Globaal nomaden-dom: Europese grenzeloosheid, stedenbouw en wereldburgerdom

Screenshot_9

(Door: Stefan Müller – Vertaling: E.J. Bron)

De “vluchtelingen”crisis openbaart de scheuren in Europa, maar ook en vooral die in Duitsland. Politiek links, met zijn steeds absurder wordende fantasieën van het redden van de wereld, staat tegenover een verbijsterde bevolking. Het nieuwste idee van links voorziet erin dat wereldwijd alle “vluchtelingen” ongehinderd naar Europa kunnen komen en daar met geld van de staat hun steden kunnen nabouwen.

Kopp-Online

Geestelijk vaders van dit idee zijn Robert Menasse (een met prijzen overstelpte linkse schrijver) en de politicologe Ulrike Guérot (voormalig cheffin van de Council on Foreign Relations.ECFR). In de actuele editie van “Le Monde diplomatique” verscheen het artikel “Zin in een gemeenschappelijke wereld. Een futuristisch ontwerp voor Europese grenzeloosheid”, waarin op bijna orgastische wijze een absurd links waanidee wordt geschetst.

De kern van de fantasie is het “globale nomaden-dom”. Ieder mens dient volgens dit idee het recht te krijgen om in ieder land van de wereld te kunnen wonen en daar dan zijn cultuur te vestigen – uiteraard met exact dezelfde rechten als de oorspronkelijke bevolking.

Maatregelen tot integratie dienen volledig te worden afgeschaft. In plaats daarvan dienen migranten uitgerust te worden met grondstoffen en geld, zodat ze ergens in het land hun Nieuw-Aleppo, Nieuw-Kundus of Nieuw-Sjanghai kunnen bouwen.

Als voorbeeld voor dit model worden de VS genoemd, waar immers vele nieuwe steden door immigranten zouden bestaan. Het detail dat de VS, in tegenstelling tot het Europa van onze tijd, quasi onbevolkt was, wordt uiteraard niet genoemd. Zo´n detail zou de linkse utopie waarschijnlijk ook te zeer belasten.

Dit is uiteraard eveneens van toepassing op het onderwerp van de “parallelsamenlevingen”. Een korte periode (na de terreuraanslagen in Parijs) werden in België, Frankrijk maar ook in Duitsland de zogenaamde “No-Go-Areas” het toneel van deels spectaculaire acties van de politie en het leger om het daar gedijende terrorisme de baas te worden.

Dit feit wordt in het genoemde artikel vanzelfsprekend niet vermeld. Linkse utopieën onderscheidden zich echter altijd al door een maximale onverenigbaarheid met de realiteit, daarom is dit alles helemaal niet verwonderlijk.

Het instrumentarium om dit waanidee te realiseren, is natuurlijk een EU als Europese superstaat, die alle natiestaten assimileert en alleen nog verder bestaat als links Utopia en daarmee als grenzeloos transitgebied.

Dit geschetste concept moet op ieder conservatief mens wel overkomen als het schetsen van een LSD-trip, want het bedreigt gewoon alle ideeën van het leven zoals we dat tot nu toe kennen en ook waarderen.

Dit leven wordt echter nu al door de gevolgen van de “vluchtelingen”crisis bedreigd. De enige mogelijke optie om met deze uitdaging om te gaan, is volgens de gevestigde partijen de leuze “integratie”. Een andere optie mag er volgens het blok CDU/SPD/Groenen/Die Linke gewoon niet zijn.

Het concept van het hier geschetste “globale nomaden-dom” vormt echter nog een andere, veel drastischer optie om om te gaan met de uitdaging door de “vluchtelingen”stromen. Als je kijkt naar de geestelijk vaders van het concept, dan hoef je er niet aan te twijfelen dat er in de toekomst serieus rekening gehouden dient te worden met dit idee.

Het model van het “globale nomaden-dom” ontmoet daarbij andere ideeën, zoals het voorbereide verbod van contant geld, de opname van Turkije in de EU en tegelijkertijd een steeds grotere controle van de burgers (o.a. door dataopslag), en levert een bijna op een nachtmerrie gelijkende constructie op.

We moeten ons allemaal nu één ding dringend afvragen: Willen we echt in zo´n denkbeeldige toekomst met louter negatieve eigenschappen leven?

Ik wil niet in een land leven dat zich bereid verklaard tot steeds meer aderlatingen, totdat het op zeker moment door acute bloedarmoede in elkaar stort en opgaat in een zogenaamde “superstaat EU”.

Zover is het echter nog niet en er bestaat nog wel degelijk hoop. Op dit moment concentreert deze hoop zich op de landen van de Viségrad-groep (Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije), die zich verzetten tegen de aanmatiging van de EU-internationalisten en al een keer hun veto hebben gebruikt tegen het akkoord tussen de EU en Turkije.

In deze situatie komt het echter niet alleen op het buitenland aan, maar ook en juist op ieder individu in Duitsland. Daarom zou ieder individu verantwoordelijkheid op zich moeten nemen. Op deze manier halen we voor onszelf de controle over ons leven terug. En dat kan! Als we als individu een leefbare toekomst willen hebben, moeten we hier samen voor opkomen. Bent u bereid om op te staan?

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Stefan Müller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Globaal nomaden-dom: Europese grenzeloosheid, stedenbouw en wereldburgerdom

 1. Edjan zegt:

  Phoehoeoe, dat is een zware LSD-trip! Jammer dat er miljoenen onder te lijden hebben. Het krijgt steeds meer weg van Orwell’s 1984. Op naar de ontmenselijking, de zombificering, het laatste slavenras. De elite woont dan in onneembare burchten. Ach, lees zelf maar 1984 en zie de overeenkomst.

  Like

 2. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Wat een geweldig plan, moet kunnen! Met zeven miljard mensen gezellig schouder aan schouder in Europa staan. Sommige mensen hebben met het uitdelen van verstand nu eenmaal achter in de rij gestaan. Jammer genoeg voor alle mensen met verstand hebben dit soort typetjes zelf nooit door dat zij leeghoofden zijn en dus de grootste bekken, zoals Merkel een goed voorbeeld van dit soort leeghoofden is. Het feit dat ze gestudeerd hebben betekent alleen maar dat ze een goed geheugen hebben, en zij verwarren geheugen met verstand.

  Like

 3. Pingback: probeer eens in aanvaardbaar NEDERLANDS te zeggen | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 4. jungleelephant zegt:

  Kortom:wij allen worden gedegradeerd tot slaven!

  Like

 5. Qvic zegt:

  Nu de E.U. met Turkije overeen zijn gekomen, dat Turken visum vrij mogen reizen naar de E.U. Wat gaan die Viségrad-groep landen doen, als die Turken hun land in willen? Want het lijkt mij dat deze overeenkomst van visum vrij reizen een andere manier van de islamisatie van de E.U. is om deze landen als nog onder de voet laten lopen. Of gaan de landen als nog ook hierin niet akkoord. Of is dit punt de druppel die de emmer doet overlopen en stappen ze gezamenlijk de E.U. uit. De E.U. heeft niets anders dan ellende voor het gewone volk gebracht, waar dan ook geen enkel burger inspraak heeft gehad of zij hier wel mee of er niet mee eens zijn geweest. De linkse kerk is altijd goed in geweest om andermans geld mooi weer te spelen bij andere.

  Like

 6. Jan zegt:

  Chanteren: kleuter op spoor leggen (toont verrotte mentaliteit van kutmoslims)

  Woordinflatie: Wie zich niet wil laten bestelen of belazeren is een racist:

  Leger inzetten en schieten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s