Fins eurodebat is symptoom van verdeeld Europa

Screenshot_7

(Door: “trias politica”)

Het Europese project staat onder druk, de onderlinge verdeeldheid is groter dan ooit. Spleet de euro-crisis Noord en Zuid, de migrantencrisis splijt Oost en West. Burgers voelen zich niet gehoord en roepen luidkeels om meer democratie. Een voorbeeld daarvan is het euro-debat binnenkort in het Finse parlement, als gevolg van een petitie van burgers.

‘Finland had nooit tot de eurozone moeten toetreden’, zei de Finse minister van Buitenlandse Zaken, Timo Soini, vorig jaar december. Het land kampt met een wegzakkende economie, hoge werkloosheid en heeft last van de Europese sancties jegens Rusland. Maar bovenal kampt het met de gevolgen van een starre munt, waardoor devaluatie van de oude Finse markka niet mogelijk is. De Finse economie is het slechtste jongetje uit de euro-klas, zoals blijkt uit onderstaande grafiek.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR, Finland. Bookmark de permalink .

3 reacties op Fins eurodebat is symptoom van verdeeld Europa

 1. Jean zegt:

  Nooit hebben wij toestemming gegeven aan die lafaards in dat EU gedrocht om in onze naam beslissingen te nemen, om beslissingen te nemen hebben ze eerst onze toestemming te vragen via referenda want dat is “democratie”.
  Wat die Rutte en die zuipschuit samen met die Pool beslissen interesseert ons geen reet, wij willen geen vreemdelingen op ons grondgebied en wij willen er ook geen eurocent aan verknoeien.
  Het zootje ongeregeld wat het eerst verdreven moet worden is die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islamieten, die vuiligheid moet verboden én verdreven worden uit Europa en wat Turkije betreft dat mag NOOIT aansluiten bij Europa.
  Wij willen een Europa van onafhankelijke republieken die onderling “na akkoord van de burgers” afspraken maken wat ze gezamenlijk willen doen, dus die EU misdaadorganisatie eerst uitschakelen en de misdadigers opsluiten te beginnen met die zuipschuit uit Luxemburg, dat naziwijf uit Duitsland, die schijnheilige uit Nederland Timmerfrans, de leugenaar uit Gent Pinoccio, de natte dweil uit Brussel, die vuile troela uit Italië enz. tot de hele troep rotzooi in de cel zit dan ps kunnen we werken aan onze welvaart, veiligheid en leefbaarheid.
  Valt het jullie ook op? als die zuipschuit uit Luxemburg in beeld komt zit die altijd met zijn poten aan de mensen, zou dat zijn om zich rechtstaand te houden of heeft hij een bepaalde afwijking?
  Ik zou die aliën zelfs geen hand geven…

  Like

  • BertG. zegt:

   Gasten die ladderzat zijn klampen zich altijd aan andere mensen vast om niet om te vallen.
   Het blijft onbegrijpelijk dat dit gedrag getolereerd wordt, en het blijft mij verbazen dat die man nog niet een pak slaag heeft gehad of het gebouw uit gesodemieterd is vanwege wangedrag/ dronkenschap.
   Helemaal niemand kan zo bezopen bij ze werkgever naar binnen stappen.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De EUSSR, dat rode gedrocht der EUROFASCISTEN, bestaande uit Socialisten, en huichelaars van partijen van liberale, en christen-democratische snit, dient ter helle te varen! Liever vandaag dan morgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s