EU-deal: Turkije hoeft zich er niet toe verplichten zich aan de mensenrechten te houden!

Screenshot_20

Angela Merkel en Mark Rutte tijdens de top in Brussel.

(Vertaling: E.J. Bron)

De deal met Turkije voorziet erin dat Turkije het grootste “vluchtelingen”kamp voor de EU wordt. Het is Turkije blijkbaar gelukt om de standaards voor de behandeling van “vluchtelingen” en “migranten” zelf te bepalen. Een verplichting tot het respecteren van de mensenrechten werd uit het slotdocument geschrapt!

DWN

Dit is de deal met Turkije:

 • Turkije neemt illegaal binnengekomen “migranten” uit Griekenland terug
 • De EU staat aan Turkse burgers visumvrij reizen toe vanaf de zomer
 • De EU verhoogt de financiële bijdragen voor Turkije van drie naar zes miljard euro
 • De deal treedt vanaf zondag 20 maart in werking

Een van de bediscussieerde punten van de deal was ook de behandeling van niet-Syrische “vluchtelingen” in Turkije evenals het respect voor de mensenrechten en de inachtneming van de vluchtelingenconventie van Genève. Blijkbaar is het Turkije gelukt om de door de EU geëiste garantie tot bescherming van de teruggenomen “migranten” te ondermijnen: in het oorspronkelijke ontwerp was sprake van een “verplichting” van Ankara om zich “te houden aan de internationale standaards”. In het vrijdag goedgekeurde slotdocument stond de vaststelling dat “alle vluchtelingen” volgens de “relevante” internationale standaards beschermd en niet naar gevaarlijke regio´s van herkomst uitgezet worden, meldt het persbureau AFP.

Welke standaards “relevant” zijn, wordt daarmee een kwestie van interpretatie. Ook wordt in dit verband Turkije niet expliciet genoemd. Volgens diplomaten had Davutoğlu de eerste garantie als affront gevoeld, omdat zijn land altijd humaan omgegaan zou zijn met de zich al in het land bevindende 2,7 miljoen Syrische “vluchtelingen”. Deze vage formulering komt bijvoorbeeld niet overeen met de eisen van de mensenrechtenorganisatie Pro Asyl.

Mensenrechtenorganisaties waren bang dat de EU de “vluchtelingen” door middel van massale uitzettingen naar Turkije zou willen terugbrengen. Daar reageerde de top op en sloot “elke vorm van collectieve uitzettingen” nadrukkelijk uit. Als datum werd de 20e maart vastgelegd. Alle “migranten” die vanaf zondag op de eilanden aankomen, moeten teruggebracht worden, en wel in “volledige overeenstemming met Europees en internationaal recht”.

De eis aan Griekenland om alle tot nu toe op de eilanden gestrande “vluchtelingen” voor het in werking treden van het akkoord over te brengen naar het vasteland en eerst in “opvangcentra” vast te houden, liet men vallen. Dat was een eis van Ankara, opdat er niet ook “oude” vluchtelingen naar Turkije teruggebracht worden. De desbetreffende passage werd echter geschrapt.

Om de deal te bezegelen, werden de EU-staats- en regeringschefs het er volgens “Politico” over eens om een extra “hoofdstuk” in de tot nu toe geblokkeerde EU-toetredingsgesprekken te openen. In het begrotingshoofdstuk – hoofdstuk 33 – dient het o.a. te gaan over landbouwheffingen.

In het jaar 2007 blokkeerde vooral de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy hoofdstuk 33. Zijn argument: het zou alleen maar schadelijk zijn voor de boeren en voor Turkije de deur openen om de euro in te voeren.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Mensenrechten, nieuw fascisme, politici, Rotzakken, Turkije, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

52 reacties op EU-deal: Turkije hoeft zich er niet toe verplichten zich aan de mensenrechten te houden!

