Hongarije: Uitzetting naar Servië was rechtmatig

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

LUXEMBURG/BOEDAPEST – De uitzetting van een Pakistani van Hongarije naar Servië is geen overtreding van de EU-wetten. Dit werd donderdag bevestigd door het Hof van Justitie van de Europese Unie, waar de “asielzoeker” een aanklacht had ingediend.

Junge Freiheit

De illegale immigrant hield zich tussentijds in de Tsjechische Republiek op, werd echter weer naar Hongarije uitgezet en zou van daaruit naar Servië teruggestuurd worden. De EU-toetredingskandidaat Servië geldt als veilig derde land. De Dublin-III-verordening staat het de lidstaten toe om mensen, die bescherming zoeken en binnenkomen uit veilige derde landen, naar dat land uit te zetten.

Hongarije had zich in de juridische twist met de Pakistani beroepen op de Dublin-III-verordening en werd nu door het Hof van Justitie van de Europese Unie in het gelijk gesteld. Een lidstaat zou het recht hebben om “een persoon die om internationale bescherming verzoekt naar een veilig derde land terug te sturen of uit te zetten”, maakte het gerechtshof in een persmededeling bekend.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EU, gezond realisme, Hongarije, Justitie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hongarije: Uitzetting naar Servië was rechtmatig

  1. Sjaak zegt:

    Alles geregeld en getukt van de EU mafia-bende ! Tjakka !
    BRUSSEL – De Europese Unie en Turkije gaan samen de vluchtelingencrisis aanpakken. De regeringsleiders en staatshoofden van de 28 EU-landen hebben het vrijdagochtend voorbereide compromis goedgekeurd. Dat maakte de Finse premier Juha Sipilä op Twitter bekend.

    Like

    • Edjan zegt:

      Ja, dit akkoord zal de geschiedenis ingaan als het grote verraad van Europa. De lachende geit en het bazige varken hebben smeergeld gebeurd om ons te verraden en de vijand ons belastinggeld te geven.

      Like

      • Tom Hendrix zegt:

        @Edjan: 18.40. uur. Ik kan wel janken, Edjan. En op Elsevier, zag ik die vieze grijns, op de smoel van RUTTE, weer. Europa is verloren, tenzij de Europese bevolkingen, massaal in opstand komen. Anders is het EINDE OEFENING voor DEMOCRATIE en VRIJHEID. KOTS!

        Geliked door 1 persoon

  2. JooJootje zegt:

    Nou dan weet Turkije ook wat er boven hun hoofd hangt of krijgen zij een uitzondering op het de regels onder voorzitterschap van Markie ?

    Like

  3. Jean zegt:

    Vandaag: 18 maart 2016 zijn 500.000.000 Europeanen verraden door 28 eikels en dat tot overmaat ook nog aan Turken.
    Welke misdaad is nog zwaarder???
    Die 28 misdadigers verdienen de kogel en dat op een groot marktplein zodat veel Europeanen er van kunnen genieten.
    Nooit heb ik haat gekend maar die 28 lafaards hebben mij geleerd te haten.
    Die bende huichelaars MOETEN uitgeschakeld worden voor wijzelf uitgeschakeld gaan worden door achterlijke perverse gewelddadige barbaarse islamieten.
    Door de laffe houding en het gigantische verraad is de toekomst van Europa vermoord.

    Like

  4. Johan zegt:

    Hoe is het mogelijk dat die smerige ‘asielzoeker’ en ‘klacht’ kan indienen bij ons gerechtshof ?
    Het wordt hier met de dag gekker in Europa.

    Like

Plaats een reactie