormalige niet-stemmers naar de stembureaus getrokken. Het establishment moet zich warm aankleden. De politiek is weer in beweging.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Dieter Stein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), gezond realisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zege voor de democratie

 1. joopklepzeiker zegt:

  Een zege , kom nu eventjes , het moet nog beginnen !

  Like

 2. joga zegt:

  Nederland zal volgen met de PVV, GB met Farage, Frankrijk met Marine le Pen, etc. etc. Heel Europa zal in een paar jaar worden veranderd, zoals nooit te voren en zonder bang te hoeven zijn, dat de farizeeërs en islamisten van de huidige links en gelovige partijen ooit nog een kans krijgen. Ze hebben zich al volledig voor altijd gediskwalificeerd.

  Like

 3. Dat is uiteindelijk óók allemaal weer waar. Ook al ging het mijn “papieren vriendin” Petra Raab allemaal niet snel genoegd, en ook al hé’wft ze gelijk, dat we zouden moeten zien te achterhalen, wat er achter de schermen met al die stemmen wordt uitgespookt, het is en blijft toch wel een mooi resultaat van de AfD, zeker als ze inderdaad notoire nietstemmers hebben weten te trekken!
  En dat alles toch maar dankzij de stijlvolle, bezielende leiding van Dr. Frauke Petry! Proficiat, Frau Doktor: Dit is nu echt een voorbeeld van the right woman on the right place!
  (U moest maar eens om de tafel gaan zitten met onze Geert, lijkt me.)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Harry zegt:

   Ik zag op de tv een reactie van een Duitse journalist die wist te melden dat ze bij de AFD geen charismatische leiders hebben !
   Naar mijn idee doet ze het prima !

   Frau Merkel is dan wél charismatisch ?
   Het Stazi-schwein .
   Behalve een vieze half-blinde Turk , kruipt daar ook niemand meer op .
   Zelfs niet met ál dat charisma , is ze nog niet dekwaardig .

   Het politiek correcte zootje haalt ook iedere keer weer álles uit de kast om de anderen aan te vallen , het maakt niet uit in welk land je dat bekijkt .
   Waar of niet waar , het zal ze een worst zijn .
   Niks is ze te erg .

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Het gaat dan ook niet snel genoeg, het is waarschijnlijk al te laat !

   Maar dat besef moet nog doordringen , helaas u tijd is om .

   Like

 4. Pieter G zegt:

  Stukje in de Telegraaf over de PVV:
  De PVV van Geert Wilders betaalt een prijs voor zijn omstreden Marokkanen-uitspraken in maart 2014. Door de uitspraken van Wilders over ‘minder Marokkanen’ is de PVV in de Tweede Kamer minder effectief geworden, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vooral de PvdA wil niks meer met Wilders te maken hebben.
  ———
  Wauw, de PVDA wil niets met de PVV te maken hebben. Het splinterpartijtje PVDA heeft zowat al haar leden aan de PVV verloren door deze koers en mekkert nog wat na. Dus wie profiteert er eigenlijk van het ondemocratische gehalte van de tweede kamer? Al maanden veruit de grootste en de limiet is niet meer vast te stellen. De AFD wil de Duitse regenten ook buiten de macht houden. Trump willen ze buiten de macht houden. Het is overal hetzelfde. De oude vermolmde politieke elite wil het zo houden als het is en dan komt er opeens een kaper op de kust die groeit dankzij de eigen tekortkomingen. Maar dat laatste willen ze niet zien en niet toegeven.
  Zo gaat het altijd in de politiek waar eigenbelang en machtsbehoud de grootste drijfveer is.
  Het belang van de eigen burgers wordt compleet vergeten en aan de kant geschoven.
  Democratie is leuk zolang het maar de gewenste uitkomst oplevert.