 1. Peter selie zegt:

  Wie is de winnaar?
  Ja natuurlijk Turkije wie anders. 6 miljard en er zal geen enkele afspraak worden nagekomen. Martelen en willekeur mogen ze blijven doen. Wat hebben we toch fijne vrienden, maar ze kosten ons wel veel geld. De Turken, zoals alle moslims zijn onbetrouwbaar.
  En wie kan mij uitleggen waarom Europa eigenlijk iets te maken heeft met de invasoren, hardnekkig asielzoekers genoem, die in Turkije zijn. Waarom zijn wij verantwoordelijk voor?
  Waarom moeten die, voor zover ze al in nood zijn, hier voor altijd blijven? En hoezo zijn ze in gevaar. Die lui zijn allemaal hetzelfde, ze komen om te islamiseren. Gisteren las ik ergens: Parijs is voor 45 % islamitisch evenals Nice trouwens. Maar van Marseille weet ik het niet maar dat perentage kan wel eens flink hoger uitvallen.
  De Turken, hebben er zo langzamerhand al niet veel te veel van. Deze wordt de klapper, ik ben benieuwd hoeveel Nederlanders en Duitser er daadwerkelijk uit hun huizen gezet gaan worden om dat ‘vriendelijk volk’ voorrang te geven boven de Nederlanders/Duitsers.
  En er is nooit tekort aan geld die 12 miljard die het ekele jaren geleden al was, zul snel oplopen naar 20 miljard en daarom beste mensen wordt u steeds armer gemaakt.
  Zelf als we vandaag nog stoppen met het toelaten van islamieten zal de demografie zijn verwoestende werk doen. We waren er zelf bij en hebben het allemaal toegelaten.

  Geliked door 1 persoon

  • Triplepundit zegt:

   @Peter selie: De Turken kun je gerust de winnaar van de gesloten deal met de EU noemen. Een echte oplossing is het natuurlijk niet en het is ook maar de vraag hoe lang hij stand zal houden. Toch is de deal wel enigszins begrijpelijk als je beseft dat de Turken met hun grote vluchtelingenaantal van ruim twee miljoen mensen op dit moment de politieke macht in handen hebben.

   Wat betreft het belang van Europa in deze kwestie is het natuurlijk ook heel simpel. Europa heeft een hoge welvaart en in de meeste landen zijn er zeer goede en toegankelijke sociale voorzieningen voor nieuwkomers, maar dit gegeven is hopelijk niet nieuw voor u. Los van de vraag of Europa zich verantwoordelijk moet voelen voor de vluchtelingenproblematiek, zou je dus ook kunnen volstaan met het besef dat vluchtelingen toch wel deze kant op komen. Een echte oorlogsvluchteling kun je dit toch ook moeilijk kwaad nemen, of had u een andere keuze gemaakt als u zelf op de vlucht zou zijn voor oorlog? En als u daadwerkelijk van mening bent dat Europa geen enkele verantwoordelijkheid zou moeten nemen voor het opvangen van echte vluchtelingen, dan ben ik ben heel benieuwd of u wel vindt dat de Turken dit zouden moeten doen?

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ik durf nu al een schatting te maken dat maar een 1/4 deel echt vluchteling is, al de rest opgehitst door de maffia die miljoenen en miljoenen verdienen aan deze grote exodus. Dus voor hen is het nog meer olie op het vuur is nog meer verdienen.

    Like

   • Triplepundit zegt:

    @Guardiacivil: Volgens de meeste schattingen die mij bekend zijn ligt het aantal ‘echte’ vluchtelingen op ruim de helft. Ik ga er nog altijd vanuit dat deze mensen uit eigen beweging deze kant op komen en niet zijn opgehitst door op geld beluste mensensmokkelaars. Ik ben benieuwd welke signalen u allemaal heeft opgevangen dat u inschat dat er zo veel mensen zijn die zich voornamelijk door toedoen van mensensmokkelaars laten verleiden om deze kant op te komen?
    Overigens ben ik het met u eens dat de gesloten deal olie op het vuur is voor deze mensensmokkelaars.

