De volgende golf uit Libië brengt ons half Afrika

Screenshot_12

(Door: Pierre Aronnax)

Terwijl een groot deel van de mediale aandacht zich concentreert op de Turkije-deal van de Duitse bondskanselier zwellen elders al de volgende golven illegale immigranten aan. Het uiteen gereten Libië zal daarbij in de toekomst een grote rol spelen. Maar ook via de Kaukasus, als de Balkan-route is gesloten, moet met meer immigratie rekening worden gehouden.

De inspanningen tot nu toe van Angela Merkel betreffende de zogenaamde oplossing van de huidige asielcrisis, die zich er in principe toe beperken dat de Turken een deel van de illegaal Europa binnengekomen immigranten terugneemt tegen een hoge betaling en belooft hun grenzen beter te controleren om de stroom op de Balkan-route te beperken, worden op dit moment door de Duitse regering als de enig gangbare en zinvolle manier omschreven om de buiten controle geraakte situatie in Europa de baas te worden. Maar dit valt sterk te betwijfelen.

In het chaotische Libië wachten 500.000 economische vluchtelingen op hun kans

Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, waarschuwde onlangs nog in een brief aan verschillende EU-ministers dat de zich toespitsende situatie in het Noord-Afrikaanse land Libië er weldra toe zal leiden dat er ongeveer 500.000 immigranten van daaruit op weg gaan naar Europa. STRATFOR, een invloedrijke Amerikaanse denktank op veiligheidsgebied, wees er eveneens op dat vooral economisch gemotiveerde immigranten uit Nigeria, Gambia, Guinea, Senegal, Somalië en Eritrea op weg gaan naar het land, om van daaruit via Italië de EU binnen te komen.

Ook Martin Kobler, de chef van de VN-ondersteuningscommissie in Libië, uitte zijn bedenkingen over de situatie daar. De situatie in het land zou van “slecht naar slechter” gaan, juist ook met het oog op de zich steeds verder uitbreidende en vastzettende structuren van de “Islamitische Staat” (IS/ISIS). Deze had enkele weken geleden de havenstad Sabratha onder zijn controle gebracht, van waaruit illegale immigranten bij voorkeur vertrekken richting Europa.

Wie naar Europa komt, sluit zich aan bij ISIS

Volgens een bericht van Tom Wescott voor het online-magazin “MiddleEastEye” is ISIS in Libië er inmiddels, behalve zijn aankondigingen om doelgericht eigen strijders voor terreuraanvallen in Europa mee te laten varen met de mensensmokkelaar boten, toe overgegaan om illegale immigranten uit zuidelijker gelegen Afrikaanse landen te ontvoeren en voor zichzelf als soldaten in te zetten. Daarbij beroept Wescott zich op berichten van Nigeriaanse immigranten, die oorspronkelijk van plan waren de EU binnen te komen. Daarmee wordt niet alleen het aantal te verwachten immigranten dat via Libië naar het noorden op weg gaat een bedreiging, maar ook de samenstelling van diegenen die daar in de boten stappen vormt een immens risico.

Tegelijkertijd is er ook niet zo snel een einde in zicht van de chaos in Libië: de fragiele binnenlandse politieke situatie van het Noord-Afrikaanse land, die o.a. terug te voeren is op het feit dat daar geen functionele regering bestaat, kan weliswaar door middel van westelijke diplomatie gestabiliseerd worden, maar delen van het land bevinden zich vast in handen van ISIS, terwijl het oosten door Al-Qaida wordt gedomineerd. Terwijl de afgelopen weken een militaire optie voor Libië in het spel gebracht werd, ontkende de Britse regering deze week echter zulke plannen. En ook al-Sisi, de Egyptische president, waarschuwde ervoor dat een militaire interventie in zijn buurland te riskant zou zijn. Ondertussen breidde de ISIS zijn aanvallen vanuit Libië op de grensgebieden van Tunesië uit.