  Like

  • Giny zegt:

   Pieter G

   Dit is oud nieuws, RTL vond het nodig
   om het nog een keer te melden zo
   vlak voordat het proces van Geert begint!
   RTL begint steeds meer anti PVV te worden!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pieter G: 20.51. uur, op 17/03. Inderdaad, de vermolmde en politieke – verraderpartijen- zullen alles doen, om WILDERS en de PVV te demoniseren. Met behulp van de LINKSE en D66 BENDE bij JUSTITIE en POLITIE! Onze democratie ligt op sterven, of is al dood!

   Like

 5. Pogo zegt:

  “De grootste winnaar van deze verkiezingen is de democratie zelf.”

  Ja…..dat is het maar zo wordt het niet gezien door de ondemocratische en gevestigde orde in Duitsland. Ook niet in Nederland, België of waar dan ook.
  In hun ogen hebben zij iets niet goed gedaan (de kiezer heeft hun verhaal/programma niet goed begrepen) en daar moet vervolgens aan gewerkt worden.
  Dat het een stem is uit de samenleving, een roep vanuit de bevolking, dat ontgaat hun totaal.
  Zij zijn zo egocentrisch dat zij het verlies wijten aan hun eigen falen.
  Volgens hunzelf hebben ze de boodschap niet goed overgebracht op de bevolking.
  Dat er een verandering plaatsvindt in de samenleving qua gedachten/stemgedrag, ontgaat ze geheel.

  (Gewoon even slap lullen)
  Stel je voor dat Wilders 40+ zetels krijgt bij de volgende verkiezingen.
  Dan nog is Wilders de grootste ‘parasiet’ in Den Haag terwijl hij gewoon een mandaat krijgt vanuit de bevolking.
  Zijn overwinning is dan niet de verdienste van hem (of van de PVV) maar van het falen van de gevestigde orde.
  En daar zal dan tegen gestreden/gevochten moeten worden.
  Democratisch gezien is dat erg vreemd want niet hij spreekt, hij spreekt namens en deel van de bevolking.

  Terwijl Wilders/PVV, Dewinter/VB, Afd, FN en al die anderen zich gaan mengen in het debat, mee willen doen in het aandragen van oplossingen, worden zij totaal genegeerd door die vastgeroeste kliek die (vaak) al helemaal geen mandaat meer heeft gezien de peilingen.
  Is dat nou democratie?
  Nee, dat is misbruik maken van ‘de beste van alle slechte’ besturingssystemen die wij kennen; Fascistische taferelen omhult in een ‘democratisch jasje’.

  Like

 6. We moeten nog niet te snel juichen met de AfD. Afgelopen zomer was er nog een flinke interne rel bij de AfD

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Details deal Merkel/Rutte met Turkije: Nog eens half miljoen moslims naar Duitsland en Nederland
  Xander 17-03-2016 20:53- in EU, Immigratie, Iran / Syrië, Islam & Terreur, Maatschappij, NWO-Complot, VS

  ‘Rockefellers en extreemlinkse Open Society van miljardair George Soros achter migranteninvasie van Europa’

  De extreemlinkse miljardair George Soros, vernietiger van hele landen en als hij zijn gang kan blijven gaan straks zelfs ons complete werelddeel.

  Premier Mark Rutte bootste vandaag zijn grote voorbeeld Angela Merkel na door te stellen dat de EU-migrantendeal met Turkije ‘geen alternatief’ heeft (alternativlos) (2). Met andere woorden: wat Berlijn, Den Haag en Ankara hebben bekokstoofd, zal en moet gebeuren. Voor een kritisch tegengeluid is geen enkele ruimte meer. De Duitse journalist/auteur Andreas van Rétyi schrijft dat uit documenten blijkt dat het door Rutte ondersteunde ‘Merkel’ plan, dat al in oktober 2015 werd opgesteld, voorziet in het overbrengen van nog eens een half miljoen Syrische moslims uit Turkije naar Duitsland en Nederland, bovenop de al bestaande migrantenstroom. Rutte lijkt daarmee net als Merkel nog voor de volgende verkiezingen de islamisering van onze samenleving tot een voldongen en onomkeerbaar feit te willen maken.