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    @Triplepundit, hoi, ga er gerust van uit dat de locals verspreid over geheel het MO incl. Iran en nog een deel van Iraq zeer goed geinformeerd zijn over het Westen. De logika volgend is het dus voor al die locals het hele MO in oorlog. Maar diverse landen voeren gewoon geen oorlog, buiten de plaatselijke aanslagen is het voor die locals wel oorlog. Vervolgens zitten de maffia die inhaken op het snelle geld verdienen en misschien wel in opdracht van Het Projekt, zoveel mogelijk info verstrekken in die landen om zoveel mogelijk en zo groot mogelijke stroom mensen op de been te krijgen. Dat er nu veel meer als eerst ook veel vrouwen met kleine kinderen op te merken valt is wel opvallend, was eerst niet het geval. Voor mij is het duidelijk dat in diverse landen zonder enige reden tot vluchten, de maffia heel handig inspeelt op de Europese situatie en dit alleen maar stimuleert om nog meer geld er uit te halen. Deze hele exodus is een voorop gezet plan vanuit Turkije en de maffia speelt een sleutelrol. Er is al een stroom opgang vanuit Marokko. Eh….. is daar oorlog? De Marokkanen zijn al opgemerkt onder de imigranten. Als Europol niets doet aan deze maffia dan is het inderdaad snel afgelopen met Europa. Hoofdlijnen: NWO-Bilderberg zet processen in MO ingang, CIA ontketend in Libië en Sirië onrust en geforceerde aanslagen. Turkije krijgt de kans om Het Projekt versneld te kunnen uitvoeren (Islamisering Europa en de rest vd wereld. De maffia in de Balkan, Turkije, Albanië, hebben de sleutelposities ingenomen. Brussel/Merkel-Erdogan hebben geheime overeenkomst (olie-belangen leveringen). Terug naar NWO-Bilderberg…..deze orde plukt straks de vruchten van…….ondergang Europa en gekoppeld aan het TTIP verdrag is Europa (failliet) dus zijn de multinationals en andere grote bedrijven voor een appel en n ei te koop en over te nemen door de Rothschild-bankiers, daarmee is de cirkel rond.
    Eh…..neem me niet kwalijk, maar dit is mijn wereldvisie op het hele gebeuren in het MO-Europa en het feit wat we al weten over Het Projekt en NWO-TTIP. Ik sla dit stukje op, kan het misschien nog later gebruiken voor uitleg aan mensen die het totale beeld niet snappen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Triplepundit 19 maart 2016 om 00:04

    Daar is-ie weer!
    Jahaaa, het gaat dan ook weer over die geweldige EU van ‘m hè?

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Ik las het en het gaf mij een unheimlich gevoel;kan er niet direct de vinger opleggen,maar mijn gevoel bedriegt me zelden of nooit!

    Like

   • Triplepundit zegt:

    @Guardiacivil: Met alle respect, maar uw wereldvisie is wel erg duister! Ik snap dat zo’n samenzweringstheorie aanlokkelijk klinkt om te geloven, maar voor mij is wat u zegt toch echt hoogst onwaarschijnlijk. Het toestaan van de islamisering van het Westen in ruil voor het beschikken over oliebronnen kan ik me echt niet voorstellen. Dat deze elite in het geheim praat over oorlogsvoering in landen als Syrië en over het veilig stellen van oliebronnen daar ik nog inkomen, maar meewerken aan een plan van notabene Turkije tot wereldwijde islamisering gaat me veel te ver!

    Dit betekent overigens niet dat ik die hele Bilderberg maar een onschuldig clubje vind. Er zullen vast foute types tussen zitten die er vreemde ideeën op nahouden, maar toch niet de meerderheid van deze grote groep machtige mensen mag ik aannemen? En als ze echt het gevaar voor de Westerse samenleving niet zouden inzien van een ongecontroleerde toestroom van moslims, waarom proberen Europese politici dan nu om vluchtelingen vooral in Turkije en andere landen in het Midden-Oosten te houden?

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    http://educate-yourself.org/nwo/
    http://educate-yourself.org/mc/
    http://tarpley.net/online-books/george-bush-the-unauthorized-biography/
    En kijk ook even naar G. Deckzeijl, hij staat op blogs bij E J Bron, Fubar, en nog wat anderen hij heeft heel veel links naar Het Projekt.
    Iets zeggen of een mening vormen als je niet voldoende gelezen hebt of jezelf in bepaalde materie hebt verdiept, kan je beter niet doen.
    Fijne dag nog.

