TURKSE INVASIE

Screenshot_16

Met het paard van Troje haalden de goedgelovige Trojanen hun eigen vijand in huis. De listige Grieken vulden het enorme houten paard met krijgers en lieten het achter voor de poorten van Troje.

(Door: “Driek”)

De onheilspellende berichten over de onderhandelingen met Turkije hebben mij diep verontrust. In de donker nachtelijke uren kwellen mij de angstdromen van een Turks invasieleger dat plotsklaps ons land overspoelt. Ik denk dan aan het Paard van Troje dat geruisloos binnendrong en het volk dwong tot overgave. Want, let wel, lezer, stilaan worden wij door onbekwame regeringsleiders gedreven in een islamitisch vangnet waaruit geen ontkomen meer aan is. Het lijkt alsof ons vaderland zijn eer en waardigheid ten grabbel gooit voor de volgelingen van een quatsch-profeet die Europa al veertienhonderd jaar ellende brengt. We lijken wel gek.

Hebben wij daar dan niets van opgestoken? Neen. Onnozele politici gaan rustig verder met het verkwanselen van ons polderland aan een middeleeuws barbaarse ideologie. Mark Rutte en Merkel,  allebei de onnozelheid zelve, spelen handjeklap met dictator Erdoğan. Ik vind dat een gevaarlijke ontwikkeling die ons straks de kop gaat kosten.

Spitse lezer van deze drieste site van E.J. Bron, ik maak mij ernstig zorgen nu de toetreding van Turkije zo langzamerhand beangstigende vormen aanneemt. En nu Mark Rutte besluit om Turkije met zijn haatdragende islam binnen afzienbare tijd te verwelkomen, wil ik den lezer, die misschien nog niet helemaal op de hoogte is van de Turkse geschiedenis, uitnodigen met mij mee te gaan naar den Negentiende Eeuw.

Turkije werd vroeger wel zeer terecht “De Zieke Man” van Europa genoemd. Het Turkse leger dat eenmaal geheel Europa met grote schrik vervulde en dat met “te vuur en te zwaard” in augustus 1683 doordrong tot de poorten van Wenen, was in de loop der tijden ontaard en zeer verzwakt. Al twee eeuwen lang zijn de islamitische Ottomanen steeds verder Europa binnengedrongen. Maar omdat de Poolse koning met zijn alom gevreesde huzaren de Habsburgers te hulp schiet, verliezen de Turken deze krachtmeting met het christelijk Europa. Het vormt een keerpunt in de machtsbalans tussen Oost en West. Turkije zag zijn macht door Oostenrijk, Hongarije en Rusland teruggedrongen.

In de loop van de 19e eeuw hebben zich hele landstreken met veel strijd aan de invloed van de woeste oorlogszuchtige Turken kunnen ontworstelen. Het begon in Griekenland. De bevolking, die nooit geheel de herinnering aan vroegere grootheid verloren had, was in de tijd van Napoleon met een nieuw verlangen naar vrijheid bezield. In 1821 greep het volk onverhoeds naar de wapenen. De dappere Grieken hielden lange tijd vol, maar moesten op den duur de overmacht van den Turken voelen, die op gruwelijke wijze in Griekenland wreed tekeer gingen. Mensen werden verminkt en hoofden en armen werden afgehakt.

De strijd, die voor de Grieken een bijzonder gevaarlijk karakter aannam toen Turkije de hulp had ingeroepen van Mehemet Ali, de Pascha van Egypte. Deze droeg de onderwerping van Griekenland op aan zijn zoon Ibrahim. Ook toen weer werden ontzettende primitieve wreedheden door de woeste Turken gepleegd. Maar, gelukkig, de ellende waaraan de Grieken bloot stonden, trok uiteindelijk de aandacht van heel Europa.

Screenshot_17

De val van Constantinopel

Engeland, Frankrijk en Rusland sloegen de handen ineen om het ongelukkige Griekse volk te helpen. De Turkse vloot werd in de haven van Navarino vernietigd. Een Frans leger verdreef de troepen van Ibrahim uit Morea, en in het jaar 1830 werd Griekenland vrij verklaard.

Toen het eiland Kreta in 1897 tegen Turkije opstond, grepen de Grieken opnieuw vol geestdrift naar de wapenen, doch ook nu brachten ze het er slecht vanaf. De Turken zouden zelfs tot Athene zijn doorgedrongen als de grote mogendheden niet tussenbeide waren gekomen. Turkije moest, ondanks zijn overwinningen, Kreta toch afstaan. Dit eiland werd nu onder het bewind van de Griekse kroonprins geplaatst.