Zelfs bij sluiting van de Balkan-route komen er nog eens 4 miljoen immigranten

Onafhankelijk van de situatie in de Maghreb-landen echter is voor Europa de toestroom van illegale immigranten met de door Merkel nagestreefde oplossing via Turkije alles andere dan beëindigd. “Die Welt” berichtte onlangs over een analyse van de Duitse denktank SAT, dat in dit opzicht verschillende scenario´s voor mogelijk houdt. Zelfs als Turkije zich houdt aan zijn deel met de overeenkomst met Merkel zou er toch gerekend moeten worden op twee miljoen immigranten, die van via de Kaukasus naar Duitsland zouden komen. In totaal schat SAT het aantal te verwachten migranten op ongeveer een tot vijf miljoen. Als de conflictueuze situatie in Noord-Afrika aanhoudt, houdt de denktank rekening met bijna vier miljoen, op voorwaarde dat de Balkan-route is afgesloten. Als deze open zou blijven, zou dit aantal naar meer dan zes miljoen stijgen.

De Duitse regering en haar Europese bondgenoten zullen dus, als ze er echt in geïnteresseerd zijn om een einde te maken aan de massale bestorming door illegale immigranten in de EU, na moeten denken over serieuze maatregelen om de grenzen te bewaken. De houding van de bondskanselier, die onlangs door de vicevoorzitter van de CDU, Armin Laschet, met de woorden “Er mag geen koerswijziging komen” nogmaals bevestigd werd, zal in de nabije toekomst moeten veranderen als Duitsland en Europa niet in chaos willen verzinken. Duitsland kan de problemen van de wereld niet oplossen, maar het kan zichzelf tegen deze problemen beschermen. Dit moet de prioriteit van de Duitse politiek worden. als de bondskanselier daar niet voor zorgt, zal men zich, voorzichtig uitgedrukt, op een jaar met veel gebeurtenissen moeten instellen.

Bron:
http://einwanderungskritik.de
Auteur: Pierre Aronnax

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, ISIS, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Libië, Maghreb/Noord-Afrika, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op De volgende golf uit Libië brengt ons half Afrika

 1. jungleelephant zegt:

  Dit zijn allemaal nep-oplossingen!Al die lui moeten terug,op de,bewezen,echte vluchtelingen na.En zelfs die moeten geen permanente,maar een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen,zonder recht op familie-hereniging!Alle binnen-en buitengrenzen moeten dicht en illegalen moeten worden opgepakt en per direct worden uitgezet!En dat is de enige,werkbare en juiste oplossing!Buiten dat het Binnenhof-geboefte moet worden afgezet!

  Like

 2. Jan zegt:

  HÉT antwoord:

  Like

 3. Edjan zegt:

  Achut, Merkel zou moeten veranderen. Merkel verandert niet. Ofwel is zij KNETTER gek ofwel krijgt zij zwaar betaald van mensen die bepaalde plannen hebben (Europa uitknijpen als een citroen, de bewoners laten verrekken) Dus dat geef maar op, dat Merkel veranderen.

  Knal haar af of ga ten onder, that is the question.

  Like

 4. Jan zegt:

  Morgen komen weer tig nazi-organisaties weer bijeen op het Museumplein om te kankeren op Nederland en Israël en op blanken:
  http://www.21maartcomite.nl/index.php/organisaties
  Ook de landverraders die nu in het nepparlement zitten doen natuurlijk mee, want als je Nederland kunt slopen zullen de rooie gekken dit niet nalaten:
  https://amsterdam.pvda.nl/agenda/demonstratie-samen-tegen-racisme-en-discriminatie/

  Like

 5. carthago zegt:

  Atlantis 2.0 voor Europa!
  De kontebonkers komen dus ook al massaal, direct uit de jungle met iPhone afbeeldingen van afgehakte koppen, de quat spugend uit de bekken, op naar keulen, voor het warme welkom via flyers beloofd door nazi Mergel en nazi Druncker. II denk niet dat er nog nieuwjaar gevierd gaat worden in de toekomst in de Eussr, we tellen elk jaar gewoon terug naar de middeleeuwen.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ze komen nu niet alleen naar Duitsland, maar de rest van de landen, waaronder Nederland, zullen ook met ze te maken krijgen. Zweden is al dicht, Noorwegen heeft een immigratiestop. Van de andere landen zijn alleen nog Nederland, Duitsland en Belgie de koplopers, de rest laat ze door. Ik hoop dat ze hun verstand gaan gebruiken en de buiten- zowel als de binnengrenzen meteen dicht gaan doen en soldaten inzetten aan de grenzen. Militaire schepen inzetten op de wateren. Aktie!