    Like

 2. Japio zegt:

  Nu gaan de Turken snel de vluchtelingen neutraliseren en kunnen ze alsnog als Turk vrij reizen naar Europa. Slim gespeeld van die Turken en de domheid heeft weer eens toegeslagen in het EU-kamp. Weer heel veel belastingcentjes door de plee gespoeld.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Een flink deel van Syrië is mede met de hulp van Putin bevrijd.
  WAAROM zet de EU niet DAAR een groot kamp op om syriers op te vangen??????????
  Met zoveel miljarden moet toch wel iets te organisren zijn.

  Like

  • “WAAROM zet de EU niet DAAR een groot kamp op om syriers op te vangen?” Tja Lois denk dat de ratten in het pak een dubbele agenda hebben, regeringsleiders, bestuurlijke elite worden allemaal behoorlijk ingelicht over wat ze allemaal willen weten, geen enkel probleem. Deze scherpzinnige, intriganten weten op voorhand dat deze ‘klus’ niet goed gaat werken. Zij weten óók dat de economische vluchtelingen op allerlei ingenieuze manieren Europa toch weten binnen te dringen. Mijn inziens is dit plan speciaal zo ontworpen om de toestroom van deze ongewenste vreemdelingen te verhogen, 80 miljoen Turken kunnen deze zomer Europa binnen vliegen, geen controle op de duur van het verblijf in de natielanden, daarbij komen óók dik 40 miljoen Oekraïners Europa binnen wandelen, dat allemaal geregeld door deze democratisch gekozen politici die in werkelijkheid een heel ander plan hebben met Europa…

   Geliked door 1 persoon

   • Tom Hendrix zegt:

    @Adriaan Jansens: 23.33. uur, op 18/03. Juist Adriaan, goed gezien. De ISLAM krijgt door dit verraad, heel Europa op een presenteerblaadje aangeboden. En het ergste is nog, dat een groot deel van de Nederlandse kiezers, blijven stemmen op de partijen, die dit verraad mogelijk hebben gemaakt, te weten: PvdA,VVD,CDA en D66. Ik noem met name deze 4 partijen, omdat ZIJ sinds 1979 constant geregeerd hebben. Slaap maar verder stom kiesvee!

    Geliked door 1 persoon

   • Tom Hendrix zegt: 19 maart 2016 om 09:36

    Ja hé Tom, om moedeloos van te worden, deze ratten in de streepjes pakken naaien ons in het pak. “En het ergste is nog, dat een groot deel van de Nederlandse kiezers, blijven stemmen op de partijen, die dit verraad mogelijk hebben gemaakt,” Ja daar kan ‘k ook niet met mijn pet bij Tom, denk dat grotendeels van de mensen die op de traditionele politiek stemmen het uit egoïstische overwegingen doen, geld en belangen zijn altijd een belangrijke drijfveer gebleken. Je ziet wel eens in het programma opgelicht hoe mensen die zijn opgelicht zo gemakkelijk voor een mooi praatje het schip in gaan voor een klein fortuintje, hebzucht speelt een grote rol Tom, als men op het sterfbed ligt kan je geen verhuiswagen regelen, terwijl de bestuurlijke elite voor generaties te komen bij elkaar jatten…

    Like

 4. jungleelephant zegt:

  Tjonge wat heeft Rutte zich laten naaien,maar wel willens en wetens!Wanneer zetten we het slechtste,en gevaarlijkste kabinet ooit,af?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Rutte heeft zich niet laten naaien maar heeft men glans en glorie de opdracht van de EU volvoerd! Zijn toekomst kan niet meer stuk.
   Zodra de gelegenheid zich voor doet vertrekt Rutte naar de top van de EU en zal het aan ons verkopen dat dit voor Nederland een goede zaak zal zijn.