Het Turkse Rijk ging na de vreselijke Krimoorlog zienderogen achteruit. Zijn financiën verkeerden in deerlijk slechte staat, de regering leende steeds maar geld, doch bleek op den duur niet in staat aan haar verplichtingen te voldoen. Daarbij stonden de christenen in het Turkse Rijk aan gruwelijke vervolgingen bloot. In 1875 en 1876 brak onder de christenen een opstand uit, die zulke ontzettende daden van weerwraak bij de Turken ten gevolge had, dat Rusland het noodzakelijk achtte zich met de zaak te bemoeien.

De Russisch–Turkse oorlog, die vanaf 1877 tot 1878 werd gevoerd, liep voor de Turken noodlottig af. Reeds waren de overwinnaars op weg naar Constantinopel toen, vooral op aandringen van Engeland, de vrede van San Stefano tot stand kwam.

Servië, Montenegro, Roemenië en Bulgarije werden vrij verklaard, en deze staten waren het die, tezamen met Griekenland, in 1913 het deerlijk verzwakte Turkije te lijf gingen. De Turken leden vreselijke nederlagen. Spoedig kwam uiteindelijk, na veel strijd, de vrede tot stand, waarbij bepaald werd dat Turkije een groot deel van zijn gebied moest afstaan.

En hiermee heb ik een deel der Turkse geschiedenis kort samengevat. Lezer, het lijkt mij zinvol om er nog eens een nachtje over te gaan slapen. Want die Turken zijn echt niet te vertrouwen.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Europa, Historie, Islam, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, Turken, Turkije, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op TURKSE INVASIE

 1. Bas zegt:

  Je kunt rustig stellen dat onze Europese kwelgeesten het nu echt te bond hebben gemaakt. Zelfs Isis lijkt men te gaan overtreffen. We kunnen er nu gerust van uit gaan, dat de EU zich ontwikkelt tot een door zichzelf gelegaliseerde terreur organisatie.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Bedankt, Dries voor deze mooie geschiedenisles! “:-)

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Goed beschreven door Driek en het blijft leuk want het eindigt positief.
  Nu nog even Constantinopel terug.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Om de verveling in Brussel tijdens de vergaderingen “een-beetje” te verdrijven, even een spelletje tussendoor.
  De “geachte-afgevaardigden”……………..

  [ branleur ]……………”rukker”

  Like

 5. Jan zegt:

  562. Jahrestag der Eroberung Konstantinopels
  Flammende Rede: Erdogan schwärmt von Eroberung Jerusalems  Zum 562. Jahrestag der Eroberung Konstantinopels hat die türkische Regierung am Samstag in Istanbul eine pompöse Feier veranstaltet. Ministerpräsident Ahmet Davutoglu und Staatspräsident Recep Tayyip Erdogan nahmen an den Feierlichkeiten teil. Erdogan hielt vor Hunderttausenden eine flammende Rede. Laut der “Welt” schlug er dabei einen nationalistschen Ton an.

  So sagte Erdogan dem Bericht zufolge vor bis zu einer Million Zuhörern: “Eroberung heißt Mekka. Eroberung heißt Sultan Saladin, heißt, in Jerusalem wieder die Fahne des Islams wehen zu lassen.”

  Weiter sagte Erdogan laut “Welt”: “Eroberung bedeutet, die Türkei wieder auf die Beine zu bringen. Eroberung ist 1994, Eroberung ist der 7. Juni.” Am siebten Juni 1994 war der Politiker zum Oberbürgermeister von Istanbul gewählt worden.

  http://www.focus.de/politik/ausland/vor-hunderttausenden-flammende-rede-erdogan-schwaermt-von-eroberung-jerusalems_id_4718957.html?fbc=fb-shares

  Like

 6. carthago zegt:

  Het paard van troje, lijkt erg op de overweight ezel Mergel.
  De Grieken hadden toen ook al een probleem met het kalifaat Turkije.De nazi ezel Mergel smokkelt echter de kalifaatratten via de pers naar binnen, het troje effect is nml de misleidende berichtgeving :zielig tot zeer zielige wandelende kontebonkers laat je niet in de kou staan ook als ze oververhit zijn van de testosteron.

  Like

 7. Q zegt:

  Beste en geachte Driek,

  Ik lees uw inzendingen normaal altijd met veel instemming. Maar nu schiet u toch een beetje uit de bocht mijns insziens. U noemt onze regeringsleiders “onnozel” en ook “incompetent”.

  Ik moet toegeven, dat heb ik ook heel lang gedacht. Het is ook verleidelijk om te denken. Verleidelijk omdat iets anders denken betekend dat je het kwaad in het gezicht ziet en dat is nu eenmaal nooit een aangename aanblik.

  Maar na al die jaren dat ik dat soort hotemetoten nu gadesla ben ik tot een heel andere conclusie gekomen. Ze zijn niet onnozel of incompetent. Integendeel, ze zijn juist heel sluw, geslepen, intelligent, en vinden het wel prima dat u zo over hen denkt.

