Het failliet van de integratie heeft wel degelijk culturele oorzaken

Screenshot_3

Leden van de Mobiele Eenheid vormen een linie om mensen in te sluiten op het Hobbemaplein in de Haagse Schilderswijk. Hier gold een samenscholingsverbod, nadat in 2015 drie dagen op rij rellen waren uitgebroken.

(Door: Hans Werdmölder)

De elite wil niet zien dat massa-immigratie grote problemen met zich meebrengt doordat een gedeeld wij-gevoel ontbreekt.

Volgens hoogleraar sociale theorie Willem Schinkel (interview in Opinie & Debat, 12 maart) is strijd een wezenlijk onderdeel van de democratie. Dat is juist, maar geldt dat niet ook voor de wetenschap?

Elke vorm van wetenschap begint met het definiëren van het probleem. Schinkel houdt echter niet van definities, ook al zijn ze nodig om het probleem te benoemen. Als het aan deze hoogleraar ligt kunnen de termen ‘Marokkaan’, ‘allochtoon’, ‘integratie’, ‘cultuur’ en ‘etniciteit’ naar de prullenbak. Opvallend is dat Schinkel ‘discriminatie’ niet noemt, want juist deze term krijgt pas betekenis door het maken van een onderscheid tussen mensen, maar in dit geval op grond van criteria die niet relevant zijn voor de gegeven situatie.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", cultuurrelativisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het failliet van de integratie heeft wel degelijk culturele oorzaken

 1. elisah zegt:

  Is dit misschien weer een hoogleraar die proefschriften gefantaseerd/vervalst heeft?
  Hoogleraar in kromme dingen recht spreken, meneertje heeft een linkse hersenkronkel.

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Daar hoef je geen onderzoek naar te doen, want dat is voor (bijna) iedereen zo duidelijk als iets. Dat hier nog onderzoeken naar lopen komt, volgens mij, niet omdat ze aan het feit twijfelen, maar gewoon om de mensen met hun linkse analyses weer zand in de ogen te strooien. Dit natuurlijk met de bedoeling om al het ‘slechte/negatieve’ aan een gemengde samenleving van verschillende culturen, af te zwakken en de tegenstand milder te maken, of zelfs tot nul terug te brengen. Het benoemen van een bevolkingsgroep tot een cultuur staat ver af van het ‘zijn’ en ‘hebben’ van cultuur van die bevolkingsgroep. De betekenis van het woord cultuur welke op deze topic van toepassing is, is de volgende:

  2) manier waarop een groep mensen met elkaar omgaat of leeft

  De onderzoeker baseert zijn conclusie op de gedachte dat allochtonen in vergelijking met autochtonen geen hogere criminaliteitsfactor hebben. Dit is klinkklare onzin, omdat het tegendeel al meerdere keren bewezen is door feiten. Een vergelijking mag hij eigenlijk nog niet eens maken, omdat het over ‘cultuur’ verschillen gaat. Dat de allochtonen een andere ‘cultuur’ hebben, mag duidelijk zijn. Alochtonen gaan op een andere manier om met elkaar en anderen, dan de autochtonen. Dit is de het gevolg van de opvoeding van deze mensen, of/en het gebrek eraan en de waarden en normen die ze hebben meegekregen of niet en daardoor weer het gebrek eraan. Vaststaat en dit wordt gestaafd door jarenlange studies, dat veel allochtonen zich nooit zullen aanpassen aan de samenleving waarin ze leven met autochtonen, omdat ze dit qua hun opvoeding, en/of wederom het gebrek aan die opvoeding en in hoofde als tweede oorzaak, het gebrek aan wil hiertoe, niet kunnen. En datzelfde roept dan de parallelle samenleving op, die onvermijdelijk ontstaat en wat het bewijs is dat deze groep nooit zal integreren. Voor deze allochtonen is het beter om bij hun eigen soort in hun eigen landen te blijven. Dat is beter voor hun ‘cultuur’ en zeer zeker de cultuur van de mensen van het land waar ze opgevangen worden.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  NOG word de afbraak van het soziaalsysteem van de links rood groene
  vaderlandsverkwanselaars als sucses verkocht, maar de sneltrein van de
  armoede neemt vaart op en de rambok waarop hij stevast op aan stuurt
  en door de links rood groene systeemlingen word weggemoffelt, is naderbij
  als menigeen denkt !

  Like

 4. Terugkijken: Roderick Veelo duwt 4.0-feministe Hadjar Benmiloud om
  ‘Jij bent me nu al de hele tijd aan het framen!’

  http://media.tpo.nl/2016/02/26/terugkijken-roderick-veelo-duwt-feministe-4-0-om/

  Like

  • Edjan zegt:

   Afgezet na 1 minuut, het woord moslim werd niet genoemd, “mannen” hebben het weer eens gedaan. Als je een inleiding houdt van 1 minuut waarin je zegt waarover het gaat en het gaat weer eens over “mannen” die hun vrouw opsluiten, uithuwelijken, slaan, uitschelden en in Keulen groepsverkrachtingen organiseren, dan is het voor mij duidelijk: gezwam in de ruimte. Wie wie daarna omduwt, interesseert me dan niet meer zoveel.

   Like

   • Ja Edjan jij behoord duidelijk niet tot de doelgroep die feministe Hadjar Benmiloud voor ogen heeft. Ze heeft het over Nederlandse mannen die Nederlandse vrouwen verkrachten en aanrander en nog meer van dat leuks, verdomme deze feministische trut legt een 180° gedraaid rookgordijn neer. het mannelijke moslimtuig doet zulks soort dingen niet. Trouwen heb de video ook niet afgekeken, ‘k krijg al kromme tenen wanneer ‘k zo’n exemplaar zie…

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Edjan 18 maart 2016 om 16:26

    [quote] “mannen” hebben het weer eens gedaan. [/quote]

    Met andere woorden: mohammedaanse geitenneukers worden over één kam geschoren met westerse Nederlandse mannen!
    Ik walg van dat feministische gedoe!

    Like

  • Edjan zegt:

   1) Feministe Hadjar Benmiloud. Zegt eigenlijk heel veel.
   Nederlandse feministes zijn druk met “welkomsborden” te breien. Ik denk dat het feminisme ook al geïslamiseerd is.
   Makkie. Autochtone mannen zijn de daders en allochtone mannen de slachtoffers. Vrouwen zijn altijd slachtoffer. Gaat helemaal goed komen (?)

   Interessante hiërarchie is nu ontstaan:
   1) Moslim-man
   2) Moslima (uiteraard feministisch want hoofddoek toont aan dat ze bevrijd is)
   3) Autochtone vrouw/feministe (is het helemaal met deze volgorde eens)
   4) Huisdieren   88) Autochtone man (schuldige dader)

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Dat krijg je als SOCIALISTEN, het gehele ONDERWIJS in haar greep heeft gekregen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s