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Het Projekt treed definitief in werking. Europa is verkocht aan de duivel. Nu rest ons nog het Godsvuur, alle Goddelijke Engelen strijders met vlammende zwaarden te vragen ons goede christenen te verenigen in een heel sterk kamp om deze duivelse horde straks te kunnen verslaan. Op alle Antique schilderijen komen deze Engelen voor om het kwaad te bestrijden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Guardiacivil: 01.07. uur. O, ik hoop toch zo, dat dat zo spoedig mogelijk gaat gebeuren. Menselijkerwijze zie ik geen enkele oplossing. Dus met U eens.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ja Tom het is heel vervelend dit te moeten erkennen, ook voor mijzelf. De “mensen” waarvan wij misschien dachten dat ze de maatschappij en de burger zouden dienen en waarvan later bleek dat leugens op leugens verspreid werden als zoete broodjes, zij die zich uitgeven als rechtvaardig correctpolitiek, hebben zich verlaagd tot handlangers van het duivelse complot en eenmaal in die greep van het kwade zullen ze doorgaan. Ik heb heel veel tijd gestoken in bestuderen van geschiedenis, klassieke kunst, de Antique wereld, verdwenen grote culturen. De ontwikkeling van de Islam is niet zo maar iets. Als dit de vooraf aangekondigde totale vernietiging is dan hebben wij het recht onszelf te verdedigen en vragen om hulp van hogere. In de geschiedenis is deze hulp vaak gevraagd en gekregen. Belangrijker nog, in bepaalde papirusrollen wordt het bewijs geleverd van deze hulp (tegen het reuzenvolk waarvan skelletten gevonden zijn) ook in het MO. Beroemde schilders vanaf de 14e eeuw hebben niet voor niets deze taferelen vastgelegd op doek. Er is nog zoveel te leren van de geschiedenis. Fijn weekend.

    Like

 6. Johan zegt:

  We worden gepiepeld door die Turken.

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Nou fijn, daar gaan we dan met ons joods-christelijke levenswijze zoals het voorheen zo mooi werd gezegd. Weg met ons sociale systeem, althans voor de autochtone blanke Nederlander. Weg met zwarte Piet, Kerstmis, Pasen, Carnaval, Pinksteren, viering 4 en 5 mei en niet te vergeten die Koningsdag ook maar weg……De kledingvrijheid voor vrouwen is al langzaam aan het verdwijnen en er zullen nog wel meer “richtlijnen” zoals in Amsterdam komen. Oh ja, de burka en andere gezichtsbedekkende kleding is weliswaar nu verboden, maar daar hebben die moslims toch schijt aan en denk je dan nu echt dat de politie of een baliemedewerkster van een gemeente of zo daar wat tegen/aan doet??????? FORGET it. Er zijn al no-go-zones in Nederland en Duitsland en in de Schilderswijk patrouilleert de As-Soenamoskee……..en er is ook niemand in het kabinet of 2e kamer die Van Aertsen durft aan te pakken en/of af te zetten.
  Dan kunnen nu dus die Turken vrij naar Europa reizen (tja dat ze “naar Europa”kunnen reizen geeft al aan dat Turkije géén Europees land is, dus hoort het alleen al daarom NIET tot de EU toe te worden gelaten). die komen dus gewoon via de Balkanroute en al die miljoenen andere “vluchtelingen” komen nu niet meer per boot aan in Griekenland, maar gaan gewoon van Libië met bootjes naar Albanië, Kroatië en het oosten van Italië……want de Adriatische zee wordt NIET afgesloten. En wat te denken van via Marokko, Tunesië en Algerije naar zuid-Spanje of Mallorca, Ibiza en niet te vergeten Lampedusa en Sicilië…….. Denken ze nou echt dat ze de mensensmokkelaars hun route hebben afgenomen????? Hoe stom en DOM kun je zijn, hebben die gasten geen geografische kennis?????? En het is nu erg stil over de route van Afrika naar de Azoren……Portugese eilanden….. die gaat weer een stuk drukker worden…… stupid idiots… En wie lacht zijn eigen rot daar in zijn gouden kalifaatpaleis??? Juist ja, dictator Erdogan…..