  De waarheid is dat zij ronduit kwaadaardig zijn. Maatschappelijke chaos en uw en onze ellende laat hen Siberisch koud. Het is voor hen een middel dat slechts dient om hun macht te vergroten. Daarom gebeurt er wat er gebeurt om ons heen. “Zij” willen het.

  Like

  • Edjan zegt:

   Right!!

   Like

  • Mirjam zegt:

   Ja, dat is ook zo. Mensen die goed zijn en goed willen, zien dit meteen. De duivel is aan het werk en de duivel zijn ‘zij’. Hoe meer weerstand er opgeworpen wordt, hoe meer hijzelf die probeert neer te slaan door nog meer duivels in te zetten om kwaad te zaaien. De moord op Pim Fortuin was een akte in dit toneelstuk, de moord op Van Gogh ook. Zij moesten weg, zodat dit, wat er nu gebeurt kon gebeuren, want dit moest gebeuren. Als ze waren blijven leven, was in Nederland niet zo’n linkse beleid gekomen, was Europa niet gedemoniseerd door de asielindoctrinatie. Alles heeft zijn vaste tijd en vandaar ook het gevoel van het met je hoofd tegen een muur lopen, terwijl de waarheid voor iedereen zichtbaar en tastbaar is. De voorspelling moet uitkomen.

   Like

 8. Q zegt:

  Beste en geachte Driek,

  Ik lees uw inzendingen normaal altijd met veel instemming. Maar nu schiet u toch een beetje uit de bocht mijns insziens. U noemt onze regeringsleiders “onnozel” en ook “incompetent”.

  Ik moet toegeven, dat heb ik ook heel lang gedacht. Het is ook verleidelijk om te denken. Verleidelijk omdat iets anders denken betekend dat je het kwaad in het gezicht ziet en dat is nu eenmaal nooit een aangename aanblik.

  Maar na al die jaren dat ik dat soort hotemetoten nu gadesla ben ik tot een heel andere conclusie gekomen. Ze zijn niet onnozel of incompetent. Integendeel, ze zijn juist heel sluw, geslepen, intelligent, en vinden het wel prima dat u zo over hen denkt.

  De waarheid is dat zij ronduit kwaadaardig zijn. Maatschappelijke chaos en uw en onze ellende laat hen Siberisch koud. Het is voor hen een middel dat slechts dient om hun macht te vergroten. Daarom gebeurt er wat er gebeurt om ons heen. “Zij” willen het nu eenmaal zo.

  Like

  • Edjan zegt:

   Ten tweede: mee eens!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Precies Q. Ik begrijp nog steeds niet waardoor sympathieke, intelligente mensen vinden dat onze regeringsleiders naïef zouden moeten zijn.
   Het zijn hoogopgeleide personen die alle belangrijke informatie uit de eerste hand krijgen en bijgestaan worden door tal van raadgevers die alle mogelijke aspecten van het onderwerp beoordelen en analyseren…
   En juist deze mensen zouden dan handelen uit onnozelheid of naïviteit???!!!.
   Natuurlijk niet!

   Like

   • Driek zegt:

    paulzwueste zegt: En juist deze mensen zouden dan handelen uit onnozelheid of naïviteit???!!!.
    Natuurlijk niet!

    Ja, beste paulzwuest, mijn woordkeus is onjuist, die lieden zijn natuurlijk niet onnozel, ik had mijn zin anders moeten formuleren. In het vervolg zal ik beter opletten.

    Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Precies, slim en sluw uitvoeren van “Het Projekt” niets meer en niets minder, dat doet Brussel de hoofdaannemer met de uitvoerders Rutte en Merkel in geheim overleg met de andere uitvoerder Erdogan.

  Like

 10. Jan zegt:

  Zowel in Europa als in de VS werd het leger verwoest, het gezin kapot gemaakt, werd de islam omarmt vanwege de gemeenschappelijke haat tegen het christendom, het jodendom en de nationale staten, werden bewust illegalen binnen gelaten door leugens te debiteren (wij hebben hen nodig) en werden duizenden gevangenen vrij gelaten

  Like

 11. Elena zegt:

  Het valt mij enorm tegen dat de gluiperds tot een compromis gekomen zijn.
  Alles in het voordeel van de smerige sultan.

  Het gejatte Turkse deel van Cyprus zou een mooie locatie zijn om alle “vluchtelingen” onderdak te bieden.
  Dan de voormalige Oosbloklanden…zouden hun vetorecht gebruiken.
  Cyprus zou eisen, dat Turkije hen erkennen zou.
  NU…niets van vernomen…misschien heb ik iets gemist?

  Like

 12. Harrie Vaes zegt:

  We lijken wel gek?????
  We zijn met zn allen gek omdat we niet bereid zijn dit met zn allen te stoppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s