  Rétyi schrijft dat het plan weliswaar naar Merkel is vernoemd, maar volgens velen in feite uit de kokers van de Turkse dictator Erdogan komt. Van de destijds met de Turken afgesproken maatregelen om de migrantenstroom in te dammen –waar Ankara € 3 miljard voor kreeg, maar inmiddels het bijna zevenvoudige voor eist- is tot nu toe echter helemaal niets terecht gekomen. Desondanks werden de Turkse eisen van toen doodleuk 1 op 1 overgenomen door Duitsland en de huidige EU-voorzitter Nederland.

  Daarbij gaat het in eerste instantie om het overbrengen van nog eens 500.000 Syrische moslimmigranten vanuit Turkije naar Duitsland, en hoogstwaarschijnlijk ook Nederland, omdat Rutte naast Merkel nog de enige Europese regeringsleider is die de grenzen onbeperkt wil openhouden voor asielzoekers. Officieel moeten deze half miljoen moslims dan ‘tijdelijk’ en vrijwillig over de rest van de EU worden verdeeld –een voorwaarde die in Den Haag zou zijn bedacht-, maar daar blijkt –behalve dus Nederland- vrijwel niet één lidstaat meer aan mee te willen werken.

  De honderdduizenden moslims die Merkel, Rutte en Erdogan naar onze landen willen halen moet zo weinig mogelijk in de weg worden gelegd, reden waarom de EU de Turken nog deze zomer visumvrijheid wil geven. Dat maakt de weg vrij voor nog eens miljoenen extra volgelingen van Allah en Mohammed. Dat Turkije al die mensen ooit zal terugnemen, zoals Rutte belooft, gelooft natuurlijk geen sterveling.

  Extreemlinkse miljardair Soros achter massa immigratie

  Volgens de auteur/journalist blijven de oorspronkelijke bedenkers van deze aanval op de Europese landen en volken en hun cultuur onderbelicht. Zo noemt hij het European Stability Initiative (ESI), dat in 1999 met steun van de VN en de Wereldbank in Sarajevo werd opgericht. Het waren echter vooral de Rockefeller Foundation, de Robert-Bosch stichting, het Duitse Marshall Fonds en het beruchte extreemlinkse Open Society Institute van multimiljardair George Soros die het plan bedachten en het ESI op touw zetten.

  Het ‘Merkel’ plan werd dan ook niet door Merkel zelf, maar door Soros en consorten opgesteld. Merkel, Rutte en de andere Europese leiders ‘mogen’ dit plan, dat voorziet in de totale uitwissing van de Europese grenzen en Europese cultuur, enkel uitvoeren. Daarbij draait het om zo snel mogelijk de autochtone Europeanen voor voldongen feiten stellen, en die voortdurend als ‘alternativlos’ betitelen, precies zoals Rutte vandaag heeft gedaan.

  Dat uit alle peilingen in alle betrokken landen blijkt dat een ruime, vaak zelfs overweldigende meerderheid tégen onbeperkte open grenzen, en tégen de massa immigratie en islamisering is, wordt door de gevestigde orde enkel als een extra aansporing gezien om de migranteninvasie in zo kort mogelijke tijd zo overweldigend groot te maken, dat tegen de tijd dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden, het pleit in het voordeel van de miljoenen nieuwkomers –en daarmee de islam- zal zijn beslecht.

  Europa in het verderf gestort

  George Soros is wellicht ’s werelds meest beruchte puissant rijke speculant, die meedogenloos complete landen financieel in het verderf heeft gestort. Europa ziet hij op zijn best als de perfecte proeftuin voor het creëren van zijn gedroomde ‘open society’, een ‘open samenleving’ zonder grenzen, waarin alle volken en culturen zijn versmolten tot een ‘multiculti’ Utopia. Waarschijnlijker is dat hij geen lor geeft om wat voor volk of cultuur dan ook, en hij de gigantische migrantenstroom enkel gebruikt om Europa te destabiliseren en in chaos te storten, waar hij vervolgens miljarden extra mee zal kunnen verdienen.