  Like

 8. witte raaf zegt:

  Wij zijn weer bij de Pinokkio neus genomen!Hoe is het toch mogelijk dat “de elite”Europa willens en wetens naar de kloten helpt?wat is het plan,er moet een plan zijn dit doe je niet met je volle gezonde verstand!!Jaaa alles islamiseren en dan?dan word het uitgevreten,kaalgevreten en gaat het failliet want kennis hebben ze niet en werken willen ze ook niet maar ons willen ze ook niet.Nou bij Libië staan ze ook al te dringen, dit gaat niet meer goedkomen, nu niet nooit niet!!we zijn verpatst en overgeleverd aan de duivel.

  Like

 9. Jan zegt:

  Türken türken immer.

  Like

 10. Jan zegt:

  Danke für Garnichts

  AlpMar: Wie die Kanzlerin die Interessen der Türkei vertritt, viel Geld verschleudert, dabei nicht nur ihr eigenes Volk, sondern ganz Europa betrügt und was die passende Antwort auf diesen Verrat an den vitalsten Interessen der Europäer sein muss.


  Vor nicht allzu langer Zeit versprach man den Islamisten vom Bosporus eine ganze Menge Geld für ihre Bemühungen um die Flüchtlinge, die Merkels Einladung folgen wollen, sich aber noch in türkischen Lagern befinden. Davutoglu nahm die drei Milliarden gerne um dann ganz einfach nichts zu tun. Es kam seither nicht ein einziger muslimischer Einwanderer weniger in die EU und die türkische Regierung ließ noch verlautbaren, dass sie gar nicht daran denke, zu tun, wofür sie kräftig abkassiert hatte. In unserer Sprache heißt es eventuell nicht ohne Grund „getürkt“, wenn man sagen möchte, dass man schlicht und einfach beschissen und getäuscht wurde. So weit, so schlecht!

  http://www.metropolico.org/2016/03/13/danke-fuer-garnichts/

  Like

 11. koddebeier zegt:

  De Euro dictators vinden uiteraard mensenrechten niet belangrijk, zie hier mensen wat een schorem er in Brussel huist en heult ‘onze’ regering mee !!

  Like

 12. Jan zegt:

  Refugees refusing to go back Turkey, Natasha Exelby reports from Idomeni refugee camp

  Like

 13. Jan zegt:

  Als ze haar smoel opentrekt liegt ze: Iedere illegaal gaat terug

  Dus 1 miljoen+ gaan terug

  Like

 14. Pingback: EU benoemt Erdoğan tot “Eurocommissaris van Immigratie” | E.J. Bron

 15. Guardiacivil zegt:

  Wij allemaal zijn te lang goed gelovig geweest in de andere mens, ons vertrouwen te lang gegeven aan hen waarvan achteraf bleek dat ze het kwaad nastreven, zichzelf verrijken, eigen doelen nastreven of werken voor grotere machten. Willen wij overleven zullen wij ons gedrag moeten veranderen, opstaan, verweren, onze regels en wensen kenbaar maken, ons recht opeisen.

  Like

 16. Anna zegt:

  Dus nu vind Europa mensen rechten niet meer belangrijk om de vluchtelingen buiten de deur te houden…… Turkije kan nu met deze mensen doen wat ze willen inclusief discrimineren, opsluiten pesten oppakken monddood maken en evt zelfs vermoorden als ze niet luisteren……
  Wat een walgelijk land is Turkije toch. En hoe hypocriet Europa….

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Herhalinhttp://capoditutticapi008.blogspot.be/….
  http://capoditutticapi009.blogspot.be/
  http://finalwakeupcall.info/blog/2015/10/28/khazarian-maffia-daden/
  Bovengenoemde is nog eens goed om te lezen !!!
  Mensen hier op de site en elders geloven nog steeds niet in overeenkomsten gesloten op geheime plaatsen waar iedereen niets van mag weten.
  Weet wel dat de elite er alles aan doet om buitenspel te blijven, macht en geld vergaren om hoe dan ook en kost wat het kost hun doelstellingen te halen.
  Gezien de ontwikkelingen in Europa gaat ze dit aardig lukken.
  En voor de mensen die onnozel en naïef willen blijven, gewoon met uw gewoontes en eigen gedachten doorgaan in dit leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s