EU en Turkije zijn het eens over “vluchtelingen”akkoord

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

“Vluchtelingen”akkoord unaniem aangenomen: vanaf zondag neemt Turkije “vluchtelingen” uit Griekenland terug, als tegenprestatie neemt de EU Syrische “vluchtelingen” op. Turkije krijgt financiële hulp en visum-versoepelingen “onder voorwaarden”.

epoch times

De EU en Turkije zijn het met elkaar eens geworden over een “vluchtelingen”akkoord. Dat deelde de voorzitter van de Raad van Europa, Donald Tusk, vrijdag na het tweedaagse overleg in Brussel mee. De EU-landen en Turkije zouden het voorgelegde pakket maatregelen “unaniem” hebben aangenomen. Ook de bedenkingen van Cyprus zouden zijn opgelost, aldus Tusk.

Volgens het akkoord zal Turkije al vanaf zondag illegaal Griekenland binnengekomen “vluchtelingen” terugnemen.

Als tegenprestatie wil de EU “vluchtelingen” uit Syrië opnemen. Turkije krijgt daarvoor miljardenhulp en visum-versoepelingen.

De huidige visumplicht voor Turkse burgers zal vanaf juni “onder voorwaarden” versoepeld worden en er zal een nieuw hoofdstuk worden geopend in de toetredingsonderhandelingen tussen Turkije en de EU.

De Turkse minister-president Ahmet Davutoğlu sprak er vrijdag in Brussel zijn vertrouwen over uit om tot de zomer aan de voorwaarden te kunnen voldoen. Nog tijdens het Nederlandse presidentschap tot eind juni dient hoofdstuk 33 van de toetredingsonderhandelingen geopend te worden, waarin het om begrotingszaken gaat.

Ook zou men het eens zijn geworden over een verdubbeling van de financiële hulp voor de “vluchtelingen” in Turkije naar € 6 miljard. Er zullen echter geen massale uitzettingen van de Griekse eilanden plaatsvinden. De EU doet in de slotverklaring desbetreffende garanties.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, politici, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op EU en Turkije zijn het eens over “vluchtelingen”akkoord

 1. Peter selie zegt:

  EU en Turkijë? Of Turkije & Nederland?
  Merkwaardig Nederland wordt nooit ergens bij uitgenodigd en nu staan ze steeds vooraan. Dat wordt wat jongens we zullen weer diep in de buidel moeten of wordt er ons pensioengeld aan gewaagd? Ik vrees dat laatste.
  Ja clown Rutte doet letterlijk alles om mer met de kliek bandieten op de foto te mogen.
  En die Poolse clown hoeveel heeft die er voor zijn land bedacht? Ik vind, dat Polen gelijk heeft hoor dat ze hun land niet laten vergiftigen door de islam, maar dan daar un Brussel een beetje te gaan zitten regelen voor anderen gaat mij wel ver!

  Like

 2. Edjan zegt:

  Dit akkoord zal de geschiedenis ingaan als het grote verraad van Europa. De lachende geit en het bazige varken hebben smeergeld gebeurd om ons te verraden en de vijand ons belastinggeld te geven.
  En de turken mogen bij de EU.
  En wie weet verkopen ze al die vluchtelingen wel valse paspoorten zodat ze hierheen kunnen reizen en dan de illegaliteit induiken.
  Turkije wint, Europa laat zich naaien.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Edjan: 19.59. uur, op 18/03. Edjan, de enige hoop zijn nog de Visegradlanden. Dat deze hun grenzen gesloten blijven houden. En uiteraard heeft RUTTE (VVD) ons verraden en verkocht. Alles op bevel van de EUSSR,de NWO, de GELDPLUTOCRATIE SOROS en GOLDMAN-SACHS, en de ILLUMINATI! Het is allemaal opzet, en een groot complot!

   Like

   • Edjan zegt:

    Ik hoop dat je gelijk hebt, Tom. Tot nu toe loopt het verradersplan op rolletjes, maar het is normaal dat ook zij eens tegenslag hebben. Daarbij hoop ik ook op de Visegrad landen. Dat zou tijd kopen en de mogelijkheid dat PVV, AfD, FN en VB in die tijd groeien. Maar ik zie het heel somber in.

    Ik vertel nu al die grijnzende “het-zal-zo’n-vaart-niet-lopers” dat ze maar eens goed om zich heen moeten kijken want dat het over 25 jaar er ofwel niet meer is ofwel niet meer zal functioneren. Als ze dan nóg grijnzen, vraag ik ze of ze kinderen hebben. Dan verdwijnt die stomme grijns wel.

    Like

 3. Dicksy zegt:

  18 MAART 2016 een datum die in het collectief geheugen gebrand zal zijn van de Europese bevolking naast kerstdag, nieuwjaarsdag, Koning(inen)dag e.d………..
  18 Maart 2016 de dag dat Europa verkocht werd omdat de Europese lei(ij)ders niet de moed hadden om hun verantwoordelijkheid te nemen. Triestig, triestig, triestig…….

  Like

 4. Cathja zegt:

  De Turkse minister-president Ahmet Davutoglu sprak er vrijdag in Brussel zijn vertrouwen over uit om tot de zomer aan de voorwaarden te kunnen voldoen.

  En daarna?

  Als de toetredingsonderhandelingen volgens de Turken niet naar hun wensen verlopen, gaan dan de sluizen weer open, en begint dan het hele circus weer van voren af aan?

  Waarom heb ik nou toch totaal geen vertrouwen in deze ‘deal’?

  Like

 5. Jan zegt:

  Rutte: “Ik heb in Turkije een goede deal gesloten!”

  Like

 6. carthago zegt:

  Bovenstaande afbeelding van de Daltons in actie.
  Die linkse dalton lijkt wel bezopen,dat kan toch niet naast een kalief?

  Like

 7. Johan zegt:

  De Europese leiders, die dit plan met Turkije bedacht hebben, zijn kompleet van de pot gerukt.
  IN de plaats van de 1 miljoen ‘vluchtelingen’ die we buiten kunnen houden, mogen er nu 80 miljoen ‘Turken’ binnenstromen. Dit is de ondergang en zelfvernietiging van West-Europa.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Bij het aanschouwen van de foto boven dit artikel, zweeft mij de titel van een boek voor de geest:

  ‘Pinokkio en de zuipschuit’.

  Like

 9. biebie zegt:

  EU en Turkije zijn het eens over “vluchtelingen”akkoord

  Like

 10. Marc zegt:

  Zo. En nu kan Erdogan rustig 24 miljoen Turkse Koerden het land uit jagen. Richting West-Europa.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Heel erg, dit voorstel, wij zijn verkocht en de droom van Erdogan om een groot Ottomaans rijk te stichten komt weer een stapje dichterbij……..

  Like

 12. ildiko zegt:

  en er komt de volgende stap dat met valse Turkse paspoorten vele illegalen zullen toch hier belanden. Deze politici zijn echt OER OER DOM

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s