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Vergeet het maar. Het Projekt gaat door, want het is een pakt met de duivel en vandaar dat Rutte en Merkel er haast bij hadden om de deal met Erdogan er door te drukken.

    Like

 6. Cathja zegt:

  Als we het van Merkel moeten hebben, dan zijn we bij voorbaat al verloren! Nu de waarschuwingen van alle kanten komen, ja zelfs van Federica Mogherini, dan wil dat zeggen dat er toch wel iets aan de hand is!
  Als we geen maatregelen nemen om zeer strenge bewaking van onze Europese buitengrenzen in te stellen, dan staat ons een ramp van ongekende omvang te wachten!
  Het gaat in eerste instantie nog niet eens om de áántallen vluchtelingen, economisch of anders, maar wat voor sóórt vluchtelingen we over de vloer krijgen.
  Als we te maken krijgen met opnieuw enorme aantallen moslims, dan zullen de oorlogen uit het Midden-Oosten hier worden uitgevochten, en zullen wij daarin meegezogen worden.

  Er is geen tijd meer te verliezen. Als de eerste boten uit Libië aankomen op de Europese kusten, zijn we in feite al te laat. Er moet NU actie worden ondernomen, in plaats van vergaderen.

  Like

 7. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  HET EINDE VAN EUROPA KOMT STEEDS DICHTERBIJ!

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Daar gaan we weer….

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Maakt niet uit. Het zijn gelukkig hoog-opgeleiden die niets met de islam te maken hebben.

  Like

 10. Thom zegt:

  Ik vind het bericht nogal optimistisch? Half Afrika maar bij de volgende golf. Oh ja de rest heeft dan ruimte om te fokken en hun fokprodukten bij de volgende golf sturen.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Dank zei ontwikkelingshulp en medische hulp zorgen westerse liefdadigers er voor dat het fokprogramma een blijvend succes is.
   Wie zich zorgen maakt over het milieu zou moeten bedenken dat ongebreidelde bevolkingsgroei de hoofdoorzaak is van alle milieuvervuiling.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ hendrikus om 7:21

    Deze week kreeg ik een plastic zak in de bus voor gebruikte kleding. Doel: Orange baby’s! Dus: nóg meer hulp aan baby’s in het toch al uitpuilende Afrika, wat zuigelingen betreft.
    De zak is in de afvalbak terechtgekomen. Ik wil geen kleding doneren voor dit foute doel. Laten ze de moeders in Afrika eens iets vertellen over geboortebeperking. Daar is de hele wereld mee gediend.

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Of er nu ebola of aids of een ander verschrikkelijk virus heerst, ze blijven fokken, besmet en wel, tevens besmet met hun cultuur en dus kunnen ze zich niet aanpassen, zal altijd problemen opleveren.

    Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Een paar maanden terug heb ik hier al geschreven dat men iets moet doen aan de ontwikkelingen in het MO (Ik weet nog goed dat ik schreef dat de heer Poetin zijn vloot moet verspreiden langs de hele kust tot aan Marokko.) Hij zou moeten ingrijpen in Libië. Nu blijkt al dat ik gelijk had. De IS breidt zich uit naar de andere kant van het MO, Libië was al een nest vol concentraties en ook al richting Tunesië, straks is de oversteek via Marokko een fluitje. Ben dan benieuwd wat het Spaanse leger gaat doen. Ze staan er al op scherp en per dag worden er twee tot zes geradicaliseerde moslims opgepakt met plannen. Dat er 50 miljoen Afrikanen staan te trappelen had ik ook al aan gegeven.

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Ik hoop dat de cellen in Europa nu in actie schieten en overal grote aanslagen plegen, dat is voor ons het sein om alle middelen uit de kast te halen.

  Like

 13. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet ozL herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s