  Soros zal zonder met zijn ogen te knipperen Europa laten vernietigen en honderden miljoenen mensen in de meest vreselijke ellende storten als hij daar enig persoonlijk gewin mee kan behalen. Uitgerekend deze moordlustige ‘tijgerhaai’ trekt aan de touwtjes van gewillige politieke trekpoppen zoals EU-president Juncker, Angela Merkel en ook Mark Rutte, ook al zal hij dat zelf vermoedelijk niet eens beseffen of willen weten.

  Xander **

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/03/Details-deal-MerkelRutte-met-Turkije-Nog-eens-half-miljoen-moslims-naar-Duitsland-en-Nederland

  Like

 8. wauso zegt:

  Vandaag met een Duitser uit Bayern gesproken. Hij dacht dat 2/3 van de ‘vluchtelingen’ een echte ‘vluchteling’ was ! De Lugenpresse doet het dan toch nog goed. En zolang dit blijft zal de AfD hem niet/nauwelijks raken in Duitsland !

  Like

 9. Republikein zegt:

  Die Soros toch.

  George Soros, zijn handleiding voor vluchtelingen en Mabel Wisse Smit
  Geplaatst op 14 oktober 2015 | 6 reacties
  Samuels

  Even een gedachtensteuntje. George Soros, geboren als Györgi Schwartz is een Hongaars – Amerikaanse zakenman van Joods – Hongaarse afkomst vooral bekend om twee zaken, zijn onmetelijke rijkdom verkregen door valuta en aandelen manipulaties en als de bedenker van de “Open Society” waar de inmiddels wat in de vergetelheid geraakte Mabel Wisse Smit van 2002 tot 2008 in Europa mede de scepter zwaaide.

  Opmerkelijk is dat Wisse Smit als directeur bij de Open Society werkzaam was. Smit had naast een verhouding met drugscrimineel Klaas Bruinsma ook een relatie met de VN ambassadeur van Bosnië en Herzegovina , Mohammed Scaribey, gearresteerd wegens verduistering van VN hulpgelden. O.a. PvdA-er Ed van Thijn zette zich in voor zijn vrijlating.

  Haar voormalige ‘baas ‘ Soros financiert talloze organisaties over de hele wereld zoals o.a. Human Rights Watch en heeft naar eigen zeggen 875 miljoen van zijn vermogen in organisaties gestopt die zich bezig houden met doelen die door Soros als liefdadig beschouwd worden.

  Mabel

  Hij is van mening dat Europa minstens 1 miljoen Afrikaanse vluchtelingen moet opnemen ! De reden die Soros hervoor aanvoert is het feit dat ‘Europa ‘300 jaar lang ‘Afrika’ heeft leeggeroofd en dat het nu tijd wordt voor een afrekening!!!!

  Volgens een aantal onbevestigde bronnen steunt hij het in München gevestigde W2EU. Deze organisatie heeft een handleiding voor vluchtelingen gepubliceerd die gratis wordt verdeeld in Turkse havensteden van waaruit gelukszoekers de tocht naar Griekenland starten. Een kopie daarvan werd door een TV Sky verslaggever aangetroffen in een van de bootjes tijdens een reportage over de uit Turkije op Lesbos en Kos aankomende vluchtelingen.
  Vuile duivel.
  http://www.geennieuws.com/2015/10/george-soros-zijn-handleiding-voor-vluchtelingen-en-mabel-wisse-smit/

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Ach, eigen huisjes in box 3 belasten, nog wat van ons pensioentje afpakken, AOW wat naar beneden, extra accijns op brandstof, sterke drank, bier en wijn, zorg nog een beetje meer uitkleden, werkloosheid en bijstandsuitkeringen wat korten, BTW 2% omhoog, en onze zo geliefde regering heeft genoeg bezuinigt om de toestroom aan islamitische asielparasieten te financieren…

  Like

 11. Hendrik M. zegt:

  Sorry, voorgaande was een reactie op @joopklepzeiker 17 maart 2016 om 22:29…
  Tja, zie de winst van AfD ook als een goede stap naar het terugwinnen der democratie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s